26 Απ: ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ ΜΠΙΜΠΕΡΟ ΚΑΙ ΒΡΑΣΙΜΟ ΝΕΡΟΥ Πεμ Μαρ 14, 2013 5:38 pm
CheGre
Σιωπηλή δύναμη
Eyxaristw mt!
Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε
Μετάβαση στη σελίδα : 1, 2
its a boy 05012013 έγραψε:καλημερα,
τι ειναι το μιλτον βρε παιδια???????
Mamma Tomato έγραψε:its a boy 05012013 έγραψε:καλημερα,
τι ειναι το μιλτον βρε παιδια???????
Μπορεί και να μην κυκλοφορεί άλλο στην ελλάδα, κυκλοφορούσε όταν ήμουν εγώ μικρή (τον καιρό του Νώε).
Είναι ταμπλέτες που τις ρίχνεις σε κρύο νερό μεσα σε πλαστικό δοχείο, βάζεις μετά τα μπιμπερό μέσα και τα κρατάει αποστειρωμένα 24 ώρες. Πολλές μαμάδες δεν τα προτιμουν γιατί αφήνουν μια μυρωδιά αλλά εμένα με βολεύουν για ταξίδια και ώρα ανάγκης. Και για πράγματα που δεν παίρνουν ζεστή αποστείρωση, όπως τα μασητήρια.
Αν ενδιαφέρεσαι το Άμαζον έχει.
HappyMama έγραψε:Α! ναι, τα μασητικά! μπερδεύτηκα γιατί δεν τα αποστείρωνα. Μετά τους 4 μήνες την κόψαμε την αποστείρωση. Αυτά τα έδωσα στους 6 που αρχίσαμε σάλια από δόντια.
astrellita έγραψε:
...αν ειναι κλειστα τι θα μπει μεσα βρε κοριτσια;;;
Άντε γειά σου, κι εγώ αυτή την απορία έχω.
το νερο το βραζω σε κατσαρολακι γιατι τον βραστηρα μου τον απαγορεψε ο παιδιατρος λογω συσσωρευσης αλατων,
Λογικό, απλά εδώ το νερό δεν έχει καθόλου άλατα.
το βρασμενο νερο το βαζω σε θερμο και ολα ειναι πολυ ευκολα,αν και ολα αυτα τα εχω κοψει τις τελευταιες μερες και προσπαθω με αποκλειστικο θυλασμο...
Το ιδανικό...
παντως σε καθε περιπτωση ο παιδιατρος μου τονισε πως οι οδηγιες παρασκευης του γαλακτος ειναι λαθος και πως η σκονη θα πρεπει να προστιθεται σε καυτο νεροι γιατι δεν ειναι αποστειρωμενη(και πως να ειναι με το ανοιξε κλεισε;...αυτα...αυτο το τελευταιο το διαβασα και σε ενα παιδιατρικο αρθρο...αν το βρω θα το επισυναψω...
Κι εμάς εδώ το αντίστοιχο ΕΣΥ αυτή την οδηγία δίνει ως στάνταρ, απλα το είπα και πιο πάνω, δεν το λέω γιατί σκέψου να είσαι νέα μητέρα, να ακούς τόσα διαφορετικά πράγματα και να μαθαίνεις ότι μια ολόκληρη χώρα τι κανει διαφορετικά! Ίσα που βάζεις και τα κλάμματα.
καλησπερα να σου ζησει. στο νοσοκομειο παντωσ ειχαμε βραστηρα!!!!my angel έγραψε:Kαλησπερα και να σου ζησει το μπεμπακι σου!Και εγω τα αποστειρωμενα μπιμπερο τα φυλαγα στο ψυγειο.Νερο παντα εβραζα σε κατσαρολακι 10 λεπτα και οχι σε βραστηρα.Αυτο μαs ειχαν πει και απο το μαιευτηρειο και ο παιδιατροs.
konstantina!!!! έγραψε:εγω προσωπικα τα κανω με σκετο νερακι και μετα στον αποστειρωτη.μολις τελειωσει τα βαζω ψυγειο!!στο τελος της ημερας μονο τα σαπουνιζω με προδερμ!!νερακι βραζω σε βραστηρα αν και η μαια μου μου ειχε πει μονο σε κατσαρολακι ακολουθησα την συμβουλη της παιδιατρου μου !!μολις πιασει αλατα το κανω με ξιδι!!αλλωστε πηρα ενα βραστηρα που μπροστα εχει φιλτρο που κραταει τυχον αλατα!!!εμενα ειναι 4 μηνων τωρα και θα συνεχισω το πολυυ κανα μηνα ακομα την αποστειρωση!!απο τωρα οτι βρουν το βαζουν στο στομα τους!!οποτε ποιος ο λογος της αποστειρωσης??
marianta έγραψε:Καλημέρα,
σχετικά με την αποστείρωση εγώ ακολουθώ την εξής διαδιακασία.
έχω προμηθευτεί καινούριο βραστήρα, θερμό & αποστηρωτή της chicco
πλένω καλά τα μπιμπερό και τις πιπίλες, όχι με σφουγγάρι, αλλά με βουρτσάκι & απλό καθαριστικό πιάτων. Τα ξεπλένω πάρα πολύ καλά και τα βάζω στον αποστειρωτή.
Αυτό που προσέχω είναι να διατηρώ καθαρό και χωρίς άλατα τον αποστειρωτή.
Το νερό το βράζω στο βραστήρα και το διατηρώ στο θερμό.
Προσέχω ο βραστήρας και ο θερμός να μην έχουν άλατα.
Βοηθάει πολύ το ξύδι σε αυτό. 1-2 φορές την εβδομάδα βάζω νερό στο βραστήρα και λίγο ξύδι, βράζουν και έπειτα ξεπλένω πολλές φορές με απορρυπαντικό καλά. Για περισσότερη ασφάλεια τα 2 πρώτα νερά που θα βράζω τα πετάω.
στον βραστηρα δεν βραζει το νερο οσο πρεπει.καλυτερα σε μια κατσαρολιτσα να το βραζεις 3-5 λεπτα.marianta έγραψε:Καλημέρα,
σχετικά με την αποστείρωση εγώ ακολουθώ την εξής διαδιακασία.
έχω προμηθευτεί καινούριο βραστήρα, θερμό & αποστηρωτή της chicco
πλένω καλά τα μπιμπερό και τις πιπίλες, όχι με σφουγγάρι, αλλά με βουρτσάκι & απλό καθαριστικό πιάτων. Τα ξεπλένω πάρα πολύ καλά και τα βάζω στον αποστειρωτή.
Αυτό που προσέχω είναι να διατηρώ καθαρό και χωρίς άλατα τον αποστειρωτή.
Το νερό το βράζω στο βραστήρα και το διατηρώ στο θερμό.
Προσέχω ο βραστήρας και ο θερμός να μην έχουν άλατα.
Βοηθάει πολύ το ξύδι σε αυτό. 1-2 φορές την εβδομάδα βάζω νερό στο βραστήρα και λίγο ξύδι, βράζουν και έπειτα ξεπλένω πολλές φορές με απορρυπαντικό καλά. Για περισσότερη ασφάλεια τα 2 πρώτα νερά που θα βράζω τα πετάω.
CheGre έγραψε:konstantina!!!! έγραψε:εγω προσωπικα τα κανω με σκετο νερακι και μετα στον αποστειρωτη.μολις τελειωσει τα βαζω ψυγειο!!στο τελος της ημερας μονο τα σαπουνιζω με προδερμ!!νερακι βραζω σε βραστηρα αν και η μαια μου μου ειχε πει μονο σε κατσαρολακι ακολουθησα την συμβουλη της παιδιατρου μου !!μολις πιασει αλατα το κανω με ξιδι!!αλλωστε πηρα ενα βραστηρα που μπροστα εχει φιλτρο που κραταει τυχον αλατα!!!εμενα ειναι 4 μηνων τωρα και θα συνεχισω το πολυυ κανα μηνα ακομα την αποστειρωση!!απο τωρα οτι βρουν το βαζουν στο στομα τους!!οποτε ποιος ο λογος της αποστειρωσης??
To sapounisma k I aposteirwsi kathe fora twn doxeiwn pou erxontai se epafi me gala einai aparaitito gia ton prwto xrono tis zwis tou mwrou. Allo na faei skoni ap'to patwma k allo tous mikroorganismous pou anaptyssontai sta ypoleimmata galatos. K nai, I skoni prepei na mpainei se zesto nero gia na skotwnei ta vaktiridia. An den kanw lathos, aytos einai o kanonas k stin Ellada pleon.
konstantina!!!! έγραψε:
ο καθενας κανει οτι θεωρει καλυτερο για το μωρα του!!εγω προσωπικα δεν υπαρχει περιπτωση να αποστειρωνω μεχρι τον πρωτο χρονο!της ξαδερφης μου της εκοψε ο παιδιατρος την αποστειρωση απο τον 3 μηνα!!οι αποψεις ειναι πολλες και παντα διαφορετικες απο κει και περα κρινει ο γονιος!!
CheGre έγραψε:konstantina!!!! έγραψε:
ο καθενας κανει οτι θεωρει καλυτερο για το μωρα του!!εγω προσωπικα δεν υπαρχει περιπτωση να αποστειρωνω μεχρι τον πρωτο χρονο!της ξαδερφης μου της εκοψε ο παιδιατρος την αποστειρωση απο τον 3 μηνα!!οι αποψεις ειναι πολλες και παντα διαφορετικες απο κει και περα κρινει ο γονιος!!
Καλά, το πότε θα σταματήσει την αποστείρωση είναι φυσικά επιλογή του κάθε γονιού. Το ότι υπάρχουν επιβλαβείς οργανισμοί στα υπολείμματα του γάλατος πάλι, είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο. Η λογική "το έκανε η κουμπαρα του θείου μου κ το μωρό δεν έπαθε τίποτα" είναι ο λόγος που τόσοι ενήλικες έχουν (εκτός των άλλων) στομαχικά προβλήματα "χωρίς λόγο". Κάποια πράγματα δε φαίνονται αμέσως κ τώρα προχώρησε η επιστήμη αρκετά ώστε να το ξέρουμε. Βέβαια, το τι κάνουμε με αυτές τις πληροφορίες είναι "επιλογή" μας.
Μετάβαση στη σελίδα : 1, 2
Παρόμοια θέματα
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης