1 ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΩΡΟΥ 15 ΜΗΝΩΝ Τρι Μαρ 13, 2012 3:42 am
CHRISTINEG
Σιωπηλή δύναμη
Καλημέρα κοριτσια!! θα ήθελα για μια ακόμα φορά την βοήθεια σας! Η κορη μου ειναι 15 μηνών (κλεισμένα) και προσπαθώ να καταλάβω αν όλα όσα κάνει είναι φυσιολογικά για παιδί της ηλικίας της ή ζω με ένα ταρζανάκι και νομίζω ότι κάνω και καλή δουλειά σαν μάνα! Πλεον περπατάει (απο 13μηνών περπατάει) και νομίζει οτι έχει ανακαλύψει την αμερική της! Θέλει να εξερευνεί τα πάντα! Θέλει να αγγίζει τα πάντα και λογικό ..θέλει όλη μας την προσοχή μας στραμένη πάνω της! Ως ενός σημείου καταλαβαίνω οτι είναι φυσιολογικό να της κινεί την περιέργεια πχ το συρτάρι ή η ντουλάπα και να την ανοίξει! θα πώ εγώ το κλασσικό "δεν πρέπει" ή "δεν είναι σωστο" θα το αφήσει μέχρι να της ξανακινήσει την περιέργεια ! ΕΠαναλαμβάνω τα ιδια και τα ίδια συνέχεια! Φυσιολογικό γιατι με την επανάληψη σιγά σιγά μαθαίνουν! Και αν της πω κατι θα το αφήσει αλλα μετά απο 10 λεπτά θα το ξανακάνει! Επίσης ενα κακό που έχει είναι οτι πετάει τα παντα πχ απο το πάρκο ..οταν την βάζω και αντέξει κανα 10 λεπτο,ή οταν την βάζω στο καρεκλακι του φαγητου πετάει μέχρι και το μπουκάλι με το νερό της! Δεν ξέρω πως θα να της το κοψω αυτο ρε γαμωτο! Επισης λογικο ειναι να βαριεται στο σπίτι, βαριεται και τα παιχνιδια της , και ψάχνουμε νέα ενδιαφέροντα! Ενα νεο παιχνιδι ειναι απο μια τσαντα να βγαζουμε τα πραγματα που εχει μεσα και συνηθως εχει ρουχα και να προσπαθει να τα βαζει! Επισης δεν στεκεται πουθενα! Οκ ειναι και αυτο φυσιολογικο επειδη τωρα ξεκιναει να περπαταει??Απο την μια εχει γελιο αλλα σκεφτομαι με φοβο μηπως με ολα αυτα την κανω ενα κακομαθημενο κοριτσακι που δεν καταλαβαινει απο ορια! Φοβαμαι παρα πολυ μηπως αποτυχω! αναρωτιεμαι συνεχεια αν ολα αυτα ειναι φυσιολογικα για την ηλικια της ή μηπως ειναι υπερβολικα ζωηρη! Βοηθεια βρε κοριτσια ζηταω για να δω τι δεν κανω σωστα! Προσπαθω να διαχωρισω τα σοβαρα απο τα μη σοβαρα θεματα και αντιδρω στο 99% με ηρεμια και της μιλαω αλλα αυτη...περα βρεχει! της λεω οχι αυτο γιατι ετσι αλλα ..τι να καταλαβει οεο?? Δωστε μου τα φωτα σας αν μπορειτε καλε!!