Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
473 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 473 επισκέπτες :: 3 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 2]

τατιανα

τατιανα
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Αν κ δεν σχολιασα διάβαζα την ανάρτηση σου κ είχα την αγωνία σου! Χαίρομαι που αποφασισες να αποθήκευσης φυσικά κ καλή δύναμη κ υπομονή τώρα μέχρι να πετύχεις τον σκοπό σου!
Να μας πεις νέα να ξέρουμε κ τι μας περιμένει αργότερα χεχε

LitsaM

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
mamamia12 έγραψε:ΟΝΤΩΣ ΤΑ ΜΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕ ΦΤΑΙΝΕ ΑΠΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΑ ΕΣΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ!!!ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ!!!ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΟΥΚΛΑ ΜΟΥ.... Very Happy
Συμφωνώ κι εγώ, πρέπει να είσαι σταθερή! άλλωστε, όσο το αφήνεις τόσο χειρότερο θα γίνεται...
Εγώ σταμάτησα με το χάπι και δεν είχα καμία παρενέργεια. Πέρασα μια πολύ δύσκολη μέρα, με τον μπαμπά να την ταϊζει ΜΟΝΟ (εντολή γιατρού) και αυτή να κλαίει, αλλά σε 2-3 μέρες συνήθισε εντελώς το ξένο γάλα( ήταν 9 μηνών). Συνέχισα να την βάζω για ύπνο κρατώντας την αγκαλιά πολύ κοντά μου, ενώ μου 'θήλαζε' τα μπράτσα και μου έκανε μελανιές για 3-4 μήνες. Τώρα είναι 6 χρονών και ακόμα όταν νυστάζει μου λέει 'μανούλα θέλω να σε μυρίσω' και μυρίζει το χέρι μου, της αρέσει πολύ. Καλή επιτυχία και, πάνω απ' όλα, μην αγχώνεσαι, κανένας δεν έπαθε τίποτα από τον θηλασμό και κανένας δεν έμεινε κολλημένος για πάντα. Απλά για να γίνει πιο εύκολο για σένα...Πάντως, θα τα θυμάσαι σε λίγα χρόνια και θα γελάς!

ALEXANDRA STR.

ALEXANDRA STR.
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
LitsaM έγραψε:
mamamia12 έγραψε:ΟΝΤΩΣ ΤΑ ΜΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕ ΦΤΑΙΝΕ ΑΠΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΑ ΕΣΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ!!!ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ!!!ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΟΥΚΛΑ ΜΟΥ.... Very Happy
Συμφωνώ κι εγώ, πρέπει να είσαι σταθερή! άλλωστε, όσο το αφήνεις τόσο χειρότερο θα γίνεται...
Εγώ σταμάτησα με το χάπι και δεν είχα καμία παρενέργεια. Πέρασα μια πολύ δύσκολη μέρα, με τον μπαμπά να την ταϊζει ΜΟΝΟ (εντολή γιατρού) και αυτή να κλαίει, αλλά σε 2-3 μέρες συνήθισε εντελώς το ξένο γάλα( ήταν 9 μηνών). Συνέχισα να την βάζω για ύπνο κρατώντας την αγκαλιά πολύ κοντά μου, ενώ μου 'θήλαζε' τα μπράτσα και μου έκανε μελανιές για 3-4 μήνες. Τώρα είναι 6 χρονών και ακόμα όταν νυστάζει μου λέει 'μανούλα θέλω να σε μυρίσω' και μυρίζει το χέρι μου, της αρέσει πολύ. Καλή επιτυχία και, πάνω απ' όλα, μην αγχώνεσαι, κανένας δεν έπαθε τίποτα από τον θηλασμό και κανένας δεν έμεινε κολλημένος για πάντα. Απλά για να γίνει πιο εύκολο για σένα...Πάντως, θα τα θυμάσαι σε λίγα χρόνια και θα γελάς!
Ναι ελπιζω σε λιγα χρονια που θα τα θυμαμαι να γελαω!!προς το παρον ομως κλαιω οταν πιανω τον εαυτο μου (ιδιως μεσα στη νυχτα)να του δινω χωρις να θελω και να πιανω τον εαυτο μου να εχει νευρα!αυτο το καταλαβαινει το παιδι!γιαυτο ειπα εφτασα στον κορεσμο!!!στοχος μου ηταν τα δυο χρονια αλλα δε πειραζει...και 18 μηνες καλα ειναι!!ασε που μεχρι να ξεμπερδεψω εντελως μπορει να παει και δεκαεεννια η εικοσι μηνων!!λεω γω δε ξερω..θα δειξει!!αλλα ρε κοριτσια αφου σας ειπα που σας ειπα τον πονο μου ας κλαφτω λιγο παραπανω...εχω που ξυπναω καθε δυο ωρες εδω και δεκαοχτω μηνες συν δυο μηνες πριν γεννησω που επαιρνα τα γιουτοπαρ λογω συσπασεων,εχω εξαντληθει!!και δεν ειναι πιστευω και φυσιολογικο για το παιδι να ξυπναει καθε τοσοοοο!!!οποτε κοβοντας το στηθος ελπιζω σε ενα καλυτερο αυριο (σχετικα με τον υπνο) !!αν και μπορει να συνεχισει να ξυπναει!!θα δειξε και αυτο...προς το παρον κανω το σταυρο μου και λεω ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ!!!!σας φιλω γλυκα Very Happy

