1 οι δικες μας παρεμβασεις στην μαγειρικη. Κυρ Νοε 20, 2011 3:30 am
black beauty
Πρωταγωνιστής!!
σκεφτηκα να ανοιξω αυτην την ενοτητα ωστε να γραφουμε εδω μεσα για κατι που αλλαξαμε εμεις(η που μας εχουν πει καποιοι αλλοι) στις κλασικες συνταγες μαγειρικης και πετυχε!Δεχτες και οι συμβουλες σας!!
Αρχιζω πρωτη:
Λοιπον μια μερα ηθελα να κανω καρμποναρα αλλα συνηδειτοποιησα οτι δεν ειχα bacon,ειχα ομως καπνιστη γαλοπουλα,τελικα το αποτελεσμα ηταν πολυ καλο,μην σας πω οτι μου αρεσε και περισσοτερο!
Ξερω οτι οι φακες δεν ειναι το αγαπημενο μας φαγητο αλλα αν προσθεσουμε και ριγανουλα γινεται πιο νοστιμουλα(λατρευω την ριγανη,την βαζω σε πολλα φαγητα)
Επειδη δεν εχουμε την δυνατοτητα να βρισκουμε παντα φρεσκα μυρωδικα,αγοραστε πολλα ματσακια,καθαριστε τα,ψιλοκοψτε τα βαλτε στην καταψυξη,ετσι αν ξεμενετε θα εχετε παντα την σιγουρια της καταψηξης!Αφηστε που επειδη ειναι παγωμενα τριβονται ακομη πιο ευκολα!
Αν εχετε ενα μικρο θεματακι να ψιλοκοβετε τα μυρωδικα χρησιμοποιηστε το ειδικο ψαλιδι που χρησιμοποιουμε για να κοψουμε τα καλαμαρια!Εγω προσωπικα κοβω με αυτο ολα τα μυρωδικα και το μαρουλι!Το ιδιο προβλημα ειχα και με το λαχανο,ετσι πηρα αυτο το ειδικο ξυστρακι και το κανει πολυ πολυ ψιλο!
αυτα απο εμενα προς το παρον,περιμενω και τις δικες σας συμβουλες-παρεμβασεις στην κουζινα!
Αρχιζω πρωτη:
Λοιπον μια μερα ηθελα να κανω καρμποναρα αλλα συνηδειτοποιησα οτι δεν ειχα bacon,ειχα ομως καπνιστη γαλοπουλα,τελικα το αποτελεσμα ηταν πολυ καλο,μην σας πω οτι μου αρεσε και περισσοτερο!
Ξερω οτι οι φακες δεν ειναι το αγαπημενο μας φαγητο αλλα αν προσθεσουμε και ριγανουλα γινεται πιο νοστιμουλα(λατρευω την ριγανη,την βαζω σε πολλα φαγητα)
Επειδη δεν εχουμε την δυνατοτητα να βρισκουμε παντα φρεσκα μυρωδικα,αγοραστε πολλα ματσακια,καθαριστε τα,ψιλοκοψτε τα βαλτε στην καταψυξη,ετσι αν ξεμενετε θα εχετε παντα την σιγουρια της καταψηξης!Αφηστε που επειδη ειναι παγωμενα τριβονται ακομη πιο ευκολα!
Αν εχετε ενα μικρο θεματακι να ψιλοκοβετε τα μυρωδικα χρησιμοποιηστε το ειδικο ψαλιδι που χρησιμοποιουμε για να κοψουμε τα καλαμαρια!Εγω προσωπικα κοβω με αυτο ολα τα μυρωδικα και το μαρουλι!Το ιδιο προβλημα ειχα και με το λαχανο,ετσι πηρα αυτο το ειδικο ξυστρακι και το κανει πολυ πολυ ψιλο!
αυτα απο εμενα προς το παρον,περιμενω και τις δικες σας συμβουλες-παρεμβασεις στην κουζινα!