26 Απ: ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΙΣΗ??? Κυρ Μαρ 23, 2014 4:27 am
toxotina
Πανταχού παρούσα!
οκ υπαρχουν κ αυτοι που εχουν να το πω λιγο κομψα αλλες προτεραιοτητες. Προφανως δεν τον νοιαζει τοσο η μαθηση του παιδιου του η απλώς επαναπαύεται οτι τοσα λεφτα δινει το μηνα για το φροντιστηριο κ τελος, δε πληρωνει ουτε ευρώ παραπανω.Areti2 έγραψε:Δεν έχεις δίκιο για το τελευταίο. Αυτός που έβγαζε 4 χιλιάρικα αν έχει εκτεθεί με σταθερά έξοδα 4.5 χιλιάρικων το μήνα, ίσως είναι σε χειρότερη μοίρα από αυτόν που έβγαζε 1200, είχε εκτεθεί με έξοδα 1500 χιλιάρικων το μήνα και τώρα βγάζει 800. Επιπλέον για την οικονομία αυτός με τα 4 χιλιάρικα αποτελεί μεγαλύτερη χασούρα για τους γύρω του που έβγαζαν χρήματα από αυτόν.filenada έγραψε:Θα συμφωνήσω ότι χειρότερες εποχές έχουν υπάρξει και είναι ντροπή να λέμε ότι εμείς ζούμε τη χειρότερη κρίση....η χώρα πέρασε πολέμους, κατοχές, τι να λέμε τώρα!
Εμένα δε με ενοχλεί να βγάζει κάποιος πιο πολλά λεφτά από μένα, αλλά το να κλαίγεται ο συγκεκριμένος γιατί από 4 χιλιάρικα τώρα βγάζει 2 ναι, το θεωρώ προκλητικό.
Προσωπικά αυτοί που με ενοχλούν είναι όσοι μπόρεσαν ή δεν χρειάστηκε να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, και παρόλα αυτά κλαίγονται. Π.χ. οι γονείς στο φροντιστήριο που φέρνουν την καταστροφή αν τολμήσω να προτείνω να πάρουν άλλο ένα βιβλίο τα παιδιά για να κάνουμε καλύτερη δουλειά (18 ευρώ το βιβλίο - ακριβούτσικο, δεν λέω) και μετά στέλνουν το 11χρονο στο μάθημα με το καινούριο του tablet - το tablet, ξαναλέω, είναι ολοκαίνουριο και αγοράστηκε για το παιδί, δεν είναι του γονέα.
Ή αυτός που ζητάει όλο και χαμηλότερα δίδακτρα ώστε εμένα να κόβεται κι άλλο ο μισθός μου, και μετά στέλνει το 8χρονο στο μάθημα με το βραχιολάκι του Allou Fun Park στο χέρι...
Οι προτεραιοτητες αλλαζουν συμφωνα με τις εκαστοτε συνθηκες.κατι που το θεωρω εγω αυτονόητο για σενα μπορεί να μην είναι. Εχω παραδειγμα μιας φίλης που προτιμαει να ξεπαγιαζει καθως δε πληρωνει πια για πετρέλαιο με αποτελεσμα να κυκλοφορεί με μπουφάν μεσα στο σπίτι σαν το γυφτο αλλα καθε Σάββατο να ειναι στα μπουζουκια. Εγω παλι προτιμώ το ζεστό σπιτακι μου κι ας βλέπω τα μπουζουκια με κιάλια. Τι να πει κανεις....