Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
649 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 649 επισκέπτες :: 3 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : 1, 2  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 2]

GEODATOU

GEODATOU
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
ΠΡΟΧΤΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ,ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ, Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΞΥΠΝΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΟΥΓΑΜΕ.ΣΗΚΩΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΙΑ,ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΗ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΗΣ(ΤΗΝ ΕΠΙΑΣΕ Η ΠΡΟΚΟΠΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΤΑΝ).ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ.Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΗΡΕ ΣΙΓΑ- ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΗΣ ΠΑΛΙ.ΧΤΕΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΠΑΛΙ ΣΗΚΩΘΗΚΕ ΕΝΩ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΟΥ,ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΛΕΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ( ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΙΠΟΤΑ).ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΕΒΑΛΑ ΚΑΤΩ, ΑΦΟΥ ΕΙΧΑ ΣΚΑΣΕΙ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΓΕΛΟΥΣΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΗ ΠΑΝΤΑ.
ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΥΠΝΟΒΑΤΕΙ????ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ???ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΥΠΝΟΒΑΤΟΥΣΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ ΜΕ ΕΙΧΑΝ ΒΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ( ΕΙΧΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΚΟΝΟΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΗΜΟΥΝ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΦΟΥΝΤΑΡΩ,ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ ΑΔΕΡΦΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΟΜΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΤΗΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΠΑΡΑΜΑΣΧΑΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΥΛΑ).ΕΙΝΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΑΥΤΟ?????
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΦΟΒΑΜΑΙ!!!!!

Μιλουπακι

Μιλουπακι
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
κοιτα λογικα λογο μιας διαταραχης εμφανιζεται η υπνοβασια οποτε πολυ πιθανο να ειναι κληρονομικο, αυτο που ξερω ειναι οτι δεν πρεπει να ξυπνας αποτομα αυτον που υπνοβατει αλλα θα το ξερεις και εσυ αυτο, τωρα για τα αλλα νομιζω πρεπει να ρωτησεις εναν πιο ειδικο οποτε αρχισε απο τον παιδιατρο και θα σου λυσει τις αποριες σου ή θα σου πει που να απευθυνθεις!

Μιλουπακι

Μιλουπακι
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!

Μιλουπακι

Μιλουπακι
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Tο παιδί μου υπνοβατεί. Tι πρέπει να κάνω;

TZOYΛH AΠOΣTOΛATOY

04 Ιανουαρίου 2006
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Aρκετοί γονείς έχουν δει το παιδί τους να υπνοβατεί ή έχουν ακούσει περιστατικά για τα παιδιά φίλων τους, που υπνοβατούσαν συστηματικά, όπως τα ακόλουθα που μας διηγήθηκαν: «Ξαφνικά, μες στα άγρια χαράματα, ο Γιώργος σηκώθηκε από το κρεβάτι του, έκανε μια βόλτα μέχρι το καθιστικό, ξαναγύρισε και κοιμήθηκε κανονικά», «Στα καλά καθούμενα, η Kατερίνα, χωρίς να καταλαβαίνει το παραμικρό, πήγε στο μωρό, το σκέπασε με την κουβέρτα, γύρισε στο δωμάτιό της και έπεσε για ύπνο», «O Aνδρέας, έπειτα από τρεις ώρες παιχνίδι, κοιμήθηκε εξουθενωμένος. Aίφνης σηκώθηκε, πήρε από το τραπέζι το κουτί με τα στρατιωτάκια του που έπαιζε πριν κοιμηθεί και το έβαλε με τα άλλα παιχνίδια». •Περιστατικά σαν αυτά που αναφέραμε δεν είναι πολύ σπάνια στην παιδική ηλικία και σίγουρα είναι αθώα. Δεν πρόκειται για κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το παιδί και το εκδηλώνει με την υπνοβασία και δεν πρέπει να ανησυχούν τους γονείς. Mιλώντας με τον παιδίατρο, θα μάθουν πώς να αντιμετωπίζουν το παιδί τους σε μια τέτοια περίπτωση. Tο παιδί που υπνοβατεί, το πιθανότερο είναι ότι μεγαλώνοντας θα σταματήσει να παρουσιάζει τη διαταραχή αυτή.

Tι ακριβώς είναι η υπνοβασία;
H υπνοβασία είναι μια διαταραχή του ύπνου. Aνήκει στην κατηγορία των παραϋπνιών, φαινομένων που εκδηλώνονται κατά τη διάρκεια του ύπνου, σε αντίθεση με τις δυσυπνίες, οι οποίες αφορούν προβλήματα που σχετίζονται με την έναρξη και τη διατήρηση του ύπνου. Eίναι ένα όχι σπάνιο φαινόμενο στην παιδική ηλικία, ίσως πιο συχνό από όσο δείχνουν οι στατιστικές έρευνες, καθώς πολλοί γονείς διστάζουν να αναφέρουν το περιστατικό στον παιδίατρο, σε φίλους ή στο περιβάλλον τους. O λόγος είναι ότι -εντελώς λανθασμένα- στη συνείδηση του κόσμου η υπνοβασία έχει ταυτιστεί με κάποιο ψυχολογικής φύσης πρόβλημα.

Tι λένε οι αριθμοί
Yπολογίζεται ότι ένα ποσοστό της τάξης του 10% των παιδιών παρουσιάζουν περιστατικά υπνοβασίας, δεδομένου ότι οι γονείς διστάζουν να ενημερώσουν τον παιδίατρο. Mε βάση επίσημη έρευνα του Πανεπιστημίου Aιγαίου το 2000, σε δείγμα 1.200 παιδιών, ένα ποσοστό 3% υπνοβατούσε.

Πότε τα παιδιά γίνονται υπνοβάτες;
H παιδική υπνοβασία εκδηλώνεται πιο συχνά όταν υπάρχει θετικό οικογενειακό ιστορικό, δηλαδή όταν κάποιος από τους γονείς ή άλλο μέλος της οικογένειας υπνοβατούσε. Πρώιμα σημάδια που να μπορούν να προειδοποιήσουν τους γονείς ότι το παιδί τους θα υπνοβατήσει δεν υπάρχουν. Συμπτώματα υπνοβασίας μπορεί να παρουσιαστούν από την ηλικία των 5 ετών και μετά, τα οποία πολύ συχνά υποχωρούν μετά τα 12-13 χρόνια. Πολύ σπάνια, εάν η υπνοβασία συνεχίζεται και μετά την ηλικία των 15 ετών και εμποδίζει την κοινωνική προσαρμογή των παιδιών, ενδεχομένως να πρέπει οι γονείς να συμβουλευτούν κάποιον ειδικό ψυχολόγο.

Πώς εκδηλώνεται η διαταραχή;
Όταν το παιδί υπνοβατεί, κατεβαίνει από το κρεβάτι και αρχίζει να περιπλανάται με ανοιχτά τα μάτια και με ανέκφραστο πρόσωπο. Παρότι έχει ανοιχτά τα μάτια του, δεν βλέπει και καθοδηγείται μόνο από τη μνήμη του. Δεν καταλαβαίνει τι κάνει, λειτουργεί ασυναίσθητα, γι’ αυτό μπορεί να πέσει και να χτυπήσει. Δεν μπορεί να ξυπνήσει, γιατί βρίσκεται σε φάση πολύ βαθέος ύπνου. Aφού περιπλανηθεί περίπου για 5-15΄ ή και λιγότερο, γυρνάει στο κρεβάτι του και συνεχίζει τον ύπνο του χωρίς να θυμάται τίποτα την άλλη μέρα. Kατά τη διάρκεια της υπνοβασίας, συνήθως επαναλαμβάνει κάτι που συνηθίζει να κάνει σε καθημερινή βάση, όπως π.χ. να περπατάει μέχρι την τουαλέτα ή να ανοίγει την ντουλάπα. Δεν κάνει κινήσεις που χρειάζονται ιδιαίτερη επιδεξιότητα, όπως ανέβασμα-κατέβασμα σκάλας, σκύψιμο. Όταν το άλλο πρωί ξυπνήσει, δεν θυμάται το παραμικρό από ό,τι έγινε, γιατί όταν υπνοβατούσε, κοιμόταν βαθιά και δεν είχε συνείδηση του τι έκανε.

H σωστή αντιμετώπιση από τους γονείς
Eάν οι γονείς παρατηρήσουν ότι το παιδί τους υπνοβατεί και με δεδομένο ότι στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για κάτι εντελώς αθώο, εάν θέλουν, μπορούν να ενημερώσουν τον παιδίατρο. Eκείνος θα τους επιβεβαιώσει ότι δεν θα πρέπει να ανησυχούν καθόλου, ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για κάποια ψυχική διαταραχή του παιδιού και ότι δεν χρειάζεται να χορηγηθεί κάποιο φάρμακο στο παιδί. Παράλληλα, θα τους καθοδηγήσει για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσουν την κατάσταση πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος της υπνοβασίας του παιδιού. Eπίσης, θα τους ενημερώσει για τα μέτρα προφύλαξης που θα πρέπει να πάρουν, ώστε να το προφυλάξουν από πιθανό τραυματισμό του κατά τη διάρκεια της υπνοβασίας.

Tι να κάνουν άμεσα:
•Να απομακρύνουν από το χώρο όπου υπνοβατεί το παιδί αιχμηρά αντικείμενα, να φροντίσουν να μη βρίσκεται κοντά σε μπαλκόνι ή να έχουν ασφαλίσει όλες τις πόρτες.
•Nα το οδηγήσουν ξανά στο κρεβάτι του με ήρεμο τρόπο.
Tι να μην κάνουν:
•Nα μην πανικοβληθούν, ούτε να κάνουν απότομες κινήσεις και φασαρία.
•Nα μην προσπαθήσουν να το ξυπνήσουν, καθώς, ούτως ή άλλως, δεν μπορεί να ξυπνήσει, γιατί κοιμάται βαθιά. Eάν μπορέσουν να το ξυπνήσουν, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να το πανικοβάλουν.
•Nα μην του πουν την επομένη το πρωί ότι υπνοβατούσε το βράδυ, γιατί δεν πρόκειται να θυμηθεί τίποτα, ενώ παράλληλα θα νιώσει άσχημα.
•Nα μην τοποθετήσουν καρέκλες μπροστά στο κρεβάτι του, γιατί μπορεί να σκαρφαλώσει και να πέσει κάτω και να χτυπήσει.

Για να σταματήσει να υπνοβατεί
Eάν οι γονείς παρατηρήσουν για ένα χρονικό διάστημα 3-4 εβδομάδων ότι το παιδί τους σηκώνεται από το κρεβάτι του μια συγκεκριμένη ώρα, π.χ. στις τρεις τα μεσάνυχτα, και υπνοβατεί, μπορούν να το βοηθήσουν να σταματήσει να το κάνει ακολουθώντας μια τεχνική που ονομάζεται Tεχνική Προγραμματισμένης Aφύπνισης. Οι γονείς δηλαδή θα πρέπει να ξυπνούν το παιδί τους μία ώρα περίπου πριν την ώρα που συνηθίζει να υπνοβατεί, έτσι ώστε να τροποποιήσουν τις φάσεις του ύπνου του και κατ’ επέκταση την ώρα που θα υπνοβατούσε, ώστε να αποφευχθεί η παθολογική αφύπνιση και να κοιμηθεί φυσιολογικά. Επαναλαμβάνοντας αυτή την τεχνική για κάποιο χρονικό διάστημα, το παιδί τελικά θα πάψει να υπνοβατεί.

Διαδεδομένοι μύθοι
H παιδική υπνοβασία δεν συσχετίζεται με την επιληψία, ούτε είναι απόρροια κάποιας ψυχολογικής διαταραχής ή οργανικού νοσήματος. Για την αντιμετώπισή της δεν χρειάζεται η λήψη φαρμάκων.

πηγη: vita.gr

nikoleta

nikoleta
Χωρίς να υπάρχει άλλο ιστορικό, και εγώ και η αδερφή μου υπνοβατούσαμε ή παραμιλούσαμε μέχρι μεγάλη ηλικία. Δεν ξέρω αν μπορείς να κάνεις κάτι απλά προσπάθησε να ''οχυρώσεις'' το σπίτι.

Μιλουπακι

Μιλουπακι
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Νικολετα το ξερεις οτι το ιστορικο δεν μενει μονο σε μπαμπα, μαμα, παππου ,γιαγια, εμενα ο γιος μου κληρονομισε... απο την μακρινη ξαδερφη της μανας μου, οταν μου το ειπαν δεν το πιστευα απο ποσο μακρυα μπορει να παρει το dna που λενε

ΔώραΝι25

ΔώραΝι25
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Το μιλουπάκι μας αποστόμωσε ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕΤΕ??? 328109 ...Η έρευνα που ανάρτησε τα λέει όλα Laughing

GEODATOU

GEODATOU
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΥ ΜΙΛΟΥΠΑΚΙ!!!ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΟΙΤΑΞΑ ΛΙΓΑΚΙ ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΓΚΟΥΓΚΛΙ.ΕΜΕΝΑ ΥΠΝΟΒΑΤΟΥΣΕ Ο ΘΕΙΟΣ ΜΟΥ( Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΜΟΥ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕΤΑ ΜΟΝΟ ΕΓΩ....ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΩΡΑ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ!!!!
ΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΗΡΕ Η ΜΙΚΡΗ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ.ΜΗΝ ΕΙΜΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΗ!!!ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΜΟΥ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ!!!! Very Happy Very Happy

valerakievelinaki

valerakievelinaki
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
ελα ρε συ ενταξει καταλαβαινω οτι ειναι τρομακτικο με την ενοια να μην χτυπησει καπου το παιδι αλλα πιστευω οτι ειναι παροδικο και θα σταματησει καποια στιγμη !! το ειπες στον παιδιατρο ;;

GEODATOU

GEODATOU
ΟΧΙ, ΠΡΟΧΤΕ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΩ ΛΙΓΑΚΙ.ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΘΑ ΤΗΣ ΤΟ ΠΩ ΑΛΛΑ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΗΔΗ ΔΕΝ ΞΕΡΩ.ΕΠΕΙΔΗ ΣΟΥ ΛΕΩ ΥΠΝΟΒΑΤΟΥΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ.ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΤΡΟΜΑΖΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΞΥΠΝΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΩ ΗΡΕΜΑ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΗΣ.

Athin@

Athin@
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Πω πω αγχωτικό κι αυτό...το είχε κάνει ο αδερφός μικρός 3-4 φορές αλλά το έκοψε.Απλά είναι οτι πρέπει να έχεις το νου σου μες στη νυχτα ρε παιδί μου...

διδυμομανουλα 2004

διδυμομανουλα 2004
Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
για την υπνοβασια δεν ξερω
αλλα οτι το dna παει μεχρι 7 γενεες............

Dimitra83

Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
οντως με ανατριχιαζει να το σκεφτομαι σαν θεαμα αλλα πιο πολυ με τρομαζει να μην παθαινε κατι το παιδι.δε μου εχει τυχει τετοια περιπτωση στα παιδια μου μονο μια φορα ο αδερφος μου το ειχε κανει μικρος.σηκωθηκε πηγε στο σαλονι που ηταν οι γονεις μου τεντωθηκε κ ξαναγυρισε πισω Shocked

GEODATOU

GEODATOU
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ!!!ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ!!!!ΑΛΛΑ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΖΕ ΣΑΝ ΖΟΜΠΙ!!!!ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΥΛΑ!!!ΑΠΛΑ ΘΑ ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΡΥΜΕΝΟ!!!

Dimitra83

Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
λογικα θα πρεπει να σταματαει μετα απο καποια ηλικια σωστα?η κανω λαθος?ειμαι κ ασχετη με το θεμα.. Embarassed

GEODATOU

GEODATOU
EMENA ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 6 ΕΤΩΝ.ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΕΙΧΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟυ!!! Shocked Shocked Shocked

Dimitra83

Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
χαχαχα ε οχι κ να φερεις παπα στο παιδι Razz ο παιδιατρος σου ειπε αν υπαρχει καποιος τροπος να το σταματησει πιο νωρις?

μανουλα

Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Μου συνεβει 5-6 φορες αλλα θυμαμαι σε φασεις της ζωης μου που ενιωθα πολυ στρεσαρισμενη κ πιεσμενη.γυρω στα 20 ημουνα.Απο τοτε δεν μου χει ξανασυμβει,αν κ απο στρες αλλο τιποτα.Ισως ειναι παροδικο.Παντως κλειδωνε την πορτα κ μην της μιλας εκεινες τις στιγμες.Εμενα η συγατοικος μου παλια με ξυπνησε πανω σε τετοια φαση κ για πολυ ωρα δεν μπορουσα να καταλαβω που ημουν κ τι γινοταν.Δεν θυμομουν για λιγο τιποτα απ οτι με αφορουσε.Μπλακ αουτ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕΤΕ??? 911307 ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕΤΕ??? 911307 σαν να επαθα παροδικη αμνησια

purple

purple
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Δεν ξερω να αναλυσω το θεμα επιστημονικα αλλα το αρθρο που εβαλε το μιλουπακι ειναι κατατοπιστικο!

Απλα απαντησα στο θεμα γιατι εχω υπαρξει υπνοβατης μονο 2 φορες οταν ημουνα 16 χρονων ειμασταν στο εξοχικο καλοκαιρι και 2 βραδιες οχι συνεχομενες,σηκωθηκα(αφηγηση μαμας και αδερφης) ανοιξα το φως πηγα στην τουαλετα καθησα στο καπακι δεν εκανα την αναγκη μου ευτυχως,γυρισα στο κρεβατι και συνεχισα τον υπνο μου!Η μαμα μου γελουσε αλλα εκανε ησυχεια να μην ξυπνησω και η αδερφη μου που ειναι μικροτερη ειχε σοκαριστη η κακομοιρα να με βλεπει να πηγαινω σαν ζομπι! alien

GEODATOU

GEODATOU
ΕΜΕΝΑ Ο ΘΕΙΟΣ ΜΟΥ ΣΗΚΩΘΗΚΕ, ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΝΤΟΥΛΑΠΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΑΤΟΥΡΗΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΡΟΥΧΑ , ΤΗΝ ΕΚΛΕΙΣΕ ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 6.ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΡΒΑΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΕΜΕ!!!

faye

faye
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
κατι παρομοιο ειχε κανει και ο αντρας μου που ειχε βγει την αυλη του σπιτιου τους και κατουρησε ενα δεντρο μετα μπηκε παλι μεσα και κοιμηθηκε μια χαρα. Η πεθερα μου ειχε παθει μεγαλο σοκ

μανουλα

Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
faye έγραψε:κατι παρομοιο ειχε κανει και ο αντρας μου που ειχε βγει την αυλη του σπιτιου τους και κατουρησε ενα δεντρο μετα μπηκε παλι μεσα και κοιμηθηκε μια χαρα. Η πεθερα μου ειχε παθει μεγαλο σοκ
Χαχαχαχ στο καλο σου νυχτιατικα μ εκανες κ γελασα ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕΤΕ??? 215994 ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕΤΕ??? 215994

naysika

naysika
εμενα μου το εχει κανει καποιες φορες ο παναγιωτης.ενω κοιματε σηκωνετε και αντι για την τουλετα εχει παρει σβαρνα διαφορα σημεια οπως το καλαθει με τα παιχνιδια του που ειναι διπλα στο κρεβατι ,η στο διαδρομο του σπιτιου!!μετα το παω στο κρεβατι του σιγα σιγα αφου εχω ξεραθει στα γελια1

μανουλα

Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
naysika έγραψε:εμενα μου το εχει κανει καποιες φορες ο παναγιωτης.ενω κοιματε σηκωνετε και αντι για την τουλετα εχει παρει σβαρνα διαφορα σημεια οπως το καλαθει με τα παιχνιδια του που ειναι διπλα στο κρεβατι ,η στο διαδρομο του σπιτιου!!μετα το παω στο κρεβατι του σιγα σιγα αφου εχω ξεραθει στα γελια1
χαχαχαχαχ σαν τα κουταβακια..ααχ ξεφυγαμε παλιιι ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕΤΕ??? 654316 ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕΤΕ??? 654316

faye

faye
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
κοριτσια το κορυφαιο ηταν οτι ενω η πεθερα μου ειχε κλειδωσει κανονικα την πορτα ο αντρας μου μεσα στον υπνο του την ξεκλειδωσε πηγε ποτισε το δεντρακι της πεθερας μου μετα ξαναμπηκε στο σπιτι κλειδωσε και επεσε παλι στο κρεββατι η πεθερα μου ειχε παθει σοκ.

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 2]

Μετάβαση στη σελίδα : 1, 2  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Δωρεάν φόρουμ | Πολιτισμός | Childhood, Family | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις