Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
435 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 435 επισκέπτες :: 3 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

1παλι δε θηλασα   :-( Empty παλι δε θηλασα :-( Πεμ Νοε 01, 2012 3:20 am

nama

nama
Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
καλησπέρα και καλως σας βρηκα καθως ειναι η πρωτη φορα που γραφω...
γεννησα πριν 42 ημερες το 2ο μωρακι μου... στο πρωτο μου παιδι λιγο η ελλειψη γνωσεων λιγο οι συγγενεις που με ειχαν τρελανει (καθωτι 1ο εγγονι) ολη μερα καθε μερα, δεν καταφερα να θηλασω. Στο 2ο το ειχα βαλει πεισμα! με το που γεννηθηκε το εβαλα στο στηθος μου. το μωρο εκανε απο την πρωτη στιγμη θηλαστικες κινησεις, αλλα.... εχω επιπεδες θηλες και καθολου γαλα. το βαρος του μωρου μονο 2430gr οποτε η παιδιατρος στο νοσοκομειο μου ειπε οτι δεν εχω περιθωρια να το ταλαιπωρω μεχρι να μου κατεβει γαλα, οπωσδηποτε να του δινω ξενο ανα 3ωρο, γιατι ειναι πολυ μικρο. το ταιζα με ξενο λοιπον αναγκαστικά, το εβαζα και στο στηθος αλλα δεν επιανε θηλη (που να την βρει??) και απο γαλα... σταγονες. πηρα θηλες, δεν του αρεσαν. πηρα θηλαστρο το swing της medela, και το μονο που καταφερα ειναι να κανω αντλησεις ολη μερα για να βγαλω συνολο 90 ml. τουλαχιστον εστω κι ετσι πηρε το πρωτογαλα μου και λιγο απο το γαλα μου.... πλεον εχω κουραστει... με αλλο ενα μικρο παιδι στο σπιτι ειναι αδυνατον να κανω τις αντλησεις που χρειαζεται και το γενονος οτι δεν εχω γαλα με αποθαρρυνει για να συνεχισω.... νιωθω τυψεις, νιωθω στεναχωρια.... πλεον κανω μια αντληση την μερα για να βγαλω ...5ml... Για γελια.... θα ηθελα να ρωτησω αν καποια ξερει, με τοσο ελαχιστο γαλα χρειαζεται να παρω χαπι απογαλακτισμου? μου λενε οτι αν δεν παρω θα μου αφησει υπολλειματα γαλακτος στο στηθος και θα εχω προβληματα. επισης, αν καποια ειχε παρομοια εμπειρια, θα μου εκανε καλο να ανταλλαξουμε αποψεις και συναισθηματα... γιατι πραγματικα απογοητευτηκα....
ευχαριστω...

2παλι δε θηλασα   :-( Empty Απ: παλι δε θηλασα :-( Πεμ Νοε 01, 2012 3:50 am

Althaia

Althaia
Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
Οσο στεναχωριέσαι δεν πρόκειται θήλασα ένα χρόνο την κόρη μου και είχα και εγώ επίπεδες θήλες..έπιασε αμέσως όταν γεννήθηκε αλλά μου είπε μια μαία" ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΘΗΛΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙΣ" και άρχισαν να της δίνουν ξένο γάλα στο μαιευτήριο.Αλλά εγώ πείσμα...για μια βδομάδα μετά έπρεπε να το πετάω γιατί χρειάστηκα αντιβίωση και έβγαζα και γω 90ml τη μέρα αλλά τράβα-τράβα οι θηλές βγήκαν... μια μέρα μας πήρε για να πιάσει ξανά θηλή και κράτησε ένα χρόνο..όσο έτρωγε η μικρή τόσο πιο πολύ είχα...σουπίτσες και μπύρα χωρίς αλκοολ βοηθούν στην παραγωγή..Αν τώρα είσαι διατεθιμένη να το κόψεις..εγω στον χρόνο πήρα το χάπι...γιατί πια η μικρή έτρωγε κανονικά και δάγκωνε κι όλας.. ο γιατρός μου, μου είχε πει ότι αν νομίζω πως μπορώ με καθημερινό μασάζ 20λέπτου στο μπάνιο με ζεστό νερό να το αδειάζω για 15-20 μέρες να μην πάρω χάπι αν όχι .. να το πάρω για αποφυγεί μαστίτιδας.Αυταααά

3παλι δε θηλασα   :-( Empty Απ: παλι δε θηλασα :-( Πεμ Νοε 01, 2012 4:01 am

nama

nama
Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
μπραβο σου!!!!
εγω οποτε τον βαλω στο στηθος τον πιανει υστερια! μα σε σημειο να του κοβεται η αναπνοη απο το κλαμα! και 2-3 φορες που καταφερε να πιασει, δεν εβγαινε τιποτα και παλι κλαμα....

4παλι δε θηλασα   :-( Empty Απ: παλι δε θηλασα :-( Πεμ Νοε 01, 2012 4:09 am

emilou

emilou
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
καλημερα

σε καταλαβαινω απολυτα κ εγω πριν 43 μερες απεκτησα το πρωτο μου παιδακι! δεν καταφερα να θηλασω για ακριβως τους ιδιους λογους... το παιδεψα κ τελικα τις θηλες τις επιασε αλλα γαλα δεν ηρθε... εχω και το ιδιο θηλαστρο και το γαλα που μαζευα ηταν ο πατος του μπουκαλιου.
Το θηλαστρο που εχουμε ειναι πολυ λαθος, επρεπε να ειχαμε νοικιασει νοσοκομεικο διπλης αντλησης, μονο αυτα μπορουν να αυξησουν την παραγωγη. Το δικο μας ειναι καλο, αλλα αφου εδραιωθει ο θηλασμος.
Αν θες να θηλασεις να ξερεις οτι δεν ειναι αργα, μπορεις να νοικιασεις ενα τετοιο θηλαστρο (η καθε αντληση κραταει λιγο χρονο) και σε 2-6 εβδομαδες θα εχει αυξηθει η παραγωγη σου.
Αυτα που σου γραφω μου τα ειπε συμβουλος θηλασμου... θα σου στειλω σχετικα και προσωπικο μηνυμα.
Επισης κ εγω το χαπι δεν το πηρα, εχω να βαλω το μωρο στο στηθος πανω απο 15 μερες και ειμαι μια χαρα... δεν στο προτεινω ομως γιατι δεν ρωτησα τον γιατρο για να το κανω και δεν ξερω αν τελικα θα μου δημιουργησει προβλημα

5παλι δε θηλασα   :-( Empty Απ: παλι δε θηλασα :-( Πεμ Νοε 01, 2012 4:13 am

Carrie

Carrie
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Και εγώ με επίπεδες θηλές και μεγάλη ταλαιπωρία. Άσε που λόγω κακού πιασίματος τους 2 πρώτους μήνες σε κάθε θηλασμό σπάραζα..Αλλά τα καταφέραμε.Αν τον βάζεις στο στήθος όταν πεινάει πολύ τότε είναι λογικό να εκνευρίζεται και να κλαίει.Σταδιακά θα έπρεπε να ελαττώνεις το ξένο και να δίνεις στήθος έτσι ώστε να μην αντιδρά έτσι Smile

6παλι δε θηλασα   :-( Empty Απ: παλι δε θηλασα :-( Πεμ Νοε 01, 2012 4:15 am

Althaia

Althaia
Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
Κοίτα μεταξύ μας κάλος ο θηλασμός άριστος ΑΛΛΆ...δεν τρέχει και τίποτα αν δεν θηλάσεις...και τα παιδιά που δεν θηλάσανε δεν πάθανε τίποτα..ούτε μένα με θήλασε η μαμά μου μια χαρά μεγάλωσα μην το παίρνεις βαριά...Δεν είσαι λιγότερο μαμά!!!!( όταν μου είχε πει η μαια οτι δεν πρόκειται να θηλασω η αγαπητή μου κουνιάδα μου είχε πει "μμμ ωραία μάνα δεν μπορεί να θηλασει!!! ") οπότε μη σκάς...αν τον βλέπεις να ταλαιπωρείται μην συνεχίζεις και ρώτα το γιατρό σου για το μασαζ για να μην πάρεις χάπι..τσάμπα χημικά..

7παλι δε θηλασα   :-( Empty Απ: παλι δε θηλασα :-( Πεμ Νοε 01, 2012 4:16 am

Carrie

Carrie
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Εννοείται πως δεν τρέχει τίποτα. Αλλά θα σε συμβούλευα να ΜΗΝ πάρεις χάπι.Έχει πολλές παρενέργειες και δεν βλέπω και τον λόγο ..

8παλι δε θηλασα   :-( Empty . Πεμ Νοε 01, 2012 4:42 am

KRISTI 1

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
για τους ιδιους ΑΚΡΙΒΩΣ λογους δεν θηλασα κ γω!δεν μπορουσε να με πιασει,πηρα ψευδοθηλες,ετρωγε καπως αλλα δεν ειχα πολυ γαλα!νοικιασα και νοσοκομειακο θηλαστρο και παλι τιποτα!το παλεψα μεχρι να σαραντησω ετρωγε πολυ λιγο απο μενα και εδινα και ξενο εννοειται γιατι σπαραζε και πεινουσε!σταματησα καθε προσπαθεια γιατι ελεγα απο το να κανω ενα νευρικο παιδι<αφου σπαραζε απο πεινα> σταματαω και δινω αποκλειστικα ξενο!βρηκα την υγεια μου κ γω και το μωρο.ηρεμησαμε.χαπι δεν πηρα και δεν εχω καποιο προβλημα με το στηθος.το μωρο τωρα ειναι 4 μηνων.

9παλι δε θηλασα   :-( Empty Απ: παλι δε θηλασα :-( Πεμ Νοε 01, 2012 5:04 am

miki2009

miki2009
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Μια από τα ίδια και εγώ κορίτσια. Ήθελα πάρα πολύ να τον θηλάσω αλλά ενώ είχα τεράστιο στήθος η θηλή ήταν ανύπαρκτη οπότε ο καημένος δεν μπορούσε όσο και αν προσπαθούσαμε. Νοικιάσαμε και επαγγελματικό μηχάνημα για να βγάζω το γάλα αλλά άρμεγα μισή ώρα και έβγαζα 20 γραμμάρια και έτσι πείρα τηλέφωνο το γιατρό μου και μου έδωσε χάπια.
Αλλά μην σκας και που δεν έφαγε δικό μου μια χαρά γερός ήταν και είναι , είναι 3 και πείρε μέχρι τώρα 1 φορά αντιβίωση.

10παλι δε θηλασα   :-( Empty Απ: παλι δε θηλασα :-( Πεμ Νοε 01, 2012 5:20 am

μαμακα μου

μαμακα μου
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Althaia έγραψε:Κοίτα μεταξύ μας κάλος ο θηλασμός άριστος ΑΛΛΆ...δεν τρέχει και τίποτα αν δεν θηλάσεις...και τα παιδιά που δεν θηλάσανε δεν πάθανε τίποτα..ούτε μένα με θήλασε η μαμά μου μια χαρά μεγάλωσα μην το παίρνεις βαριά...Δεν είσαι λιγότερο μαμά!!!!( όταν μου είχε πει η μαια οτι δεν πρόκειται να θηλασω η αγαπητή μου κουνιάδα μου είχε πει "μμμ ωραία μάνα δεν μπορεί να θηλασει!!! ") οπότε μη σκάς...αν τον βλέπεις να ταλαιπωρείται μην συνεχίζεις και ρώτα το γιατρό σου για το μασαζ για να μην πάρεις χάπι..τσάμπα χημικά..

ασχετο: τι πατσ@βουρα η κουνιαδα σου? να την χαιρεσαι καλη μου! κατι τετοιες μας χαλανε το ονομα στην αγορα. Very Happy

11παλι δε θηλασα   :-( Empty Απ: παλι δε θηλασα :-( Πεμ Νοε 01, 2012 5:39 am

Νάσια*

Νάσια*
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
nama έγραψε:καλησπέρα και καλως σας βρηκα καθως ειναι η πρωτη φορα που γραφω...
γεννησα πριν 42 ημερες το 2ο μωρακι μου... στο πρωτο μου παιδι λιγο η ελλειψη γνωσεων λιγο οι συγγενεις που με ειχαν τρελανει (καθωτι 1ο εγγονι) ολη μερα καθε μερα, δεν καταφερα να θηλασω. Στο 2ο το ειχα βαλει πεισμα! με το που γεννηθηκε το εβαλα στο στηθος μου. το μωρο εκανε απο την πρωτη στιγμη θηλαστικες κινησεις, αλλα.... εχω επιπεδες θηλες και καθολου γαλα. το βαρος του μωρου μονο 2430gr οποτε η παιδιατρος στο νοσοκομειο μου ειπε οτι δεν εχω περιθωρια να το ταλαιπωρω μεχρι να μου κατεβει γαλα, οπωσδηποτε να του δινω ξενο ανα 3ωρο, γιατι ειναι πολυ μικρο. το ταιζα με ξενο λοιπον αναγκαστικά, το εβαζα και στο στηθος αλλα δεν επιανε θηλη (που να την βρει??) και απο γαλα... σταγονες. πηρα θηλες, δεν του αρεσαν. πηρα θηλαστρο το swing της medela, και το μονο που καταφερα ειναι να κανω αντλησεις ολη μερα για να βγαλω συνολο 90 ml. τουλαχιστον εστω κι ετσι πηρε το πρωτογαλα μου και λιγο απο το γαλα μου.... πλεον εχω κουραστει... με αλλο ενα μικρο παιδι στο σπιτι ειναι αδυνατον να κανω τις αντλησεις που χρειαζεται και το γενονος οτι δεν εχω γαλα με αποθαρρυνει για να συνεχισω.... νιωθω τυψεις, νιωθω στεναχωρια.... πλεον κανω μια αντληση την μερα για να βγαλω ...5ml... Για γελια.... θα ηθελα να ρωτησω αν καποια ξερει, με τοσο ελαχιστο γαλα χρειαζεται να παρω χαπι απογαλακτισμου? μου λενε οτι αν δεν παρω θα μου αφησει υπολλειματα γαλακτος στο στηθος και θα εχω προβληματα. επισης, αν καποια ειχε παρομοια εμπειρια, θα μου εκανε καλο να ανταλλαξουμε αποψεις και συναισθηματα... γιατι πραγματικα απογοητευτηκα....
ευχαριστω...

Κορίτσι μου σε διάβαζα κ πραγματικά νόμιζα ότι ξαναζούσα τα δικά μου......πολύ στεναχώρια πέρασα - είχα κ την πεθερά να με βουρλίζει με ανοησίες του τύπου εεεε αφού δεν θηλάζεις δεν υπάρχει καμία διαφορά από τον πατέρα, ότι κάνει ένας πατέρας κάνεις κι εσύ Twisted Evil - έσκασα στο κλάμα για καιρό (κι ακόμα το έχω μαύρο κάρβουνο στην καρδιά κυρίως επειδή την πάτησα κι εγώ ΚΑΙ στο δεύτερο παιδί μου)! Προσπάθησα περισσότερο από όσο μπορούσα, έφτασα σε σημείο να καταπίνει το παιδάκι μου μόνο αίμα (αφού γάλα δεν κατέβαινε με τίποτα) κ να λυσσάει (ούρλιαζε κ μείς ψάχναμε να βρούμε τί έχει - κ δώστου πάλι κλάματα εγώ) στην πείνα το κακόμοιρο.....

Το στήθος μου δεν το είδα ποτέ τούμπανο (όπως ακούω άλλες μανούλες που τουμπανιάζουν αν δεν βάλουν το παιδί να θηλάσει)...

Θεωρώ ότι το μητρικό γάλα είναι το καλύτερο για τα μωρά αλλά τί να κάνω που δεν είχα???????? Κι εμένα τα παιδάκια μου με ξένο γάλα μεγαλώνουν κ είναι μια χαρά!!!

Μην στεναχωριέσαι καλό μου......ότι μπορούσες έκανες!!!!!!!

Για το χάπι που ρωτάς...εγώ το πήρα παρόλο που δεν είχα γάλα (καλώς ή κακώς δεν ξέρω) κ δεν είχα κανένα πρόβλημα, ούτε παρενέργειες ούτε τίποτα!

Να σου ζήσουν τα αγγελούδια σου!!!!!!!!!

12παλι δε θηλασα   :-( Empty Απ: παλι δε θηλασα :-( Πεμ Νοε 01, 2012 6:52 am

vacky

vacky
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
Κοριτάκι μου καλά λένε και τα υπόλοιπα κορίτσια μη σκας. Κ γω στα δυο μου παιδιά πρόσπάθησα παρα πολύ να θηλάσω αλλα δεν... Στην μεγάλη μου κομμάτια είχαν γίνει οι ρόγες μου, μιλάμε στάζαν αίμα και ο μικρός μου δεν έπαιρνε γράμμαριο με τον αποκλειστικο θηλασμο. Ε τίποτα δε πάθανε με το ξένο γάλα. Ισα ισα η μέγάλη μου είναι 10 χρονών τώρα και φοράμε τα ίδια ρούχα. Ο μητρικός θηλασμός είναι ότι καλύτερο για τα βρεφάκια αρκεί να πληρει κάποιές προυποθέσεις. Αν είναι τα τα έχουμε μισοχορτασμένα και μονίμως με κλάμα ποιό το νόημα του θηλάσμου?

13παλι δε θηλασα   :-( Empty Απ: παλι δε θηλασα :-( Πεμ Νοε 01, 2012 9:20 am

nama

nama
Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
ευχαριστω τοσο πολυ για τις απαντησεις σας... να χαιρεστε τα κουκλια σας!!!! Very Happy κουνιαδες και πεθερες βλεπω ανα τον κοσμο πανω κατω τα ιδια ολες!! ευτυχως τα αναλογα μου προβληματα τα διευθετησα πατωντας ποδι, αλλιως θα ειχα χωρισει! δυο γιους εχω κανει, ελπιζω ποτε να μην φερθω ετσι! σκεφτομαι πως οκ, ο θηλασμος σαφως ειναι οτι καλυτερο... αλλα! αξιζει τετοια ψυχολογικη φθορα και τοση ταλαιπωρια στο μωρο αν εχεις αναλογα προβληματα? νομιζω πως τελικα οχι.... βλεποντας αλλες να θηλαζουν με απιστευτη ευκολια εγω απλα ενιωθα αχρηστη! ελεγα του αντρα μου πως αν ημουν κατσικα τωρα θα με ειχαν σφαξει!!!! και γελαγα και εκλαιγα οταν το ελεγα.... ο πρωτος μου δεν θηλασε καθολου και αντιβιωση πηρε πρωτη φορα 3 χρονων! ο δευτερος που πηρε ο πρωτογαλα μου και οτι γαλα ειχα τελος παντων, ειναι τωρα κρυωμενος.... τι να πω....

14παλι δε θηλασα   :-( Empty Απ: παλι δε θηλασα :-( Πεμ Νοε 01, 2012 10:21 am

Ευάκι

Ευάκι
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
κοριτσακια μου εγω εχω να πω "χαρουμενη μαμα-χαρουμενο μωρο"!!!
αφηστε πισω ολες τις στεναχωριες ειτε θηλασατε ειτε δε θηλασατε και χαρειτε τα μωρακια σας!βγαλτε τους ανθρωπους που δηλητηριαζουν τη χαρα σας απο τη ζωη σας και χαρειτε καθε στιγμη με τα μωρακια σας!δε θα ξαναγυρισουν!
ολα τα μωρα μας θα μεγαλωσουν!και ολα ευχομαι να ειναι γερα και καλοτυχα!!!φιλακια στα πατουσινια!!!

15παλι δε θηλασα   :-( Empty Απ: παλι δε θηλασα :-( Τετ Δεκ 12, 2012 1:48 am

pokopikos

pokopikos
Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
Αχ!Και εγω κοριτσια μια από τα ίδια 20 μέρες θήλασα τον γιό μου με κλάμα πόνο αίμα και έπινε και ξένο για α χορτάσει ,μέχρι που είδα να κάνει εμετό με αίμα και κατάλαβα ότι τζάμπα τον παιδευα.Τώρα στο δεύτερο θα ξανακάνω μια προσπάθεια μπας και τα καταφέρω.

16παλι δε θηλασα   :-( Empty Απ: παλι δε θηλασα :-( Τετ Δεκ 12, 2012 5:44 am

stefania

stefania
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
Κοριτσια γεια σας,διαβασα ολα τα μυνηματα προσεκτικα και εχω μια διαφωνια.Το πρωτο μου παιδι δεν τα καταφερα να το θηλασω γιατι ειχε αλλεργια στο γαλα!!!Στη μικρη μου το ειχα αχτι και οτι και να γινοταν θα την θηλαζα.Ετσι ξεκινησαμε καλα αλλα μετα απο λιγες μερες οι θηλες ματωσανε,πηρε ξενο ενω εγω ημουν ολη μερα με το στηθος ανοιχτο στον αερα για να σκληρυνουν,εβγαζα λιγο λιγο το γαλα για να μην σταματησει η ροη ακομα και την νυχτα.Ταυτοχρονα απο την εβδομη μερα της γεννας εδινα εξεταστικη στη σχολη μου και ετρεχα και εξω.Δεν το βαλαμε ομως κατω και τελικα τα καταφεραμε και θηλασαμε μεχρι 9 μηνων που πηγα για δουλεια.Το θεμα δεν ειναι ομως μονο το γαλα που πινει αλλα και αυτο το δεσιμο που δημιουργειται εκεινη την ωρα του θηλασμου,η αγκαλια,το πως σε κοιταει και το πως αφηνεται και τελικα αποκοιμιεται πανω σου και δεν σου κανει καρδια να το πας στο κρεββατι του.Ολα αυτα μαζι ειναι θηλασμος και δεν υπαρχει κατι που να συγκρινετε μαζι του.Μην αφηνετε κανεναν να μπει εμποδιο αν το εχετα αποφασισει.Δεν θα το μετανοιωσετε ποτε και οταν τελειωσει θα σας λειψει!!!

17παλι δε θηλασα   :-( Empty Απ: παλι δε θηλασα :-( Τετ Δεκ 12, 2012 7:54 am

kaatrin

kaatrin
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
μη στεναχωριεσαι!!
θα εχεις κ ενα καλο:θα σου γινει πιο ευκολο στον υπνο.συνηθως τα θηλαζοντα μωρα αργουν να στρωσουν στο συγκεκριμενο θεμα.ςου μιλαω εκ πειρας που τα ειχα παιξει απο το ξενυχτι γιατι ξυπνουσε ζητωντας την επαφη αυτην
εγω θηλασα τον γιο μου 11μηνες φανατικα κ αν δεν τα ειχα καταφερει σιγουρα ετσι θα ενιωθα οπως κ εσυ αλλα τελικα ολα μια ιδεα ειναι.ολα τα παιδακια του κοσμου ας ειναι γερα ειτε τρεφονται με μητρικο ειτε με σκονη!!!!

18παλι δε θηλασα   :-( Empty Απ: παλι δε θηλασα :-( Τετ Δεκ 12, 2012 11:03 am

????????

Επισκέπτης
stefania έγραψε:Κοριτσια γεια σας,διαβασα ολα τα μυνηματα προσεκτικα και εχω μια διαφωνια.Το πρωτο μου παιδι δεν τα καταφερα να το θηλασω γιατι ειχε αλλεργια στο γαλα!!!Στη μικρη μου το ειχα αχτι και οτι και να γινοταν θα την θηλαζα.Ετσι ξεκινησαμε καλα αλλα μετα απο λιγες μερες οι θηλες ματωσανε,πηρε ξενο ενω εγω ημουν ολη μερα με το στηθος ανοιχτο στον αερα για να σκληρυνουν,εβγαζα λιγο λιγο το γαλα για να μην σταματησει η ροη ακομα και την νυχτα.Ταυτοχρονα απο την εβδομη μερα της γεννας εδινα εξεταστικη στη σχολη μου και ετρεχα και εξω.Δεν το βαλαμε ομως κατω και τελικα τα καταφεραμε και θηλασαμε μεχρι 9 μηνων που πηγα για δουλεια.Το θεμα δεν ειναι ομως μονο το γαλα που πινει αλλα και αυτο το δεσιμο που δημιουργειται εκεινη την ωρα του θηλασμου,η αγκαλια,το πως σε κοιταει και το πως αφηνεται και τελικα αποκοιμιεται πανω σου και δεν σου κανει καρδια να το πας στο κρεββατι του.Ολα αυτα μαζι ειναι θηλασμος και δεν υπαρχει κατι που να συγκρινετε μαζι του.Μην αφηνετε κανεναν να μπει εμποδιο αν το εχετα αποφασισει.Δεν θα το μετανοιωσετε ποτε και οταν τελειωσει θα σας λειψει!!!

