1 Αμοιβές νταντάδων Πεμ Σεπ 02, 2010 3:58 am
oh mummy
Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!
Κορίτσια θέλω τη γνώμη σας σχετικά με τις αμοιβές των νταντάδων. Εγώ έχω μια καταπληκτική κοπέλα, Ελληνίδα νηπιαγωγό, που την κρατάει όποτε τη χρειάζομαι (το ωράριό μου δεν είναι σταθερό). Η συμφωνία ήταν 7 ευρώ την ώρα και οι ώρες στην αρχή 10 με 15 την εβδομάδα. Όμως έχει τύχει πολλές φορές να καθήσει πολλές ώρες και να βγαίνουν πολλά τα χρήματα όπου και η ίδια ένιωθε άσχημα να πάρει τόσα πολλά (10 και 12 ώρες σε μια μέρα, 35 ώρες σε μια εβδομάδα κ.λ.π.). Βέβαια επειδή είναι πάντα διαθέσιμη και πολύ καλή δεν ήθελα να κάνω παζάρια και να μειώσω την τιμή επειδή ήταν περισσότερες οι ώρες. Εδώ και καιρό βλέπω πως τη χρειάζομαι πια κάθε μέρα (δυστυχώς οι γιαγιάδες δεν μπορούν να δεσμευτούν και ο άντρας μου γυρίζει πολύ αργά το βράδυ από τη δουλειά) και της έχω πει να υπολογίσουμε ένα μισθό. Σκέφτομαι 4 ώρες κάθε απόγευμα (20 ώρες την εβδομάδα) όμως με μια μικρή ελαστικότητα, δηλαδή αν αργήσουμε ή βγούμε το βράδυ και οι ώρες είναι περισσότερες να μην πληρωθεί extra αλλά να μείνει λιγότερο κάποιες άλλες φορές ή να μην έρθει καθόλου κάποια άλλη μέρα (μπορώ να το κάνω αυτό γιατί κάποιες μέρες δε θα εχω δουλειά και θα έρχεται μόνο για να με ξεκουράζει με τη μικρή). Γενικά να προσπαθώ σε σύνολο να μην ξεπερνώ τις 20 ώρες την εβδομάδα. Και τα Σάββατα αν τη θέλω να πληρώνεται extra. Για αυτές τις ώρες πιστεύετε 400 ευρώ το μήνα είναι λίγα; Θα βγαίνει 5 ευρώ την ώρα από 7 που έπαιρνε όμως θα είναι σταθερά. Ακόμα και να μην έρθει καποια μέρα ή αν είναι αργία θα πληρωθεί κανονικά. Μήπως πρέπει να δώσω 500; Δεν περισσεύουν όπως καταλαβαίνετε όμως θέλω να είναι ευχαριστημένη. Ακόμα και το καλοκαίρι πήγε ελάχιστα διακοπές για να με εξυπηρετήσει όταν τη χρειαζόμουν χωρίς καν να το ζητήσω. Είναι θησαυρός. Περιμένω απαντήσεις...