26 Απ: ΤΟ ΞΥΠΝΑΜΕ ΤΗ ΝΥΧΤΑ;;; Παρ Ιουν 21, 2013 8:36 am
Mimine
Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!
evanka έγραψε:Θήλαζα από την πρώτη στιγμή.. Όμως πληγώθηκαν οι θηλές μου, πράγμα που έκανε το θηλασμό ανοπόφορο! Δύο μέρες τώρα βγάζω το γάλα με θήλαστρο, μέχρι να αποκατασταθούν οι θηλές μου. Αντλώ 25-40 ml συνολικά και βάζω και συμπλήρωμα (πράγμα που δεν το ήθελα) γιατί το μωρό χρειάζεται 60 ml σε κάθε γεύμα (σύμφωνα με τον παιδίατρο μας). Σήμερα όμως οι μαστοί μου δεν "συνεργάζονται".. Το πρωί άντλησα 60 ml, μετά από 3 ώρες 30 ml και μετά από 3 ώρες 10 ml. Και όλα αυτά από τον ένα μαστό, ο άλλος έβγαλε ελάχιστο γάλα, σα να στέρεψε. Υπάρχει περίπτωση να μειώθηκε η παραγωγή γάλακτος λόγω του θηλάστρου;
Πάρε ψευδοθηλές σιλικόνης. Εγώ είχα πάρει της Philips Avent και ήταν πάρα πολύ καλές, τρομερή εφαρμογή. Προσπάθησε να θηλάζεις τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, όση ώρα πάρει. Εμένα ήταν ικανός δυο ώρες να παλεύει, θυμάμαι έβαζα ταινίες στο DVD να περάσει η ώρα. Με τις ψευδοθηλές δεν θα πονάς. Στην αρχή είναι σπάσιμο νεύρων γιατί πρέπει να τις κρατάς, το μικρό μπορεί να τσατίζεται αλλά επέμεινε. Και φυσικά μην ξεχνάς να τις αποστειρώνεις κι αυτές.
Το θήλαστρο βοηθάει αλλά αλλιώς τραβάει γάλα το μωρό, αλλιώς είναι με το θήλαστρο. Με το μωρό βγαίνει περισσότερο και αυξάνεται η ροή σιγά σιγά. Αλλά μην πτοείσαι τόσο με αυξομειώσεις, εξαρτάται και τι τρως, πόσα υγρά παίρνεις κ.λπ. Προσπάθησε να κάνεις υπομονή και μεγαλώνοντας το μπεμπάκι θα σταματήσει να σου πληγώνει το στήθος.