Συμφωνώ αλλά έχω ένσταση ως προς αυτά που κοκκίνισα. Και εγώ είμαι μάνα που δεν κατάφερα να θηλάσω πάνω απο 25 μέρες, προσπάθησα πολύ.... αλλά. Δεν συμφωνώ όμως ότι έχεις δεθεί περισσότερο με το μωρό σου απο μένα, μόνο και μόνο επειδή θήλασες. Είναι λάθος να το λες... γνώμη μου... Rolling Eyes

19παλι δε θηλασα   :-( Empty Απ: παλι δε θηλασα :-( Τετ Δεκ 12, 2012 12:37 pm

stefania

stefania
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
να σου πω γιατι το βλεπω ετσι,τις μερες που εδωσα ξενο υποχρεωτικα ηταν κατι που μπορουσε να το κανει και ο μπαμπας ή η γιαγια που ηταν σπιτι.Ο θηλασμος ομως ηταν κατι που αφορουσε ομως μονο εμας τις δυο και το καναμε μονες μας και το απολαυσαμε πραγματικα.Δεν ξερω αν θα κανω αλλο παιδι αλλα αυτο θα μου λειψει!

20παλι δε θηλασα   :-( Empty Απ: παλι δε θηλασα :-( Τετ Δεκ 12, 2012 4:15 pm

Μαρίνα_Χρήστος

Μαρίνα_Χρήστος
Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!
Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!
Χιλια συγνωμη που επεμβαινω στο θεμα δν ειμαι μανουλα και δν ξερω...Αλλα θελω να διαφωνησω Καθετα με την αποψη του οτι αν δν θυλασεις δν δενεσαι τοσο με το παιδι!!!Υπαρχουν κοπελες που πραγματικα εχουν προβλημα!Αυτο δν τις κανει λιγοτερο Ικανες η Αγαπουν λιγοτερο τα παιδια τους!Το δεσιμο με το παιδι κερδιζεται μερα με την μερα ωρα με την ωρα λεπτο με λεπτο!απο την αρχη της ζωης του οταν ειναι ακομη σπορακι και για παντα!Τι σημαινει το ξενο γαλα μπορει να το δωσει και ο μπαμπας???Αποριπτουμε ξαφνικα την μανουλα του αγωνιουσε εννεα μηνες πονεσε ξενυχτησε γιατι απλα δν μπορει να θυλασει?ΟΚ Πχ μπορει να του τραγουδας και να κοιμαται στην αγκαλια σου και να αφηνεται κατι που ο μπαμπας δν μπορει να το κανει!!ΚΑΙ???Υπηρξαν κοπελες σε αυτο το θεμα που ειχαν προβλημα και στεναχωρηθηκαν γι αυτο!Ακουσαν προσβλητικα σχολια απο συγγενεις και ολο αυτο τους εριξε την ψυχολογια!!!ΟΚ η ''ΜΑΜΑ'' μπορει να ειναι μια κατηγορια απο μονη της αλλα ειναι και ανθρωπος!!!!Ας ημαστε λιγο πιο επιεικης με τον εαυτο μας!Η μανουλες τις περισσοτερες φορες ειναι σουπερ ηρωες αλλα ειναι ομως και φορες που η ανθρωπινη πλευρα τους βγαινει στην επιφανεια!Καλο κουραγιο ΜΑΝΟΥΛΕΣ !Ευχομαι να εχετε καλες γιορτες με τις οικογενεις και τα παιδακια σας!Να ειστε ολες γερες και να μην στεναχωριεστε για πραγματα που γινονται!Υπαρχουν παντα και μαυρα συνεφακια!Εχετε το σεβασμο μου!Και ελπιζω κι εγω να ερθω συντομα στο Club των σουπερ ηρωων! santa

21παλι δε θηλασα   :-( Empty Απ: παλι δε θηλασα :-( Πεμ Δεκ 13, 2012 12:17 am

manoula_24xr

manoula_24xr
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
nama έγραψε:καλησπέρα και καλως σας βρηκα καθως ειναι η πρωτη φορα που γραφω...
ευχαριστω...

