1 Μετάθεση χρωμοσωμάτων στο έμβρυο! Κυρ Μαρ 18, 2012 11:33 am
mother3
Σιωπηλή δύναμη
Koρίτισα γράφω δώ το θέμα για να μου απαντήσετε αν μπορέιτε κάτι παραπάνω!Κάναμε την άμνιο και όλα πήγαν καλά τα αποτελέσματα για σύδρομα ήταν αρνητικά, αλλά τώρα που βγήκαν και τα πιο αναλυτικά, ο γιατρός μα έστειλε για καρυότυπο εξεέταση αίματος για τα γονίδια μας, γιατί βρέθηκε απ'οτι ρώτησα και έμαθα μετατόπιση εμβρύου t(2;9).
Δηλαδή μετατόπιση εμβρυικού χρωμοσώματος Τ2 9.
Μας είπε ότι αν έχουμε κάποιος από εμάς την ίδια μετάθεση, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα με το μωρό.
Αν όμως δεν την έχουμε τότε δεν το συζητάει καθόλου!!!
Η αγωνία μου είναι, κατά πόσο μας σιγουρεύουν ότι αν το έχουμε εμείς τότε δεν υπάρχει πρόβλημα με το μωρό ούτε αργότερα. Αυτό δεν ξερω πώς θα μου το διασφαλίσουν.
Το χρωμόσωμα αυτό αναφ'ερεται σε νοητική στέρηση αν υπάρχει μόνο στο μωρό!!!
Έχουμε τρελλαθεί και εγώ και ο άντρας μου.
Ο γεννετιστής είναι κάθετος στο ότι αν υπάρχει σε εμάς δεν υπάρχει πρόβλημα.
Έχω ήδη 2 παιδάκια υγιέστατα και αν δεν έκανα την άμνιο λόγω ηλικίας, δεν θα ήξερα τίποτα.
Διάβασα ρωτησα και έμαθα ότι αν οι μεταθέσεις είναι ισοζυγισμένες, δηλαδή δεν λείπει γεννετικό υλικό ή δεν έχει προστεθεί γεννετικό υλικό στο χρωμόσωμα τότε όλα είναι φυσιολογικά.
Ξέρετε κάτι γι' αυτό??
Δηλαδή μετατόπιση εμβρυικού χρωμοσώματος Τ2 9.
Μας είπε ότι αν έχουμε κάποιος από εμάς την ίδια μετάθεση, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα με το μωρό.
Αν όμως δεν την έχουμε τότε δεν το συζητάει καθόλου!!!
Η αγωνία μου είναι, κατά πόσο μας σιγουρεύουν ότι αν το έχουμε εμείς τότε δεν υπάρχει πρόβλημα με το μωρό ούτε αργότερα. Αυτό δεν ξερω πώς θα μου το διασφαλίσουν.
Το χρωμόσωμα αυτό αναφ'ερεται σε νοητική στέρηση αν υπάρχει μόνο στο μωρό!!!
Έχουμε τρελλαθεί και εγώ και ο άντρας μου.
Ο γεννετιστής είναι κάθετος στο ότι αν υπάρχει σε εμάς δεν υπάρχει πρόβλημα.
Έχω ήδη 2 παιδάκια υγιέστατα και αν δεν έκανα την άμνιο λόγω ηλικίας, δεν θα ήξερα τίποτα.
Διάβασα ρωτησα και έμαθα ότι αν οι μεταθέσεις είναι ισοζυγισμένες, δηλαδή δεν λείπει γεννετικό υλικό ή δεν έχει προστεθεί γεννετικό υλικό στο χρωμόσωμα τότε όλα είναι φυσιολογικά.
Ξέρετε κάτι γι' αυτό??