1 ΠΛΥΣΙΜΟ ΔΟΝΤΙΩΝ Τετ Νοε 13, 2013 11:50 am
k@terin@
Σιωπηλή δύναμη
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ! εχω μια απορια...ειναι λιγο αστεια αλλα πραγματικα δεν ξερω...ποσο μηνων αρχιζουμε να πλενουμε τα δοντια των παιδιων...?
Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε
marla.abeth έγραψε:Ετοιμαζομουν και εγω να κανω αυτη την ερωτηση, πριν λιγο το σκεφτομουν!! Λοιπον ο δικος μου ειναι 12 μηνων και δεν καθεται με τιποτα, με το που παω να βαλω την οδοντοβουρτσα στο στομα του θυμωνει εχω παψει να προσπαθω.Η παιδιατρος παντως μου ειπε οτι δεν ειναι απαραιτητο ακομα.Κατι ασχετο Κατερινα, βλεπω οτι εισαι και εσυ 20 με μωρο πανω απο ενος στην Κρητη, τα ιδια κ εγω!!
χα χα!!! δεν το ηξερα οτι δεν θελει οδοντοκρεμα ...εγω ειμαι ηρακλειο...αντε να μασ ζησουν τα παιδάκια μασ και με το καλο στην φιλη σου...ευχαριστω για τις πληροφορίες!!!marla.abeth έγραψε:Χαχα, ναι, μου εχει τυχει και να μου χτυπαν την πορτα και οταν βλεπουν εμενα και τον μικρο να μου λενε "που ειναι η μαμα σας?" Δεν χρειαζεται οδοντοκρεμα, σκετη η οδοντοβουρτσα κανει δουλεια.Εχει παρει το ματι μ και κατι ειδικα πανακια για τα δοντια στα φαρμακεια, αλλα δεν δοκιμασα ακομα.Εγω Ρεθυμνο μενω!!Αντε να γινομαστε πολλες εμεις οι μικρες μανουλες, ειναι κ μια φιλη μου τωρα εγκυος!
margdimitra έγραψε:Mήπως την αηδιάζει η οδοντόκρεμα? Δοκίμασες με σκέτη οδοντόβουρτσα?
Πάρε και καμιά κλεψύδρα παιχνιδάκι να χαζολογά όσο της τα πλένεις.
Βάνα Κ. έγραψε:Για να μην ανοίξω καινούριο θέμα με τον ίδιο τίτλο, βάζω την ερώτησή μου εδώ...
Μανουλες, θέλω τη βοήθειά σας.
Πλένουμε τα δοντάκια της μικρής μας από τότε που βγήκε το πρώτο δόντι (4 μηνών), με ειδική οδοντόβουρτσα κάθε φορά για την ηλικία της, στην αρχή με νερό και από τους 12 μήνες (τώρα είναι σχεδόν 14 μηνών) με μια σταλίτσα παιδική οδοντόκρεμα.
Αφού τα "πλύνει" μόνη της μιμούμενη τις δικές μας κινήσεις, της τα πλένω λίγο και εγώ. Ε, κάθε βράδυ έχουμε μάχη!!! Δεν κάθεται με τίποτα. Επειδή όμως έχει ήδη 16 δόντια (τα 14 έχουν βγει καλά) είναι σημαντικό να πλένονται και μάλιστα καλά. Ο παιδίατρος αυτό μας είπε, δεν μας έλυσε όμως το θέμα της μάχης. Κλαίει και μας ακούει όλο το τετράγωνο. Με το που σταματήσουμε βέβαια, γέλια και χαρές...
Έχετε αντιμετωπίσει παρόμοια κατάσταση; Τι κάνατε; Συνηθίζουν ποτέ;
zenaki έγραψε:Εγω τον γιο μου ξεκινήσαμε στα 3 με οδοντόκρεμα χωρις φθόριο της freziderm μου την σύστησε η παιδίατρος βγαίνει ανα ηλικια και προσωπικά έμεινα ευχαριστημένη μονο του το παιδακι το ζήτησε και σχετικά τα κατάφερε πολυ γρήγορα πιστεύω οτι ειναι περιττό σε μικρότερη ηλικια και ποση ζάχαρη πια τρωει ενα μωρό δεν ξέρω πιστευω οτι τα 3 που το παιδακι ειναι σε θεση να συνεννοείστε μπορεις αν θελει χωρις να πιέζουμε το παιδι να το βοηθησουμε να το κανει
Βάνα Κ. έγραψε:zenaki έγραψε:Εγω τον γιο μου ξεκινήσαμε στα 3 με οδοντόκρεμα χωρις φθόριο της freziderm μου την σύστησε η παιδίατρος βγαίνει ανα ηλικια και προσωπικά έμεινα ευχαριστημένη μονο του το παιδακι το ζήτησε και σχετικά τα κατάφερε πολυ γρήγορα πιστεύω οτι ειναι περιττό σε μικρότερη ηλικια και ποση ζάχαρη πια τρωει ενα μωρό δεν ξέρω πιστευω οτι τα 3 που το παιδακι ειναι σε θεση να συνεννοείστε μπορεις αν θελει χωρις να πιέζουμε το παιδι να το βοηθησουμε να το κανει
Δηλαδή εννοείς να μην τα πλένουμε καθόλου μέχρι να γίνει 3; Ή εννοείς να τα πλένουμε μόνο με νερό;
Το πρόβλημα πάντως δεν είναι η οδοντόκρεμα, αλλά μάλλον ότι προσπαθώ να την πιέσω να της κάνω κάτι που δεν θέλει. Δυστυχώς όμως έχει 16 δόντια και θα χαλάσουν, αν δεν της τα πλένω, έστω και με μάχες.
fanouria έγραψε:Βάνα Κ. έγραψε:zenaki έγραψε:Εγω τον γιο μου ξεκινήσαμε στα 3 με οδοντόκρεμα χωρις φθόριο της freziderm μου την σύστησε η παιδίατρος βγαίνει ανα ηλικια και προσωπικά έμεινα ευχαριστημένη μονο του το παιδακι το ζήτησε και σχετικά τα κατάφερε πολυ γρήγορα πιστεύω οτι ειναι περιττό σε μικρότερη ηλικια και ποση ζάχαρη πια τρωει ενα μωρό δεν ξέρω πιστευω οτι τα 3 που το παιδακι ειναι σε θεση να συνεννοείστε μπορεις αν θελει χωρις να πιέζουμε το παιδι να το βοηθησουμε να το κανει
Δηλαδή εννοείς να μην τα πλένουμε καθόλου μέχρι να γίνει 3; Ή εννοείς να τα πλένουμε μόνο με νερό;
Το πρόβλημα πάντως δεν είναι η οδοντόκρεμα, αλλά μάλλον ότι προσπαθώ να την πιέσω να της κάνω κάτι που δεν θέλει. Δυστυχώς όμως έχει 16 δόντια και θα χαλάσουν, αν δεν της τα πλένω, έστω και με μάχες.
την αφηνεις να τα κανει μονη της καθόλου? ή παντα της τα κανεις εσυ?
margdimitra έγραψε:Και το γάλα κάνει μεγάλη ζημιά στα δόντια αν δε πλένεις μετά με οδοντόβουρτσα. Δεν είναι μόνο οι στέρεες τροφές.
Ξέρω παιδάκι 2,5 ετών που έχει κάνει ήδη 2 σφραγίσματα.
Προσπάθησε λίγο μπορεί κάτι να καταφέρεις.
Παρόμοια θέματα
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης