1 τοκετος και μυωπια Τρι Ιαν 15, 2013 6:38 am
stalicha
Σιωπηλή δύναμη
(Αν εχω βαλει το θεμα σε λαθος ενοτητα,μπορουν οι διαχειριστες να το μετακινησουν)Κοριτσια καλησπερα!Με απασχολει τον τελευταιο καιρο ενα πολυ μεγαλο θεμα στο οποιο οι αποψεις διιστανται και γενικα οπου και αν εχω ψαξει κ οποιον και αν εχω ρωτησει,κανενας δν μπορει να μου πει κατι στανταρ.Οπως εχετε καταλαβει και απο τον τιτλο το θεμα μου ειναι η υψηλη μυωπια.Κ οταν λεω υψηλη το εννοω!!Οχι 4-5 βαθμους αλλα απο 7 κ πανω.Ολο αυτο το θεμα αρχισε να με απασχολει απο τη στιγμη που εκανα λειζερ το Σεπτεμβριο.Δν ειμαι εγκυος και μαλλον θα αργησω λιγο ν μεινω αλλα ειναι κατι που το σκεφτομαι λογω του λειζερ που εκανα οπως προειπα.Λοιπον...Εγω ειχα 6,5 και 8,5 (στα 2 ματια) συν 1-1,5 βαθμο περιπου ασθιγματισμο στο καθενα δλδ χοντρικα εφτανα το 8 και το 10.Πηγα σε εναν γιατρο ο οποιος μου φανηκε πολυ καλος επιστημονας (και μονο επιστημονας!) ο οποιος κανει την πιο συγχρονη μεθοδο.Οταν με ειδε μου ειπε πως γ να δει αν μπορουν τα ματια μου να δεχτουν το λειζερ ,πρεπει ν κανουμε καποιες εξετασεις πρωτα γτ μονο το 50% των ατομων με τοσο υψηλη μυωπια μπορουν ν ''θεραπευτουν'' εντελως κ πως αν δν μπορει το ματι μου να δεχτει ολη την επεμβαση, θα ''τριψουμε'' τον κερατοειδη μεχρι το σημειο που μπορουμε και οση μυωπια μεινει,θα φτιαξουμε γυαλια. Τελικα οι εξετασεις βγηκαν παααρα πολυ καλες.Μου ειπε πως δεν περιμενε να εχω τοσο ''καλους μυς'' στο ματι και η επεμβαση ηταν επιτυχης και δεν αφησε καθολου μυωπια..(κτ το οποιο το περιμεναμε αποτι ειχε πει ο γιατρος με μια αποκληση το πολυ 0,5-1 βαθμο,αλλα τελικα δν μου εμεινε καθολου μυωπια).Τον ρωτησα λοιπον,αν θελω στο μελλον να γεννησω φυσιολογικα,αν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα η πρεπει να γεννησω με καισαρικη και μου ειπε πως α)Το γεγονος οτι εχεις μυωπια,δε σημαινει απαραιτητα πως θα γεννησεις με καισαρικη και β)το γεγονος πως εχεις τοσο υψηλη μυωπια ειναι ενας λογος να γεννησεις με καισαρικη αλλα οχι απαραιτητος.Οι εξετασεις του ματιου μου οπως ειπε ειναι αρκετα καλες και πως οταν στο μελλον θελησω να γεννησω,να παω να με ξαναδει και ειναι πολυ πιθανο να γεννησω φυσιολογικα. Κατα μια εννοια,δν εχω κανενα ιδιαιτερο κολλημα με την καισαρικη του τυπου..''θελω να νιωσω τον φυσιολογικο τοκετο''...Το μονο θεμα μου ειναι πως γενικα θελω να εχω τον ελεγχο των καταστασεων που εξαρτωνται απο μενα..οποιες και αν ειναι αυτες..κ πιο πολυ με τρομαζει η ιδεα της καισαρικης ,παρα του φυσιολογικου γτ νιωθω πως δεν μπορω να το ελεγξω ολο αυτο. Υπαρχει καποια κοπελα που να πηγε κοντρα σε οοοολα αυτα που ακουγε απο τριτους και απο γιατρους που ηθελαν απλα να τα παρουν (γτ ειναι πολλα) και να γεννησε φυσιολογικα με μεγαλη μυωπια??Κ αν ναι ,ποιον γιατρο εμπιστευτηκαν??Χιλια ευχαριστω και συγγνωμη γ το τεραστιο ποστ.