φυσικα κ θα προσαρμοστειτε αναλογα με την δικη σου οικογενεια, αλλα τουλαχιστον τα σαβ/κα που θα τρωτε ολοι μαζι, να τρωτε τη σαλατα, το φαγητο, το φρουτο,
τα παιδια εχουν εμας ως προτυπο τους, οτι βλεπουν το μιμουνται....
τα δικα μου τρωνε παντα σαλατα κ φρουτα, δεν προσπαθησα κατι, αλλα βλεπουν το μπαμπα, δεν θα φαει αν δεν εχουμε σαλατα κ το απογευμα παντα ολο κ καποιο φρουτο θα φαει, οποτε ζητανε κι αυτα
.
οσο για την συντηρηση των τροφιμων, στην συντηρηση μαξιμουμ μεχρι την επομενη μερα(δλδ θα μαγειρεψω δευτερα οσπριο, θα φανε κ την τριτη)
απο εκει κ επειτα πρεπει να διατηρηθουν στην καταψυξη,
εγω προσωπικα δεν το κανω,
μαγειρευω την ιδια μερα,κ τρωνε, εκτος αν τους αρεσει κατι πολυ οποτε κραταω μια μεριδα για την επομενη
εσυ ρωτα τον παιδιατρο για την συντηρηση των τροφιμων να εισαι σιγουρη.
και μην αγχωνεσαι για τα φαγητα....σιγα σιγα θα γινουν οι αλλαγες...σταδιακα, στην κοτοσουπα μπορεις να βαλεις κ λιγο ρυζακι, στο κοτοπουλακι λιγα μακαρονακια(εννοω τα πολυ ψιλα--κοφτακι κλπ) κ ντοματιτσα,
αντι για κρεατοσουπα κανε γιουβαρλακια,
οσπρια φυσικα, ψαροσουπα απαραιτητη,
θα δεις, τι της αρεσει....
και κανενα λαδερο,
ολα θα γινουν μην αγχωνεσαι....σταδιακα οι αλλαγες να συνηθισει,,,μπορεις σε συννενοηση με τον παιδιατρο παντα, να πολτοποιεις με το πιρουνι καμμια πατατουλα(πχ σε λαδερο) με μεγαλη προσοχη, μεχρι τωρα αλεσμενα τρωει.
το παιδι θα σε οδηγησει, τα δικα μου, μετα τον χρονο ηταν ετοιμα...δεν ηθελαν να πολτοποιω πχ την μπανανα την εκοβα σε κυβακια, εβλεπα πως κ τα αλεσμενα τα μασουσαν κ αρχισαμε σταδιακα τις μικρες μπουκιτσες,
καθε παιδι εχει τον δικο του ρυθμο...
φυσικα ο παιδιατρος θα σου λυσει ολες τις αποριες, ειναι ο ειδικος, εμεις ιδεες δινουμε, απο εκει κ περα ομως εκεινος γνωριζει το παιδι σου...
(συγνωμη που απαντησα βιαστικα πριν, αλλα ειχαμε διαμορφωση στο παιδικο δωματιο...διαιρεσαμε την κουκετα σε 2 κρεβατια, ο μικρος δεν κοιμαται πλεον στην κουνια, τον κοιμησα....αντε να δουμε, θα κοιμηθουμε σημερα?
)