Λοιπον για μενα ηταν πρωτο λαθος οτι ακουσες παιδιατρο του νοσοκομειου κι οχι καποιον πιστοποιημενο συμβουλο θηλασμου,μονο εκεινοι μπορουνε να σε βοηθησουνε με το θηλασμο,οι παιδιατροι οι περισσοτεροι σε παροτρυνουν να δωσεις ξενο γαλα,το γιατι μη το ρωτας κ γω απορω,δευτερον δεν υπαρχει η φραση δεν εχω γαλα,ολες οι γυναικες εχουμε γεννηθηκαμε γιαυτο το λογο,απλως σε καποιες ξεκιναει γρηγορα η παραγωγη σε καποιες καθυστερει λιγο κ αυτο εχει να κανει απο το ποσο βαζεις το μωρο στο στηθος,ο θηλασμος εξαρταται απο τη σχεση ζητησης προσφορας,οσο ''ζηταει'' το μωρο να φαει κ το βαζεις στο στηθος,τοσο παραγει γαλα το στηθος,αν δν εχει ζητηση δν παραγει,οποτε καθε φορα που του εδινες ξενο,ηταν ενα πισογυρισμα,τριτον με επιπεδες θηλες θηλαζεις με βοηθεια ψευδοθηλων ανετα,εχω ακουσει γυναικες να θηλαζουν με ψευδοθηλες κι 2 χρονια χωρις προβλημα.Τριτον το θηλαστρο το χρησιμοποιεις περιστασιακα για μια ωρα νααγκης κι οχι για να αυξησει την παραγωγη γαλακτος,ισα ισα αυτο τις πρωτες μερες συγχυζει το στηθος με αποτελεσμα να μειωνει την παραγωγη γαλακτος κι ο θηλάσμος θελει 2μηνες να εδραιωθει η γαλουχια,μεχρι τοτε μπορει να χρειαστρει να εχεις το μωρο κυριολεκτικα 24ωρες στο στηθος,ετσι ημουνα εγω με τη 2ρη κορη μου κ2πρωτοι μηνες ηταν στο στηθος,αλλα εξακολουθει να θηλαζεει σχεδον 10μηνες,Τεταρτον το αν θηλασες η οχι με το τι δεσιμο εχεις με το παιδι καμια σχεση,αυτα για μενα δν συνδεοντε,εννοειται οτι οτ μωρο νιωθει μεγαλυτερη ασφαλεια οταν πινει απο τη μανα του,αλλα αν αυτο για καποιους λογους δν γινεται δν νομιζω οτι αν το ταιζεις αγκαλιτσα κ με το μπιμπερο δν θα υπαρχει αναλογο δεσιμο,μην λεμε κι οτι θελουμε,ειμαι υπερ του θηλασμου,διαβαζω να γινω πιστοποιημενη συμβουλος στο εξωτερικο κτλ,αλλα μερικα πραγματα να τα λεμε με το ονομα τους.Κι πεμπτο,μπορεις να κανεις επαναγαλακτισμο,το γαλα σου δν στερεψε,με βοηθεια πιστοποιημενων συμβουλων μπορεις να τα καταφερεις,εδω με την βοηθεια συμβουλων καταφερε μανα να θηλασει το υιοθετημενο παιδι της,απλως αυτο εχιε μια διαδικασια την οποια πρεπει να σου εξηγησει καποιος η παιδιατρος πιστοποιημενος συμβουλος γαλουχιας η συμβουλος.Ευχομαι οτι καλυτερο κ να μπορεσεις να θηλασεις δεν ειναι αργα,απλως θελει λιγη ακομα προσπαθεια.Καλη τυχη.

stefania έγραψε:Κοριτσια γεια σας,διαβασα ολα τα μυνηματα προσεκτικα και εχω μια διαφωνια.Το πρωτο μου παιδι δεν τα καταφερα να το θηλασω γιατι ειχε αλλεργια στο γαλα !!!

Αλλεργια στο γαλα σου δεν ειχε,αυτο οποιος στο ειπε ειναι πολυ λαθος για να μην πω τιποτα χειροτερο,προφανως το παιδι τις πρωτες μερες ειχε ενοχλησεις απο το τι ετρωγες εσυ,πολλα βρεφη ενοχλουντε απο τα γαλακτοκομικα κ ορισμενα ειδη τροφων,πχ το ξερεις οτι αν το παιδι εχει ελλειψη ενζυμου κ εσυ δν το ξερεις κ φας κουκια η φαβα μπορεις να του κανεις ζημια?Αλλεργια στο μητρικο δν υπαρχει αυτο ειναι χαζο,προφανως το παιδι ειχε αλλεργια σε κατι που εφαγες η απλως δυσανεξια.Τωρα που ειναι μεγαλυτερο σε τι εχει αλλεργια???Κι τοτε τι ακριβως παθαινε οταν θηλαζε??

Στη μικρη μου το ειχα αχτι και οτι και να γινοταν θα την θηλαζα.Ετσι ξεκινησαμε καλα αλλα μετα απο λιγες μερες οι θηλες ματωσανε,

Οι θηλες προφανως ματωσανε απο κακη σταση του μωρου,αν δν πιασει καλα τη θηλη θα ματωσει θα πονας κ ισως να μν κατεβει γαλα,κι ολα αυτα μπορει να γυρισει ενας παιδιατρος ασχετος με το θηλασμο,να πει οτι δεν εχεις γαλα γιαυτο.

Κοριτσια δυστηχως δνε ειναι ολοι οι παιδιατροι φιλικοι με το θηλασμο,στο facebook υπαρχουν σε μια ομαδα μαζεμενοι ολοι οι συμβουλοι θηλασμου πιστοποιημενοι με χαρτια,που ξερουν πραγματα για το θηλασμο που δν τα ξερουν οι παιδιατροι,αλλο νασαι ενας καλος παιδιατρος,κι αλλο το να εισαι πιστοποιημενος συμβουλος!Μην τα μπερδευετε αυτα τα 2,δυστηχως καποιες γυναικες για να θηλασουν θελει λιγο δουλεια για να εδραιωθει η γαλουχια,αλλα ειναι κ το μοναδικο για το οποιο αξιζει να παλεψεις για το παιδι σου,του προσφερεις οτι καλυτερο φυσικο απο σενα.
Για να μν παρεξηγηθω,για οποιους λογους δν θηλασει καποια μαμα,πχ ιατρικους κτλ λογω ασθενειας κτλ δεν τιθεται θεμα οτι δεν αγαπαω το παιδι πιο πολυ εγω που το θηλασα απο τη μανα που δεν θηλασε,μην λεμε κι οτι θελουμε,ουτε επισης οτι το παιδι που θηλαζει ειναι μαμοθρεφτο γτ κ αυτα εχουν ακουστει...Απλως ενημερωθειτε απο πιστοποιημενους συμβουλους κι οχι απο τον απλο παιδιατρο που σαν παιδιατρος μπορει να ειναι κορυφη αλλα να εχει 0γνωσεις για το θηλασμο.

Καλημερα!

22παλι δε θηλασα   :-( Empty Απ: παλι δε θηλασα :-( Παρ Δεκ 14, 2012 5:44 am

nama

nama
Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
μαμα ειναι μονο μια! το δεσιμο που δημιουργειται με το παιδι θηλασει - δε θηλασει ειναι ετσι κι αλλιως απο μονο του ξεχωριστο και μοναδικο!! καλός ο θηλασμος αλλα κακως πεζομαστε τοσο πολυ ολες οσες δεν τα καταφεραμε!!! καμια φορα σκεφτομαι πως αφου αυτη η πιεση απο πολλους υπερμαχους του θηλασμου στον περιγυρο μου με εκανε να νιωθω τοσο αχρηστη, φαντασου πως θα νιωθει μια γυναικα που προσπαθει να κανει παιδι και δεν τα καταφερνει!!!!!!!! το μονο που χρειαζομαστε αυτες τις στιγμες ειναι ηρεμια κατανοηση και αποδοχη! nobody is pefect!!!! παλι δε θηλασα   :-( 328109

23παλι δε θηλασα   :-( Empty Απ: παλι δε θηλασα :-( Παρ Δεκ 14, 2012 5:51 am

nama

nama
Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
manoula 24xr το μωρο μου ηταν στα ορια του ικτερου κι επισης μονο 2430γρ οποτε δεν μπορουσα να το υποσιτιζω μεχρι να εχω γαλα. επισης δοκιμασα οτι ψευδοθηλη υπαρχει αλλα δεν τις ηθελε με τιποτα!

24παλι δε θηλασα   :-( Empty Απ: παλι δε θηλασα :-( Κυρ Δεκ 16, 2012 4:16 am

stefania

stefania
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
O γιος μου ειχε αλλεργια στη λακτοζη σε τετοιο βαθμο που εκανε γαστροοισοφαγικη παλινδρομηση και στη συνεχεια αιμοραγησε το εντερο του μεχρι να σιγουρευτουμε.Τελικα εφαγε κατευθειαν φαγητο απο 2.5 μηνων μεχρι εναμισι ετους που δεχτηκε γαλακτοκομικα τελικα και παντα υπο παρακολουθηση γαστρεντερολογου στο Παιδων.Απλα τονισα για τον θηλασμο αυτα γιατι πολλες μαμαδες ακομα και η αδερφη μου δεν θηλαζουν για να μην χαλασει το στηθος του,γιατι δεν κοβουν το καπνισμα(και εγω παντα καπνιζα αλλα τοτε το ειχα κοψει),για να ειναι πιο ανεξαρτητες στις μετακινησεις τους.Δεν ειπα οτι ειναι ευκολο αλλα οτι αξιζει καθε προσπαθεια που μπορειτε να κανετε μεχρι να εδραιωθει.

25παλι δε θηλασα   :-( Empty Απ: παλι δε θηλασα :-( Κυρ Δεκ 16, 2012 4:39 am

Evita1988

Evita1988
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
κοριτσια γεια σας, διαβαζω κ γω το θεματακι σας το οποιο πολλες απασχολει ΘΗΛΑΣΜΟΣ.
και γω θα συμφωνησω με μια κοπελα που εγραψε οτι
δεν υπαρχει η φραση δεν εχω γαλα,ολες εχουμε απλα σε καποιες κανει 2 μερες να κατεβει σε αλλες κ περισσοτερο. εγω οταν γεννησα τον εβαλα αμεσως στο στηθος κ με το ενα ηταν μια χαρα στο αλλο ομως δεν το επιανε καλα καθως η θηλη ηταν λιγο πιο μεσα, ετσι του εδινα μονο απο αυτο που μπορουσα κ το οποιο ματωσε στο τελοσ ενω το αλλο να εχει πρηστει γιατι δεν εβγαζα. ετσι εβαλα ψευτοθηλες κ σωθηκα πραγματικα , ο μικρος το επιασε αμεσως μεχρι 6 μηνων τον θηλασα.

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις