126 Απ: TI MΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ? Σαβ Ιαν 12, 2013 11:47 pm
evi2
Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!
Kαλημερα!Εμεις σημερα μακαρονια με κιμα...
Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε
ioanna_41 έγραψε:Ψάρι πέρκα ψητό στο φούρνο με σαλάτα τομάτα χωριάτικη και τυρί ανθότυρο Θεσσαλίας ή κατσικίσια φέτα ελάχιστη μαζί γιατί με το ψάρι δεν κάνει τυρί.Απλά δεν αντέχω στο πειρασμό γιατί είμαι ελληνο-τυράς...πως να το κάνουμε ;
melina3 έγραψε:ioanna_41 έγραψε:Ψάρι πέρκα ψητό στο φούρνο με σαλάτα τομάτα χωριάτικη και τυρί ανθότυρο Θεσσαλίας ή κατσικίσια φέτα ελάχιστη μαζί γιατί με το ψάρι δεν κάνει τυρί.Απλά δεν αντέχω στο πειρασμό γιατί είμαι ελληνο-τυράς...πως να το κάνουμε ;
Πως και δεν ανεφερες "ψαρι περκα ψητο στον miele φουρνο μας με σαλατα τοματα χωριατικη στο kristoff μπολακι μας και τυρι ανθοτυρο θεσσαλιας η κατσικισια φετα μπλα μπλα... . Πραγματικα φιλε mercy με το show off σου...
twinsmom έγραψε:δεν ξερω αν υπαρχει κοντρα ή γελατε αλλα να δω χωριατικη σε Christofle και τι στον κοσμο!
λουκουμάκι έγραψε:Καλημέρα και καλή ηλιόλουστη Κυριακή!!!!!!Εμείs για σήμερα έχουμε χοιρινό στην λαδόκολλα.
twinsmom έγραψε:περι ορεξεως κολοκυθοπιτα!
ioanna_41 έγραψε:λουκουμάκι έγραψε:Καλημέρα και καλή ηλιόλουστη Κυριακή!!!!!!Εμείs για σήμερα έχουμε χοιρινό στην λαδόκολλα.
ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ !
ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ,ΚΡΕΜΥΔΑΚΙ,ΣΚΟΡΔΑΚΙ ΚΛΠ ΚΛΠ ,ΜΠΑΧΑΡΙΑ ΚΑΙ ΌΛΑ ΛΑΔΟΚΟΛΑ ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΤΕΛΕΙΟ.
ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΓΕΜΙΣΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ,ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΛΑΔΟΚΟΛΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ,ΠΕΡΥΣΙ ΛΑΔΟΚΟΛΑ ΚΑΤΣΙΚΙ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ.ΓΕΝΙΚΩΣ Η ΛΑΔΟΚΟΛΑ ΜΑΣ ΕΜΠΝΕΕΙ !
ΜΜΜΜΜ ΩΡΑΙΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ...ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ!ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ!ΕΓΩ ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΑΝΩ ΚΟΚΙΝΙΣΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ....ΤΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΤΟ ΦΟΒΟΜΟΥΝ.Nancy82 έγραψε:Έλσα εγώ κάνω περίπου αυτή τη συνταγή με παραλλαγές ανάλογα με τα υλικά που έχω:
Υλικά:
1/2 κούπας ελαιόλαδο
500 γρ. μοσχάρι
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4-5 μεγάλες πατάτες
μανιτάρια (1 κονσέρβα μεσαία ή φρέσκα)
2 πιπεριές κέρατο
χυμό από 2 μεγάλα λεμόνια
μουστάρδα
λευκό κρασί
αλάτι,πιπέρι
νερό
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά το κρέας μας και το κόβουμε σε κομματάκια μπουκιάς.
Το βάζουμε σε χαρτί κουζίνας,για να φύγουν όλα τα νερά του.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το λάδι μας.
Ρίχνουμε μέσα το κρέας και σοτάρουμε καλά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι,τα μανιτάρια και τις πιπεριές και σοτάρουμε λίγο ακόμη.
Σβήνουμε με λευκό κρασί.
Προσθέτουμε τις κομμένες πατάτες,το χυμό από τα λεμόνια,αλάτι,πιπέρι και μπόλικο νερό,τόσο όσο να σκεπάζει το φαγητό.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου,μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να μείνει το φαγητό μας με λίγη σαλτσούλα. Όσο μαγειρεύετε δεν ανακατεύουμε με κουτάλα παρά μόνο κουνώντας την κατσαρόλα από τα χερούλια για να μη χαλάσει η εμφάνιση του φαγητού.
Μπορείς να βάλεις και παραπάνω λεμόνι! Ανάλογα πόσο ξινό σου αρέσει! Και κάποιες φορές που θέλει ο άντρας μου και ρύζι για συνοδευτικό απλά μειώνω τις πατάτες που βάζω.Είχα βρει τη βασική συνταγή στο ίντερνετ και μετά την πείραξα (πρόσθεσα μανιτάρια, πιπεριές, μουστάρδα και κρασί). Βγαίνει πεντανόστιμη!
mamana έγραψε:Για πες μας για το τσοκο μπανανα κεικ
ωραιο μου ακουγεται
Παρόμοια θέματα
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης