1 Το παιδάκι μου γκρινιάζει συνέχεια. Τι να κάνω; Τετ Ιουν 20, 2012 5:32 am
Efita
Είναι σε καλό δρόμο!
Γειά σας κορίτσια, εδώ και αρκετό καιρό αντιμετωπίζω μία κατάσταση που μου έχει κάνει τα νεύρα... κουρέλια! Έχω 2 κοριτσάκια, το πρώτο κοντεύει τα 3 και το δεύτερο είναι σχεδόν 1,5. Το πρόβλημα είναι ότι η μεγάλη γκρινιάζει για οποιοδήποτε λόγο ή και χωρίς λόγο από την ώρα που θα ξυπνήσει μέχρι την ώρα που θα κοιμηθεί. Εκείνη την ώρα ηρεμούν τα αυτάκια μου μόνο. Δεν ξέρω που μπορεί να οφείλετε και τι να κάνω. Έχω σκεφτεί αρκετά πράγματα, μήπως την παραχαϊδέψαμε, επειδή είναι το πρώτο παιδί, εγγόνι κλπ, μήπως ζηλεύει την μικρή, μήπως διεκδικεί 100% την προσοχή μας, μήπως δοκιμάζει μέχρι που την παίρνει... Δεν ξέρω τι άλλο να υποθέσω. Εξαιτίας αυτής της γκρίνιας η προσοχή μας (εμένα και του συζύγου μου) είναι περισσότερο στραμμένη πάνω της με αποτέλεσμα να παραμελούμε την μικρή που και που, πράγμα που δεν μου αρέσει καθόλου. Έχω δοκιμάσει να αδιαφορήσω και να την αφήσω να σταματήσει μόνη της, να κουβεντιάσω ήρεμα (όσο μου το επιτρέπει) μαζί της, να της πω ότι αν δεν σταματήσει δεν θα πάμε βόλτα, στις κούνιες κλπ. Άλλες φορές πιάνουν, άλλες... η κατάσταση όμως συνεχίζεται και η πρώτη της αντίδραση για κάθε πράγμα είναι η γκρίνια. Ακόμη και νερό ζητάει γκρινιάζοντας! Δεν ξέρω τι να κάνω και τα νεύρα μας πλέον είναι σε πολύ οριακό σημείο. Μήπως κάποια από σας μπορεί να με βοηθήσει; Έχετε κάποια συμβουλή, κάτι ίσως που δεν έχω σκεφτεί να κάνω; Θα το εκτιμούσα πολύ! Ευχαριστώ και συγγνώμη αν σας κούρασα.