1 νηπια και ορθογραφια Τετ Φεβ 27, 2013 11:27 am
????????
Επισκέπτης
Έχει επεξεργασθεί από τον/την arco iris στις Πεμ Απρ 11, 2013 2:37 am, 2 φορές συνολικά
Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε
Μετάβαση στη σελίδα : 1, 2
Έχει επεξεργασθεί από τον/την arco iris στις Πεμ Απρ 11, 2013 2:37 am, 2 φορές συνολικά
τουρτιτσα έγραψε:βασικα θεωρω λαθος ενα παιδι στα νηπια να ξερει να γραφει και να διαβαζει.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την arco iris στις Τρι Απρ 09, 2013 7:15 am, 1 φορά
arco iris έγραψε:αν ο μονος λογος λοιπον που πρεπει να μην μαθει ειναι το οτι θα ειναι early finisher και θα βαριεται εμενα αυτο δε με καλυπτει,
αυτα μας τα βαζουν εργασια απο το νηπιαγωγειο - ονομα, τιτλος βιβλιου, ζωγραφια- καθε παρασκευη......candyland έγραψε:Εγώ κορίτσια παντός την διορθώνω την μικρή που πάει νήπιο !!! δεν μπορώ να την αφήσω να γραφή το φαιδρά με Ε , νομίζω ότι αν το μάθουν λάθος από την αρχή θα δυσκολευτούν πολύ για να το διορθώσουν , και μένα μου λέει μαμά έλα ώρα για μάθημα χαχχαχα αλλά την βάζω να κάνει μια ζωγραφιά από το παραμύθι που διαβάσαμε να αντιγράψει το τίτλο και να γράψει το όνομα της αυτά είναι τα μαθήματα μας !!! [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
arco iris έγραψε:αν ακολουθησω το ενστικτο μου το παιδι θα παει πρωτη και θα γραφει εκθεση.......γι αυτο ειπα να ρωτησω τις ειδικους[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
arco iris έγραψε:μπεμπουλη δεν ξερεις ποσες τυψεις νιωθω για το χρονο που εχασα......
κοπελα μου τι συγνωμες ειναι αυτες? προς Θεου! το θεμα -οπως ολα- ειναι ελευθερο να συμμετεχει οποιος θελει! ευχαριστουμε πολυ για το χρονο σου..... κι εγω συμφωνω μαζι σου!zoik έγραψε:Κορίτσια γεια σας κι από μένα και συγγνώμη που παρεμβαίνω στην κουβέντα σας, γιατί είστε μια παρέα και συζητάτε, απλά επειδή έχω παιδιά που έχουν περάσει αυτή τη φάση, αλλά και νηπιαγωγάκια, πιστεύω πως δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί τι είναι καλύτερο για το παιδί. Εξαρτάται από το χαρακτήρα του κάθε παιδιού, το πώς θα αντιδράσει αργότερα και πιστεύω δεν υπάρχει όριο για το μέχρι πού πρέπει να φτάνουν οι γνώσεις του παιδιού μπαίνοντας στο δημοτικό. Ο κύριος λόγος που επικαλούνται οι δάσκαλοι είναι αυτός που έχετε ήδη αναφέρει, ότι θα βαρεθεί. Κι εσείς όμως έχετε αναφέρει δικά σας παραδείγματα στα οποία αυτό δεν ισχύει. Επομένως θεωρώ ότι ο κάθε γονιός πρέπει να κάνει ό,τι αυτός θεωρεί σωστό για το παιδί του, χωρίς άγχος, γιατί είναι στο νήπιο ακόμα κι όλα θα πάρουν το δρόμο τους στο δημοτικό. Και ξέρω κι από δική μου πείρα ότι δεν μπορείς να αποτρέπεις ένα παιδί από τη γνώση, όταν στο ζητάει από μόνο του. Και πάλι συγγνώμη για την παρέμβαση.
supermama έγραψε:τουρτιτσα έγραψε:βασικα θεωρω λαθος ενα παιδι στα νηπια να ξερει να γραφει και να διαβαζει.
τι λετε βρε κοριτσια? γιατι λαθος? στα νηπια κανουν ασκησεις και αναγνωριση των γραμματων κτλ. ο γιος μου του αρεσει και βλεπει και την αδερφη του και ειναι πιο μπροστα απο αυτην που λεει ο λογος. δε θα του επιβαλω τιποτα.αλλα ουτε θα του πω περιμενε να πας δημοτικο και θατα μαθεις. αν ρωτησει θα απαντησω. με την κορη μου το καλοκαιρι πριν τη Α δημοτικου καναμε συλλαβισμο. λ + α =λα. δεν το βλεπω λαθος. την ελεγα τον ηχο του καθε γραματος (που τον ηξερε δηλ) και τα εμαθε αμεσως. πηρε γρηγορα μπρος και το χαρηκε και η δασκαλα
arco iris έγραψε:κοριτσια ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση.......για να απαντησω πρωτα στα ερωτηματα
οχι, το παιδι δε ρωταει για την ορθογραφια γιατι νομιζει οτι γραφεται οπως το ακουει, αλλα ρωταει πχ στο μπαμπας πως να κανει το μπ.......εγω η μονη ορθογραφια που του εδειξα ειναι το ου για να γραφει το επιθετο του, τιποτε αλλο
στο αλλο ερωτημα η νηπιαγωγος μου ειπε πως τωρα οτι μαθαινουν ειναι φωτογραφικα, οποτε δεν τους νοιαζει η ορθογραφια, κατα λεξη μου ειπε "ξερουν τα παιδακια οτι εχουμε πολλα ε και πολλα ι μεχρι εκει δε χρειαζεται απο τωρα κατι αλλο"
τωρα για τα υπολοιπα που ειπατε πιστεψτε με δεν τον βαζω εγω.... απο 2 χρονων αρχισε να ασχολειται με μια απ τις γνωστες γραφουλες, αυτους τους πινακες γραψε σβησε και περνουσε ωρες......οι παππουδες του ειχαν φερει και ενα λαπτοπακι που σας ελεγα χτες της AS και σε λιγες μερες το παιδι εγραφε........
καπου εκει στα 2.5 με 3 ναι, του εμαθα καποιες λεξεις στα ισπανικα και στα αγγλικα ετσι για παιχνιδι (προφορικα μονο) και τρελλαθηκε.....υπηρχαν μερες ακομα και στη θαλασσα που ηθελε να παιζουμε πετωντας ο ενας στον αλλο τη μπαλα λεγοντας τα ζωα στα ισπανικα και εκλαιγε οταν του ελεγα φτανει......
3 χρονων το παιδι εγραφε την ΑΒ, αριθμους ως το 100 (απ το 20 και μετα σε δεκαδες) και λεξεις (αυτες που ειχε το λαπτοπακι).......αγγλικα απο τη Ντορα, και ισπανικα δυο τρεις διαλογους για παιχνιδι......
καπου εκει μιλησα με μια δασκαλα και μου ειπε φτανει, να μη μαθει τιποτε αλλο γιατι θα εχουμε προβλημα- δεν το πιστεψα απλα θεωρησα σωστο να ακουσω την εκπαιδευτικο
τωρα πηραμε λαπτοπακι για τον μικρο (οσες δεν το εχετε αυτο το λαπτοπακι παρτε το θα με θυμηθειτε!) και απ την ωρα που το πηραμε ο μικρος ξετρελλαθηκε αλλα αυτος ειναι αλλος τυπος, δε θελει να του δειξεις τιποτα, θα στο φερει στο κεφαλι.........οποτε γυρναει πριν δυο μερες το μικρο (3.5) και μου λεει "κοιτα, εγραψα αλογο" και βλεπω οτι ειναι αληθεια.......!!!!!!!! και συνεχιζει κι αυτος με οτι λεξεις εχει το λαπτοπακι.........
ο μεγαλος επειδη κανουν και στα νηπια λεξεις εχει μερακλωσει , δεν ξερω τι να πω, ρε παιδια του αρεσει τι να κανω να του παρω το παιχνιδι απ τα χερια??? δραματα θα εχουμε!
μη φανταστειτε οτι ολη μερα ειναι μ αυτο, απλα στανταρ μιση ωριτσα τη μερα θα κατσει να μαθει, να γραψει, να παιξουμε με τις λεξεις
απλα κι εγω νομιζω οτι πρεπει να του λεω πως γραφεται για να μην το μαθει λαθος και μετα παλι απ την αρχη.......αλλα το λαπτοπακι εχει πολυσυλλαβες λεξεις, και γι αυτο δεν ξερω πως να το χειριστω
παιδια εγω οταν πηγα νηπιο εγραφα κανονικα και διαβαζα και κανονικα και με το βιβλιο αναποδα........στην αρχη εφαγα φρικη που οι αλλοι εκαναν κουλουρακια και μπαστουνακια, αλλα να πω την αληθεια μου δεν καταστραφηκε το ενδιαφερον μου για το σχολειο, ισα ισα ειχα αυτοπεποιηθηση που ηξερα καλα οσα οι αλλοι χτυπιονταν να καταφερουν......απλα πιστευω οτι στα αγορια ειναι προβλημα να τελειωνουν νωριτερα γιατι μετα κανουν αταξιες και γι αυτο οι δασκαλες δε θελουν να ειναι προχωρημενα....
η δασκαλα θελοντας και μη θα βαδισει με το μεσο ορο της ταξης, αινσταιν να εχει μεσα θα το παει ΑΑΑΑΑΑ ΒΒΒΒΒΒ κλπ αλλα το βρισκω αδικο γι αυτο το λογο και μονο να σταματαω την προοδο του παιδιου......
αν ο μονος λογος λοιπον που πρεπει να μην μαθει ειναι το οτι θα ειναι early finisher και θα βαριεται εμενα αυτο δε με καλυπτει, δε μου ειναι αρκετο για να τον φρεναρω....
και ειλικρινα εχω αρχισει και εχω και τυψεις που ως τωρα τον φρεναρα.....απ τα 3 του ως τωρα δλδ χασαμε πολυ χρονο........
και γενικα το θεωρω αδικο να τον φρεναρω
τουρτιτσα έγραψε:[font=Arial Black]
πωπω εγραφα τοση ωρα και δε μπηκε το μηνυμα
δεν ειναι τρεισιμιση το παιδι για το οποιο λεω, εγω για το μεγαλο μου μιλαω που ειναι πεντεμιση
ο μικρος μου ειναι τρεισιμιση αλλα εκεινος οτι και να κανεις, θελει ΜΟΝΟΣ του και τελειωνει εκει το θεμα
ο μεγαλος το βλεπει σαν παιχνιδι το να μαθει......κι εγω στην ηλικια του επαιζα θυμαμαι μπακαλικο με το μπαμπα μου, ερχοταν δηθεν να αγορασει απ το μαγαζι μου, πληρωνε με λεφτα και του εδινα τα ρεστα του.......ξετρελλαινομουν! ε δεν επαθα τιποτα επειδη μπαινοντας στο δημοτικο ηξερα καποια μαθματικα παραπανω.......
αυτο προσπαθω να καταλαβω, αν εκτος της περιπτωσης να βαριεται μετα στο σχολειο ενεχεται κι αλλος κινδυνος για κατι που ισως δεν εχω ψυχανεμιστει......
Μετάβαση στη σελίδα : 1, 2
Παρόμοια θέματα
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης