951 Απ: Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!! Τετ Νοε 19, 2014 4:11 am
mary 30
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Με το καλο!!! Δε νομιζω να δειτε τιποτα ακομα βρε σιναι πολυ νωρις
Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε
Μετάβαση στη σελίδα : 1 ... 21 ... 38, 39, 40
maryloo έγραψε:Καλημέρα φουσκοκοιλίτσες!!!!
Ρούλα να χαίρεσαι το αντράκι σου!!!! Πολύχρονο και πάντα γεμάτο υγεία και χαρά!!!!
Μεγάλωσε η μπουμπούκα ε; Μπράβο το κορίτσι!!!
Εμένα να δεις! Στις 21 εβδομάδες ήταν 440γρ και τώρα στις 27 είναι 1.050γρ!!!!! Ολόκληρο παιδάκι! χαχα!!!! Πλάκα έχει! Μου λέει ο γιατρός να μην περιμένω να κάνω μικρότερο των 3.500γρ ίσως και 4.000γρ! Και τα 2 μου αγόρια γεννήθηκαν μεγάλα (3.850γρ ο μεγάλος και 3.610γρ ο μικρός).
Για τις συσπάσεις δεν σου έδωσε μαγνήσιο; Να προσέχεις κούκλα μου και να ξεκουράζεσαι όσο μπορείς.
Ριτάκι μου γλυκό τα έχεις μπερδέψει λίγο στο μυαλό σου ε; Η λίστα σου έχει κάποια κενά....
Εφόσον έχεις πρόθεση να θηλάσεις για το πρώτο 6μηνο (και παραπάνω αν μπορείς καλό θα ήταν), για ποιο λόγο θα πάρεις από τώρα ένα κάρο μπιμπερό και αποστειρωτή; Αρχικά η αποστείρωση πλέον σταματάει στον 3ο - 4ο μήνα. Οπότε θα πληρώσεις άδικα τόσα λεφτά.
Πάρε 1-2 μπιμπερό για ώρα ανάγκης και αν χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσεις βράσε τα σε μια κατσαρόλα.... νομίζεις λιγότερο χρόνο θα κάνει ο αποστειρωτής; Ασε που όταν αποστειρώνεις οτιδήποτε πρέπει με το άνοιγμα του αποστειρωτή (ή της κατσαρόλας) να τα αποθηκεύσεις κατευθείαν στο ψυγείο, διαφορετικά σαν να μην έκανες αποστείρωση.... μανίκι είναι...
Το άλλο που γράφεις στη λίστα είναι δοχεία ή σακουλάκια για την φύλαξη μητρικού γάλακτος αλλά λες πως το θήλαστρο θα το πάρεις αργότερα.... και πως θα βγάζεις ρε κούκλα το γάλα για να το αποθηκεύσεις;;;;
Γνώμη μου σαν θηλάζουσα για πολλούς μήνες μανούλα, είναι να μην πάρεις τίποτα από αυτά. Αφού έχεις την θέληση να θηλάσεις μην μπαίνεις στη διαδικασία να αγοράζεις άχρηστα αντικείμενα.
Δες πρώτα αν τα καταφέρεις με τον θηλασμό (που σίγουρα θα τα καταφέρεις, εκτός και αν υπάρχει βέβαια κάποιο ανατομικό ή ιατρικό πρόβλημα) και όταν εδραιωθεί η γαλουχία σου (γύρω στους 2 μήνες) παίρνεις ένα θήλαστρο για να κάνεις τράπεζα γάλακτος.
Μόνο στην περίπτωση που δεν θηλάσεις πάρε ότι χρειάζεσαι για τη διατροφή με ξένο γάλα.
Επίσης χαμομήλι δεν χρειάζονται τα νεογέννητα, ιδίως αυτά που θηλάζουν... μην πάρεις ειδικά μπιμπερό γι' αυτό το σκοπό.
Θερμαντήρα θα πάρεις μόνο στην περίπτωση που δεν θηλάσεις ή στην περίπτωση που ήδη έχεις κάνει τράπεζα μητρικού γάλακτος (δηλαδή 2-3 μήνες μετά τη γέννα). Σε διαφορετική περίπτωση τί θα τον κάνεις από τώρα;
Ότι άλλο θέλεις ρώτα με!
Α! και για μπιμπερό μην βιαστείς να πάρεις. Ακόμα και στην περίπτωση που δεν θηλάσεις μην πάρεις πολλά μπιμπερό και το μωρό δεν θέλει τη συγκεκριμένη πιπίλα. Ασε να δεις με τί θα βολευτεί και κάνεις μετά τις αγορές σου.
Εξάλλου μωρό θα κάνεις, δεν θα μπεις στη φυλακή! Μπορείς να πεταχτείς ανά πάσα ώρα και στιγμή στο φαρμακείο της γειτονιάς ή σε ένα σούπερ μάρκετ και να πάρεις ότι χρειαστείς! Μην αγχώνεσαι!!!
Μάρω μου με το καλό μια τελειόμηνη εγκυμοσύνη!
Θα έχεις εμπιστοσύνη στο γιατρό.... αφού ο υπέρηχος λέει 5 εβδομάδων, τόσο είσαι!
Σε αυτή την περίπτωση μόνο σάκο βλέπεις.... 6 εβδομάδων θα δεις και το σποράκι και γύρω στην 7η εβδομάδα θα ακούσεις και καρδούλα!
maryloo έγραψε:Καλημέρα κορίτσια!
Καλέ μινιατούρες είστε ακόμα!!!!! Άκου εκεί μόνο +3 κιλά η Ρουλίτσα!!!! Πως τα κατάφερες βρε παιδί; Εγώ ούφφφφφφφ!!!! Έχω ξεφύγει τελείως! +13 είμαι και με χέζει συνέχεια ο γιατρός. Αλλά ξέρω τί φταίει.... Πριν μείνω έγκυος είχα κάνει δίαιτα χωρίς υδατάνθρακες για 6 μήνες και είχα χάσει 30 κιλά. Δεν πρόλαβα όμως να κάνω συντήρηση για να εντάξω ξανά σιγά σιγά τους υδατάνθρακες στην διατροφή μου και έμεινα έγκυος. Τώρα στην εγκυμοσύνη μπορώ να πω πως τρέφομαι σχεδόν αποκλειστικά με αυτούς.... οπότε πάνω στην τόση στέρηση ότι τρώω το κρατάω κιόλας μην μου ξεφύγει.... αχ αυτά τα κιλά! Δεν πειράζει. Όταν γεννήσω με το καλό θα κάνω πάλι διατροφή και γυμναστήριο αυτή τη φορά.
Ρίτα μου καλύτερα με φαρδύ λαιμό γιατί μοιάζει περισσότερο με μαστό. Δεν νομίζω πως είναι απαραίτητο το γυάλινο μπουκάλι (τα περισσότερα πλέον είναι πλαστικά) αφού υποτίθεται τα αντικαθιστούμε συχνά και αν πάρεις καλής μάρκας που είναι εγκεκριμένα για σίτιση δεν υπάρχει πρόβλημα να είναι και πλαστικό.
Καλά είναι της dr Brown καθώς και της avent αλλά και της chicco το φαρδύλαιμο.
Μα τί έχεις πάθει με αυτό τα χαμομήλι; χαχα! Σε πειράζω! Μην πάρεις μικρά θα το μετανιώσεις. Σε ένα από αυτά που θα πίνει γάλα, θα του κάνεις και χαμόμηλο αν χρειαστεί. Εκτός και αν πάρεις 1 μικρό να το έχεις ίσα για το νερό του μωρού όταν θα αρχίσει στερεές τροφές....αλλά τότε θα είναι ηλικία για εκπαιδευτικό ποτηράκι.... ότι νομίζεις κάνε. Μην σε πάρω στο λαιμό μου.
roulakriti έγραψε:Καλημέρα εγκυουλες!!! Πως πάτε;;; Ολα καλά;;;
Στολισατε η ακόμα;;;
Και μια απορια... Ποτε θα αρχισετε να πλενετε και να σιδερωνετε τα μωρουδιακα;;; Δε ξέρω ποτε να αρχίσω ... Στον μικρο τα εκανα απ τον 6ο και στον 7ο ηταν ολά έτοιμα και μου έλεγαν πως είναι νωρίς αλλά κι όμως τελικά γέννησα στον 8ο... Δεν έχω και βοήθεια και θα τα κάνω όλα μονη μου.
roulakriti έγραψε:Τα εκανα λιγα λιγα γιατί είχα και τότε θεμα..δε μπορούσα ουτε όρθια να είμαι ούτε να περπαταω.. Εκανα λιγα ψώνια επλενα σιδέρωμα κτλ και μετα νοσοκομειο...οταν έβγαινα επλενα παλι σιδέρωμα κτλ και μετα πααλι νοσοκομειο μέχρι που μπήκα αρχές Νοέμβρη και βγηκα τέλος Νοέμβρη που γέννησα. Μαρτύριο ηταν αλλά τουλάχιστον τα είχα όλα έτοιμα. Τώρα ίσως αρχίσω τέλος Δεκέμβρη να πλένω/σιδερωνω κτλ γιατί έχω τις συσπάσεις και δεν ξέρω πως θα παει κι αυτή η εγκυμοσύνη. Το Ντόπλερ το έχω το Φλεβάρη εγώ.
roulakriti έγραψε: Μακάρι!!! Σ ευχαριστω!!!
Tα λευκα ειδη τα αγορασα,ειμαι οκ. ειναι ακριβα,ε?δεν εχω ιδεα απο τιμες σε ειδη τετοια..ουτε καποιον να μου δωσει..σκεφτηκα να παρω απο orchestra την φορμα εξοδου κ κανα βελουε φορμακι επειδη ειναι φτηνοτερα..περα απο τις τιμες,με ενδιαφερει αν ειμαι οκ στις ποσοτητες που εχω βαλει κ αν χρειαζεται μακριμανικο εσωρουχακι.σπιτι θα εχει σταθερα 20 βαθμους.roulakriti έγραψε:Καλήμερα εγκυουλες!!
Πω πω ακρυβα Ριτακι... Ευτυχώς που μου δώσανε ρουχαλακια και στο γιο μου και τώρα για τη μπεμπα αλλιως θα ηταν γδιμνα...χαχα φορμα εξόδου είχα αγορασει κι εγώ απ το τζάμπο 15-20 ευρώ άλλα του την έβαλα μια δυο φορες μονο γιατί δεν πολυβγαινουμε απ το σπίτι για βόλτα μονο για καμια δουλεια και δε μου άρεσε κιόλας περιορίζεται πολυ το μωρακι εκεί μέσα...και υπνοσακο δε πηρα για τον ίδιο λογο. Μια χαρά βολευτικα με τις κουβερτουλες. Λευκα ειδη αγορασες; Πάντα σεντονακια κουβερτουλες Υπνου αγκαλιας κτλ.;
Μετάβαση στη σελίδα : 1 ... 21 ... 38, 39, 40
Παρόμοια θέματα
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης