26 Απ: Λαμπάδα σε αβάπτιστο μωρό Τετ Μάης 01, 2013 3:28 pm
annamaria_i
Η ψυχή της παρέας!
maria17 έγραψε:Ο Χριστός δεν το είπε κ εμένα αυτή ήταν η απορία μου,κ μου είπε ο πάτερ οτι αυτό συμβαίνει από την εποχή του Μέγα Βασίλειου...ο οποίος για να το πω με απλά λόγια ήταν "μισογύνης"...όλες οι γυναίκες ήταν "κατώτερες" κοκ.....Τώρα ρε κορίτσια τι να σας πω???/ελενα ζωη έγραψε:Ειλκρινα δεν μπορω να καταλαβω τονορο βρωμικη!Γιατι ειναι βρωμικη μια γυναικα που γεννησε η που εχει περιοδο αφου αυτο ειναι το θαυμα της φυσης και καθε γυναικα που κανει παιδι ειναι ευλογημενη!Και η περιοδος συμβαλλει σε αυτο!Δεν νομιζω ο Χριστος να ειπε κατι τετοιο!annamaria_i έγραψε:demaki88 έγραψε:ο ορισμος βρωμικη μου φαινεται πολυ λαθος..ομως η αληθεια ειναι οτι κ οι γυναικες πριν σαραντισουν δεν κανει να μπουνε στην εκκλησια.αυττο γιατι συα παλια χρονια οι χριστιανοι πηγαιναν υποχρεοτικα στην εκκλησια καθε κυριακη.αν δεν πηγαιναν για 4 συμεχωμενες κυριακες αυτοαφοριζονταν απο την εκκλησια.για να ξαναπανε θα εεπρεπε ο παπας να τους διαβασει μια ευχη.αυτο συμβαινει κ με τις λεχωνες επειδη 4 συνεχωμενες κυριακες χασανε τη θεια λειτουργια και ουσιαστικα αυτοεφοριστικαν τις διαβαζει για να ξαναμπουνε.αυτος ειναι ο λογος που παιρνουμε την ευχη.annamaria_i έγραψε:kaatrin έγραψε:annamaria_i έγραψε:maria17 έγραψε:ΚΑΛΗΜΕΡΑ Κ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!Πέρυσι η μικρή ήταν τριών μηνών κ δεν την πήγα γιατί θήλαζαμε κιόλας κ ήταν λίγο μακρυά κ η εκκλησία που θα πηγαίναμε.Όσο για τη λαμπάδα κ πέρυσι κ φέτος μας πήρε η νονά της κ θα την κρατήσω εγώ.(αν κ είναι αβάπτιστη)Εννοείται οτι πάμε τα παιδάκια εκκλησία.Όταν είναι ασαράντηστα δεν κάνει να μμπουν στην εκκλησία πριν τα διαβάσουν την ευχούλα.Ρώτησα τον παπά γιατι όταν ήμουν λεχώνα κ πήγα να πάρω ευχή με είχε βγάλει απέξω γιατί κ καλά ήμουν "βρωμικη" (κάπως έτσι μου το είπε δεν θυμάμαι ακριβώς)κ μόλις μου διάβασε την ευχή με αφησε να μπώ στην εκκλησία.απο εκεί κ πέρα όποτε μπορούμε πάμε χωρίς να έχω ακούσει ποτέ οτι δεν κάνει.ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΕΣ!!!!!!!!!!!
αυτο αληθεια δεν θα το καταλαβω ποτε...
Εννοείς αυτό το " βρώμικη" ...
Κι εγώ τα ίδια...κάτι τέτοια με τρελαινουν.
ναι αυτο! πρωτη φορα το ακουσα στο γυμνασιο απο συμμαθητρια οτι δεν κανει να μπω στην εκκλησια επειδη ειχα περιοδο!! ευτυχως η οικογενεια μου και το περιβαλλον μου δεν εχουν τετοιες αντιληψεις και γι αυτο δεν το ηξερα! αλλα φυσικα δεν εδωσα καμια σημασια και ουτε δινω. ακους εκει βρομικη η γναικα επειδη γεννησε η επειδη εχει περιοδο. οτι πιο φυσιολογικο!!
ε αυτο σαν λογος στεκει! αλλα να μας χαρακτηριζουν βρωμικες;; εγω παντως οταν σαραντισα και πηγαμε να παρουμε την ευχη, απλα μπηκαμε μεσα στην εκκλησια, δεν με εβγαλε κανενας παπας εξω να διαβασει την ευχη και μετα να μπω. ευτυχως γιατι απλα θα εφευγα ειδικα αν με ελεγε και βρωμικη!
εγω απλα δεν δινω σημασια. δεν μπορει μια γυναικα να θεωρειται βρωμικη για κατι που συμβαινει απο τη φυση. και στο κατω κατω δημιουργει και μια νεα ζωη!