A.A

A.A
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
ALEXANDRA STR. έγραψε:Κοριτσια η αληθεια ειναι οτι με αποφορτισατε αρκετα και ηδη τωρα που σας γραφω (εντεκα παρα εικοσιπεντε το βραδυ) ειμαι πολυ πιο χαλαρη αποτι το πρωι πουσας εγραψα!!σημερα ηδη αφαιρεσα (σοβαρα χωρις καμια δικη μου υποχωρηση)το μεσημεριανο-απογευματινο πιπιλισμα...τον πηγα στον παππου του και απασχοληθηκε αν και ερχοταν καθε λιγο και λιγακι σε μενα αλλα με τα χιλια ζορια δεν του εδωσα!καθε τεσσερις μερες θα του κοβω ενα γευμα (ετσι μου πε η συμβουλος θηλασμου)...αφου φτασω στο σημειο να διακοψω εντελως τα ημερησια γευματα εεεε τοτε αρχιζουν τα δυσκολα(τα καθε μιαμιση ωρα νυχτερινα ξυπνηματα)που εκειμαλλον τον βλεπω να βελαζει κυριολεκτικα απο το κλαμα!!αυτα ...θα σας γραψω παντως την πορεια μου και πως το παιρνει και ο σωτηρακης μου!!!σας ευχαριστω για τις συμβουλες σας (ηδη το χαπι το διαγραφω απο τις σκεψεις μου) αλλα και που με κανατε να νιωσω καλυτερα!καληνυχτα!!!!

Αχ Αλεξάνδρα μου ακρίβως η ίδια κατάσταση με εμένα!!! Το κοριτσάκι μου είναι 19 μηνών και είναι ερωτευμένη με τα βυζιά μου Embarassed Laughing τι να σου πω ακριβως τα ίδια!!! στην θάλασσα φέτος είχαμε θέμα...μου τραβούσε το μαγιώ και εγω της έλεγα ... όταν θέλουμε βυζάκι το ζητάμε δεν τραβούμε το μαγιώ της μαμάς!! Μια δυό φορές κάτι πήγε να γίνει!! Εμένα κοιμάτε μαζί μου γιατι ακόμη ξυπνάει μια φορά το βράδυ και το πρωί στης 6 και μετά στισ 9!! κανονικά στην ηλικία τους έπρεπε να πηγαίνουν όλο το βράδυ και να μην πίνουν γάλα!! Φυσικά αυτο που θα σε ρωτήσω είναι κατα πόσο τρώει καλά το μωρό κατα την διάρκεια της μέρα και μίλω για στερεά τροφή! επίσης είπαν κάποιες κοπέλες να του δίνεις έτοιμο γάλα ... εγω ξέρω και μετα απο συζήτηση με την παιδίατρο μου ότι τα μωρά του θηλασμού όταν περάσουν τον 1 έτος τότε δεν δίνεις έτοιμο γάλα αλλα κατευθία φρέσκο γάλα και εγω έχει αρκετό καιρο που κατα την διάρκεια της μέρας για να μην ζητά το στήθος μου της δίνω φρέσκο και το λατρεύει και αυτό!! και της εξηγώ ότι είναι μεγάλο κορίτσι και τώρα πρέπει να πίνουμε γάλα απο το ψυγείο που το κάνει η αγελάδα κτλ.... Φυσικά ο θηλάσμος εκτός απο τροφή τους προσφέρει και άλλα πολά πχ εμένα όταν χτυπήση και την βάλω στο στήθος μου έιναι σαν να μην συνέβη τίποτα και την βλέπω ότι το έχει ανάγκη ακόμη άρα είναι κρίμα και άδικο να πιείς αυτο το χάπι για να αποθηλάσεις πρώτο για το παιδάκι σου που είμαι σίγουρι ότι είναι εξαρτημένο με το στήθος σου και δεύτερο για εσένα!!! είμαι βέβαιη ότι λατρεύη που βλέπεις την μουρίτσα του στο στήθος σου αλλα καταλαβαίνω και την κούραση σου!! ετσι η άποψη μου για αρχή είναι να του βάλεις στο πρόγραμμα το φρέσκο γάλα μου όπως είπαμε το κάνει η αγελάδα μουυυυυυυυυυ Razz και φυσικά όπως είπαν και άλλες κοπέλες πιο πάνω να του αποσπάς την προσοχή με κανένα παιχνίδι ή τραγουδάκι κτλ και αυτό δουλεύει φυσικά αναλόγος και της ανάγκης του παιδιού εκέινη την στιγμη!! εγω ελπίζω ότι σε λίγο καιρό που θα μεγαλώση θα εξηγηθούμε και θα το κόψούμε με ευκολία!!! αυτό ελπίζω τουλάχιστο!! όπως επίσης το να πάει στο δωμάτιο της για να μην ξυπνώ πιασμένη και να επιστρέψει και ο άντρας μου στο κρεβάτι που ο κακομοίρης κάποτε κοιμάτε μαζί μας αλλα ξυπνάει πιο κουρασμένος απ`ότι όταν ήταν πριν κοιμηθει Razz Υπομονή!! και καλή συνέχεια!!!

ALEXANDRA STR.

ALEXANDRA STR.
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
A.A έγραψε:
ALEXANDRA STR. έγραψε:Κοριτσια η αληθεια ειναι οτι με αποφορτισατε αρκετα και ηδη τωρα που σας γραφω (εντεκα παρα εικοσιπεντε το βραδυ) ειμαι πολυ πιο χαλαρη αποτι το πρωι πουσας εγραψα!!σημερα ηδη αφαιρεσα (σοβαρα χωρις καμια δικη μου υποχωρηση)το μεσημεριανο-απογευματινο πιπιλισμα...τον πηγα στον παππου του και απασχοληθηκε αν και ερχοταν καθε λιγο και λιγακι σε μενα αλλα με τα χιλια ζορια δεν του εδωσα!καθε τεσσερις μερες θα του κοβω ενα γευμα (ετσι μου πε η συμβουλος θηλασμου)...αφου φτασω στο σημειο να διακοψω εντελως τα ημερησια γευματα εεεε τοτε αρχιζουν τα δυσκολα(τα καθε μιαμιση ωρα νυχτερινα ξυπνηματα)που εκειμαλλον τον βλεπω να βελαζει κυριολεκτικα απο το κλαμα!!αυτα ...θα σας γραψω παντως την πορεια μου και πως το παιρνει και ο σωτηρακης μου!!!σας ευχαριστω για τις συμβουλες σας (ηδη το χαπι το διαγραφω απο τις σκεψεις μου) αλλα και που με κανατε να νιωσω καλυτερα!καληνυχτα!!!!

Αχ Αλεξάνδρα μου ακρίβως η ίδια κατάσταση με εμένα!!! Το κοριτσάκι μου είναι 19 μηνών και είναι ερωτευμένη με τα βυζιά μου Embarassed Laughing τι να σου πω ακριβως τα ίδια!!! στην θάλασσα φέτος είχαμε θέμα...μου τραβούσε το μαγιώ και εγω της έλεγα ... όταν θέλουμε βυζάκι το ζητάμε δεν τραβούμε το μαγιώ της μαμάς!! Μια δυό φορές κάτι πήγε να γίνει!! Εμένα κοιμάτε μαζί μου γιατι ακόμη ξυπνάει μια φορά το βράδυ και το πρωί στης 6 και μετά στισ 9!! κανονικά στην ηλικία τους έπρεπε να πηγαίνουν όλο το βράδυ και να μην πίνουν γάλα!! Φυσικά αυτο που θα σε ρωτήσω είναι κατα πόσο τρώει καλά το μωρό κατα την διάρκεια της μέρα και μίλω για στερεά τροφή! επίσης είπαν κάποιες κοπέλες να του δίνεις έτοιμο γάλα ... εγω ξέρω και μετα απο συζήτηση με την παιδίατρο μου ότι τα μωρά του θηλασμού όταν περάσουν τον 1 έτος τότε δεν δίνεις έτοιμο γάλα αλλα κατευθία φρέσκο γάλα και εγω έχει αρκετό καιρο που κατα την διάρκεια της μέρας για να μην ζητά το στήθος μου της δίνω φρέσκο και το λατρεύει και αυτό!! και της εξηγώ ότι είναι μεγάλο κορίτσι και τώρα πρέπει να πίνουμε γάλα απο το ψυγείο που το κάνει η αγελάδα κτλ.... Φυσικά ο θηλάσμος εκτός απο τροφή τους προσφέρει και άλλα πολά πχ εμένα όταν χτυπήση και την βάλω στο στήθος μου έιναι σαν να μην συνέβη τίποτα και την βλέπω ότι το έχει ανάγκη ακόμη άρα είναι κρίμα και άδικο να πιείς αυτο το χάπι για να αποθηλάσεις πρώτο για το παιδάκι σου που είμαι σίγουρι ότι είναι εξαρτημένο με το στήθος σου και δεύτερο για εσένα!!! είμαι βέβαιη ότι λατρεύη που βλέπεις την μουρίτσα του στο στήθος σου αλλα καταλαβαίνω και την κούραση σου!! ετσι η άποψη μου για αρχή είναι να του βάλεις στο πρόγραμμα το φρέσκο γάλα μου όπως είπαμε το κάνει η αγελάδα μουυυυυυυυυυ Razz και φυσικά όπως είπαν και άλλες κοπέλες πιο πάνω να του αποσπάς την προσοχή με κανένα παιχνίδι ή τραγουδάκι κτλ και αυτό δουλεύει φυσικά αναλόγος και της ανάγκης του παιδιού εκέινη την στιγμη!! εγω ελπίζω ότι σε λίγο καιρό που θα μεγαλώση θα εξηγηθούμε και θα το κόψούμε με ευκολία!!! αυτό ελπίζω τουλάχιστο!! όπως επίσης το να πάει στο δωμάτιο της για να μην ξυπνώ πιασμένη και να επιστρέψει και ο άντρας μου στο κρεβάτι που ο κακομοίρης κάποτε κοιμάτε μαζί μας αλλα ξυπνάει πιο κουρασμένος απ`ότι όταν ήταν πριν κοιμηθει Razz Υπομονή!! και καλή συνέχεια!!!
οποτε παθουσα κι εσυ!!φρεσκο γαλα ο παιδιατρος μου δε θελει και του δινω το νουλακ που το πινει...μη φανταστεις πολυ λιγο θα πιει κι αυτο τις τελευταιες μερες το εβαλα στο προγραμμα!κατα τη διαρκεια της ημερας τρωει πολυ καλα και απολα,δεν υπαρχει κατι που να του εχω δωσει και να τσινισε...δεν ειναι δηλαδη οτι πειναει!!απλα εχει μαθει απο μικρο με το που θα ξυπνησει να του δωσω στηθος!εγω τον εχω μετακομισει στο δωματιο του και κοιμαμαι κι εγω εκει (συμβουλη της συμβουλου θηλασμου ηοποια μου ειπε οτι ειναι πιο ευκολο να φυγω εγω απο το δωματιο του παρα αυτος απο το δικο μας)...ναι και με τον αντρα μου τον κακομοιρη εχουμε δυο χρονια σχεδον να κοιμηθουμε μαζι...ευτυχως που δε μας επηρεαζει αρνητικα!
παντως αυτο που λες οτι οταν χτυπησει ηρεμη με το στηθος ποσο δικιο εχεις;;τι να κανω ομως καποια στιγμη πρεπει να το κοψω!!!καλη μας υπομμονη και δυναμη!!

Rinoula

Rinoula
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
1. Είναι εντελώς διαφορετική ιστορία η διακοπή του θηλασμού στους 8-9-10 μήνες και στους 18 με ένα παιδί που καταλαβαίνει και απαιτεί.
2. Συμβουλή: κόψε τους θηλασμούς παρηγοριάς. Παίρνε το μωρό απλά αγκαλιά. Θα το κάνει να θέλει λιγότερο θηλασμό, κατά την εμπειρία μου.
3. Σίγουρα θα σε πάει 19-20 μηνων για να αποθηλάσεις, αλλά δε βλέπω το κακό, εφόσον θα έχουν μειωθεί τα γεύματα και θα έχεις ξαλαφρώσει.
4. ο αποθηλασμός δεν είναι βέβαιο ότι θα κάνει το παιδί να μην ξυπνάει. Ατό θα σου το βεβαιώσουν πολλές μαμάδες! Αυτό που μπορεί να βοηθήσει είναι να μάθεις το παιδί να κοιμάται σχετικά μόνο του, στο κρεβάτι του αντί να το βάζεις κοιμισμένο μέσα, γιατί τότε θα μπορεί να ξανακοιμηθεί κάποιες φορές χωρίς να πας. Αυτό για να το κάνεις, δεν είναι ανάγκη να αποθηλάσεις εντελώς, αλλά αν ξεκινήσεις διαδικασία αποθηλασμού περίμενε λίγο να συνηθίσει για να μη του πέσουν πολλά μαζί.
Κι εμείς σε αυτή τη φάση βρισκόμαστε, έχουμε κόψει τ νυχτερινό και περιμένω να συνηθίσει το σχολείο για να κόψω και το πριν και μετά τον ύπνο. Απλά η δικιά μου είναι πιο μεγάλη και καταλαβαίνει πιο καλά, αλλά τα πρώτα γεύματα που κόψαμε τα κόψαμε περίπου στην ηλικία σας.
Καλή τύχη!

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
αυτα που σου γραφει η rinoula θα σου ελεγα κ εγω,συμφωνω μαζι της.
Και στους 19 ή στους 20 να σε παει θα εχεις καπως χαλαρωσει γιατι θα μειωνονται τα γευματα. Και ετσι σταδιακα θα αποφυγεις κ το χαπι και το αποτομο κοψιμο για το παιδι. Μην νιωθεις ενοχες ή τυψεις, εχεις παρει την αποφαση σου. Smile

A.A

A.A
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
ALEXANDRA STR. έγραψε:
A.A έγραψε:

οποτε παθουσα κι εσυ!!φρεσκο γαλα ο παιδιατρος μου δε θελει και του δινω το νουλακ που το πινει...μη φανταστεις πολυ λιγο θα πιει κι αυτο τις τελευταιες μερες το εβαλα στο προγραμμα!κατα τη διαρκεια της ημερας τρωει πολυ καλα και απολα,δεν υπαρχει κατι που να του εχω δωσει και να τσινισε...δεν ειναι δηλαδη οτι πειναει!!απλα εχει μαθει απο μικρο με το που θα ξυπνησει να του δωσω στηθος!εγω τον εχω μετακομισει στο δωματιο του και κοιμαμαι κι εγω εκει (συμβουλη της συμβουλου θηλασμου ηοποια μου ειπε οτι ειναι πιο ευκολο να φυγω εγω απο το δωματιο του παρα αυτος απο το δικο μας)...ναι και με τον αντρα μου τον κακομοιρη εχουμε δυο χρονια σχεδον να κοιμηθουμε μαζι...ευτυχως που δε μας επηρεαζει αρνητικα!
παντως αυτο που λες οτι οταν χτυπησει ηρεμη με το στηθος ποσο δικιο εχεις;;τι να κανω ομως καποια στιγμη πρεπει να το κοψω!!!καλη μας υπομμονη και δυναμη!!

όντως το ότι κοιμάσε στο δωμάτιο του είναι πολυ καλύτερο! εχει καιρό που λέω να πάρω ένα μεγαλύτερο κρεβάτι και να αρχίσω να κοιμάμαι μαζί της στο δωμάτιο της για να καταλάβει ότι αυτός είναι ο χώρος της και σιγά σιγά να φύγω και εγω!! δύσκολο αλλα κάποτε πρέπει να γίνει!! καλή δύναμη

nikoletta10

nikoletta10
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Δέν ξέρω αν παίζει ρόλο η ηλικία όπως είπε και η Rinoula,πάντως όταν η δικιά μου(10μηνων) άρχισε να ξυπνάει το βράδυ ένω δεν το έκανε, πήρα το σήμα ότι έπρεπε να σταματήσω να θηλάζω.Δεν χόρταινε και εγώ πισογύρισμα δεν ήθελα το ίδιο θα έκανα βέβαια αν απο κα΄ποια ηλικιά και μετα αν δεν μου κοιμόταν σερί,το θέμα είναι ότι τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση όπως και μιας φίλης μου έπιασε και απο τη στιγμή που της έδωσα ξένο γάλα ξυπνάει κατευθείαν το πρωί.Κατα την γνώμη πάντα βέβαια πιστεύω οτι αυτή είναι περίπου η κατάλληλη ηλικία αποθηλασμού για να μην υπάρχουν παρατράγουδα....

ALEXANDRA STR.

ALEXANDRA STR.
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Rinoula έγραψε:1. Είναι εντελώς διαφορετική ιστορία η διακοπή του θηλασμού στους 8-9-10 μήνες και στους 18 με ένα παιδί που καταλαβαίνει και απαιτεί.
2. Συμβουλή: κόψε τους θηλασμούς παρηγοριάς. Παίρνε το μωρό απλά αγκαλιά. Θα το κάνει να θέλει λιγότερο θηλασμό, κατά την εμπειρία μου.
3. Σίγουρα θα σε πάει 19-20 μηνων για να αποθηλάσεις, αλλά δε βλέπω το κακό, εφόσον θα έχουν μειωθεί τα γεύματα και θα έχεις ξαλαφρώσει.
4. ο αποθηλασμός δεν είναι βέβαιο ότι θα κάνει το παιδί να μην ξυπνάει. Ατό θα σου το βεβαιώσουν πολλές μαμάδες! Αυτό που μπορεί να βοηθήσει είναι να μάθεις το παιδί να κοιμάται σχετικά μόνο του, στο κρεβάτι του αντί να το βάζεις κοιμισμένο μέσα, γιατί τότε θα μπορεί να ξανακοιμηθεί κάποιες φορές χωρίς να πας. Αυτό για να το κάνεις, δεν είναι ανάγκη να αποθηλάσεις εντελώς, αλλά αν ξεκινήσεις διαδικασία αποθηλασμού περίμενε λίγο να συνηθίσει για να μη του πέσουν πολλά μαζί.
Κι εμείς σε αυτή τη φάση βρισκόμαστε, έχουμε κόψει τ νυχτερινό και περιμένω να συνηθίσει το σχολείο για να κόψω και το πριν και μετά τον ύπνο. Απλά η δικιά μου είναι πιο μεγάλη και καταλαβαίνει πιο καλά, αλλά τα πρώτα γεύματα που κόψαμε τα κόψαμε περίπου στην ηλικία σας.
Καλή τύχη!
ρινουλα συμφωνω απολυτα σε ολα οσα λες!ετσι ειναι και ετσι αρχισα να το σκεφτομαι!εχω κουραστει γιατι του εδινα και θηλασμους παρηγοριας οπως πολυ ωραια τους αποκαλεσες και απο χθες εως και σημερα δεν του εχω δωσει καθολου απαυτους!απλα τον πηγαινω στο μαγαζι ττου αντρα μου και απασχολειται και ξεχνιεται (καπως) γιατι με την πρωτη ευκαιρια μου ζηταει!δε με νοιαζει να με παει και εικοσι μηνων απλα οχι ολη την ωρα με το βυζι σορυ κιολας εξω δεν αντεχω αλλο!! Γνωμες και εμπειριες απο αυτες που απογαλακτισαν με χαπι... - Σελίδα 2 401147 Γνωμες και εμπειριες απο αυτες που απογαλακτισαν με χαπι... - Σελίδα 2 401147 Γνωμες και εμπειριες απο αυτες που απογαλακτισαν με χαπι... - Σελίδα 2 401147 Γνωμες και εμπειριες απο αυτες που απογαλακτισαν με χαπι... - Σελίδα 2 401147 Γνωμες και εμπειριες απο αυτες που απογαλακτισαν με χαπι... - Σελίδα 2 401147 Γνωμες και εμπειριες απο αυτες που απογαλακτισαν με χαπι... - Σελίδα 2 401147 Γνωμες και εμπειριες απο αυτες που απογαλακτισαν με χαπι... - Σελίδα 2 401147 Γνωμες και εμπειριες απο αυτες που απογαλακτισαν με χαπι... - Σελίδα 2 401147

βιολετα3

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Παντος κοριτσια φταιμε κ εμεις σε αυτο ειτε θυλαζουν ειτε οχι .τα μωρα μολις σαραντισουν κ εχουν τ καταλληλο βαρος δεν πρεπει ν πινουν γαλα ενδιαμεσα.στην πρωτη μ κορη την θηλασα μεχρι 3 μηνω ,ξ κουνιαδα μ ειναι ειναι μαια μ ειχε πει να μην την ταιζω τ βραδυ εφοσον σαραντ.κ ειναι μ χαρα στα κιλα τ κατι π εγω δεν ακουσα κ μεχρι 3 χρονων ξυπναγε για γαλα αρα δεν παιζει ρολο αμα θηλαζει η οχι ειναι η συνηθεια που τ κανει κ ξυπνανε..στις αλλες 2 εννοειτε πως δεν εκανα τ ιδο λαθος 40μερων τελυταιο γευμα 10 μιση κ μετα ξανα 6 τ πρωτη κ μαθαν πολυ γρηγορα ουτε 5 μερες δ μ πηρε

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
βιολετα3 έγραψε:Παντος κοριτσια φταιμε κ εμεις σε αυτο ειτε θυλαζουν ειτε οχι .τα μωρα μολις σαραντισουν κ εχουν τ καταλληλο βαρος δεν πρεπει ν πινουν γαλα ενδιαμεσα.στην πρωτη μ κορη την θηλασα μεχρι 3 μηνω ,ξ κουνιαδα μ ειναι ειναι μαια μ ειχε πει να μην την ταιζω τ βραδυ εφοσον σαραντ.κ ειναι μ χαρα στα κιλα τ κατι π εγω δεν ακουσα κ μεχρι 3 χρονων ξυπναγε για γαλα αρα δεν παιζει ρολο αμα θηλαζει η οχι ειναι η συνηθεια που τ κανει κ ξυπνανε..στις αλλες 2 εννοειτε πως δεν εκανα τ ιδο λαθος 40μερων τελυταιο γευμα 10 μιση κ μετα ξανα 6 τ πρωτη κ μαθαν πολυ γρηγορα ουτε 5 μερες δ μ πηρε

βιολετα3 μου δεν ισχυει αυτο που σε συμβουλευσε η μαια, ουτε για τα μωρα που θηλαζουν αλλα ουτε για τα μωρα που τρεφονται με γαλα σκονη. Δεν ειναι μονο το βαρος..το ζαχαρο ακομα ρυθμιζεται στα βρεφη κ στα μωρα,οποτε δεν παιζεις με την διατροφη. Οι οδηγιες της ειναι αντιθετες με τις οδηγιες γιατρων...

ALEXANDRA STR.

ALEXANDRA STR.
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
κοριτσια σημερα εγινε κατι που θα αργησω πολυ να το ξεπερασω και ειμαι πολυ στενοχωρημενη...λοιπον αυτο το γευμα που ξεκινησαμε να αφαιρουμε ηταν το μεσημεριανο πριν τον υπνο του που εχθες εν τελει με επιτυχια αποφυγαμε!σημερα λοιπον ηρθε η ωρα που ο σωτηρης αρχισε να γκρινιαζει και να μου σηκωνει τη μπλουζα...εγω αμεσως τον δινω στον μπαμπα,φτιαχνω κι ενα μπουκαλι ξενο γαλα και εξαφανιζομαι απο μπροστα του!εεε ο σωτηρης χτυπιοτανε επι ενα τεταρτο με εικοσι λεπτα ασταματητα,ειχε γινει σαν παντζαρι,εκλαιγε με λυγμους ,δε μπορουσε καλα καλα να αναπνευσει και χτυπαγε και τον μπαμπα απο τα νευρα του...ο αντρας μου δεν αντεξε και με φωναξε αν κιεγω τα ακουγα ολα αυτα και εκλαιγα μαζι του ενω σκεφτομουν τι ψυχολογικα βασανηστηρια κανω τωρα στο παιδι και εαν τελικα ειναι αυτη η μεθοδος σωστη η του δημιουργω ψυχολογικα τραυματα απο το πουθενα!!!!!μπηκα μεσα τονπηρα αγκαλια και πραγματικα συνηδητοποιησα και μονη μου οτι το παιδι υπεφερε και δεμπορουσε ακομα και την ωρα που θηλαζε να παρει ανασες!!!αυριο θα παρω τη συμβουλο θηλασμου να της πω το σκηνικο να δω τι θα μου πει...
δε ξερω ποια απο σας εχει περασει κατι αναλογο αλλα εγω αυτο το μαρτυριο δεν αντεχω να το ξαναπερασει ο σωτηρης!προτειμω να θηλαζω ως τα τρια του κιας ξυπναω καθε μια ωρα απο αυτο που εζησα σημερα!!σας το λεω εγω που ειμαι ηδη πολυ κομματια και σερνομαι καθε πρωι που ξυπναω!!κι επισης εγω που ειμαι αρκετα αυστηρη σε καποια πραγματα εαν κατα τη γνωμη μου "πρεπει"ν αγινουν οπως νομιζω!!σκεφτειτε λοιπον τι εζησα σημερα!!!!!!!!!!

mamamia12

mamamia12
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
ΑΧ ΒΡΕ ΚΑΡΔΟΥΛΑ ΜΟΥ ΤΙ ΠΕΡΝΑΣ ΚΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΣΩΤΗΡΑΚΗΣ ΣΟΥ,ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ! Γνωμες και εμπειριες απο αυτες που απογαλακτισαν με χαπι... - Σελίδα 2 417472 !!

ALEXANDRA STR.

ALEXANDRA STR.
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
mamamia12 έγραψε:ΑΧ ΒΡΕ ΚΑΡΔΟΥΛΑ ΜΟΥ ΤΙ ΠΕΡΝΑΣ ΚΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΣΩΤΗΡΑΚΗΣ ΣΟΥ,ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ! Γνωμες και εμπειριες απο αυτες που απογαλακτισαν με χαπι... - Σελίδα 2 417472 !!
σε ευχαριστω μαμαμια μου!να εισαι καλα!!καλο βραδυ!!!

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
ALEXANDRA STR...πρεπει να αποφασισεις. Θα παιδευτεις κ εσυ κ θα παιδευτει κ ο μικρος μπρος πισω. Sad

Αφου εχεις συμβουλο,μια γραμμη θα ακολουθησεις,και θα την κανονισετε μαζι με την συμβουλο,πρεπει να της πεις -αν δεν το εχετε συζητησει ηδη- ποιοι θηλασμοι ειναι οι πιο ανωδυνοι για τον μικρο σου για να ξερετε ποιους θα κοψετε πρωτα.

Εχε κατα νου οτι απο αυτη την ηλικια ξεκινουν τα temper tantrums/ξεσπασματα θυμου στα παιδακια. Γενικα ο μικρος διεκδικει με τετοια ξεσπασματα αυτο που θελει? Αν ειναι ετσι καλο ειναι να τα ξεχωρισεις απο τον θηλασμο και να τα χειριστεις αναλογα.
Κουραγιο ευχομαι σε οτι αποφασισεις τελικα.

Rinoula

Rinoula
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Συμφωνώ με τη Λίτσα πρέπει να είσαι σταθερή σε μια γραμμή και να την ακολουθήσεις πιστά, αλλιώς θα μπερδευτείτε και οι δύο. Επίσης, μπορεί να έκλαιγε από νύστα και με το μπιμπερό να μην μπορεί να αποκοιμηθεί. Θα μπορούσες να κόψεις πρώτα όλους τους άλλους θηλασμούς και να αφήσεις τελευταίους αυτούς πριν τον ύπνο. Μετά να τον μάθεις σταδιακά να κοιμάται χωρίς στήθος και στο τέλος να κόψεις και τα τελευταία γεύματα. Απλά κάντα σταδιακά και όχι όλα μαζί...

ALEXANDRA STR.

ALEXANDRA STR.
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
σημερα μιλησα με τη συμβουλο...μου ειπε το εξης...οτι το παιδι δεν ειναι καθολου ετοιμο να αποθηλασει απεναντιας αντιλαμβανεται οτι εγω αποφευγω να του δωσω και αυτο το κανει να το θελει πιο πολυ!!γιαυτο και τη νυχτα τελευταια ξυπναει καθε μια ωρα ενω παλιοτερα καθε δυο!!οποτε μου ειπε να το αφησω κανα δυο βδομαδες,να χαλαρωσω πρωτα εγω και μετα ξαναπροσπαθουμε...
κοριτσια τους θηλασμους χωρις λογο τους εχει κοψει,και απλα αφαιρεσαμε χθες οπως με επιτυχια ειχαμε κανει προχθες το απογευματινο γευμα (απο καπου πρεπει να ξεκινησουμε να αφαιρουμε... )
αυτα τα νεα...

Rinoula

Rinoula
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Άρα κάνατε πρόοδο. Μπράβο σας. Εσύ αισθάνεσαι κάπως καλύτερα τώρα που δε θηλάζει συνέχεια; Πώς είσαι;

ALEXANDRA STR.

ALEXANDRA STR.
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
εγω νιωθω χαλια και εξαντλημενη,μεσα στους 18 αυτους μηνες παιρναω πιο ζορικα απο ποτε...ο σωτηρακης εχει γινει πολυ γκρινιαρης τελευταια (λογω του οτι δεν εχουμε θηλασμους παρηγοριας) και δε μπορω να κανω τιποτα οταν ειμαστε σπιτι παρα μονο η να τον εχω αγκαλια η να κανουμε κατι μαζι-παιχνιδι!ουτως η αλλος εχει μαζι μου ενα τρομερο κολλημα αφου οπως ξαναπα ειμαστε μαζι ολη μερα ολη νυχτα non stop και φυσικα εχει συμβαλλει και ο θηλασμος σε αυτο!!αλλα παλιοτερα στο σπιτι οταν ειμασταν θα μπορουσε να ασχοληθει για λιγο με το παιχνιδι του!!τωρα ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ με μενα κυριολεκτικα!ετσι κι εγω τον παω στο μαγαζι του αντρα μου και ξεχνιεται καπως!!!
ρινουλα μου εγω δε βλεπω προοδο...οιθηλασμοι παρηγοριας κοπηκαν σχετικα ευκολα (με ανταλλαγμα τη γκρινια) εφοσων δεν καθομαι σχεδον καθολου σπιτι αλλα παω στο μαγαζι (σουπερ μαρκετ) οπου ξεχνιεται οπως προειπα!
το προβλημα μου ειναι οτι ο σωτηρακης κοιμαται μονο με στηθος ...γιαυτο εγινε οτι εγινε χθες!!

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Δυσκολα πραγματα.. Rolling Eyes κουραγιο ,τι να πω.
Ετοιμος δεν ειναι,αν ηταν θα ειχε αποθηλασει μονος του ή εστω θα ειχε μειωσει μονος του αρκετα τα γευματα. Αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα..το θεμα ειναι οτι εσυ πιεζεσαι πολυ κ πρεπει να βρεις λυση.
Καλα κανεις κ πατε αλλου,εξω απο το σπιτι.Να σου πω απο την δικη μου εμπειρια το εκτος σπιτιου μειωνε γευματα κ σε εμας. Μεσολαβησαν οι διακοπες οπου το παιδι ηταν απασχολημενο με θαλασσα,ηταν ο μπαμπας του μαζι,οποτε ξεκολλησε απο μενα καπως κ δεν ζητουσε.
Να σου πω να πας διακοπες?! Shocked Δυσκολο ε?
Πηγαινετε στον μπαμπα ή οπου θα ειναι απασχολημενος,κουνιες,παιδοτοπος,καπου να ξεχνιεται,μετα θα του φυγει κ η συνηθεια.

Rinoula

Rinoula
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Κοπέλα μου, υπομονή, 2 μέρες περάσανε μόνο, θα ελαττωθεί και η γκρίνια, δώσε του του παιδιού χρόνο να προσαρμοστεί! Έτσι κανουν λίγο πολύ όλα τα παιδάκια και όλες οι μαμάδες έτσι περνάνε τη μέρα τους. Δεν έχει να κάνει αυτό με το θηλασμό. Τουλάχιστον μια ενδομάδα θα πρέπει να περιμένεις για να το πάρει απόφαση ο μικρός και να ελαττώσει τη γκρίνια. Επίσης όπως σου είπε η Λίτσα στην ηλικία που είναι το παιδί πάει άνετα σε κούνιες, παιδότοπους, βόλτες. Έτσι θα ξεχνιεται κάποιες ώρες

chrisdal

Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
Καλησπέρα! Έχω ένα μπέμπη σχεδόν 11 μηνών και μέχρι πριν από ένα μήνα ξυπνάγαμε κάθε 2 ώρες το βράδυ - ναι, είχα μισή ώρα παραπάνω χαλάρωσης, γιούπι... Sad ...Πήρα τη δύσκολη απόφαση να τον αφήσω να κλάψει γιατί έπρεπε να επιστρέψω στη δουλειά μου μετά από 10 μήνες άδεια και δε θα μπορούσα να πηγαίνω σαν το ζόμπι από το ξενύχτι!
Φυσικά δεν έφυγα από δίπλα του, κοιμηθήκαμε καμιά δεκαρία μέρες στο ίδιο δωμάτιο. Απλά θήλαζε για το βραδυνό του γεύμα και τον έβαζα ξύπνιο στην κούνια του με το κουκλάκι του(δεν τον άφηνα να κοιμηθεί στο στήθος όπως συνήθιζε).. Κλάμμα και κακό, σπαραγμός και λυγμοί και τα γνωστά που ανέφερες... Τον έπαιρνα αγκαλιά και του μίλαγα τρυφερά, αλλά μετά από λίγο πάλι στην κούνια (Εγώ στο δίπλα κρεβάτι). Και ξανά αγκαλιά ανά διαστήματα και ξανά κούνια. Μέχρι που κατάλαβε πως δε θα περάσει το δικό του και κοιμόταν. Με λυγμούς ακόμα και στον ύπνο του.... Crying or Very sad
Τη νύχτα άμα ξύπναγε, πάλι τα ίδια, δεν τον θήλαζα! Τον άφηνα να κλάψει λίγα λεπτά, μετά αγκαλιά και πάλι κούνια κλπ κλπ. Μέσα σε 4 βράδυα και μέχρι τώρα ξυπνάει 1 φορά (!!!) γκρινιάζει (όχι κλάμμα) κανά λεπτό και ξανακοιμάται μόνος του! Μου φαίνεται απίστευτο!!! Και αισθάνομαι πολύ άσχημα ειλικρινά, με τίποτα δε θέλω να κλαίει το μικρό μου αλλά ήταν για το καλό και των 2 μας. Και εγώ μπορώ να ασχολούμαι μαζί του μετά τη δουλειά, χωρίς νύστα και νεύρα αϋπνίας και αυτός είναι πιο ήσυχος και ξεκούραστος την ημέρα. Γιατί ένα παιδάκι αν δεν κοιμάται καλά το βράδυ - ξυπνώντας συνέχεια - και δεν αναπτύσσεται σωστά και είναι νευρικό γενικά.
Τώρα θηλάζει πρωί(κατά τις 7) - μεσημέρι (μετά τη δουλειά)- βράδυ (το βραδυνό του), εκτός από 3 μέρες τη βδομάδα που είμαστε συνέχεια μαζί και την ημέρα θηλάζει όποτε θέλει. Τη νύχτα αν δεν πάει η ώρα 7 δε σηκώνομαι καθόλου παρά μόνο για να τον σκεπάσω την ώρα που κοιμάται αν χρειαστεί.
Λοιπόν είναι επιλογή σου όποτε θες να αποθηλάσεις, απλά να ξέρεις πως και πάλι λογικά θα σου ξυπνάει για μπιμπερό και άντε τρέχα να φτιάχνεις γάλατα μέσα στη νύχτα...! Shocked
Και στην τελική αν είναι μόνο αυτός ο λόγος που θέλεις να αποθηλάσεις είναι κρίμα για το παιδάκι αφού ακόμα δείχνει πως το χρειάζεται. Μπορείς να το φέρεις απλά στα μέτρα σου, να κοιμάσαι καλά και να συνεχίσεις το θηλασμό.
Θέλει όμως ατσάλινα νεύρα και υπομονή....Σκέψου πως κρατάει μόνο λίγα βράδυα το κακό. Μετά θα με θυμηθείς. Ό,τι και να κάνεις τελοσπάντων καλό κουράγιο!!! Wink

MAMASTE

MAMASTE
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
παντως και εγω που δεν θηλασα καθολου και πηρα το χαπι δεν ειχα καμια παρενεργεια,οπως ειπε και μια κοπελα πιο πανω..
ισως ειναι καλυτερα ετσι μια και καλη το παιδακι θα το παρει αποφαση,αν του δινεις το βραδυ και οχι τη μερα μπερδευεται..σου λεει γιατι οχι τωρα;
και θα του κανεις και καλο θα ηρεμησει,θα κοιμαται ολο το βραδυ,θα ξεκουραζεται,θα γινει πιο ανεξαρτητο..γνωμη μου ετσι;;

βιολετα3

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Κοριτσι ευχομαι συντομα να να καλυτερεψετα...λιτσακος αυτο μου τ ειχε προτεινει κ η παιδιατρος μολις σαραντησουν δεν εχουν θεμα με ζαχαρο αλλωστε κ η μαια ειναι κουνιαδα μ δεν θ μου εδινε λαθος συμβουλη

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 2]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Δωρεάν φόρουμ | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις