1 Αυτοπεποίθηση παιδιού Νο4 Πεμ Μάης 09, 2013 10:13 pm
Mariza_30
Πανταχού παρούσα!
Καλημέρες!!
Μετά από υπόδειξη της φίλης μου της kaatrin θα προσπαθήσω να γράψω πολύ περισσότερες συμβουλές για όλες εσάς σε ένα μην για να μην σας κουράζω και χάνεται τον οιρμό!
31) Μαζέψτε μαζί αγριολούλουδα
32)Άφηνε το παιδί να παίζει καμιά φορά με τα πράγματα σου
33)Να επιβάλλεις την πειθαρχία με αποφασιστικότητα, αλλά όχι με θυμό.
34)Μίλα συχνά με άλλους γονείς, μη μεγαλώνεις το παιδί σε συνθήκες θερμοκηπίου
35)Να θυμάσαι ότι τα εσωτερικά τραύματα δεν φαίνονται
36)Αν δεν βρίσκεις τα σωστά λόγια,απλώς αγκάλιασε το παιδί, υπάρχουν στιγμές που αυτό τα λέει όλα
37)Αν το παιδί δείχνει να ενοχλείται με ένα αστείο σου,μην το συνεχίζεις.
38)Ακόμη και η πιο μικρή επιτυχία του παιδιού είναι άξια επαίνων
39)Αν το παιδί σου προσφέρει έστω κι ένα μπουκετο με αγριόχορτα που έκοψε, δείξε ότι το εκτιμάς.
40)Μην ξεχνάς ότι οφείλουμε να δείχνουμε αγάπη στο παιδί, έστω και αν όσα κάνει δεν είναι αξιαγάπητα
41)Γράφε σ ένα τετράδιο ότι παράδοξο και αστείο λέει το παιδί, κάποια μέρα όλη η οικογένεια θα διαδκεδάζει διαβάζοντας τα
42)άφηνε ανοιχτό ένα φως αν το παιδί φοβάται το σκοτάδι
43)Οι σταθερές συνήθειες ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας του παιδιού
44)Μην επιβάλλεις στο παιδί το φαγητό που δεν του αρέσει. Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τα ίδια γούστα
45)Μην ανησυχείς αν η κόρη σουπαίζει κλέφτες και αστυνόμους ή αν ο γιος σου έχει μια αγαπημένη κούκλα. Τα παιδιά δεν πρέπει να προσαρμόζονται στις αντιλήψεις των ενηλίκων γι αυτά τα ζητήματα
46)Άφησε το παιδί να παίζει φορώντας τα παλιά σου ρούχα
47)Μην παραλέιψεις να φτιάξεις "Το βιβλίο του μωρού μου" μετά από χρόνια, το παιδί και εσύ θα χαίρεστε να το ξεφυλλίζετε
48)Παρά τις προειδοποιήσεις των οδοντογιατρών, μην ξεχνάς ότι δεν μπορείς να στερήσεις εντελώς τα γλυκά από ένα παιδί
49) Ποτέ μη λες ποτέ, είναι πολύ πιθανό να το μετανιώσεις.
50)Μην ξεχνάς να φτιάχνεις κάτι ξεχωριστό κάθε Κυριακή πρωί
51) Φροντισε ώστε το παιδί να βλέπει το νονό ή τη νονά του, έτσι, ο κύκλος των "δικών του ανθρώπων" διευρύνεται
52)Να αποφέυγεις να συγκρίνεις το παιδί σου με τα παιδιά των άλλων
53) Μάθε στο παιδί τη διαφορά μεταξύ του "πρώτα εγώ" και του "είναι η σειρά μου"
54)Να δέχεσαι το παιδί σου όπως είναι
55) Να κρατάς κάθε χρόνο ενθύμια από όσα πράγματα το παιδί θεωρεί σημαντικά
56)Αν ο παππούς και η γιαγιά παραχαϊδεύουν τα εγγόνια τους, δεν πειράζει. Άλλωστε, αυτός είναι ο ρόλος τους.
