1 Μητέρα - σπίτι και δουλειά. Τι να κάνω είμαι σε απόγνωση Τετ Σεπ 08, 2010 11:13 am
giouli73
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Δεν ξέρω πως να ξεκινήσω το θέμα. Αυτά που έχουν συμβεί στη ζωή μου τα τελευταία 10-15 χρόνια πρέπει να γράψω βιβλίο. Τα τελευταία τρία χρόνια είμαι παντρεμένη με έναν άνθρωπο που από ότι φαίνεται με αγαπάει έχουμε και 2 παιδάκια το ένα αγοράκι 2 χρονών σχεδόν και το άλλο κοριτσάκι 3,5 μηνών. Ενώ θα έπρεπε να πλέω σε πελάγη ευτυχίας με την οικογένεια μου εγώ στεναχωριέμαι κάθε μέρα. Μια μικρή περίληψη.Όταν έμεινα έγκυος στον γιο μου δούλευα σε μια εταιρία γεννάω πέρνω το 6μηνο του ΟΑΕΔ μια χαρά. Λόγω κάποιων οικογενεικών προβλημάτων (της πατρικής μου οικογένειας) φύγαμε από Αθήνα για το εξοχικό. Δεν το πολυσκεφτήκαμε με τον άντρα μου, απλά έπρεπε να γίνει λίγο γρήγορα και είπαμε να ζήσουμε κι εκτός Αθηνών για καλύτερα. Δηλώνω λοιπόν παραίτηση από την δουλειά για να βρω πιο κοντά με το εξοχικό. Δηλώνω παραίτηση Αύγουστο και Σεπτέμβριο μένω έγκυος στην κόρη μου. Ευτυχία από τη μια δυστυχία από την άλλη με το θέμα δουλειάς.Δεν κατάφερα να βρω δουλειά εκεί στο πρώτο τρίμηνο που δεν φαινόταν ακόμα η κοιλιά κι έτσι έμεινε το θέμα. Γεννάω και τα έξοδα τρέχουν απίστευτα με δυο παιδιά. Η ειρωνεία είναι ότι τελικά γυρίσαμε Αθήνα επειδή δεν βολευτήκαμε. Όλα αυτά για το τίποτα.O προβληματισμός είναι ο εξής: Επειδή δεν έχω κάποια δουλειά να με περιμένει, σκέφτομαι να μεγαλώσω εγώ τα παιδιά. Να τα αναθρέψω έτσι όπως νομίζω εγώ ότι είναι σωστό. Σκέφτομαι να δουλέψω από το σπίτι. Αν θελήσω να πάω έξω έχω βοήθεια από την πεθερά μου, γιατί η μαμά έχει άλλα προβλήματα. Αλλά όπως και να το κάνουμε είναι ΠΕΘΕΡΑΑΑΑ. Αν και σε γενικές είναι καλή δεν δείχνει κάτι, κατά βάθος είναι πολύ πονηρή. Κι αν την έχω κάθε μέρα μέσα στο σπίτι είναι σίγουρο ότι αργά ή γρήγορα θα μας χωρίσει με τον άντρα μου.Όχι γιατί δεν με γουστάρει αλλά δεν μπορώ να το εξήγησω τώρα. Εξάλλου άλλο είναι το θέμα. Δουλειές από το σπίτι δεν ξέρω τι να κάνω. Έχω βάλει αγγελίες για μαγείρεμα σπίτι μου, να φυλάω παιδάκι, θα βάλω και για δακτυλογραφήσεις. Σε αγγελίες δεν λένε κάτι από το σπίτι. Προσπαθώ να φτιάξω ιστοσελίδα και σιγά σιγά να έχω έσοδα από κει αλλά δεν προλαβαίνω με τα παιδιά, θέλει πολύ χρόνο. Σκέφτομαι να βάλω αγγελία και για αυτό. Κάποια στιγμή θα γίνει. Κορίτσια είναι τόσο κακό που θέλω να μεγαλώσω τα παιδιά μου εγώ? Είναι τόσο κακό που δεν θέλω γκρίνιες με την πεθερά μου μέσα στο σπίτι? Το κοριτσάκι μου είναι μόλις 3,5 μηνών δεν μου πάει ηκαρδιά να το αφήσω είναι kako? Πείτε μου τι να κάνω? Έχετε καμιά ιδέα για δουλειά από το σπίτι? Είμαι στα πρόθυρα τρέλας.