76 Απ: Τιμες για αγγλικα α junior Τετ Σεπ 10, 2014 9:21 pm
Areti2
Η ψυχή της παρέας!
Γιατί στο φροντιστήριο υποστηρίζεσαι από μια ομάδα πιο έμπειρων καθηγητών τους οποίους μπορείς να συμβουλευτείς ανά πάσα στιγμή για οποιοδήποτε θέμα. Έχεις πλάνο ύλης έτοιμο, οπότε αν δεν ξέρεις τι να κάνεις, τουλάχιστον μπορείς να βασιστείς στο δοκιμασμένο πλάνο και να μην κάνεις τα δικά σου. Έχεις πάρα πολύ υλικό στη διάθεσή σου όπως βιβλία, οπτικοακουστικά μέσα, ασκήσεις, φυλλάδια κλπ. οπότε δεν χρειάζεται να εφεύρεις τον τροχό από την αρχή. Αν το φροντιστήριο είναι σοβαρό (που πολλά είναι) θα έχει διευθυντή σπουδών που θα σε παρακολουθεί και θα σε κατευθύνει. Ίσως σε στείλουν και σε κάποιο σεμινάριο, αντί να πηγαίνεις μόνο στις παρουσιάσεις βιβλίων...love4 έγραψε:Δηλαδη γιατι ειναι καλυτερο να δουλευεις σε φροντιστηριο οταν εισαι απειρος και οχι σε ιδιαιτερα? Και σε απολυτους αριθμους να το παρεις, πιο πολλα παιδια "καιγονται" απο σενα στο φροντιστηριο παρα στο ιδιαιτερο
Να σου δώσω το παράδειγμα του φροντιστηρίου που δουλεύω, το οποίο ανήκει σε γνωστό εκπαιδευτικό όμιλο. Πριν πιάσουμε δουλειά περνάμε από γραπτό τεστ και προφορική συνέντευξη με το ακαδημαϊκό τμήμα. Μία φορά το χρόνο γίνεται απροειδοποίητος έλεγχος από το ακαδημαϊκό τμήμα και μπαίνει στο μάθημα, σε παρακολουθεί να διδάσκεις και σου δίνει feedback τι έκανες καλά και τι όχι. Τώρα αυτό δεν είναι κάτι τόσο ευχάριστο για μας, αλλά για τους γονείς είναι μια εγγύηση. Και φυσικά μέσα στο χρόνο έχει διάφορα ακαδημαϊκά σεμινάρια που μπορείς να παρακολουθήσεις. Εγώ πέρυσι μόνο πήγα σε 5 σεμινάρια και δεν είμαι ...χθεσινή.
Όχι ότι δεν υπάρχουν και κακά φροντιστήρια (τα έχω γράψει σε χωριστό ποστ αυτά) αλλά τα περισσότερα είναι καλύτερα από ένα ιδιαίτερο, ειδικά από ένα ιδιαίτερο που γίνεται από άπειρο καθηγητή ή ακόμα χειρότερα από ...την κουτσή Μαρία που επειδή έχει το Profeciency (ναι, έτσι το είχε γράψει ένας επίδοξος σε αγγελία του στο Facebook) σκέφτεται "να η εύκολη λύση".
Και να σας πω και το άλλο που το έχω ακούσει με τα αυτιά μου να το λέει εκπρόσωπος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, τα παιδιά που δίνουν εξετάσεις μέσω φροντιστηρίων έχουν υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας από τα παιδιά που δίνουν εξετάσεις μέσω ιδιαίτερων. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Εμένα τουλάχιστον δεν μου έκανε καμία εντύπωση όταν το άκουσα