26 Απ: υπνος στα χερια ...και πως κοβετε??? Τρι Φεβ 05, 2013 4:04 am
dimitrak78
Σιωπηλή δύναμη
Πονεμένη ιστορία ο ύπνος και με τις 2 κόρες μου....Ειδικά η μεγάλη που είναι πλέον 4 έμαθε να κοιμάται για μεσημέρι μόνη της από τον παιδικό πριν απο λίγους μήνες ενώ το βράδυ έπρεπε να κοιμάται κάποιος δίπλα της. Τώρα απλά κάθομαι στην άκρη του κρεβατιού και περιμένω να κοιμηθεί και ευελπιστώ οτι σιγά-σιγά θα τα καταφέρει από μόνη της. Η μικρή μου έίναι 2 και για βράδυ θέλει ακόμα τα περισσότερα βράδυα αγκαλιά και βόλτα, αν και έχει αρχίσει να προσπαθεί να μιμηθεί την αδερή της. Έμένα αυτό που με βοήθησε αρκετά να μειώσω/κόψω την αγκαλιά είναι οτι τις έβαλα και τις 2 από 1,5 ετών σε κανονικό κρεβάτι οπότε ξαπλώναμε μαζί και μόλις τις έπαιρνε ο ύπνος έφευγα. Αν ξυπνούσαν μέσα στη νύχτα ή πηγαιναμε μέχρι να ξανακοιμηθούν ή ερχότανε μόνες τους στο κρεβάτι μας και συνέχιζαν τον ύπνο τους. Σταδιακά αυτό άρχισε να μειώνεται και σήμερα νομίζω οτι είμαστε σε καλό δρόμο, αν και εξακολουθούν να υπάρχουν "δύσκολες" νύχτες.
Προσωπικά πιστεύω ότι κάθε παιδάκι έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες στον ύπνο και όσο δύσκολο και αν είναι για εμάς πρέπει απλά να δείξουμε υπομονή και με πολύ αργά βήματα να τα βοηθήσουμε να μάθουν να κοιμούνται μόνα τους. Εγώ ζορίζομαι ακόμα αλλά δεν μετανιώνω καθόλου που δεν κατάφερα να αφήσω τα παιδιά μου να κλάψουν για να μάθουν! Θέλει απλά ΥΠΟΜΟΝΗ...
Προσωπικά πιστεύω ότι κάθε παιδάκι έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες στον ύπνο και όσο δύσκολο και αν είναι για εμάς πρέπει απλά να δείξουμε υπομονή και με πολύ αργά βήματα να τα βοηθήσουμε να μάθουν να κοιμούνται μόνα τους. Εγώ ζορίζομαι ακόμα αλλά δεν μετανιώνω καθόλου που δεν κατάφερα να αφήσω τα παιδιά μου να κλάψουν για να μάθουν! Θέλει απλά ΥΠΟΜΟΝΗ...