57)Δώσε την ευκαιρία στο παιδί να καλεί τους φίλους του στο σπίτι
58)Να αποφεύγεις όταν μπορείς τις απειλές του τύπου "αν δεν το κάνεις....."
59)Ανέβα και εσύ στα αλογάκια του λούνα παρκ μαζί με το παιδί σου
60) Καλό είναι να υπάρχουν κάποια "αγαπημένα σας" βιβλία, που τα διαβάζετε ξανά και ξανά με το παιδί
61)Άφησε το παιδί να κρατήσει στα χέρια του, το νεογέννητο αδερφάκι του
62)Αν το παιδί συνεχίσει να "βρέχει το κρεβάτι του", μην το ενοχοποιείς.
63)Μην αφήνεις το παιδί να γίνεται σατράπης στο σπίτι, είναι άδικο για όλους και κυρίως για το ίδιο το παιδί
64) Μάθε του ν' ακούει τους νυχτερινούς ήχους της φύσης
65)Πάρε μαζί σου το παιδί να δει τα νεογέννητα κουτάβια ή γατάκια μιας φίλης
66)Μην ξεχνάς να δείχνεις την αγάπη σου στο παιδί στην αρχή και στο τέλος της ημέρας
67)Διάλεξε τον παιδικό σταθμό ή το νηπιαγωγείο του παιδιού με ιδιαίτερη προσοχή
68)Γέλασε με τα παιδιά σου και κλάψε μαζί τους
69)Μη μεγαλώνεις τα παιδιά με κριτήριο "τι θα σκεφτούν οι άλλοι"
70) Μην αμελείς να βγάζεις φωτογραφίες και να φτιάξεις "το βιβλίο του μωρού μου" για όλα τα παιδιά σου, αλλιώς θα φανεί ότι το πρώτο ήταν πιο σημαντικό.
Προσπάθησα να σας γράψω όσες περισσότερες συμβουλές μπορούσα για την ώρα!Καλημέρα!
Μετά από υπόδειξη της φίλης μου της kaatrin θα προσπαθήσω να γράψω πολύ περισσότερες συμβουλές για όλες εσάς σε ένα μην για να μην σας κουράζω και χάνεται τον οιρμό!
31) Μαζέψτε μαζί αγριολούλουδα
32)Άφηνε το παιδί να παίζει καμιά φορά με τα πράγματα σου
33)Να επιβάλλεις την πειθαρχία με αποφασιστικότητα, αλλά όχι με θυμό.
34)Μίλα συχνά με άλλους γονείς, μη μεγαλώνεις το παιδί σε συνθήκες θερμοκηπίου
35)Να θυμάσαι ότι τα εσωτερικά τραύματα δεν φαίνονται
36)Αν δεν βρίσκεις τα σωστά λόγια,απλώς αγκάλιασε το παιδί, υπάρχουν στιγμές που αυτό τα λέει όλα
37)Αν το παιδί δείχνει να ενοχλείται με ένα αστείο σου,μην το συνεχίζεις.
38)Ακόμη και η πιο μικρή επιτυχία του παιδιού είναι άξια επαίνων
39)Αν το παιδί σου προσφέρει έστω κι ένα μπουκετο με αγριόχορτα που έκοψε, δείξε ότι το εκτιμάς.
40)Μην ξεχνάς ότι οφείλουμε να δείχνουμε αγάπη στο παιδί, έστω και αν όσα κάνει δεν είναι αξιαγάπητα
41)Γράφε σ ένα τετράδιο ότι παράδοξο και αστείο λέει το παιδί, κάποια μέρα όλη η οικογένεια θα διαδκεδάζει διαβάζοντας τα
42)άφηνε ανοιχτό ένα φως αν το παιδί φοβάται το σκοτάδι
43)Οι σταθερές συνήθειες ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας του παιδιού
44)Μην επιβάλλεις στο παιδί το φαγητό που δεν του αρέσει. Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τα ίδια γούστα
45)Μην ανησυχείς αν η κόρη σουπαίζει κλέφτες και αστυνόμους ή αν ο γιος σου έχει μια αγαπημένη κούκλα. Τα παιδιά δεν πρέπει να προσαρμόζονται στις αντιλήψεις των ενηλίκων γι αυτά τα ζητήματα
46)Άφησε το παιδί να παίζει φορώντας τα παλιά σου ρούχα
47)Μην παραλέιψεις να φτιάξεις "Το βιβλίο του μωρού μου" μετά από χρόνια, το παιδί και εσύ θα χαίρεστε να το ξεφυλλίζετε
48)Παρά τις προειδοποιήσεις των οδοντογιατρών, μην ξεχνάς ότι δεν μπορείς να στερήσεις εντελώς τα γλυκά από ένα παιδί
49) Ποτέ μη λες ποτέ, είναι πολύ πιθανό να το μετανιώσεις.
50)Μην ξεχνάς να φτιάχνεις κάτι ξεχωριστό κάθε Κυριακή πρωί
51) Φροντισε ώστε το παιδί να βλέπει το νονό ή τη νονά του, έτσι, ο κύκλος των "δικών του ανθρώπων" διευρύνεται
52)Να αποφέυγεις να συγκρίνεις το παιδί σου με τα παιδιά των άλλων
53) Μάθε στο παιδί τη διαφορά μεταξύ του "πρώτα εγώ" και του "είναι η σειρά μου"
54)Να δέχεσαι το παιδί σου όπως είναι
55) Να κρατάς κάθε χρόνο ενθύμια από όσα πράγματα το παιδί θεωρεί σημαντικά
56)Αν ο παππούς και η γιαγιά παραχαϊδεύουν τα εγγόνια τους, δεν πειράζει. Άλλωστε, αυτός είναι ο ρόλος τους.
57)Δώσε την ευκαιρία στο παιδί να καλεί τους φίλους του στο σπίτι
58)Να αποφεύγεις όταν μπορείς τις απειλές του τύπου "αν δεν το κάνεις....."
59)Ανέβα και εσύ στα αλογάκια του λούνα παρκ μαζί με το παιδί σου
60) Καλό είναι να υπάρχουν κάποια "αγαπημένα σας" βιβλία, που τα διαβάζετε ξανά και ξανά με το παιδί
61)Άφησε το παιδί να κρατήσει στα χέρια του, το νεογέννητο αδερφάκι του
62)Αν το παιδί συνεχίσει να "βρέχει το κρεβάτι του", μην το ενοχοποιείς.
63)Μην αφήνεις το παιδί να γίνεται σατράπης στο σπίτι, είναι άδικο για όλους και κυρίως για το ίδιο το παιδί
64) Μάθε του ν' ακούει τους νυχτερινούς ήχους της φύσης
65)Πάρε μαζί σου το παιδί να δει τα νεογέννητα κουτάβια ή γατάκια μιας φίλης
66)Μην ξεχνάς να δείχνεις την αγάπη σου στο παιδί στην αρχή και στο τέλος της ημέρας
67)Διάλεξε τον παιδικό σταθμό ή το νηπιαγωγείο του παιδιού με ιδιαίτερη προσοχή
68)Γέλασε με τα παιδιά σου και κλάψε μαζί τους
69)Μη μεγαλώνεις τα παιδιά με κριτήριο "τι θα σκεφτούν οι άλλοι"
70) Μην αμελείς να βγάζεις φωτογραφίες και να φτιάξεις "το βιβλίο του μωρού μου" για όλα τα παιδιά σου, αλλιώς θα φανεί ότι το πρώτο ήταν πιο σημαντικό.
Προσπάθησα να σας γράψω όσες περισσότερες συμβουλές μπορούσα για την ώρα!Καλημέρα!