Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
183 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 183 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

tonsot123

Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
Καλησπέρα!!! Έχω έναν μπέμπη 5 1/2 μηνών που ξεκίνησε να τρώει στερεά τροφή. Όμως κ όταν πίνει γάλα και όταν τρώει θέλει με κάτι να απασχολείται (είναι γενικά λίγο δύσκολος στο φαγητό). Μέχρι τώρα έρχεται η γιαγιά του (η μαμά μου) πάνω απ το κεφάλι του με διάφορα παιχνίδια αλλά εμένα αυτό με νευριάζει. Θέλω όταν τρώει να είμαστε μόνο οι δυο μας. Τι μπορώ να κάνω; Ιδέες;;;;

maria-gts

Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
tonsot123 έγραψε:Καλησπέρα!!! Έχω έναν μπέμπη 5 1/2 μηνών που ξεκίνησε να τρώει στερεά τροφή. Όμως κ όταν πίνει γάλα και όταν τρώει θέλει με κάτι να απασχολείται (είναι γενικά λίγο δύσκολος στο φαγητό). Μέχρι τώρα έρχεται η γιαγιά του (η μαμά μου) πάνω απ το κεφάλι του με διάφορα παιχνίδια αλλά εμένα αυτό με  νευριάζει. Θέλω όταν τρώει να είμαστε μόνο οι δυο μας. Τι μπορώ να κάνω; Ιδέες;;;;

Καλησπέρα!
Κατ αρχήν να σου ζήσεις ο παίδαρος!!!
Ούτε ο δικός μου τρώει ... εγώ να δεις τι κάνω κάθε μέρα  Wink 
Έχε δίπλα σου αρκετά παιχνιδάκια και δίνεται του ένα-ένα, μόλις βαρεθεί το ένα το παίρνεις και μετά του δίνεις το άλλο, ποτέ όλα μαζί και ίσως τα καταφέρεις  Smile

Vicky pn

Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
Γεια...... Δοκίμασε παιχνίδια με ήχους.... Εμένα ακόμα δύσκολος είναι αλλά με τους ήχους χάζευε και έτρωγε.

tonsot123

Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
Ευχαριστω! Επισης! Ποσο ειναι ο δικος σου; Ποσο βαρος παιρνει το μηνα; Ο δικος μου τους πρωτους μηνες πηρε ςπο ενα κιλο, τωρα ουτε 500γρ...

maria-gts έγραψε:
tonsot123 έγραψε:Καλησπέρα!!! Έχω έναν μπέμπη 5 1/2 μηνών που ξεκίνησε να τρώει στερεά τροφή. Όμως κ όταν πίνει γάλα και όταν τρώει θέλει με κάτι να απασχολείται (είναι γενικά λίγο δύσκολος στο φαγητό). Μέχρι τώρα έρχεται η γιαγιά του (η μαμά μου) πάνω απ το κεφάλι του με διάφορα παιχνίδια αλλά εμένα αυτό με  νευριάζει. Θέλω όταν τρώει να είμαστε μόνο οι δυο μας. Τι μπορώ να κάνω; Ιδέες;;;;

Καλησπέρα!
Κατ αρχήν να σου ζήσεις ο παίδαρος!!!
Ούτε ο δικός μου τρώει ... εγώ να δεις τι κάνω κάθε μέρα  Wink 
Έχε δίπλα σου αρκετά παιχνιδάκια και δίνεται του ένα-ένα, μόλις βαρεθεί το ένα το παίρνεις και μετά του δίνεις το άλλο, ποτέ όλα μαζί και ίσως τα καταφέρεις  Smile

em_diva

em_diva
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Καλησπέρα κορίτσια
Εγώ ακόμη δε γέννησα όμως μεγάλωσα τις πρώτες μου ξαδέρφες που δεν έτρωγαν με τίποτα... Έβαζα λοιπόν στον υπολογιστή παιδικά τραγούδια και έκανα και χορευτικό πως να τον απασχολώ για να τρώει;;; 654316 ...
Ε δεν έμενε μπουκιά  rabbit
Και όλοι με ρωτούσαν τι τις κάνω και τρώνε..

grdapag

Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
καλησπερα κοριτσια,
και εμενα ο δικος μου 9,5μηνων πλεον αλλα ηταν και ειναι ακομα δυσκολος στο φαγητο...!
δοκιμασε να του βαζεις παιδικα τραγουδακια με εικονες και να του δινεις διαφορορα αντικειμενα ακινδυνα φυσικα το ενα μετα το αλλο εμενα αυτο με εχει σωσει προσ το παρον. με καθε αντικειμενο τρωμε λιγες κουταλιες ...!!

Panaila

Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
Εγω του Τραγουδάω το οταν θα παω κυρά μου στο παζάρι και κανω γκριματσες και αστειους ήχους! Ξεκαρδιζεται και τρώει και ολη την κρέμα του! Αυτο με βόλεψε περισσοτερο γιατι τα παιχνιδια τα βάζει στο στόμα και με δυσκολεύει πολυ! Οταν βαριεται του κανω διαφορα μετο κουταλι οπως βουυυυυ το αεροπλανακι κάπου ξεγιελιεται και τρώει!

tonsot123

Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
το ρυζαλευρο μας αρεσει και το τρωμε χωρις να χρειαζεται να κανω τιποτα. Λιγο βεβαια (100ml) αλλα τουλαχιστον τα απολαμβανει! Tην φρουτοκρεμα δεν την θελουμε ουτε ζωγραφιστη! Eπισης δεν πινουμε καθολου νερο.

Panaila

Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
Αχ καλη μου μακάρι να μπορούσα να σε βοηθήσω αλλα ειμαστε απο τους τυχερούς. Την πρωτη μερα έφαγε 180 γρ φρούτα κι αν του έδινα κι αλλο θα το έτρωγε. Δεν ξέρω αν γενικά την τρώει η φταίει κατι απο αυτα που κανω. Τα φρούτα τα αφήνω έξω να ωριμάσουν καλα. Η μπανάνα να μαυΡισει και τα χτυπάω αλύπητα στο μπλεντερ.

roxanne87

roxanne87
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
tonsot123 έγραψε:το ρυζαλευρο μας αρεσει και το τρωμε χωρις να χρειαζεται να κανω τιποτα. Λιγο βεβαια (100ml) αλλα τουλαχιστον τα απολαμβανει! Tην φρουτοκρεμα δεν την θελουμε ουτε ζωγραφιστη! Eπισης δεν πινουμε καθολου νερο.

Εμενα μου φαινονται μια χαρα τα 100 μλ! Ειναι πολλοι παραγοντες που επηρεαζουν, ειναι αρχη, δεν ξερει τις γευσεις, εχει ζεστη, μπορει να βγαζει δοντακια... οοοολα αυτα κ αλλα τοσα, δωσε χρονο κ θα φανει. Δοκιμασε γευσεις διαφορες κ σεβασου τις προτιμησεις του. κ νερακι οσο του δινεις κ συνηθιζει τοσο περισσοτερο θα σου ζηταει, εμενα ξεκινησε πριν ενα μηνα απο 15 μλ κ τωρα εφτασε τα 250! Θα σε βοηθησει πολυ αν παρεις εκπαιδευτικο ποτηρακι, με το μπιμπερο δν θα δεις προκοπη. Τελος εγω προσωπικα κ με τα παιχνιδια κ με τους τριτους κ με την τηλεοραση ειμαι καθετη, δδν θελω να τον απασχολει τιποτα, θελω να συγκεντρωνεται στο φαγητο. Ειχαμε τα πανω κ τα κατω αλλα μαθαινει κ ολο κ καλυτερα παμε.

tonsot123

Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
roxanne87 έγραψε:
tonsot123 έγραψε:το ρυζαλευρο μας αρεσει και το τρωμε χωρις να χρειαζεται να κανω τιποτα. Λιγο βεβαια (100ml) αλλα τουλαχιστον τα απολαμβανει! Tην φρουτοκρεμα δεν την θελουμε ουτε ζωγραφιστη! Eπισης δεν πινουμε καθολου νερο.

Εμενα μου φαινονται μια χαρα τα 100 μλ! Ειναι πολλοι παραγοντες που επηρεαζουν, ειναι αρχη, δεν ξερει τις γευσεις, εχει ζεστη, μπορει να βγαζει δοντακια... οοοολα αυτα κ αλλα τοσα, δωσε χρονο κ θα φανει. Δοκιμασε γευσεις διαφορες κ σεβασου τις προτιμησεις του. κ νερακι οσο του δινεις κ συνηθιζει τοσο περισσοτερο θα σου ζηταει, εμενα ξεκινησε πριν ενα μηνα απο 15 μλ κ τωρα εφτασε τα 250! Θα σε βοηθησει πολυ αν παρεις εκπαιδευτικο ποτηρακι, με το μπιμπερο δν θα δεις προκοπη. Τελος εγω προσωπικα κ με τα παιχνιδια κ με τους τριτους κ με την τηλεοραση ειμαι καθετη, δδν θελω να τον απασχολει τιποτα, θελω να συγκεντρωνεται στο φαγητο. Ειχαμε τα πανω κ τα κατω αλλα μαθαινει κ ολο κ καλυτερα παμε.

ΑΚΡΙΒΩΣ THN IΔIA AΠOΨH EXΩ KI EΓΩ... ΔEN ΘEΛΩ TIΠOTA NA TON AΠAΣXOΛEI. AΛΛA ΣHMEPA ΓIA ΠAPAΔEIΓMA XΩPIΣ TIΠOTA NA TON AΠAΣXOΛEI ΔEN EΦAΓE ΠAPAΠANΩ AΠO TEΣΣEPIΣ KOYTAΛIEΣ ΦPOYTOKPEMA.

roxanne87

roxanne87
Καταλαβαινω πως απογοητευεσαι,δν σου κρυβω πως κ εγω ετσι ενιωθα. Στην αρχη του εβαζα λιγες κουταλιες απο την κρεμα που ετρωγε κ του αρεσε,αργοτερα μπισκοτακι αλεσμενο παιδικο. Δοκιμασα κ να βρασω λιγο τα φρουτα να γλυκυνουν αλλα απετυχε παταγωδως η προσπαθεια.. Σε καθε περιπτωση αφηνε τον να πεινασει,ακολουθα το δικο του προγραμμα κ μην κρατας ωρες. Επιπλεον αν δν φαει το φρουτο του,περιμενε ενα μισαωρο μεχρι να του δωσεις γαλα γτ διαφορετικα θα καταλαβει πως το εχει εύκαιρο οπότε θέλει. Ολα τα παραπάνω δοκιμασμένα από εμάς κ με την συμβουλή παιδιάτρου. Ελπίζω κατι να σε βοηθήσει κ εσένα.

Areti2

Areti2
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
roxanne87 έγραψε:Τελος εγω προσωπικα κ με τα παιχνιδια κ με τους τριτους κ με την τηλεοραση ειμαι καθετη, δδν θελω να τον απασχολει τιποτα, θελω να συγκεντρωνεται στο φαγητο. Ειχαμε τα πανω κ τα κατω αλλα μαθαινει κ ολο κ καλυτερα παμε.
Εγώ αντιθέτως χρησιμοποίησα την αντίθετη τακτική, τον απασχολούσα με τραγουδάκια και παιχνιδάκια (μεγάλη επιτυχία το "ήταν ένα μικρό καράβι" χαχα) για να φάει και πάντα τον τάιζα συγκεκριμένες ώρες. Ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα στο φαγητό, μέχρι τώρα που είναι 3 χρονών τρώει πολύ καλά και είναι ανοιχτός σε όλες τις γεύσεις.

roxanne87

roxanne87
Αρετή μου, ολα τα παιδάκια δεν είναι ίδια κ το καθε ενα θέλει διαφορετική μεταχείριση. Ο γενικός κανόνας ειναι το παιδί να ξεχωρίζει την ωρα του φαγητού με αυτήν του παιχνιδιού. Από εκει κ ύστερα η καθε μανούλα κανει οτι κρίνει κ ταιριάζει σε αυτήν κ το παιδί της.

Areti2

Areti2
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
roxanne87 έγραψε:Αρετή μου, ολα τα παιδάκια δεν είναι ίδια κ το καθε ενα θέλει διαφορετική μεταχείριση. Ο γενικός κανόνας ειναι το παιδί να ξεχωρίζει την ωρα του φαγητού με αυτήν του παιχνιδιού. Από εκει κ ύστερα η καθε μανούλα κανει οτι κρίνει κ ταιριάζει σε αυτήν κ το παιδί της.
Ναι, το ΠΑΙΔΙ. Όχι το μωράκι. Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Με το παιδάκι σαφώς θα επιδιώξεις να ξεχωρίσει την ώρα του φαγητού από την ώρα του παιχνιδιού, αλλά στο μωράκι είναι άλλες οι προτεραιότητες: να μάθει την υφή του φαγητού, να μάθει την αίσθηση του κουταλιού, να μάθει να καταπίνει, να μάθει να μασάει σιγά σιγά και φυσικά να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερα θρεπτικά στοιχεία, κυρίως κόκκινο κρέας για το σίδηρο. Κάθε πράγμα στον καιρό του.

Και ναι, φυσικά συμφωνώ ότι κάθε μαμά και κάθε παιδί είναι διαφορετικό, αλλά το να επιμένεις να καταλάβει το μωρό των 6 μηνών τη διαφορά μεταξύ παιχνιδιού και φαγητού (τη στιγμή που καλά καλά δεν έχει καταλάβει τη διαφορά φαγητού και ύπνου) είναι πιστεύω λίγο υπερβολικό.

roxanne87

roxanne87
Να εχεις απαιτησεις απο ενα μωρο 6 μηνων  ειναι τουλαχιστον γελοιο. Παιδι με την ευρυτερη εννοια, αλλα αν θες να ακριβολογουμε...στο μωρο! Ομως πρωτου το ριξεις στα παιχνιδια κλπ μπορεις να δοκιμασεις αλλιως, ΑΝ θες! Δεν σου ζητησα τη γνωμη σου για το αν κανω καλα η οχι, αυτο μου το επιβεβαιωνει το μωρο μου καθε μερα οταν τρωει ολο του το φαγητο κ ανοιγει το στομα για να συνεχισει... Ο σκοπος δεν ειναι να το κεγελασεςις για να το ταισεις αλλα να μαθετε κ οι δυο μεσα απο τη διαδικασια τι του αρεσει. Επιπλεον εγω απαντησα στην κοπελα γιατι γραφει πως ΔΕΝ θελει να τον απασχολουν την ωρα που τρωει.  Οποτε αν εχεις κατι να προτεινεις στην  μανουλα που ανεβασε το ποστ, εχει καλως!

Areti2

Areti2
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Χαλάρωσε κοπέλα μου, κουβέντα κάνουμε...  Rolling Eyes 

roxanne87

roxanne87
Κοριτσι μου γλυκο, εσυ φαγωθηκες! Εγω δεν μπηκα για να σου γραψω αν εκανες καλως η κακως, αντιθετως εσυ ναι.... Δε σου ζητησα εγω τη γνωμη σου, αυτο ειπα σε απλα ελληνικα κ δεν νομιζω να ειναι παρεξηγησιμο! Αν χρειαστω βοηθεια εγω, θα ανοιξω δικο μου ποστ, οποτε κακως προσπαθεις να μου αποδειξεις πως πραττεις σωστα κ εγω λαθος! Ας σεβαστουμε το ποστ της κοπελας κ ας λυσουμε τις δικες τις αποριες... Wink 

Areti2

Areti2
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Και ξαναλέω, χαλάρωσε....

Μια συζήτηση κάνουμε, δεν θα έρθει ο αστυνόμος να μας ζητήσει το λόγο γιατί δεν απαντήσαμε στην ερώτηση της θεματοθέτριας  Razz 

κοκκινοσκουφιτσα

Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
Εγώ με τραγούδια & παραμύθια, όταν ήταν μωρά τους απασχολούσα & έτσι ξεχνιόντουσαν.  Smile   Smile   Very Happy 

tonsot123

Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
roxanne87 έγραψε:Καταλαβαινω πως απογοητευεσαι,δν σου κρυβω πως κ εγω ετσι ενιωθα. Στην αρχη του εβαζα λιγες κουταλιες απο την κρεμα που ετρωγε κ του αρεσε,αργοτερα μπισκοτακι αλεσμενο παιδικο. Δοκιμασα κ να βρασω λιγο τα φρουτα να γλυκυνουν αλλα απετυχε παταγωδως η προσπαθεια.. Σε καθε περιπτωση αφηνε τον να πεινασει,ακολουθα το δικο του προγραμμα κ μην κρατας ωρες. Επιπλεον αν δν φαει το φρουτο του,περιμενε ενα μισαωρο μεχρι να του δωσεις γαλα γτ διαφορετικα θα καταλαβει πως το εχει εύκαιρο οπότε θέλει. Ολα τα παραπάνω δοκιμασμένα από εμάς κ με την συμβουλή παιδιάτρου. Ελπίζω κατι να σε βοηθήσει κ εσένα.

Πρωτον, ουτε το γαλα το εχουμε σε εκτιμηση!! 150ml με το ζορι! Δευτερον, κι εγω σκεφτομαι να τον αφηνω πιο πολλη ωρς να πεινασει αλλα ετσι δεν μας βγαινουν πεντε γευματα την ημερα... Με το ζορι τα χωραμε μεσα στην μερα αν σκεφτεις οτι θελουμε κ παραπανω απο μιση ωρα να ολοκληρωσουμε καθε γευμα...

tonsot123

Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
Εγω παντως δεν πιστευω οτι υπαρχει σωστη και λαθος τακτικη. Ναι μεν δεν θα ηθελα τιποτα να τον απασχολει παρα μονο το φαγητο του απ την αλλη οταν βλεπω οτι δεν προκειται να φαει προτιμω να κανω τον καραγκιοζη για να φαει...

Areti2

Areti2
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Να σου πω, εγώ διαφωνώ κάθετα με το να αφήνεις τόσο μικρό μωρό να πεινάσει. Αυτή είναι στρατηγική για 3χρονο παιδάκι, όχι για μωρό. Πιο πιθανό θεωρώ το μωρό σου να μην είναι έτοιμο ακόμα. Όταν πάει 6-6,5 μηνών μπορεί να δεις μια εντελώς διαφορετική συμπεριφορά. Στη θέση σου θα σταματούσα τις στερεές (εκτός αν πρέπει να συνεχίσετε με εντολή γιατρού) και θα δοκίμαζα ξανά αφού έκλεινε τους 6 μήνες. Στο μεταξύ δίνε του γάλα με το κουταλάκι πού και πού για να συνηθίζει την αίσθηση. Κάντο σαν παιχνίδι και πάρτο κι εσύ χαλαρά γιατί το μωρό καταλαβαίνει ότι η ώρα του φαγητού είναι ώρα στρες και αντιδρά. Δες το κι αλλιώς: υπάρχει περίπτωση να μην μάθει να τρώει; Όχι βέβαια. Άρα προς τι το άγχος?

Οι στρατηγικές θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. Δεν θα πάθει τίποτα το μωρό αν κάνεις τον καραγκιόζη για να φάει. Ίσα-ίσα που χρειάζεται αυτή η λάιτ προσέγγιση γιατί για το μωρό το τάισμα και μόνο είναι ένα άγχος. Σκέψου και αυτό: αν εσύ ήσουν αγχωμένη για κάτι, τι θα σε βοηθούσε περισσότερο; Να προσπαθεί ο άλλος να σου βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι ή να προσπαθεί να σε διασκεδάσει;

tonsot123

Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
Areti2 έγραψε:Να σου πω, εγώ διαφωνώ κάθετα με το να αφήνεις τόσο μικρό μωρό να πεινάσει. Αυτή είναι στρατηγική για 3χρονο παιδάκι, όχι για μωρό. Πιο πιθανό θεωρώ το μωρό σου να μην είναι έτοιμο ακόμα. Όταν πάει 6-6,5 μηνών μπορεί να δεις μια εντελώς διαφορετική συμπεριφορά. Στη θέση σου θα σταματούσα τις στερεές (εκτός αν πρέπει να συνεχίσετε με εντολή γιατρού) και θα δοκίμαζα ξανά αφού έκλεινε τους 6 μήνες. Στο μεταξύ δίνε του γάλα με το κουταλάκι πού και πού για να συνηθίζει την αίσθηση. Κάντο σαν παιχνίδι και πάρτο κι εσύ χαλαρά γιατί το μωρό καταλαβαίνει ότι η ώρα του φαγητού είναι ώρα στρες και αντιδρά. Δες το κι αλλιώς: υπάρχει περίπτωση να μην μάθει να τρώει; Όχι βέβαια. Άρα προς τι το άγχος?

Οι στρατηγικές θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. Δεν θα πάθει τίποτα το μωρό αν κάνεις τον καραγκιόζη για να φάει. Ίσα-ίσα που χρειάζεται αυτή η λάιτ προσέγγιση γιατί για το μωρό το τάισμα και μόνο είναι ένα άγχος. Σκέψου και αυτό: αν εσύ ήσουν αγχωμένη για κάτι, τι θα σε βοηθούσε περισσότερο; Να προσπαθεί ο άλλος να σου βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι ή να προσπαθεί να σε διασκεδάσει;

Γι αυτο ειπα κι εγω οτι για να φαει θα κρεμαστω και απο τη λαμπα!!!! Δε νομιζω οτι δεν ειναι ετοιμος γιατι αυτα που του αρεσουν τα τελειωνει σε 5 λεπτα. Ολη η προσπαθεια ειναι για αυτα που δεν του αρεσουν.

roxanne87

roxanne87
tonsot123 έγραψε:Εγω παντως δεν πιστευω οτι υπαρχει σωστη και λαθος τακτικη. Ναι μεν δεν θα ηθελα τιποτα να τον απασχολει παρα μονο το φαγητο του απ την αλλη οταν βλεπω οτι δεν προκειται να φαει προτιμω να κανω τον καραγκιοζη για να φαει...

Φυσικα κ θα τον απασχολησεις, μπορεις να του μιλας η να του τραγουδας, εσυ ομως, οχι ολοκληρη μπριγαδα! Κακο ειναι την ωρα που τρωει να του δινεις απο τα παιχνιδια του για να ασχολειται, οχι να λετε καμμια κουβεντα! Wink 

Υπομονη κ επιμονη, θα μαθετε κ οι δυο!

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις