1 Exει καμιά σαs παρόμοια εμπειρία; Παρ Μάης 17, 2013 12:23 am
Λιτσα34
Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!
Κορίτσια καλημέρα.Πείτε μου αν κάποια απο εσάs έχει βιώσει κάτι ανάλογο.Eίμαι παντρεμένη 12 χρόνια.Εμεινα έγκυοs στην κόρη μου μετά απο 7 χρόνια γάμου.Οχι γιατί υπήρχε κάποιο πρόβλημα.Ημουν μόλιs 23 ετών και δεν ήθελα να κάνω παιδί τόσο μικρή.Απο την άλλη,θέλαμε και έπρεπε να δουλέψουμε πολύ με το συζηγό μου,ώστε να βάλουμε οικονομικά την ζωή μαs σε μια ''σειρά'',γιατί ξεκινήσαμε οικονομικά την κοινή μαs ζωή απο το μηδέν και χωρίs τίποτα. Περνούσαμε όμορφα μαζί και καταφέραμε να δημιουργήσουμε 2-3 πράγματα που εμείs θεωρούσαμε σημαντικά για την ζωή μαs.Κι αφού όλα πια είχαν μπεί σε μια σειρά σταματήσαμε να παίρνουμε προφυλάξειs και μετά απο 9 μήνεs[ειλικρινά χωρίs καθόλου άγχοs και πίεση απο μέρουs μαs]o γυναικολόγοs μου, μου επιβεβαίωσε την εγκυμοσύνη μου.H ευτύχιά μαs ανείπωτη.Πετάγαμε στα σύννεφα.Σήμερα έχουμε μια υπέροχη κόρη 5 ετών. Ολα αυτά τα χρόνια που μείναμε χωρίs παιδί είχαμε βάλει τα οριά μαs στον περιγυρώ μαs,ακόμα και στουs πιο κοντινούs μαs και δεν δεχόμασταν παρεμβάσειs και πιέσειs για το θέμα.Συνήθωs κόβαμε την κουβέντα αν κάποιοs πήγαινε να ασχοληθεί η απλα λέγαμε οτι εντάξει θα γίνει κι'αυτο όταν έρθει η κατάληλη στιγμή.Οι περισσότεροι βλέπαν ότι δεν τουs παίρνει και πολύ οπότε απλά μαs έδιναν την ευχή ''άντε και με ένα μωράκι''σε γιορτέs,χριστούγεννα και πάσχα. Αυτό που θέλω βρε κορίτσια να σχολιάσω ειναι ότι παρόλο πού τα πράγματα ήταν πάντα απο τον περιγυρώ μαs όπωs σαs τα περιγράφω, δεν ήταν λίγεs οι φορέs που εισέπραξα λύπηση απο τα μάτια κάποιων.Κάποιοι που μπορεί να γνωρίζαμε για πρωτη φορα μόλιs μαθαιναν οτι είμαστε παντρεμένοι τρία,τέσσερα,έξι χρόνια χωρίs παιδί,έπαιρναν ένα θλιμένο ύφοs και μαs έλεγαν αυτο το γνωστό ''είστε πολύ νέοι ακόμα,έχετε καιρό''Μάλιστα μια φορα σε μια επίσκεψη μια κυρια που μαs ρώτησε αν έχουμε παιδάκια και τηs είπαμε όχι,πανικοβλήθηκε και μαs ζήτησε 1000 φορέs συγνώμη που μαs ρώτησε και μαs στενοχώρησε[σίγουρα σκέφτηκε πωs έχουμε πρόβλημα και ρωτώνταs μαs μαs έξησε πληγέs]. Προσωπικά δεν στενοχωριόμασταν με αυτά ποτέ.Ούτε μετανιώσαμε ποτέ γι αυτή την τόσο συνειδητή αποφασή μαs.Πάντα όμωs μαs φαίνονταν χαζό να βγάζουν τόσο σοβαρά συμπεράσματα οι άνθρωποι χωρίs να ξέρουν την αλήθεια.Και πάντα,μα πάντα σκεφτόμουν όλα αυτά τα ζευγάρια που έχουν πρόβλημα υγείαs στο να αποκτήσουν παιδάκι,πόσο ρατσισμό και βλέματα λύπησηs εισπράτουν.Το θεωρώ απαράδεκτο και σίγουρα πονάει πολύ τουs ανθρώπουs που αγωνιούν να γίνουν γονείs. MAMA ΛΙΤΣΑ