1 το σπιτικο ψωμακι μου Σαβ Μαρ 10, 2012 3:22 am
sofoula29
Πανταχού παρούσα!
στη συνταγη αυτη κατεληξα μετα απο πολυυυυυ ψαξιμο & πολλες δοκιμες.λοιπον,
40γρ μαγια νωπη
1 κ.γλ. ζαχαρη
2 κ.γλ. αλατι
760γρ νερο χλιαρο
1300γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
2 κ.σ. λαδι
αν εχετε μεγαλο μιξερ,θα ειναι μεγαλη ευκολια.βαζουμε στον καδο του μιξερ ολα τα υλικα (οχι το αλευρι)& τα ανακατευουμε να διαλυθει η μαγια.ριχνουμε το αλευρι & ζυμωνουμε για 7-8 λεπτα σε μεγαλη ταχυτητα.η ζυμη πρεπει να ειναι λεια.
βαζουμε την ζυμη σε λαδωμενη λεκανιτσα & αφηνουμε να διπλασιαστει.
επειτα την αραδιαζουμε στον παγκο,την κανουμε μακροστενη & την κοβουμε σε 4 ισα κομματια.ζυμωνουμε καθε κομματι & δινουμε το σχημα που θελουμε.
στρωνουμε λαδοκολλα στο ταψι του φουρνου & βαζουμε τις φρατζολες.αφηνουμε να ξεκουραστει για 20' & ψηνουμε στους 200 στον αερα για 20-25',αναλογα τον φουρνο
καλη επιτυχια!!!!
40γρ μαγια νωπη
1 κ.γλ. ζαχαρη
2 κ.γλ. αλατι
760γρ νερο χλιαρο
1300γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
2 κ.σ. λαδι
αν εχετε μεγαλο μιξερ,θα ειναι μεγαλη ευκολια.βαζουμε στον καδο του μιξερ ολα τα υλικα (οχι το αλευρι)& τα ανακατευουμε να διαλυθει η μαγια.ριχνουμε το αλευρι & ζυμωνουμε για 7-8 λεπτα σε μεγαλη ταχυτητα.η ζυμη πρεπει να ειναι λεια.
βαζουμε την ζυμη σε λαδωμενη λεκανιτσα & αφηνουμε να διπλασιαστει.
επειτα την αραδιαζουμε στον παγκο,την κανουμε μακροστενη & την κοβουμε σε 4 ισα κομματια.ζυμωνουμε καθε κομματι & δινουμε το σχημα που θελουμε.
στρωνουμε λαδοκολλα στο ταψι του φουρνου & βαζουμε τις φρατζολες.αφηνουμε να ξεκουραστει για 20' & ψηνουμε στους 200 στον αερα για 20-25',αναλογα τον φουρνο
καλη επιτυχια!!!!