Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
288 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 288 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 2]

Rinoula

Rinoula
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
doritaki έγραψε:
carpediembarbara έγραψε:Twins 2 να σε ρωτήσω κάτι??
Τι ακριβώς εννοείς λέγοντας πως μετά από λίγο βρίσκουν τον ρυθμό? Τρώνε σε λιγότερη ώρα την επαρκή ποσότητα?? Γιατί τώρα έχουμε μαραθώνιους 3-4 ωρών το καθένα!!! Shocked

αν κανεις μαραθωνιους θηλασμους μαλλον το γαλα σου δεν επαρκει!εκτος αν απλα τα εχεις στο στηθος να πιπιλανε χωρις να κανουν αποτελεσματικο θηλασμο (να κατεβαινει δλδ γαλα).σου το λεω γιατι κ εγω το περασα κ το περναω ακομη κ ας εχω μονο ενα μωρακι.το γαλα μου δεν φτανει,το παιδι κουραζεται κ κοιμαται στο στηθος κ μετα απο λιγο πεταγεται κ αρχιζει παλι!εχω δοκιμασει τα παντα!πολυωρους θηλασμους,χαπια μαγιας μπυρας,το τσαι της weleda...Μιλα με συμβουλο θηλασμου μηπως πρεπει να σου δωσει γαλακταγωγα.το γαλα που δινεις ειναι πολυ νομιζω γι'αυτη την ηλικια.τι βαρος εχουν τα μικρα σου?υπολογισε οτι ενα μωρο θελει 150-200γρ γαλα ανα κιλο σωματικου βαρους το 24ωρο.δλδ ενα παιδι 4 κιλων θελει 600-800 το 24ωρο.
καλο κουραγιο στην προσπαθεια σου κ ελιπζω να τα καταφερετε!εγω στους 2.5 μηνες αναγκαστηκα να δωσω συμπληρωμα.το αποφευγω κ παλι οσο μπορω αλλα υπαρχουν μερες που δεν γινεται.συμβιβαστηκα με την ιδεα...προσπαθω κ οσο παει...

Ντοριτακι οι μαραθωνιοι θηλασμοι ειναι προσπαθεια αυξησης της παραγωγης αλλα φυσιολογικη ειδικα στα αλματα αναπτυξης, ειναι ομως και αγκαλιτσα με τη μανουλα. Και η κορη μου εκανε μαραθωνιους μεχρι και 6 ωρες και θηλασα 32 μηνες. Το βαρος που επαιρνε ηταν εξαιρετικο και ειχα και προβλημα υπερπαραγωγης απο τις 40 μερες. Δεν ξερω ποιος σου ειπε οτι οι μαραθυωνιοι σημαινουν οπως δε φτανει το γαλα. Τ μωρο χορταινει και το γαλα επαρκει αν βρεχει 6-8 πανες τη μερα ως νεογεννητο και 3-4 με κακα. Επισης, οταν παιρνει βαρος...
Οι μαραθωνιοι ειναι κατι που κανουν τα πιο πολλα μωρακια.

carpediembarbara

Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
Κορίτσια, γεια σας και πάλι!!

Μας έπιασαν "ταυτόχρονα" οι κολικοί και γινόταν ένας χαμός στο σπίτι!! Δεν είχα καθόλου χρόνο!! Σήμερα τις είχα ξύπνιες με γκρίνια και τις 2 από τις 12:30 το πρωί εως τις 22:30!! Anyway, στο θέμα μας.

effie, απ'οτι καταλαβαίνω έχω γάλα και για τις 2 μικρές μου, δεν διαμαρτύρεται καμία, απλά δεν προλαβαίνω να θηλάσω και τις 2 και τους δίνω και συμπλήρωμα. Μέχρι πόσο μηνών τα δικά σου μωρά θήλαζαν τόσες ώρες συνεχόμενα ο καθένας??

Maimou2009 δεν το έχω αυτό το μαξιλάρι, αλλά σκέφτομαι να το πάρω..

Επιπλέον τις 3 τελευταίες ημέρες, ξεκίνησαν να θέλουν γαλατάκι από το στήθος, οπωσδήποτε την νύχτα για να κοιμηθούν και φυσικά 2-3 ώρες η καθεμία. Οπότε επειδή ξυπνάνε και οι 2 πίνουν και συμπλήρωμα.

Rinoula

Rinoula
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
carpediembarbara έγραψε:Κορίτσια, γεια σας και πάλι!!

Μας έπιασαν "ταυτόχρονα" οι κολικοί και γινόταν ένας χαμός στο σπίτι!! Δεν είχα καθόλου χρόνο!! Σήμερα τις είχα ξύπνιες με γκρίνια και τις 2 από τις 12:30 το πρωί εως τις 22:30!! Anyway, στο θέμα μας.

effie, απ'οτι καταλαβαίνω έχω γάλα και για τις 2 μικρές μου, δεν διαμαρτύρεται καμία, απλά δεν προλαβαίνω να θηλάσω και τις 2 και τους δίνω και συμπλήρωμα. Μέχρι πόσο μηνών τα δικά σου μωρά θήλαζαν τόσες ώρες συνεχόμενα ο καθένας??

Maimou2009 δεν το έχω αυτό το μαξιλάρι, αλλά σκέφτομαι να το πάρω..

Επιπλέον τις 3 τελευταίες ημέρες, ξεκίνησαν να θέλουν γαλατάκι από το στήθος, οπωσδήποτε την νύχτα για να κοιμηθούν και φυσικά 2-3 ώρες η καθεμία. Οπότε επειδή ξυπνάνε και οι 2 πίνουν και συμπλήρωμα.

Ταυτιχρονα δε βολευεσαι να τις θηλαζεις ε; Μπρβο σου παντως!

aret

aret
Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
καλημερα κι απο μεμενα. Ε χω κι εγω διδυμα αγορια που τα θηλασα αποκλειστικα 5 μηνες.Αυτο που με βολεψε εμενα στις περιπτωσεις που εκλαιγαν και οι δυο ταυτοχρονα, ηταν το θηλαστρο. Ειχα παντα στο ψυγειο ενα μικρο αποθεμα δικου μου γαλατος για να δωσω σε δυσκολες ωρες.Ταυτοχρονο θηλασμο κι εγω σπανια, γιατι δεν μπορουσα να δωσω την προσοχη μου σε ενα μωρο απερισπαστα, κι ετσιεχανα λιγο την ...μπαλα.Παντως μετα τον 1ο μηνα, προσπαθησα και καταφερα να τους κανω να τρωνε διαδοχικα, ο ενας με τον αλλον, πραγμα που βολευε μεν , δεν ειχα καθολου χρονο να ξεκουραστω δε...χαλαλι ομως!

efffie

efffie
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
για τους κολικούς που λες βοηθάει το μητρικό γάλα, είναι εύπεπτο και θα περάσουν γρήγορα. Και μεις πάνω στο μήνα είχαμε λίγους, που φύγαν με μασαζάκι στην κοιλίτσα, τα ποδαράκια τους λίγο πάτησε και πρόσεχε τι τρως να μην είναι βαρύ(άσε και για λίγο το αγελαδινό γάλα).
Εγώ έπινα και τσάι απο μάραθο(3 την ημερα) για να περάσει στο γάλα και να τους ανακουφίσει.
Τώρα για τις ώρες, περάσαμε διαφορετικά στάδια με το καθένα τους. Μέχρι τον μήνα ο πεινάλας ήταν ο μικρός όσο και να θήλαζε δε σταματούσε, αλλά τον κρατούσα 35΄με 45΄και άν διαμαρτυρόταν του ξαναέδινα ώσπου να κοιμηθεί. Στον μήνα έκανε ένα 3μερο μαρθώνιου θηλ., τα παιξα, ούτε την αδερφή του δεν άφηνε να φάει και μετά όμως γύρισε στο 3ωρο από 2ωρο και άρχισε η μικρή. Αυτή ενώ τη μέρα, 1 μηνων ήταν στις 2-2,5 ώρες, το βράδυ πριν κοιμηθεί ήταν στο στήθος για ...περίπου 2 ώρες το λιγότερο καθε μέρα πριν αποκοιμηθεί(ότι και να δοκίμασα άλλο δεν έπιασε)
Κλείσαμε δυο μήνες και ο μικρός άρχισε να παραλείπει ένα γεύμα το βράδυ, δηλαδή κοιμόταν 11(μισάωρο με 1 ώρα γεύμα) και ξυπνούσε 5, άλλο ένα μισάωρο.
Κατα βάση μετά τους 2 μήνες ήταν όλο και καλύτερα(η μικρή σταμάτησε να ξυπνάει βέβαια το βράδυ στους 3 μήνες), αλλά αραίωσαν τα διαστήματα μεταξύ των γευμάτων και η διάρκεια τους έπεσε στο μισάωρο, αλλά το πιο δύσκολο όπως είδες και σύ, είναι το βραδυνό, που και οι δυο θέλουν πολύ ώρα και τον έναν πρέπει να τον απασχολεί κάποιος..
Για να προλαβαίνω, πριν περάσει το 3ωρο ή δίωρο ανάλογα με την ηλικία, άρχιζα να ταίζω τον ένα, για να μην πεινάν μαζί, είναι το πιο αγχωτικό!

carpediembarbara

Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
Γεια σας κορίτσια!!!

Πως είστε?? Τα ζουζούνια σας??

Aret σε βόλεψε το θήλαστρο?? Ποιο είχες πάρει? Και εγώ έχω, αλλά ο γυναικολόγος μου είπε πως αν το χρησιμοποιήσω θα κοπεί το γάλα στον 1ο μήνα.. Είχες τέτοιο θέμα??

Efffie σ' ευχαριστώ για τις απαντήσεις!! Μου φαίνονται όλα βουνό, αλλά με παρηγορεί που έχετε περάσει τα ίδια και τα καταφέρατε!! Μπράβο!! Αυτό που λες, για να τις ταίζω λίγο πριν πεινάσουν θα το εφαρμόσω. ελπίζω να πάνε καλά. Την Τετάρτη σαραντίζουμε, οπότε ελπίζω σιγά-σιγά να βρούμε τον ρυθμό μας και να κόψουμε το ξένο γάλα!

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 2]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις