51 Απ: παιδι με ειδικες ικανοτητες ή αμβλωση? Δευ Αυγ 12, 2013 9:43 pm
mhtsaina
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Συνονόματή μου, καλημέρα! Τελικά, αυτό εννοούσα κι εγώ, αλλά δυστυχώς είμαι περισσότερο γνωστή για τις χυμώδεις καμπύλες μου, παρά για την ευφράδειά μου. Εννοώ ότι, όσο απλώς εμμένουμε να χρησιμοποιούμε politically correct εκφράσεις χωρίς στην πραγματικότητα να υπάρχει δράση που να επιφέρει ουσιαστική αλλαγή, εμένα μου φαίνεται σαν γράμμα κενό νοήματος κι επομένως άχρηστη πρακτική.litsakos έγραψε:mhtsaina έγραψε:Θα πω και κάτι άλλο που το σκέφτομαι από τη στιγμή που πρωτοδιάβασα το θέμα. Τι σημαίνει παιδί με ειδικές ικανότητες; Γιατί όλα τα άσχημα πρέπει να τα ξορκίζουμε με ωραία ονόματα, σαν να μην είναι κομμάτι της ζωής μας αλλά μιάσματα; Είναι παιδιά με ιδιαίτερα προβλήματα, αυτό δεν το βρίσκω κακό, τη φράση "με ειδικές ικανότητες" μου φαίνεται ότι το χρησιμοποιούμε από οίκτο και για να δείχνουμε ότι είμαστε politically correct. Τα παιδιά είναι όλα παιδιά, κι είναι όλα άξια αγάπης και φροντίδας, τώρα από εκεί και πέρα, καλό είναι να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.
Lillybell κούκλα μου, λυπάμαι πολύ για αυτό που πέρασες ...
Το politically correct συμπαθεστατη Μητσαινα ορθως υπαρχει και πρεπει να υπαρχει για να σταματησουν οι διακρισεις. (και για να υπαρχει εχουν κανει αγωνες ο ανθωποι).
Αλλα δεν το βλεπω να σταματανε.
Πιστεύω πολύ να ξέρεις στη δύναμη του ενός. Ένας ένας μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά γύρω του, οπότε μην απογοητεύεσαι.