Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
519 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 519 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 3]

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
markella_p έγραψε:και μενα με εντυπωσιαζει αυτο!! οπως και το αντιστροφο. να λες μια λεξη στο παιδι και αυτο να προσπαθει χωριζοντας την γραμμα γραμμα να την γραψει. γελαω με την κορη μου που της λεω πχ "γραφειο" και αρχιζει γ-ρ-α-φ-"ποιο "ι" μαμα? του ηλιου ή τη μαγκουριτσα?" εμενα αυτο με τρομοκρατει απο τοτε που την βλεπω να προσπαθει. πως θα μαθει να ξεχωριζει τα "ο" και τα "ι". ξερω ξερω, θα τα μαθει, για αυτο ειναι τα σχολεια και οι δασκαλες. αλλα εμενα μου φαινεται βουνο τωρα.
Επαναληψη θελει, κάποια στιγμη κάνει κλικ ο εγκέφαλος και τους μενει οτι τ+α=τα και οτι με τον ιδιο τροπο διαβάζονται και τα υπόλοιπα.
Το θεμα μου εμενα τωρα ειναι πώς θα μπουμε στο τριπάκι του οτι θα εχουμε δουλεια στο σπίτι, εργασίες και ασκήσεις. Στα νηπια μια ζωγραφια έπρεπε να κάνουμε και την κάναμε καθε φορα τελευταια στιγμη. Rolling Eyes

markella_p

markella_p
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Α, καλα. Εμεις καθε Παρασκευη παιρναμε ενα βιβλιο απο τη δανειστικη βιβλιοθηκη. επρεπε να το διαβασουμε μεσα στο ΠΣΚ και τη Δευτερα να το επιστρεψουμε. και εκαναν εργασιες διαφορες σχετικα με τα βιβλια τους. πως τα καταφερναμε παντα και το διαβαζαμε Κυριακη βραδυ, μου λες?

Με αγχωνει και μενα αυτο που λες. Συν οτι..... θα μας αφηνει ο βαρβαρος???????

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Ναι ρε συ, αυτο. τους εδιναν ενα παραμυθι το οποιο επρεπε να το διαβασουν μεσα στο ΠΣΚ και να ζωγραφισουν ο,τι τους εκανε εντυπωση, για να το παραδωσουν τη Δευτερα.
Το νωριτερο που καταφεραμε ηταν Κυριακη βράδυ. Εχει τυχει να παμε τη ζωγραφια και Τριτη, Τεταρτη Embarassed Embarassed 
Εντωμεταξυ το βιβλιο το ειχε διαβασει ο Αλεξανδρος ήδη απο την Παρασκευη, το ξαναδιάβαζε το Σαββατο, την Κυριακη, το διάβαζε και στον αδερφο του κτλ. Απλα τη ζωγραφια βαριόταν να κάνει....

markella_p

markella_p
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Εμας ευτυχως τη ζωγραφια την εφτιαχναν εκει τη Δευτερα. Μονο να το διαβασουμε επρεπε. Εχει τυχει να το διαβασουμε και Δευτερα πρωι, στο πρωινο.

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
markella_p έγραψε:

Καπου ειδα (=διαβασα? μου ειπαν? το εβγαλα απο το μυαλο μου? δε θυμαμαι tongue ) οτι η καλυτερη στιγμη για να διαβασει το παιδι ειναι αμεσως μόλις γυρισει απο το σχολειο και αφου φάει κάτι. Δηλαδη, σχολανε κατα τη 1, γυρσιζουμε σπιτι, τρωει μεσημεριανο και κανει τα μαθηματα του αμεσως. Καλο θα ειναι να τον διαβαζει ενα ατομο (μονο η μαμα πχ ή μονο ο μπαμπας) μεχρι τα Χριστουγεννα τουλαχιστον, για να μη μπερδευεται στον τροπο σκεψης (αυτο σιγουρα μου το ειπε καποιος, δεν το εβγαλα απο το μυαλο μου rabbit ) κι επισης, οταν διαβαζεις με το παιδι πρεπει να μη σε αποσπα κάτι άλλο, το μαγειρεμα πχ, το άλλο παιδι, η τηλεοραση κτλ κτλ. Να αφοσιωνεσαι στο διαβασμα του μικρου μαθητη I love you I love you Τωρα εσυ με το μωρο, το πιθανοτερο ειναι να διαβαζεις το παιδι σε ωρες που το μωρο θα κοιμαται, δεν θα παιξει και ρόλο αν ειναι αμεσως μετα το σχολειο ή κανενα διωρο αργοτερα.
Μιση με μια ωρα μαξιμουμ θα ειναι το καθημερινο διάβασμα από ο,τι καταλαβα.

Τωρα το σκεφτομαι και ανυπομονω να του δωσω τα φωτα μου sunny αλλά σε κανενα εξαμηνο με κοβω να ειμαι στα προθυρα νευρικης κρισης affraid 

Λιτσα34

Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!
Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!
Μαμάδεs που τα παιδάκια σαs τέλιωσαν το νηπιαγωγείο πείτε μου σαs παρακαλώ αν ξεκινώνταs το νηπιαγωγείο σαs έδωσε η δασκάλα κάποια λίστα μα το τι θα χρειαστούν τα παιδιά;

ede

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Λιτσα34 έγραψε:Μαμάδεs που τα παιδάκια σαs τέλιωσαν το νηπιαγωγείο πείτε μου σαs παρακαλώ αν ξεκινώνταs το νηπιαγωγείο σαs έδωσε η δασκάλα κάποια λίστα μα το τι θα χρειαστούν τα παιδιά;
ναι σε εμας εδωσε. Αλλα απο δασκαλα σε δασκαλα διαφερουν οι αναγκες. μην παρεις μονη σου τιποτα απολυτως. περιμενε να σας πει τι θελει και μετα. παντως κοριτισα θα εκπλαγειτε που μεσα σε ενα τριμηνο το πολυ το παιδι σας απο το τιποτα θα διαβαζει κανονικα. Ετσι την πατησα με τον καπνισμα. Διαβαζε τα πακετα οτι το καπνισμα σκοτωνει εμνα και τους γυρω μουLaughing Laughing 

love4

love4
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Να συμπληρωσω και γω κατι ...πρεπει στην αρχη να τα αφηνουμε ΜΟΝΑ τους να κανουν τις εργασιες τους και ΜΟΝΟ να τα βοηθαμε εκει που δυσκολευονται...αυτο το ειμαι απο πανω οοολη την ωρα που διαβαζει και κοιταω καθε γραμμα και αριθμο που γραφει ειναι τελειως αντιπαιδαγωγικο και δεν τα αφηνει τελικα να μαθουν να διαβαζουν μονα τους...

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Λιτσα34 έγραψε:Μαμάδεs που τα παιδάκια σαs τέλιωσαν το νηπιαγωγείο πείτε μου σαs παρακαλώ αν ξεκινώνταs το νηπιαγωγείο σαs έδωσε η δασκάλα κάποια λίστα μα το τι θα χρειαστούν τα παιδιά;
Εμάς μας ειχε ρωτησει οταν ειχαμε συναντηση ολες οι μαμαδες με τη νηπιαγωγο, αν προτιμαμε να τα παιρνουμε εμεις τα υλικα μεμονωμένα, ή να δωσουμε ενα ποσο και να τα αναλάβει πάλι κάποια μαμα ή η νηπιαγωγός, να αγοράζει χαρτονια, μπογιες, κολλες και διάφορα, ολα με συνεννοηση μεταξυ μας. Επίσης μας ειχε δωσει ενα χαρτι με τα υλικα καθημερινα, που εχουμε σπιτι μας, που μπορουμε να φερνουμε στο νηπιαγωγείο για να κανουν χειροτεχνιες, πχ φελλους, καπακια, ρολα απο χαρτια υγειας κτλ.

markella_p

markella_p
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Εμας μας εδωσε λιστα στην πρωτη συναντηση που εγινε αμεσα. Σε αλλα νηπιαγωγεια ξερω οτι ζητανε χρηματα και καποια τα ψωνιζει ολα μαζι. οταν χρειαζοντουσαν κατι extra για εργασιες (απο αλευρι, αυγα μεχρι αδεια κεσεδακια γιαουρτιου) μας τα ζητουσαν 2-3 μνερες νωριτερα.
εχω φυλαξει ολες τις εργασιες της. και απο τον παιδικο. την βλεπω οταν ερθει η ωρα να παει σε δικο της σπιτι να θελει μια αποθηκη μονο για οσα της εχω φυλαγμενα.Laughing 

επισης θα παει δημοτικο εκει που πηγαινα και εγω. στο σχολειο της μαμας. εκει να δειτε συγκινηση.

love4 δεν ειναι πολυ μικρακια για να ξεκινησουν μονα τους? συμφωνω οτι πρεπει να διαβαζουν μονα τους, αλλα απο την αρχη?

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
love4 έγραψε:Να συμπληρωσω και γω κατι ...πρεπει στην αρχη να τα αφηνουμε ΜΟΝΑ τους να κανουν τις εργασιες τους και ΜΟΝΟ να τα βοηθαμε εκει που δυσκολευονται...αυτο το ειμαι απο πανω οοολη την ωρα που διαβαζει και κοιταω καθε γραμμα και αριθμο που γραφει ειναι τελειως αντιπαιδαγωγικο και δεν τα αφηνει τελικα να μαθουν να διαβαζουν μονα τους...
Εμενα μου ειπαν οτι πρεπει να εισαι διπλα του την ωρα που διαβαζει ωστε σιγα σιγα να βρει εναν ρυθμο και στην ουσία να το βοηθησεις να συγκεντρωθεί στο διαβασμα του. Όσο συνειδητοποιημένο και να ειναι το πρωτάκι (ναι, λεμε τωρα) ακομα κι αν θελει διακαως να διαβασει τα μαθηματα του, σε ενα 6χρονο ειναι πολυ ευκολο να αποσπαστει η προσοχή. Εδω στα 35χρονα διασπαται η προσοχη, τι λεμε τωρα.

Αυτο που ειναι big NO NO ειναι να γραφεις εσυ τις εργασίες του για να μην πάει αδιαβαστο στο σχολειο. Πχ θα τον βοηθησεις με τα μαθηματικά ή την ορθογραφία, αλλά δεν θα κάτσεις να γραψεις εσυ τις απαντησεις.

love4

love4
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Μαρκελα απο αυτα που ξερω καλο ειναι ακομη και απο το νηπιο να καθονται μονα τους, ειναι πως θα κανουμε την αρχη, αν καταλαβουν απο νωρις οτι τα μαθηματα ειναι ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ δουλεια ...εννοειται βεβαια πως τους εξηγουμε συνεχεια οτι δεν καταλαβαινουν...εμας τουλχιστον απο το νηπιαγωγειο ετσι μας συμβουλεψε η δασκαλα και προχωραμε καλα...ασε που δε σππαταλαμε ολο το απογευμα να ειμαστε απο διπλατους...

markella_p

markella_p
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Συμφωνω με Νενα!!

Κατι αλλο, Νενα, το οτι χρειαζεται μιση με μια ωρα διαβασμα σου το εχουν πει αλλες μανουλες? Γιατι εμενα μου εχουν πει κατι 2ωρα και 3ωρα τον πρωτο καιρο και τραβαω τα μαλλια μου!!! Σιγουρα ειναι και στο παιδι, αλλα...

markella_p

markella_p
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Η πλακα ειναι οτι θα θελω να κοιμαται ο μικρο0ς για να μας αφηνει να διαβαζουμε με ηρεμια, αλλα πως θα κοιμαται αφου εμεις θα διαβαζουμε στο ιδιο δωματιο? οεο? προβλεπω δυσκολο χειμωνα.

love4

love4
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Νενα εμενα στον μεγαλο που τελειωσε την πρωτη πηγε μια χαρα αυτη η μεθοδος...σε σημειο να τα ελεγχουμε ολα αφου τελειωνε το διαβασμα...ισως βεβαια σε καποια παιδια ειναι πιπο δυσκολο ν εφαρμοσθει σε σχεση με καποια αλλα..παντως κατα τη γνωμη μου ειναι μια σωστη μεθοδος που ευνοει την ενισχυση της ανεξαρτησιας τους...

ede

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
love4 έγραψε:Νενα εμενα στον μεγαλο που τελειωσε την πρωτη πηγε μια χαρα αυτη η μεθοδος...σε σημειο να τα ελεγχουμε ολα αφου τελειωνε το διαβασμα...ισως βεβαια σε καποια παιδια ειναι πιπο δυσκολο ν εφαρμοσθει σε σχεση με καποια αλλα..παντως κατα τη γνωμη μου ειναι μια σωστη μεθοδος που ευνοει την ενισχυση της ανεξαρτησιας τους...
και εγω το ιδιο εκανα. και δεν κουραστηκα καθολου και ο μικρος δεν κουραζοταν τοσο. οταν μου ελεγα οτι κουραζεται τον σταματουσα και ξαναξεκινουσε μετα απο 15 -20 λεπτα. Δεν θα μπορουσα να ημουν και απο πανω του με ενα νεογεννητο.

love4

love4
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
το μονο κακο με αυτη τημεθοδο ειναι πχ οταν τα εχει γραψει ολα με ασχημα γραμματα δε σου κανει καρδια να του πεις οκ σωστα ειναι αλλα εχεις κανει παλιογραμματα σβηστα ολα και ξαναγραψτα...τα αφηνεις ετσι σωστα μεν αλλα και λιγο "τσαπατσουλακια"Embarassed 

markella_p

markella_p
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
και γω το μωρο σκεφτομαι. αυτο ειναι που με προβληματιζει. αν και την βλεπω τη δικια μου να με διωχνει απο μονη της. γενικα της αρεσει να προσπαθει μονη της για πολλα πραγματα και μονο αν φτασει στο απροχωρητο και δει οτι δεν τα καταφερνει θα ζητησει βοηθεια. σε εσχατη αναγκη φυσικα γιατι ειναι και εγωιστρια. φοβαμαι μονο μηπως αυτο σημαινει ωρες ατελειωτες στο γραφειο.

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
love4 εννοεις οτι τον αφηνες εντελως μονο του απο την αρχη, και η μονη σου ασχολία ηταν οταν ελεγχες τα αποτελέσματα? Ουτε καν στο πρωτο τριμηνο δεν καθοσουν διπλα του?

Μαρκελλα μου το ειπαν άλλες μαμαδες, στην αρχη ειναι λεει μιση ωρα, μετα που εχουν πιο πολλες ασκησεις γυρω στη μία ωρα, αλλά εκει κοντα στο Φλεβαρη-Μαρτη μπορουν πλεον να διαβαζουν μονα τους, δεν χρειαζεται να καθεσαι πανω απο το κεφαλι τους. Τωρα παιδι με παιδι εχει διαφορά, και εννοειται οτι οσο ανεβαινουν οι τάξεις τα πράγματα δυσκολευουν, όπως και ο ογκος των εργασιων που θα εχουν να κάνουν. Εμένα με εχουν τρομοκρατησει με την Πεμπτη τάξη, ολοι οσοι ξερω λενε οτι ειναι η πιο δυσκολη και σε ποιότητα και σε ποσότητα. Από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό!! - Σελίδα 2 534787 
Τεσπα. I'll cross that bridge when I get there.

Mαρκελλα, δεν μπορειτε να διαβαζετε στο σαλονι ή σε ενα γραφείο? Σε ενα διαφορετικο χωρο απο εκει που κοιμαται το μωρο δηλαδη.

markella_p

markella_p
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
η τριτη και η πεμπτη λενε οτι ειναι οι πιο δυσκολες αλλα και σημαντικες ταξεις (εξισου σημαντικη, για να μην πω και περισσοτερο ειναι η πρωτη φυσικα). αλλα οπως λες, ας φτασουμε εκει με το καλο...

Λογικα θα αναγκαστουμε να διαβαζουμε αλλου, εκτος αν ειναι εδω ο μπαμπας μας και ασχολειται με τον μικρο. απλα θα ηθελα να μαθει απο την αρχη να διαβαζει στον χωρο της, στο δωματιο της, στο γραφειο της. βλεποντας και κανοντας μωρε.

love4

love4
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Νενα τον πρωτο καιρο κοιτουσα που και που να δω πως παει, απο πανω του δεν καθισα ουτε την πρωτη μερα αλλα περνουσα εριχνα μια ματια και εφευγα....η εδινα μια συμβουλη και εφευγα...η αληθεια ειναι οτι παιζει πολυ μεγαλο ρολο και το παιδι...εμενα εχει το αισθημα του καθηκοντος...τωρα με την κορη δεν ξερω κατα ποσο θα εξελιχθουν τοσο ευκολα τα πραγματα...Rolling Eyes 

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Nena έγραψε:
markella_p έγραψε:
Καπου ειδα (=διαβασα? μου ειπαν? το εβγαλα απο το μυαλο μου? δε θυμαμαι tongue ) οτι η καλυτερη στιγμη για να διαβασει το παιδι ειναι αμεσως μόλις γυρισει απο το σχολειο και αφου φάει κάτι. Δηλαδη, σχολανε κατα τη 1, γυρσιζουμε σπιτι, τρωει μεσημεριανο και κανει τα μαθηματα του αμεσως. Καλο θα ειναι να τον διαβαζει ενα ατομο (μονο η μαμα πχ ή μονο ο μπαμπας) μεχρι τα Χριστουγεννα τουλαχιστον, για να μη μπερδευεται στον τροπο σκεψης (αυτο σιγουρα μου το ειπε καποιος, δεν το εβγαλα απο το μυαλο μου rabbit ) κι επισης, οταν διαβαζεις με το παιδι πρεπει να μη σε αποσπα κάτι άλλο, το μαγειρεμα πχ, το άλλο παιδι, η τηλεοραση κτλ κτλ. Να αφοσιωνεσαι στο διαβασμα του μικρου μαθητη I love you I love you Τωρα εσυ με το μωρο, το πιθανοτερο ειναι να διαβαζεις το παιδι σε ωρες που το μωρο θα κοιμαται, δεν θα παιξει και ρόλο αν ειναι αμεσως μετα το σχολειο ή κανενα διωρο αργοτερα.

Τωρα το σκεφτομαι και ανυπομονω να του δωσω τα φωτα μου sunny αλλά σε κανενα εξαμηνο με κοβω να ειμαι στα προθυρα νευρικης κρισης affraid 
Αυτο μου το εχουν πει κ μενα, και μαλιστα αυτη εχει σπουδασει στο εξωτερικο μια ειδικοτητα συγκεκριμενα για τις εκπαιδευτικες διαδικασιες και τον σχολικο σχεδιασμο και ειναι κ λογοπεδικος οποτε την εχω σκασει με τις ερωτησεις μουVery Happy . Μου το τονισε οτι ακομη απο το νηπιο οοοταν υπαρχει καποια εργασια να την κανουμε μετα το φαγητο, οσο πιο σταθερο μπορουμε να ειναι το προγραμμα. Και τα υπολοιπα που εγραψες.

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
litsakos έγραψε:
Nena έγραψε:
markella_p έγραψε:

Αυτο μου το εχουν πει κ μενα, και μαλιστα αυτη εχει σπουδασει στο εξωτερικο μια ειδικοτητα συγκεκριμενα για τις εκπαιδευτικες διαδικασιες και τον σχολικο σχεδιασμο και ειναι κ λογοπεδικος οποτε την εχω σκασει με τις ερωτησεις μουVery Happy . Μου το τονισε οτι ακομη απο το νηπιο οοοταν υπαρχει καποια εργασια να την κανουμε μετα το φαγητο, οσο πιο σταθερο μπορουμε να ειναι το προγραμμα. Και τα υπολοιπα που εγραψες.
Τωρα παιζει να εισαι εσυ το ατομο που μου τα εχει πει ολα αυτα και να μην το θυμαμαι Laughing 

georgia78

georgia78
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
καλημερα κοριτσια τελος οι διακοπες και για μεναTwisted Evil λοιπον εγω εχω δευτερακι
ευτυχως στην πρωτη τα πηγαμε πολυ καλα απο την πρωτη μερα.μια συμβουλη για το διαβασμα που μας εδωσε η δασκαλα μας και πετυχε ειναι 1.μολις γυρναμε στο σπιτι το παιδι να τρωει και να κανει τα μαθηματα του[φυσικα ο υπναρας μου κοιμοταν μολις τον εβαζα στο αυτοκινητο τεσπα οταν ξυπνουσε στις 6 ετρωγε και αρχιζαμε εγω επλενα π.χ τα πιατα και του ελεγα μεχρι να πλυνω τα πιατα θα κανεις αυτη την ασκηση μετα σκουπιζα το ιδιο ετσι και μονος του εμαθε γρηγορα  να τα κανει και εγω εκανα τις δουλειες μου μετα το τελος καθε ασκησης ελεγχε ο ενας τον αλλο κατα ποσο εκανε σωστα τη δουλεια του κατι σαν παιχνιδι ενα πραμα.μετα τα χριστουγενα δεν με ηθελε καθολου οταν διαβαζε.μια συμβουλη για οσες εχετε πρωτακι ειναι μεσα στις πρωτες μερες να μιλησετε με τις δασκαλες για το πως θα τους διαβαζετε εμας ευτυχως στην δευτερη βδομαδα εκαναν συναντιση γονειων δασκαλων και για κανα δυωρο μας εννημερωναν για το πως διδασκουν πολυ πολυ βασικο και πως εμεις θα τους διαβαζουμε με τον ιδιο τροπο και ομολογω οτι αλλαξαν πολυ τα πραγματα απο οταν πηγε ο μεγαλος μου πρωτη[πχ την αναγνωση την εκαναν και απο την τελευταια προταση στην πρωτη και δραματοποιημενα για να μην διαβαζουν παπαγαλια και πολλα αλλα οπως το οτι τους ειχε φατσουλες θυμωμενες χαρουμενες κ.α που οταν τους τις εδειχνε διπλα απο ενα γραμμα επρεπε να το πουν με το αναλογο υφος η οταν η δασκαλα τους εδειχνε ενα γραμμα και το ελεγε σκοπιμα λαθος επρεπε να αρχισουν να κτυπουν ρυθμικα το θρανειο.ελπιζω να βοηθησα λιγο και σορρυ για το σεντονιVery Happy

markella_p

markella_p
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
καλημερα Γεωργια. ευχαριστουμε για τα οσα μας ειπες.
αυτο θα ελεγα και γω. λογικα οι δασκαλες θα μας ενημερωσουν και θα μας συμβουλεψουν σχετικα με το πως θα διαβαζουμε.
αυτο παντως με την ωρα του διαβασματος θεωρω πως ειναι πολυ βασικο και θα το προσπαθησω.

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 3]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Δημιουργία Φόρουμ | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις