26 Απ: δωρο στη δασκαλα...??? Δευ Ιουν 11, 2012 7:49 am
supermama
Πρωταγωνιστής!!
panta έγραψε: οι γνωσεις δεν ειναι δωρο, ειναι κομματι της δουλειας σας!
συμφωνω με αυτη την προταση!γενικα οχι για την myro..
Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε
Μετάβαση στη σελίδα : 1, 2
panta έγραψε: οι γνωσεις δεν ειναι δωρο, ειναι κομματι της δουλειας σας!
panta έγραψε:Myro έγραψε:αυτο το δωρο εχει νοημα μονο αν νοιωθει πραγματικα καποιος να το κανει κ οχι ως αγγαρεια επειδη πρεπει η επειδη το κανουν ολοι..
σαφως κ δεν ειναι κατι υποχρεωτικο να γινει απλα απαντωντας κ στην σουπερ μαμα για το αν το κανουν καποιες η οχι..εγω προσωπικα παντα κανω κ φτιαχνω πραγματακια για τα παιδια μου κ πιστεψε με καθομαι πολλες υπερωριες στο σχολειο για να φτιαξω ολα αυτα να κοψω να κολλησω κτλ..υπερωριες που δεν πληρωνονται (κ δεν εννοω χρηματικα) αλλα το κανω παντα με πολυ αγαπη και οχι με το σκεπτικο αν δεν μου κανουν δωρο γιατι να κανω εγω!!!
οι δασκαλοι κανουν πολλα δωρα στα παιδια καθολη την διαρκεια της σχολικης χρονιας τα οποια ειναι απο μια αληθηνη αγκαλια μεχρι κ τις πολλες πολλες γνωσεις που προσφερουν κ με τον τροπο που τισ προσφερουν
Μυρο διαφωνω σε καποια σημεια μαζι σου!
Σε οτι αφορα την πρωτη απαντηση εχω να πω πως μια χαρα και χωρις νοημα συμπληρωνονται τα χρηματα και απο τις μαμαδες που ενδεχομενως δε θελουν να συμμετεχουν, για να αγοραστει το δωρο στο τελος της χρονιας. Εχω ακουσει απο δασκαλα να καυχιεται για τα ακριβα δωρα των μαθητων της π.χ. κολιε gucci, τσαντα thiros κλπ χωρις να αναφερει πως τα δωρα αυτα ειναι αναγνωριση των μαθητων για το εργο της.
Επισης αυτο που λες πως δεν πληρωνονται οι υπερωριες, απο οτι καταλαβα αντι να καθεσαι στο κενο σου πχ την ωρα της γυμναστικης και να πινεις καφε, ασχολεισαι με καποιες χειροτεχνιες. Αυτο δε νομιζω πως ειναι κατι που θα επρεπε να αμοιβεται επιπλεον. Κι εσυ βοηθιεσαι για να κανεις το μαθημα σου πιο ευχαριστα.
Τελος οπως εσυ θεωρεις τις αγκαλιες προς τα παιδια δωρα, ετσι ακριβως θεωρω πως και η αγκαλια του δικου μου παιδιου ειναι δωρο προς εσενα. Και οχι μονο η αγκαλια αλλα και το γλυκο χαμογελο το πρωι και η καλημερα! Και οι γνωσεις δεν ειναι δωρο, ειναι κομματι της δουλειας σας!
Η δασκαλα του γιου μου στην 1η και 2α δημοτικου τους εκανε συνεχεια δωρακια ολη τη χρονια. Ντοσιε, μολυβακια, σημειωματαρια και στο τελος της χρονιας μπαλες θαλασσης. Επιπλεον ολα τα παιδια τα πηγαινε στα jumbo και τους αγοραζε οτι ηθελαν! Αγαπουσε πολυ τα παιδια, αλλα δεν τους εμαθε ουτε τα απαραιτητα. Ναι εδινα χρηματα για το δωρο της στο τελος της χρονιας, επειδη και αυτη τους εκανε συνεχως δωρα, αλλα οχι με την καρδια μου γιατι τα παιδια εμαθαν ελαχιστα στην ταξη! Αυτο σας το λεω για να δειτε και την αλλη πλευρα!
Myro έγραψε:
για μενα προσωπικα θα μιλησω...τα πραγματακια που φτιαχνω ολη την χρονια για τα παιδακια κ οχι μονο στο τελος δεν τα φτιαχνω σε ελευθερες ωρες κατα την σχολικη μερα μιας κ ειμαι νηπιαγωγως κ δεν εχω χρονο για καφεδες οπως αναφερθηκε...ειμαι συνεχεια μαζι τους οπως καταλαβαινεις..κ οσο για την αμοιβη των υπερωριων σαφως και διευκρινισα παραπανω οτι δεν εννοω να αμοιφθω επιπλεον για αυτα τα πραγματα...
για τα δωρα των παιδιων οπως ειπα κ παραπανω εγω προσωπικα χαιρομαι ακομα παραπανο οταν ειναι κατι φτιαγμενο απο τα χερακια τους...οταν το δωρο ειναι δωρο καρδιας,τοτε εχει αξια....αλλοιος ειναι μεγαλομανια μαμαδων να θελουν να δειχτουν και να φανουν.....
συμφωνω στο οτι οι αγκαλιες και τα γλυκα χαμογελα τους το πρωι ειναι δωρο προς εμενα και ειμαι πολυ χαρουμενη που κανω την πιο ωραια δουλεια του κοσμου..
οσο για τις γνωσεις φυσικα κ ειναι δουλεια μας κ δεν το λεω σαν να κανω κ καποιο καατορθωμα και να θελω παρασημο...αυτο πρεπει να κανω κ αυτο θελω να κανω αλλα η μεταδωση των γνωσεων κ ο τροπος που γινετε αυτος ειναι σημαντικος..αυτο ηθελα να πω οταν ανεφερα τις γνωσεις που τους μεταφερουμε...ειχα στο μυαλο μου (για μενα φυσικα μιλαω) οτι απο την μια μπορεις να δωσεις απλα καποιες πληροφοριες για καποιο θεμα και απο την αλλη να ζησεις ολο αυτο που προσπαθεις να διδαξεις και να κανεις με τον τροπο σου να καταλαβει το παιδακι ακομα κ το πιο δυσκολο πραγμα στον κοσμο...
συμφωνω απολυτα μαζι σου...αλλα αυτος καθιερωθηκε απο καποιον αορατο κι αγραφο νομο!κι εμενα η μαμα μου καθε χρονο στο δημοτικο με εβαζε και εδινα λουλουδια στις δασκαλες...μια φορα στη Ε' δημοτικου ειχα δασκαλο και μου εδωσε ανθοδεσμη και γιθα το αρσενικο!!!!!!!!!!!!!!!!!!ευτυχως μετα στο γυμναιο ηταν πολλοι καθηγητες και χαλαρωσε χαχαχαχαχα!!Ενα ευχαριστω δασκαλε ειναι αρκετο...και συμφωνω πως καποιες μαμαδες το κανουν για να προσεξουν τα παιδια τουςκαλυτερα και δυστηχως ορισμενες παιδαγωγοι-εκπαιδευτικοι και το τονιζω ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ οχι ολοι γλυκαινονται και δινουν σημασια στα παιδακια αυτα!!supermama έγραψε:ηθελα να δω τις γνωμες σας και μετα να μιλησω. λοιπον η ιστορια εχει ως εξης..
οκ ενα δωρακι τυπικο στο τελος ας πουμε οτι το δεχομαι. αλλα πιο ωραιο θα ειναι κατι απλο και οχι υπερβολες. εμεις περνουμε κολωνιες τσαντες και τετοια.
τωρα... ειναι μια η μαμα εξυπνη που παντα το προτινει. εγω κοριτσια η αληθεια ο λογος που δινω ειναι οτι δινουν ολοι.. αλλιως δε θα εδινα. στα νηπια καποια φαση στραβωσα. ειμουν η μονη μαμα που δεν εδωσε.
μετα οκ στο δημοτικο τωρα αρχισαν παλι. εδωσα χριστουγεννα με χαρα. τωρα παλι.λεει η μαμα λοιπον.
''εισαι οκ να δωσεις?''μιλαμε για 5Ε
λεω'' κοιτα. ειμαι μεσα. δεν με ενοχλουν τα 5 και τα 10Ε(λεμε τωρα γιατι σε λιγο θατα εχω επι3)αλλα η δικια μου γνωμη ειναι οι το θεωρω χαζο ολο αυτο καθε τρεις και λιγο΄''
επι λεξη αυτα ειπα. εκανε μια γκριματσα σαν να ελεγε δε ξερω τι να απαντησω.μετα το ελεγε με μια αλλη και ελεγε κατι η αλλη δυνατα και ποια μανα ειναι αυτη..που... χαμηλωνε υστερα τη φωνη. και με διαολοστηλε βασικα..καταλαβα οτι λενε για μενα αλλα εννοητε δε μιλησα. ειμασταν σε εκδρομη και δεν θελω να φερω σε δυσκολη θεση την κορη μου που ισως γινει θεμα μετα με τα παιδια και τις μαμαδες.
μετα εδωσα τα 5Ε στη μαμα που τα μαζευε.ολη μερα αυτο με ετρωγε,αν εκανα καλα που μιλησα. ο αντρας μου λεει οτι εκανα καλα. αν δεν εδινα τα λεφτα θα εδειχνα οτι εχω θεμα τωρα ομως λεει οτι ισα ισα εδειξα απλα οτι δεν ειμαι φυτο.δε ξερω
και τωρα η αποψη μου που λεω σε εσας. σιγουρα θα φανει ψυχρο αλλα ρε κοριτσια οκ εχουμε καλες δασκαλες δε λεω. κανενα παραπονο δεν εχω αλλα αυτο δε θαπρεπε να ειναι? να προσεχουν και να διδασκουν καλα τα παιδια μας? θελω να πω ειναι η δουλεια τους αυτη και πληρονοντε γιαυτο. αλλο να θελω να κανω ενα δωρο για ευχαριστω και αλλο αυτο που γινετε. το εχουν σχεδον υποχρεωτικο. μοδα βασικα...
δηλ στον γιατρο που παμε αρωστοι και μας κανει καλα πρεπει να του κανω αγαλμα???
υγ. ειναι η πρωτη φορα που βρεθηκε να το αναλαβει αλλη μαμα. τις προηγουμενες τα δωρα τα επερνε η μαμα που το προτινε και ολος τυχαιος παντα απο εκει που δουλευει......
αχαχαχαχαχαχαααααααααααα!!!!!!!!!arco iris έγραψε:παιδια εγω δεν το βλεπω οτι θα καλοπιασω τη δασκαλα, ειδικα αφου θα της το δωσω στο τελος και το παιδι μου του χρονου θα ειναι στα νηπια οποτε δε θα το ξαναδει για να το εχει στα ωπα ωπα οπως λετε
απλα θελω να την ευχαριστησω για οσα εκανε για μας με κατι απλο
ουτε τσαντες τετοιες πανακριβες που λετε, δεν εχω τετοια δυνατοτητα
οταν ημουν στο φροντιστηριο ενας μπαμπας ειχε βιοτεχνια και εφερνε συνεχεια στη δασκαλα του παιδιου του εσωρουχα.... εκει ναι, η κοπελα ενιωσε ασχημα, (ο αρραβωνιαστικος της να δειτε) και δε δεχτηκε
αλλα μια κουπα η κατι που κανουν τα παιδια, σιγα μη βγει εξω ο προυπολογισμος μας
alstxr έγραψε:ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ.ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ ΕΚΠ/ΣΗ ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΩ ΤΟΝ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΕ ΜΙΑ ΤΑΞΗ!ΟΤΑΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΠΟΙΑ ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΕΦΕΡΕ ΕΝΑ ΔΩΡΑΚΙ ΕΝΙΩΣΑ ΠΟΛΥ ΑΜΗΧΑΝΑ,ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΑΓΚΗ!ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ,ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ/ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ!ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ/ΜΑΣ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΦΤΑΝΕΙ.ΣΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗΣΑΝ,ΕΜΑΘΑΝ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΗΤΑΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ!ΑΥΤΟ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΚΕΙ!!!ΔΕΝ ΜΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΩΡΑ,ΟΥΤΕ ΦΘΗΝΑ ΟΥΤΕ ΑΚΡΙΒΑ!!!ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΤΑ ΣΥΝΑΝΤΩ,ΚΑΙ ΤΟ "ΚΥΡΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΕΤΕ" ΜΟΥ ΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΩ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΥ ΕΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!ΑΥΤΑ!SORRY, ΑΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΑΥΤΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ!ΑΠΛΩΣΕΙΠΑ ΝΑ ΠΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ!ΦΙΛΙΑ!!!
Lilliput έγραψε:alstxr έγραψε:ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ.ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ ΕΚΠ/ΣΗ ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΩ ΤΟΝ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΕ ΜΙΑ ΤΑΞΗ!ΟΤΑΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΠΟΙΑ ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΕΦΕΡΕ ΕΝΑ ΔΩΡΑΚΙ ΕΝΙΩΣΑ ΠΟΛΥ ΑΜΗΧΑΝΑ,ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΑΓΚΗ!ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ,ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ/ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ!ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ/ΜΑΣ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΦΤΑΝΕΙ.ΣΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗΣΑΝ,ΕΜΑΘΑΝ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΗΤΑΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ!ΑΥΤΟ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΚΕΙ!!!ΔΕΝ ΜΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΩΡΑ,ΟΥΤΕ ΦΘΗΝΑ ΟΥΤΕ ΑΚΡΙΒΑ!!!ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΤΑ ΣΥΝΑΝΤΩ,ΚΑΙ ΤΟ "ΚΥΡΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΕΤΕ" ΜΟΥ ΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΩ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΥ ΕΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!ΑΥΤΑ!SORRY, ΑΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΑΥΤΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ!ΑΠΛΩΣΕΙΠΑ ΝΑ ΠΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ!ΦΙΛΙΑ!!!
τι γλυκιά δασκάλα!!
Μετάβαση στη σελίδα : 1, 2
Παρόμοια θέματα
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης