Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
634 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 634 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 3]

tomaraki

tomaraki
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Καλημερα ...ξερω οτι το γιαουρτι λογω της μαγιας βοηθαει στο να ενεργηθει !!Μηπως γι αυτο θελει να στο δωσει ??? Τα φρουτακια γιατι τα σταματησε ??

nikoletta10

nikoletta10
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Carrie έγραψε:Ναι και η παιδίατρος μου είπε να ξεκινήσω αλλά έχω ενδοιασμούς γενικώς λόγω αφενός δυσκολιότητας τρομερής που τον ταλαιπωρεί μετά την εισαγωγή των στερεών και αφετέρου λόγω του ότι έχει σταματήσει να τρώει φρούτα & λαχανικά..Επίσης έδωσε κάποια κοπέλα κάτι εναλλακτικό εκτός γιαουρτιού?

Και εμένα παρουσίασε στην αρχή, για λίγες μέρες δυσκοιλιότητα την οποία την αντιμετώπισα με χαμομηλάκι.Πρέπει να σου πω οτι το διάστημα που θήλαζα αποκλειστικά η μπέμπα μου έκανε κακα της κάθε 3 με 4 μέρες αυτό έφτιαξε όταν φάγαμε φαγάκι με εξαίρεση το διάστημα που σου είπα και ειδικά όταν βάλαμε το κρέας στη διατροφή μας.Εμένα άρχισε να τρώει τα φρούτα της όταν βάλαμε τα καλοκαιρινά βερίκοκο,πεπόνι,ροδάκινο εσύ τα δοκίμασες αυτά τα φρούτα;Και στο φαγητό της δοκίμασε να της βάλεις κρεμμύδι απο αυτά τα άσπρα που κυκλοφορούν τώρα, το γλθκαίνει πολυ το φαγητό τουλάχιστον η δικιά μου τρελαίνεται....Εναλλακτική για το γιαούρτι δεν έχω αλλά αν μάθω κάτι θα σου πω.... farao king

Carrie

Carrie
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Όχι το γιαούρτι ήθελε να μου τοδώσει γιατί το δίνουν γενικώς. Και εμείς όσο θήλαζε έκαν 1-2 φορές την βδομάδα κακά του αλλά τώρα με τις στερέες παράγινε το κακό.Του έχω δώσει και εγώ βερίκοκο κ ροδάκινο κ ακτινίδιο και τίποτα.Απλώς δεν θέλει να φάει φρούτα..

Rinoula

Rinoula
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Δοκίμασε διαφορετικούς συνδυασμούς στα φρούτα και όχι ένα ένα και μπορεί να τα φάει. Νομίζω το γιαουρτάκι θα βοηθήσει με την τουαλέτα. Αφού γενικά δε σου τρώει, θα έλεγα να το δώσεις το γιαουρτάκι μπας και φάει αυτό τουλάχιστον. Ρώτα τον παιδίατρο μήπως μπρείς να δώσεις βρώμη που βοηθάει κιαυτή με τα κακά. Εγώ της έδια και κρ΄μες holle αλλά ίσως δεν πολυθέλεις κρεμες και δεν εχεις άδικο...

Carrie

Carrie
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Έχω δοκιμάσει να του δώσω διαφορους συνδιασμούς αλεσμένα τα φρούτα, πατημένα με το πηρούνι, πορτοκάλι χυμό, κομματάκια στο χέρι να τα πιπιλάει (αυτός Κάααααπως έπιασε) αλλά τίποτα.Απλώς δεν θέλει.Πλέον με το που βλέπει το κουτάλι γυρνάει από την άλλη και αρχίζει να αηδιάζει να κάνει εμετό Shocked Shocked Shocked Shocked Μόνο τα λαχανικά τρώει κάπως καλύτερα αλλά όχι πάντα..

spyridoula1986

spyridoula1986
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
nikoletta10 έγραψε:Μάλλον κορίτσια ξεχνάτε οτι είμαστε και γυναίκες,και οχι αγελάδες για να είμαστε συνέχεια με ένα στήθος έξω.Και έγω θηλάζω αλλά σε λογικά πλαίσια και λογικά γεύματα για ένα μωρο 8 μηνων,δεν το πετάω έξω κάθε φορά που το παιδί μου κλαίει ή είναι ανήσυχο υπάρχουν άλλοι τρόποι να το παρηγορήσω.Τέλος πάντων αυτή είναι η δική μου άποψη μπόρει να είναι και λανθασμένη και κάθε γυναίκα και μητέρα αποφασίζει οτι είναι καλύτερο για το παιδί της,απλώς ο θηλασμός δεν πρέπει να γίνεται εμμονή και να μας εγκλωβίζει....
συγνωμη γιατι κι εμενα με ενοχλησε το δεν πρεπει να ειμαστε μαμαδες-αγελαδες και δεν διαφωνω το ειπες γενικα...οχι ειδικα οκ,αλλα δεν πεταμε το βυζι εξω για να χαλαρωσει....οι μαμαδες που προσφερουν το ΜΑΣΤΟ τους και οχι το βυζι τους απλοχερα στα παιδια τους το κανουν γιατι ετσι αισθανονται,οχι επειδη ειναι εγκλωβισμενες η ψυχωτικες στι θηλασμο.και που να τους κανεις κακο;;;εμενα ειδικα ο πρωτος μου γιος ειναι απολυτα ανεξαρτητος και ξερεις γιατι;γιατι οποτε χρειαστηκε απλα να αισθανθεια ασφαλεια θηλαζοντας δεν το αρνηθηκα ποτε και πολλα πολλα ωφελη του θηλασμου αλλα που δεν θα κατσω να στα εξηγησω τωρα γιατι απ'οτι φαινεται θηλασμος για εσενα ειναι μονο τροπος σιτισης και τιποτα αλλο,και καλα κανεις αλλα μη κρινεις για να μη κριθεις.το λενε και οι 10 εντολες!!! Smile

Lida R

Lida R
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
carrie μου εγω εκανα copy -paste ενα τμημα απο το κειμενο του παιδιατρου που δημοσιευσε λιγο πριν η rinoula.....να μην μειωσειε τους θηλασμους αλλα δωσε σημασια σε αυτο το κομματιτου κειμενου :

Δεν υπάρχει θηλασμός πρωί-βράδυ. Η οδηγία αυτή είναι αφύσικη και οδηγεί σύντομα σε πλήρη διακοπή του θηλασμού. Από την άλλη μεριά, ο θηλασμός δεν πρέπει να παραμένει αποκλειστικός μετά τους έξι μήνες της ζωής. Οι ανάγκες του μωρού αυξάνονται και πρέπει να καλύπτονται από στερεές τροφές, από τρόφιμα του τραπεζιού, σωστά επιλεγμένα, πλούσια σε θερμίδες, λίπη, σίδηρο, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Η ηλικία έξι με δέκα μηνών συνιστά ένα μοναδικό παράθυρο ευκαιρίας για την ομαλή είσοδο του παιδιού στον κόσμο του φαγητού. Στην ηλικία αυτή το βρέφος πρέπει να επιδείξει σημαντική πρόοδο στο φαγητό. Ποικιλία στις γεύσεις σε αυτήν την ηλικία σημαίνει διατροφική ωρίμανση υγιή, ενώ αντίθετα, εμμονή στο γάλα – είτε μητρικό είτε ξένο – , μικρό εύρος επιλογών και καθυστέρηση στην εισαγωγή σημαντικών κατηγοριών τροφίμων – όπως για παράδειγμα τα ζυμαρικά, τα όσπρια, το ψάρι – μπορεί να οδηγήσουν σε ένα δύσκολο διατροφικά νήπιο, σε ένα παιδί με αναπτυξιακή λίμναση στον τομέα του φαγητού. Επιπλέον, σε μη έγκαιρο ξεκίνημα στερεών τροφών ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος της σιδηροπενικής αναιμίας και της στασιμότητας βάρους.

και απο εκει και περα κανεις οτι σου δειχνει η δικη λογικη σου για το παιδακι σου...

nikoletta10

nikoletta10
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Lida R έγραψε:carrie μου εγω εκανα copy -paste ενα τμημα απο το κειμενο του παιδιατρου που δημοσιευσε λιγο πριν η rinoula.....να μην μειωσειε τους θηλασμους αλλα δωσε σημασια σε αυτο το κομματιτου κειμενου :

Δεν υπάρχει θηλασμός πρωί-βράδυ. Η οδηγία αυτή είναι αφύσικη και οδηγεί σύντομα σε πλήρη διακοπή του θηλασμού. Από την άλλη μεριά, ο θηλασμός δεν πρέπει να παραμένει αποκλειστικός μετά τους έξι μήνες της ζωής. Οι ανάγκες του μωρού αυξάνονται και πρέπει να καλύπτονται από στερεές τροφές, από τρόφιμα του τραπεζιού, σωστά επιλεγμένα, πλούσια σε θερμίδες, λίπη, σίδηρο, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Η ηλικία έξι με δέκα μηνών συνιστά ένα μοναδικό παράθυρο ευκαιρίας για την ομαλή είσοδο του παιδιού στον κόσμο του φαγητού. Στην ηλικία αυτή το βρέφος πρέπει να επιδείξει σημαντική πρόοδο στο φαγητό. Ποικιλία στις γεύσεις σε αυτήν την ηλικία σημαίνει διατροφική ωρίμανση υγιή, ενώ αντίθετα, εμμονή στο γάλα – είτε μητρικό είτε ξένο – , μικρό εύρος επιλογών και καθυστέρηση στην εισαγωγή σημαντικών κατηγοριών τροφίμων – όπως για παράδειγμα τα ζυμαρικά, τα όσπρια, το ψάρι – μπορεί να οδηγήσουν σε ένα δύσκολο διατροφικά νήπιο, σε ένα παιδί με αναπτυξιακή λίμναση στον τομέα του φαγητού. Επιπλέον, σε μη έγκαιρο ξεκίνημα στερεών τροφών ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος της σιδηροπενικής αναιμίας και της στασιμότητας βάρους.

και απο εκει και περα κανεις οτι σου δειχνει η δικη λογικη σου για το παιδακι σου...

Eσύ τα είπες πιο εκλεπτυσμένα και ελπίζω να δώσουν λίγη βάση,εγώ που τα είπα πιο ωμά και γραφικά έπεσαν να με φάνε τάχα μου κολλήσανε στις λέξεις και όχι στην ουσία του πράγματος.Το παιδάκι μου αν κλαίει ή πονάει το παρηγορώ με την αγκαλιά μου,το χάδι μου,τα φιλιά μου και όχι με το στήθος μου γιατί ναι το θεωρώ μέσο σίτισις και οχι μέσο αντικατάστασης....

panta

panta
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
nikoletta10 έγραψε:
Lida R έγραψε:carrie μου εγω εκανα copy -paste ενα τμημα απο το κειμενο του παιδιατρου που δημοσιευσε λιγο πριν η rinoula.....να μην μειωσειε τους θηλασμους αλλα δωσε σημασια σε αυτο το κομματιτου κειμενου :

Eσύ τα είπες πιο εκλεπτυσμένα και ελπίζω να δώσουν λίγη βάση,εγώ που τα είπα πιο ωμά και γραφικά έπεσαν να με φάνε τάχα μου κολλήσανε στις λέξεις και όχι στην ουσία του πράγματος.Το παιδάκι μου αν κλαίει ή πονάει το παρηγορώ με την αγκαλιά μου,το χάδι μου,τα φιλιά μου και όχι με το στήθος μου γιατί ναι το θεωρώ μέσο σίτισις και οχι μέσο αντικατάστασης....

μα που αυτο που λεει η LidaR δεν εχει καμια σχεση με αυτο που ειπες εσυ πιο πανω.
Αλλο η αναγκη της εισαγωγης στερεων τροφων και αλλο η προσφορα στηθους στο παιδι οταν αυτο το ζηταει ή αλλιως πεταμα του στηθους οπως πολυ ακομψα εθεσες

Έχει επεξεργασθεί από τον/την panta στις Τρι Ιουν 19, 2012 8:43 am, 1 φορά (Λόγος της επεξεργασίας : αντικατασταση λεξης)

nikoletta10

nikoletta10
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Αυτό που δεν έχετε καταλάβει, και κολλάτε στις λέξεις θα το ξαναπώ, είναι οτι μιλάμε για μωρα 8-9 μηνων και συνήθως οι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ μητέρες επιστρέφουν στις δουλειές τους ή πλησιάζει ο καιρός για να το κάνουν.Αυτές οι γυναίκες δεν έχουν την δυνατότητα να προτείνουν(αφού σας ενοχλεί η λέξη πετάω, λες και δεν μιλάτε έτσι χαριτολογόντας με τις φίλες σας καμιά φορα) το στήθος τους καθε φορα που θα το ζητάει το παιδί τους τί πρέπει να κάνουν να γεμίσουν με ενοχές ή να πηδήξουν απο το παράθυρο;;;;;Και έτσι αν θυμάμαι καλά ξεκίνησε το θέμα μια μαμα ζητούσε πληροφορίες για το τρίτο γεύμα και τι θα κάνει οταν επιστρέψει στη δουλειά με τον θηλάσμο.Αυτά τα τελευταία έχω να πω και δεν θα ξανασχοληθώ γιατί εσείς ψάχνετε και το κόμμα, γιατί μπήκε εδώ και οχι πιο 'κει και άλλαξε όλο το νόημα κ.τ.λ,εν ολίγης ψάχνετε αφορμή να φαγωθείτε κάντε το λοιπόν μόνες σας αφού δεν δέχεστε μια πιο ΓΛΑΦΥΡΗ αντίθετη άποψη.....Και αυτό που θέλει να πει ο ποιητής εν ολίγης που καμιά σας δεν το κατάλαβε είναι οτί δεν πρέπει να τρελενόμαστε, και οτι σ' αυτη την ηλικία τα μώρα καλύπτονται πλήρως διατροφικά με τα στερεα γεύματα και οι θηλασμοί μπορούν να μειώθουν και στους 2 πρωι -βράδυ χωρίς να υπάρχει πρόβλημα.Για αυτό καμιά μητέρα δεν πρέπει να έχει ενοχές αν δεν μπορεί να θηλάσει το παιδι της 10-15- 105 φορές.Ελπίζω αυτή τη φορά να έγινα κατανοητή!!!!!!!!!!!!! Τρίτο γεύμα σε μωρό που θηλάζει από πότε? - Σελίδα 2 215994

Έχει επεξεργασθεί από τον/την nikoletta10 στις Τρι Ιουν 19, 2012 9:37 am, 1 φορά

panta

panta
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Κανεις ενα φοβερο λαθος που νομιζεις πως ψαχνουμε ευκαιρια για καυγα και γιαυτο το λογο πιανομαστε απο το κομμα......αυτα για να ξερουμε τι λεμε...........το οτι διαφωνουμε δε σημαινει πως δε δεχομαστε μια διαφορετικη αποψη..........αν νομιζεις πως ψαχνουμε αφορμη να φαγωθουμε τοτε καλα κανεις και δε θες να ξανασχοληθεις με το θεμα!!!!!

Carrie

Carrie
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Ειρήνη υμίν!!!!Μην μαλώνετε!Το θέμα μου είναι πότε εισάγεται το τρίτο γεύμα σε ένα μωράκι που θηλάζει. Εγώ θα επιστρέψω στο γραφείο όταν ο μικρός είναι 13 μηνών οπότε δεν με απασχολεί προς το παρόν το θέμα θηλασμός (έχω σκεφτεί να βγάζω κλπ)..Επίσης..καμία συνταγή για κεχρί ξέρετε?? Very Happy Very Happy

Rinoula

Rinoula
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
nikoletta10 έγραψε:Αυτό που δεν έχετε καταλάβει, και κολλάτε στις λέξεις θα το ξαναπώ, είναι οτι μιλάμε για μωρα 8-9 μηνων και συνήθως οι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ μητέρες επιστρέφουν στις δουλειές τους ή πλησιάζει ο καιρός για να το κάνουν.Αυτές οι γυναίκες δεν έχουν την δυνατότητα να προτείνουν(αφού σας ενοχλεί η λέξη πετάω, λες και δεν μιλάτε έτσι χαριτολογόντας με τις φίλες σας καμιά φορα) το στήθος τους καθε φορα που θα το ζητάει το παιδί τους τί πρέπει να κάνουν να γεμίσουν με ενοχές ή να πηδήξουν απο το παράθυρο;;;;;Και έτσι αν θυμάμαι καλά ξεκίνησε το θέμα μια μαμα ζητούσε πληροφορίες για το τρίτο γεύμα και τι θα κάνει οταν επιστρέψει στη δουλειά με τον θηλάσμο.Αυτά τα τελευταία έχω να πω και δεν θα ξανασχοληθώ γιατί εσείς ψάχνετε και το κόμμα, γιατί μπήκε εδώ και οχι πιο 'κει και άλλαξε όλο το νόημα κ.τ.λ,εν ολίγης ψάχνετε αφορμή να φαγωθείτε κάντε το λοιπόν μόνες σας αφού δεν δέχεστε μια πιο ΓΛΑΦΥΡΗ αντίθετη άποψη.....Και αυτό που θέλει να πει ο ποιητής εν ολίγης που καμιά σας δεν το κατάλαβε είναι οτί δεν πρέπει να τρελενόμαστε, και οτι σ' αυτη την ηλικία τα μώρα καλύπτονται πλήρως διατροφικά με τα στερεα γεύματα και οι θηλασμοί μπορούν να μειώθουν και στους 2 πρωι -βράδυ χωρίς να υπάρχει πρόβλημα.Για αυτό καμιά μητέρα δεν πρέπει να έχει ενοχές αν δεν μπορεί να θηλάσει το παιδι της 10-15- 105 φορές.Ελπίζω αυτή τη φορά να έγινα κατανοητή!!!!!!!!!!!!! Τρίτο γεύμα σε μωρό που θηλάζει από πότε? - Σελίδα 2 215994

Οπότε εσύ μπορείς να εκφραζεαι όσο γλαφυρά θέλεις για μένα και εμένα πρέπει αυτό να μου αρέσει... Πού το βρήκες αυτό γραμμένο?
Δεύτερον, δεν είπαμε τίποτα για ενοχές. Απολύτως τίποτα. Δεν έκρινα το αν μια μαμά παρηγορεί το μωρό της με θηλασμό, απλά προειδοποίησα την κοπέλα για τους κινδύνους των λίγων γευμάτων. Εσύ έκρινες αυτό που έκανα εγώ, πώς να το κάνουμε? Είπα ότι το πρωί -βράδυ για πολλές μαμάδες είναι λίγο. Είναι τα μωρα που ακούς ότι αποθήλασαν μόνα τους στους 9 μήνες. Τα μωρά αποθηλάζουν μόνα τους το δεύτερο ή τρίτο χρόνο, νωρίτερα πολύ σπάνια. Απλά με το πρωι-βράδυ μκειώνεται το γάλα και χάνεται το ενδιαφέρον του μωρού. Δεν ισχύει για όλες, αλλά για πολλές μαμάδες. Δεν είπα να δίνει μια μαμά και ειδικά εργαζόμενη 10 γεύματα, αλλά μπορούν αυτά να είναι 4 για παράδειγμα, ακόμα και αν εργάζεσαι, διαφωνείς?
Ακόμα και να διαφωνείς, την αντίθετη άποψή σου την δέχομαι, η αντίρρησή μου είναι για τον τρόπο που αυτή εκφράζεται.
Επιπλέον, αν τα μωρά καλύπτονταν απολύτως διατροφικά με τα στερεά, για ποιο λόγο να πίνουν γάλα? Αντίθετα, τον πρώτο χρόνο του παιδιού, το γάλα είναι η πρωταρχική τροφή του. Τα στερεά είναι απαραίτητα αλλά συμπληρωματικά.

Τέλος, χαίρομαι πολύ που έχω εσένα να μου εξηγείς τι διαβάζω, και κυρίως "αυτά που καμια δεν κατάλαβε". Ευχαριστώ!

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Carrie έγραψε:Σήμερα κλείνουμε τον 7ο .....μάλλον κάπου μεταξύ 1 και 2 ετών..

Carrie θα σου εγραφα περιπου τα ιδια με την rinoula για αυτο κανω quote την απαντηση της και δεν αναλυω περισσοτερο.
Οι διαιτες στα μωρα ειναι νεα μοδα? Το κεχρι μιας κ το ανεφερες μπορεις να το βρεις μαζι με καποια αλλα δημητριακα στις κρεμες holle,και με νερο γινεται κ με γαλα δικο σου αν θελεις. Εγω με νερο το εφτιαχνα. Αλλιως μεσα στις απογευματινες λαχανοσουπες.

Rinoula έγραψε:Εμένα πάλι έκανε 3 γεύματα και καμιά 10αριά θηλασμο'υς συνολικά σε αυτή την ηλικία (ήταν και είναι του στυλ "λίγο και συχνά"). Θα έλεγα να μην πέσεις στην παγίδα του "πρωί-βράδυ" γιατί πολλές μαμάδες δεν μπορούν να διατηρήσουν την παραγωγή υψηλή για πολύ καιρό με 2 γευματα μόνο. Τον πρώτο χρόνο του παιδιου ο θηλασμός είναι η κύρια τροφή του.
Δε νομίζω οτι αν φάει γιαούρτι το παιδί θα παχαίνει λιγότερο. Πάντως, δεν είναι ανάγκη να δώσεις παιδικά γιαουρτάκια, μπορείς κανονικό, ίσως με ένα φρουτάκι μέσα, ώστε να μην τρώει το παιδί ζάχαρη. Το μοσχάρι όμως εγώ θα το πρόσθετα, για τον σίδηρο.
Τέλος, τα κιλά που
παίρνει το μωρό σε αυτή την ηλικία δεν είναι ανησυχητικά από ό,τι ξέρω, εφόσον θηλάζει και δεν τρώει ζάχαρη.

Carrie

Carrie
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Του έφτιαξα σήμερα κεχρί με βρασμένο αχλάδι αλλά δεν το έχω δώσει ακόμη..άντε να δούμε αν θα το φάει τουλάχιστον έτσι το φρούτο!!

Rinoula

Rinoula
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Το έφαγε?

Carrie

Carrie
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Έφαγε κάπου 40μλ που είναι επιτυχία αν σκεφτεί κανείς ότι έχει κόψει τα φρούτα εδώ και καιρό.

nikoletta10

nikoletta10
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Carrie έγραψε:Έφαγε κάπου 40μλ που είναι επιτυχία αν σκεφτεί κανείς ότι έχει κόψει τα φρούτα εδώ και καιρό.

Συνέχισε έτσι, μην το βάζεις κάτω,ψάξε να βρείς εναλλακτικές λύσεις,κάνε συνδιασμούς φρούτων και λαχανικών για το γεύμα του και σίγουρα θα βρείς τη σωστη συνταγη.Βασικά χρειάζεται υπομονή, έγω να φανταστείς για να μάθει η δικιά μου να τρώει καθόμουν με το πιάτο στο χερι 40 λεπτα κάνοντας τον καραγκιόζη τραγουδόντας ή κανοντας διάφορα αλλα.Στην ανάγκη βγάλτη και έξω μπορει έτσι να ξεχαστεί.Αλήθεια όμως γιατί δεν θελεις να της δώσεις γιαουρτάκι;;;

Rinoula

Rinoula
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Carrie έγραψε:Έφαγε κάπου 40μλ που είναι επιτυχία αν σκεφτεί κανείς ότι έχει κόψει τα φρούτα εδώ και καιρό.

Μπράβο, μια χαρά!

Carrie

Carrie
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Αυτό κάνω 1,5 μήνα τώρα!Απλώς δεν θέλει να φάει!Μέχρι στο μπαλκόνι τον βγάζω να κοιτάμε τα αμάξια & μόλις πλησιάσω το κουτάλι στο στόμα το σφραγίζει ερμειτικά!!!Με το ένα μάτι στα αμάξια & το άλλο στο κουτάλι είναι..

Γιαουρτάκια δεν θέλω να δίνω σε καθημερινή βάση γιατί αφενός τα παιδικά είναι επιδόρπια γιαουρτιού και όχι κανονικά γιαούρτια και τίγκα στην ζάχαρη. Και εμείς είμαστε ήδη αφράτα μωράSmile

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Carrie μην ανησυχεις, εκτος του οτι παιρνει πολυ καλο βαρος δεν ειναι κ σπανιο να μην θελει πολυ φαγητο. Η μικρη μου στην ηλικια του γιου σου και πιο μετα ετρωγε 3-4 κουταλιες δυο φορες την μερα. Με τα φρουτα ηταν περιεργη, τελικα τα ετρωγε σε κομματια.Αλλα γενικα δεν εφαγε ενα κουπακι κανονικο με φαγητο σε ολα τα γευματα μεχρι και 10 μηνων αν θυμαμαι καλα. Θηλαζε πολλες φορες.

Carrie

Carrie
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Και εμάς προς τα εκεί μας βλέπω να πάμε... Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Rinoula

Rinoula
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Δώσε κανονικό γιαούρτι κι αν δε σου το φάει, δοκιμάζεις το παιδικό, αφού σε προβληματίζει η ζάχαρη! Δεν είναι ανάγκη να δώσεις παιδικό.
Κι ούτε είναι υποχρεωτικό να δίνεις κάθε μέρα, ρώτα για βρώμη αι δίνεις εναλλάξ. Επίσης μπορείς να δίνεις πάλι λαχανικά από το μεσημέρι.

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Carrie εχεις δοκιμασει να του δωσεις τα φρουτα με γαλα, να φτιαξεις smoothie?
http://wholesomebabyfood.momtastic.com/babyfirstfoods.htm

Απο εδω επαιρνα συνταγες κ ιδεες για τα μικρα.

Carrie

Carrie
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Θα το κοιτάξω, σ'ευχαριστώ.Χθες πάλι δεν έφαγε τίποτα όλη μέρα μόνο γάλα.Και πως μπορώ να τον αφήνω να πεινάει για να το τρώει με το ζόρι?Γίνεται αυτό?? Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 3]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις