Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
305 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 305 επισκέπτες :: 3 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 3]

zeta86

zeta86
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Areti2 έγραψε:
maro28 έγραψε:Να σου πω γιατι ενας ανθρωπος που ζει σε ενα χωριο με ενα κτηματακι να καλλιεργει κ δυο ζωακια για το γαλα κ το κρεας το πηγαδι του τις λαμπες το τζακι του τη σομπα του δεν ειναι αυταρκης;
Τα λιπάσματα για τις σοδειές από πού τα παίρνει; Το χωράφι πώς το σκάβει; Πώς κάνει σοδειές χωρίς φυτοφάρμακα και με νερό μόνο από το πηγάδι; Να υποθέσω πως δεν έχει τηλέφωνο, ηλεκτρικό, αποχέτευση; Δεν έχει ανάγκη για φάρμακα; Ψυγείο; Πλυντήριο; Απορρυπαντικά; Στη σκάφη πλένουν με σπιτικό σαπούνι; Τη σόμπα από πού την πήρε, την έφτιαξε; Ξύλα πού θα βρει όταν πια έχει κόψει όλα τα δέντρα της περιοχής του; Τηλεόραση, ραδιόφωνο, κομπιούτερ; Τα ρούχα του μόνος του θα τα φτιάξει κι αυτά; Καλλιεργεί και βαμβάκι μαζί με όλα τα άλλα στην πίσω αυλή του ή φοράει τα αποφόρια των άλλων; Η γυναίκα του δεν χρειάζεται σερβιέτες; Το παιδί του δεν χρειάζεται μολύβια, τετράδια, παπούτσια για να πάει σχολείο; Τι κάνουν όταν το παιδί αρρωσταίνει, αέρα να του πέσει ο πυρετός; Αν χρειαστεί νοσοκομειακή περίθαλψη, θα προτιμήσει να μείνει σπίτι λόγω αυτάρκειας;

Αν αυτή τη ζωή ονειρεύεσαι για τον εαυτό σου, είναι πολύ εύκολο να την αποκτήσεις. Έρημα είναι τα χωριά στις ορεινές περιοχές, παράτατα όλα και πάνε να κάνεις τη ζωή της αυτάρκειας. Όλη μέρα στα χωράφια με τα ζώα και το βράδυ θα επιστρέφει σπίτι, θα ανάβεις κεριά που έχεις φτιάξει μόνη σου (γιατί ξέρεις οι λάμπες καίνε - πετρέλαιο, γκάζι, ηλεκτρικό - πάντως καίνε πράγματα που δεν θα τα έχεις εσύ ο αυτάρκης) και θα προσεύχεσαι να μην χτυπήσει το παιδί σου και πάθει τέτανο.

Το να κάθεσαι πίσω από το κομπιούτερ σου και να μιλάς για αυτάρκεια δεν σε κάνει επαναστάτη.
Μα δεν ειπε οτι θελει να ζησει ετσι η ιδια..μιλησρ για αυτους που ζουν στα χωρια τους ετσι κ δεν εχουν φυγει απο κει..εγω αυτο καταλαβα τουλαχιστον...εκ των πραγματων μια οικογενεια με παιδια δεν μπορει να ζησει ετσι..αλλα δεν ειπε αυτο..

zeta86

zeta86
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Βρε αρετη να σε ρωτησω κατι..στην επαρχια καποιοι εχουν κ μισο στρεμμα κηπο κ φυτευουν 5 ντοματιες,πιπεριες,μελιτζανιες κτλ κ βγαζουν τα λαχανικα του χρονου αν υπαρχει κ καταψυκτης στο σπιτι να αποθηκευσουν..αυτο γτ να απαγορευτει??κ γτ πρεπει να καλλιεργω με τους σπορους που θα μου επιβαλλουν αυτοι??το μεταλλαγμενο ειναι οτι χειροτερο..γτ να μου το βαλουν στο σπιτι με το ζορι..??αυτο ειπαμε..

maro28

maro28
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Αρετη μη με ειρωνευεσαι κ ριχνεις το επιπεδο....εγω μιλησα για πολυ καλη κ ποιοτικη ζωη οπου μπορουν ακομα κ να ανταλασσονται προιοντα κ υπηρεσιες.μιλησα για μεγαλυτερη ηθικοτητα κ ανθρωπια κ αν θες να μιλησω κ ωμα ναι οι προγονοι μας ειχαν γκατς να ζησουν πιο δυσκολα αλλα ελευθεροι εμας η πολυ τεχνολογια ο υπερκαταναλωτισμος ο μοντερνισμος κ αλλες τετοιες τεχνητες κ υποκινουμενες εννοιες μας εφαγαν.καποιοι την προηγουμενη δεκαετια εγιναν νροπλουτοι δεν ξερω κ γω με τι τροπους κ ανεβηκε η μυτη τους δεκα ποντους κ τωρα που φαγανε τη μουρη τους γινανε αριστεροι αλλα κ αυτοι ψευτοαριστεροι ειναι....ασε λοιπον τις ειρωνιες γιατι σ αυτους τους καιρους εμεις οι οικοηενειαρχες κ ολοι οι ελληνες πρεπει να μαστε ενωμενοι κ με καλες προθεσεις οσο κ αν διαφωνουμε...γιατι οι καιροι ειναι πολυ δυσκολοι

http://<div><a target=_blank href=http://www.pregnology

maro28

maro28
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Δεν ειπα να γυρισουμε στον 20ο αιωνα αλλα οχι να τα ισοπεδωσουμε ολα κ να μας κανουν οτι θελουν σαν αβουλα οντα σαν ρομποτσκια να μας ταιζουν κουτοχορτο κ δηλητηρια κ να λεμε ναι να μας μαρκαρουν σαν τα γελαδια κ να λεμε ναι για λιγα ψιχουλα...ελεος γιατι μας εδωσε το νου ο θεος;;;;μονο για το κακο;τη διαφθορα κ το ξεπουλημα;αλλα ξερουν τι κανουν καποιοι μας μετετρεψαν σε κοιλιοδουλους κ μαλθακους με σκοπο να μας φτωχοποιησουν κ μετα να τρεχουμε για ενα ψαροκοκαλο σαν τους λυσσασμενους με καθε κοστος.....

zeta86

zeta86
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Στο τελευταιο που λες συμφωνω μαρω..μας φτασανε σαν κρατος στα ορια της φτωχιας κ λεμε ευχαριστω για ψιχουλα..εγω δεν μπορω να χωνεψω οτι τοσα χρονια σπουδαζαμε καναμε μεταπτυχιακα κ ποσες ξενες γλωσσες για να μας πουν τωρα παρε 400 ευρω κ πολλα ειναι γτ υπαρχουν κ χωρες με πολυ πιο χαμηλο βασικο μισθο..κ γιατι να μαι ικανοποιημενος με τα 400??κ γιατι να με συγκρινεις με αλλες χωρες που ειναι χειροτερα??συγκρινε με με αλλες που ειναι καλυτερα..φτασαμε να χαιρομαστε που ο βασικος θα γινει ,οταν γινει,700 ευρω..εγω με αυτα δεν χαιρομαι...

maro28

maro28
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Αγγλικα γαλλικα ecdl ασφ.συμβουλο κ πτυχιο της παντειου για να παρακαλαω να βγει η κοινωφελης εργασια για 5 μηνες κ 490ε.ερχεσαι στα λογια μου.α κ η κοινωφ.εργασια εχει γινει σηριαλ εδω κ να χρονο παιζουν με τον πονο μας

zeta86

zeta86
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Αυτα με τρωνε καθε μερα μαρω...τι καναμε?σπουδασαμε απο το υστερημα των γονιων μας(δεν ειχα πλουσιους γονεις..)..μας δωσανε τα παντα χωρις να κλεψουν κ τωρα τι??γιατι να πληρωνουμε εμεις αυτα που φαγανε αλλοι??η ευκολη λυση υπηρχε κ για μας αλλα δεν την διαλεξαμε..δουλεψα με το που βγηκα απο το πανεπιστημιο στο αντικειμενο μου με εναν αξιοπρεπη μισθο..πηρα το μεταπτυχιακο κ το διδακτορικο κ φτασανε 8 χρονια μετα παντρεμενη με παιδι να μου πανε το μισθο στα 600 ευρω!!!δουλευα 12ωρες την ημερα..κ το δεχτηκα..κ σου λεει ο κυριος ταδε της ευρωπης τι???600 ευρω???πολλα!!!!να πανε στα 490!!!κ μου λεει το καλο μου αφεντικο θα πας 490 κ φυσικα δεν θα μειωθει το ωραριο.κ λεω ευχαριστω δεν θα παρω!!!εκει μας φτασανε..φυσικα μετα απο μενα ουρα θα κανανε για τα 490 ευρω.αλλα δεν πιστευω πως αυτο ειναι που αξιζει στους νεους ανθρωπους που προσπαθουν να ξεκινησουν οικογενεια ..δεν μας αξιζει ολο αυτο..

maro28

maro28
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Εχουν απαξιωθει τα παντα ακομα κ η ιδια η ζωη πατε παραδειγμα απο τη σουπερ υγεια που παρεχεται στα δημοσια νοσοκομεια κ θελανε να πληρωνουμε κ εισητηριο τοσο κοροιδια πια....αλλα να θεσμοθετησουν να ναι ολος ο κοσμος δοτης οργανων με το ετσι θελω ηξεραν γιατι ετσι τους προσταξαν....δεν εχουμε δικαιωμα σε τπτ..κ η καρτα του πολιτη ειναι οτι θα μας τυλιξουν σε μια κολα χαρτι κ οποιος τολμησει να αντιδρασει θα τον φαει το σκοταδι προς παραδειγματισμο....ειναι απλα το προτελευταιο βημα πριν την πληρη εξαθλιωση υποταγη...ας προφυλαχθουμε με το οχι μας πριν να ναι αργα...

Areti2

Areti2
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
zeta86 έγραψε:Μα δεν ειπε οτι θελει να ζησει ετσι η ιδια..μιλησρ για αυτους που ζουν στα χωρια τους ετσι κ δεν εχουν φυγει απο κει..εγω αυτο καταλαβα τουλαχιστον...εκ των πραγματων μια οικογενεια με παιδια δεν μπορει να ζησει ετσι..αλλα δεν ειπε αυτο..
Η συζήτηση ήταν για το αν μπορούμε να είμαστε αυτάρκεις ως χώρα προτίστως. Αυτάρκεις σημαίνει να μην έχουμε ανάγκη κανένα, να παράγουμε μόνοι μας όσα χρειαζόμαστε και όσα καταναλώνουμε. Η απάντηση είναι ότι δεν μπορούμε να είμαστε πραγματικά αυτάρκεις ούτε ως κοινότητες ούτε ως χώρα. Τώρα όποιος θέλει να ζήσει σαν ερημίτης, σαφώς μπορεί να το προσπαθήσει, αλλά αυτάρκης δεν θα είναι σε καμία περίπτωση.

Areti2

Areti2
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
maro28 έγραψε:Αρετη μη με ειρωνευεσαι κ ριχνεις το επιπεδο....εγω μιλησα για πολυ καλη κ ποιοτικη ζωη οπου μπορουν ακομα κ να ανταλασσονται προιοντα κ υπηρεσιες.
"Πολύ καλή και ποιοτική ζωή" είναι να ζεις σε ένα χωριό με δύο κατσικούλες, να μην έχεις φως, τρεχούμενο νερό, τηλέφωνο, να ζεσταίνεσαι με σόμπες και να βασίζεσαι σε ανταλλαγή προϊόντων και υπηρεσιών για να τα βγάλεις πέρα; Ευχαριστώ, δεν θα πάρω.

Δεν ρίχνω εγώ το επίπεδο κορίτσι μου, αλλά εσύ που προσπαθείς να πασάρεις το πισογύρισμα ως πρόοδο...

Areti2

Areti2
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
zeta86 έγραψε:Βρε αρετη να σε ρωτησω κατι..στην επαρχια καποιοι εχουν κ μισο στρεμμα κηπο κ φυτευουν 5 ντοματιες,πιπεριες,μελιτζανιες κτλ κ βγαζουν τα λαχανικα του χρονου αν υπαρχει κ καταψυκτης στο σπιτι να αποθηκευσουν..αυτο γτ να απαγορευτει??
Ποιος το απαγορεύει αυτό?

zeta86

zeta86
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Συζητηθηκε πριν απο περιπου 2 χρονια απο την τοτε κυβερνηση κ παγωσε για λιγο...μπορεις να ανατρεξεις στο ιντερνετ κ να να διαβασεις σχετικα..απλα γραψε απαγορευση λαχανοκηπων κ διαβασε τα σχετικα αρθρα..θα περνουσε δημοψηφισμα οπου αν θελαμε να καλλιεργουμε θα καλλιεργουσαμε με σπορους που αυτοι θα εγκρινουν..δλδ εγω που θελω να τρωω βιολογικα κ μη μεταλλαγμενα θα μου το απαγορευαν κ θα πρεπε να σπειρω με σπορους δικους τους που σιγα μη φυτρωνε κατι χωρις το φυτοφαρμακο της φαρμακοβιομηχανιας που θα εμπορευοταν τους σπορους..

Areti2

Areti2
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
zeta86 έγραψε:Συζητηθηκε πριν απο περιπου 2 χρονια απο την τοτε κυβερνηση κ παγωσε για λιγο...μπορεις να ανατρεξεις στο ιντερνετ κ να να διαβασεις σχετικα..απλα γραψε απαγορευση λαχανοκηπων κ διαβασε τα σχετικα αρθρα..θα περνουσε δημοψηφισμα οπου αν θελαμε να καλλιεργουμε θα καλλιεργουσαμε με σπορους που αυτοι θα εγκρινουν..δλδ εγω που θελω να τρωω βιολογικα κ μη μεταλλαγμενα θα μου το απαγορευαν κ θα πρεπε να σπειρω με σπορους δικους τους που σιγα μη φυτρωνε κατι χωρις το φυτοφαρμακο της φαρμακοβιομηχανιας που θα εμπορευοταν τους σπορους..
Συζητήθηκε από ποιους? Τους εξωγήινους που μας ψεκάζουν; Rolling Eyes

Από μια γρήγορη έρευνα στο ίντερνετ δεν βρίσκω ούτε μία αναφορά αυτής της υποτιθέμενης απαγόρευσης σε σοβαρό ειδησεογραφικό σάιτ, ενώ όλες οι αναφορές που βρίσκω σε μπλογκ συνδέουν την απαγόρευση καλλιεργιών στα σπίτια με μια υποτιθέμενη απαγόρευση στις ΗΠΑ (έναν νόμο S-510) που όμως είναι μούφα. Με άλλα λόγια, διάβασε ένας μια μούφα στο ίντερνετ για κάποιο νόμο που και καλά θα εφαρμοζόταν στις ΗΠΑ και δημιούργησε μια δική του ιστορία για έναν ανάλογο νόμο στην Ελλάδα. Δημοσίευσε την ιστορία του στο ίντερνετ και την έχαψαν όλα τα ψάρια, με αποτέλεσμα τώρα να καθόμαστε να τη συζητάμε λες και είναι γεγονός!

Ακόμα κι αν δεχτούμε ότι θα γίνει και στην Ελλάδα αυτό που υποτίθεται ότι έγινε στην Αμερική, ο αμερικάνικος νόμος αφορούσε σε καλλιέργιες που γίνονται με σκοπό το εμπόριο, δηλαδή όχι αυτά που βάζεις εσύ στον κηπάκο σου για να τα φας εσύ, αλλά για να τα πουλήσεις σε άλλους. Από αυτή την άποψη καλό θα ήταν να βάλει το κράτος κάποιους περιορισμούς γιατί εσύ μπορεί να καλλιεργείς ντομάτες τίγκα στα φυτοφάρμακα και να μου της πουλάς για βιολογικές. Εμένα ποιος θα με προστατέψει αν δεν παρέμβει το κράτος?

Μην καταπίνετε αμάσητη όποια βλακεία διαβάσετε στο ίντερνετ.

Areti2

Areti2
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Έψαξα και βρήκα την ενημέρωση για το σχετικό νομοσχέδιο (PROPOSAL FOR A NEW
PLANT REPRODUCTIVE MATERIAL LAW) της ΕΕ η οποία λέει:

5. Is the new proposal going to regulate what people plant in their gardens?
Private gardeners and farmers who use seeds and plants and produce them for their own
consumption are not covered by this proposal. The proposal only concerns the marketing
of plant reproductive material, and production of that material with a view to marketing.

6. Does the proposal oblige farmers to only produce and use only certified seed?
No. The draft Regulation offers the choice to breeders and farmers to breed and use
either certified or non-certified (standard) material. This should depend on the needs and
choices of each farmer. Certified material offers higher guarantees concerning quality
and health, while standard material usually entails lower costs.

Από εκεί και πέρα, ο καθένας φαντασιώνεται ό,τι θέλει.

http://ec.europa.eu/food/plant/plant_propagation_material/review_eu_rules/docs/faq_regulation_proposal_en.pdf

zeta86

zeta86
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Areti2 έγραψε:
zeta86 έγραψε:Συζητηθηκε πριν απο περιπου 2 χρονια απο την τοτε κυβερνηση κ παγωσε για λιγο...μπορεις να ανατρεξεις στο ιντερνετ κ να να διαβασεις σχετικα..απλα γραψε απαγορευση λαχανοκηπων κ διαβασε τα σχετικα αρθρα..θα περνουσε δημοψηφισμα οπου αν θελαμε να καλλιεργουμε θα καλλιεργουσαμε με σπορους που αυτοι θα εγκρινουν..δλδ εγω που θελω να τρωω βιολογικα κ μη μεταλλαγμενα θα μου το απαγορευαν κ θα πρεπε να σπειρω με σπορους δικους τους που σιγα μη φυτρωνε κατι χωρις το φυτοφαρμακο της φαρμακοβιομηχανιας που θα εμπορευοταν τους σπορους..
Συζητήθηκε από ποιους? Τους εξωγήινους που μας ψεκάζουν; Rolling Eyes

Από μια γρήγορη έρευνα στο ίντερνετ δεν βρίσκω ούτε μία αναφορά αυτής της υποτιθέμενης απαγόρευσης σε σοβαρό ειδησεογραφικό σάιτ, ενώ όλες οι αναφορές που βρίσκω σε μπλογκ συνδέουν την απαγόρευση καλλιεργιών στα σπίτια με μια υποτιθέμενη απαγόρευση στις ΗΠΑ (έναν νόμο S-510) που όμως είναι μούφα. Με άλλα λόγια, διάβασε ένας μια μούφα στο ίντερνετ για κάποιο νόμο που και καλά θα εφαρμοζόταν στις ΗΠΑ και δημιούργησε μια δική του ιστορία για έναν ανάλογο νόμο στην Ελλάδα. Δημοσίευσε την ιστορία του στο ίντερνετ και την έχαψαν όλα τα ψάρια, με αποτέλεσμα τώρα να καθόμαστε να τη συζητάμε λες και είναι γεγονός!

Ακόμα κι αν δεχτούμε ότι θα γίνει και στην Ελλάδα αυτό που υποτίθεται ότι έγινε στην Αμερική, ο αμερικάνικος νόμος αφορούσε σε καλλιέργιες που γίνονται με σκοπό το εμπόριο, δηλαδή όχι αυτά που βάζεις εσύ στον κηπάκο σου για να τα φας εσύ, αλλά για να τα πουλήσεις σε άλλους. Από αυτή την άποψη καλό θα ήταν να βάλει το κράτος κάποιους περιορισμούς γιατί εσύ μπορεί να καλλιεργείς ντομάτες τίγκα στα φυτοφάρμακα και να μου της πουλάς για βιολογικές. Εμένα ποιος θα με προστατέψει αν δεν παρέμβει το κράτος?

Μην καταπίνετε αμάσητη όποια βλακεία διαβάσετε στο ίντερνετ.
Δηλαδη αρετη οποιος διαφωνει μαζι σου κ εκφραζει μια αντιθετη αποψη ειναι μουφα κ ψεκασμενος απο εξωγηινο...δεν χρησιμοποιησα χαρακτηρισμους κ μεχρι τωρα μιλαω ομορφα κ εκφραζω την αποψη μου χωρις να σε προσβαλλω..ειχε γινει θεμα σε ολες τις ειδησεις.δεν το εβγαλα απο το μυαλο μου.το διδακτορικο μου ηταν πανω στα μεταλλαγμενα κ το συζητουσαμε με ολους τους επιστημονες σε συνεδρια..φυσικα ηταν ψεκασμενοι κ αυτοι..καλως..το θεμα τελειωνει εδω για μενα ..προφανως εχω να κανω με μια γνωστρια των παντων κ οτι κ να πω εγω θα ναι μουφες..τωρα το τι τρωω κ τι δεν τρωω αμασητο ας το κρινουν αυτοι που με ξερουν κ γνωριζουν την ερευνα μου..εσυ συνεχισε να ενημερωνεσαι απο τα εγκυρα κ σοβαρα site συμφωνα με τη γνωμη σου παντα..τα υπολοιπα που ενημερωνομαστε εμεις τα ψαρια ειναι αστα να πανε..κ κατι τελευταιο..ελεγχοι γινονται κ τα βιολογικα ειναι βιολογικα..αν ψωνιζεις απο πιστοποιημενη βιολογικη αγορα κ οχι απο πλανοδιους..το αν ειναι μεταλλαγμενο δεν το ξερεις ομως..εκτος κ αν τα μεταλλαγμενα τροφιμα ειναι κ αυτα αποκυημα της φαντασιας καποιων..καληνυχτα..

Areti2

Areti2
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Βάλε μου ΜΙΑ έγκυρη πηγή που να λέει ότι υπήρχε πλάνο να απαγορευτεί ή να ελεχθεί η καλλιέργεια λαχανικών για προσωπική χρήση.

Και μετά συνεχίζουμε τη συζήτηση, η οποία (σου θυμίζω) είναι αν μπορούμε να έχουμε λαχανόκηπους για να γίνουμε αυτάρκεις. Όχι τα βιολογικά, τα μεταλλαγμένα, το διδακτορικό σου και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.

Αν δεν υπήρχε κάποια πρόθεση να μας σταματήσουν να φυτεύουμε δικά μας λαχανικά, δεν υπάρχει λόγος πανικού, σωστά; Μια χαρά μπορούμε να πορευτούμε στο δρόμο της αυτάρκειας.

zeta86

zeta86
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Συγνωμη τωρα θα με τρελανεις...εγραψα εγω καπου οτι μπορουμε να μαστε αυταρκεις με ενα λαχανοκηπο???αλλη κοπελα μιλησε για αυταρκεια κ οχι εγω..μπορεις να συνεχισεις την συζητηση μαζι της λοιπον.. Τι εννοεις εσυ με το εγκυρη πηγη?ποια κατα την αποψη σου θεωρειται εγκυρη πηγη?

zeta86

zeta86
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
http://worldagronomists.blogspot.gr/2013/05/blog-post.html
http://worldagronomists.blogspot.gr/2014/03/blog-post_14.html
Μαλλον οι επιστημονες αυτοι τα φανταστηκαν περι ψηφισης νομοσχεδιου στην Ε.Ε...
Στελνουν ανοιχτες επιστολες για κατι που φανταστηκαν..
Αλλα ενα site επιστημονων για σενα δεν ειναι εγκυρη πηγη να φανταστω..

maro28

maro28
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Ζετα μου ασε καποιους να εθελοτυφλουν να κλεινουν τα ματια στην πρσγματικοτητα γιατι ετσι τους βολευει να νομιζουν οτι ολα βαινουν καλως κ για το καλο μας γιατι εχει πλασαριστει καλα το παραμυθακι τους κ καποιοι το χαψανε γι αυτο φτασαμε ως εδω....το ποιος ριχνει το επιπεδο φανηκε....κ το θεμα που ανοιξα υπενθυμιζω ειναι κατι απτο κ θα το αντιμετωπισουμε κ λεγετσι καρτα του πολιτη...οσο για την αυταρκεια εξυπνη ως ενα βαθμο η ελλαδα θα μπορουσε να την εχει σν καποιοι δεν φροντιζαν να της το απαηορευσουν επειτηδες...καποια περιοδο κ πριν μπουμε στην εοκ εδω υπηρχαν πολλες ελληνικες επιχειρησεις που φροντισαν με δολιο τροπο να κλεισουν ακομα κ τα ξενοφερτα σουπερ μαρκετ ηρθαν για να κλεισουν τα μικρα καταστηματα κ μπακαλικα κ ετσι να εξαρτηθουμε απο τα προιοντα των πολυρθνικων ξενων εταιρειων αν δεν μας σταμσταγαν η ανα πτυξη της ελλαδιτσας σημετα θα ταν σλλη κ σπ τσ δικα της χερια...δεν θ χε αναγκη το κρατος τωρα να ξεπουλαει ακουσον σκουσον τα νησια κ τις παραλιες μας μυριστηκαν φιλετα κ προετοιμασαν το εδσφος της αρπαγης εδω κ δεκαετιας κ βεβαια οι προδοτες που ψηφιζαμε τους τα παραχωρισαν κ επσιξαν το παιχνιδι τους..αν λοιπον ανοιξουμε συτο το θεμα καλυτερα να παμε για καφε γιατι δεν τελειωνει η αηδια που μας εφετε εδωβυπαρχουν πολλες κ σισχρες λεπτομερειες για την φτωχοποιηση μας....

maro28

maro28
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Α κ τωρα θελουν να μας παρουν κ τα δημοσια αγαθα τα στοιχειωδη φως νερο τηλ μεταφορες τα παντα κ να βαζουν το κοστος οσο θελουν αυτοι κ ας μεινουμε διψασμενοι στο σπιτι βρωμικοι να ψοφαμε απο το κρυο κ τη ζεστη κ να μην μπορουμε να παρουμε το λεωφορειο....ωραια ζωη ε;;;αρετη;;γι αυτο μην υποτιμας την υπαιθρο που μπορει μια μερα να σωσει ανθρωπους κ ας μην υπαρχει δεη...γιατι κ στην πολη αν δεν εχεις μια στο παντελονι εισαι ενα τιποταααα κ στο δρομο να σε δουν να ψοφας χεστηκαν ελα να μου πεις τοτε για τις δυσκολιες του χωριοθ κ αν θα μπορουσες εκει να επιβιωσεις.αν δεν εχεις μια η πολη θα πεσει να σε κατασπαραξει κ ας εχει δεη κ ας εχει σερβιετες μολυβια νοσοκομεια φαρμακα καυσαεριο μολυνση δηλητηρια κακοποιους μεταναστες διασκεδαση κ ακολασιες.....

zeta86

zeta86
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Δυστυχως αυτο που καταλαβα ειναι πως απλοι ανθρωποι αγνωστοι μεταξυ μας χωρις να χουμε κατι να χωρισουμε κ δεν μπορουμε να κανουμε μια πολιτισμενη κουβεντα...αρκει ενας που συνηθως ειναι κ ο φωτεινος παντογνωστης για να μειωνει τον συνομιλητη του,να προβαινει ευκολα σε χαρακτηρισμους κ προσβλητικους μαλιστα κ να μη σεβεται την αντιθετη αποψη..καπως ετσι συνομιλουν κ οι πολιτικοι..εχω μαθει να σεβομαι κ να ακουω τον συνομιλητη μου κ αν διαφωνει καποιος μαζι μου χαιρομαι γτ σημαινει πως καποιος σκεφτηκε κατι παραπερα κ το ψαχνω..κ κ αν κανει λαθος σε καμια περιπτωση δεν τον μειωνω με ειρωνειες κ χαρακτηρισμους..κ δεν ετυχε να χω κ τετοιους συνομιλητες ποτε..τελικα ειναι ευκολο σε ενα φορουμ που δεν εχουμε τον αλλον απεναντι μας να βγαζουμε τον πραγματικο μας εαυτο κ να μιλαμε με ασχημο κ υποτιμητικο τροπο σε αλλους..η αρετη ζητησε εγκυρες πηγες..οι εγκυρες πηγες μπορει να ειναι ολα τα "μη ελεγχομενα ΜΜΕ" (αν υπαρχουν πειτε μου..)..κ οπως η ιδια ανεφερε για εξωτερικο στην αρχη θα την παραπεμψω σε οσους γνωστους εχει εκει..ο αδερφος μου ζει κ εργαζεται στην ολλανδια,η κουμπαρα μου στη γαλλια κ οι δυο αδερφικοι φιλοι του συζυγου μου βελγιο κ αυστρια αντιστοιχα..οταν ηταν να περασει το σχετικο νομοσχεδιο απο την ΕΕ γινανε διαδηλωσεις σε πολλες ευρωπαικες πρωτευουσες εναντιον της ψηφισης του..ηταν κ αυτοι ψεκασμενοι κ βλεπανε φαντασματα ,ετσι?να ειστε καλα κοριτσια..

maro28

maro28
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Ζετα εγω ποτε δεν ειχα ειρωνικη διαθεση στο θεμα που ανοιξα αλλα μερικοι ανθρωποι προκαλουν ισως κ σκοπιμα .....απλα ηθελα να της αποδειξω με τον τροπο που καταλαβαινει εκεινη οτι σε καποια σημεια κανει λαθος κ κακως ειρωνευεται κ κατεβαζει το επιπεδο μιας κουβεντας με θεμα που αφορα ολους μας...συμφωνω οτι στα φορουμ οι αποψεις κ δη οι αντιθετες δεν γινονται σεβαστες πολλοι μπαινουν για να εκτονωθουν κ να βρισουν κ ειναι λυπηρο...

mhtsaina

mhtsaina
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Ουδεποτε εισηχθη προς ψηφιση στην ελληνικη βουλη τετοιο νομοσχεδιο. Ουδεποτε. Ολα τα υπολοιπα, τα ασπαζομαι, τα σεβομαι, αλλα μεχρι του σημειου με τα υπονοουμενα για το 666 και την Αποκαλυψη. Απο κει και περα το χαος. Δε μπορουμε να εκφερουμε αποψεις παραμαζωμα τοσο ελαφρα τη καρδια οταν δεν εχουμε σχετικες σπουδες

Areti2

Areti2
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
zeta86 έγραψε:Συγνωμη τωρα θα με τρελανεις...εγραψα εγω καπου οτι μπορουμε να μαστε αυταρκεις με ενα λαχανοκηπο???αλλη κοπελα μιλησε για αυταρκεια κ οχι εγω..μπορεις να συνεχισεις την συζητηση μαζι της λοιπον.. Τι εννοεις εσυ με το εγκυρη πηγη?ποια κατα την αποψη σου θεωρειται εγκυρη πηγη?
Οπωσδήποτε ΔΕΝ θεωρώ έγκυρη πηγή μία και μοναδική αναφορά σε ένα μπλογκ. Αλλά ας δεχτούμε πως η πηγή είναι έγκυρη. Ο τίτλος λέει:

Αναθεώρηση της νομοθεσίας για την εμπορία σπόρων.

Από την εμπορία σπόρων πώς πήγαμε στην απαγόρευση της δημιουργίας λαχανόκηπων στα μπαλκόνια του κοσμάκη; Μπορείς να μου εξηγήσεις;

Σου ξαναθυμίζω αυτό που ΕΣΥ είπες:

zeta86 έγραψε:Βρε αρετη να σε ρωτησω κατι..στην επαρχια καποιοι εχουν κ μισο στρεμμα κηπο κ φυτευουν 5 ντοματιες,πιπεριες,μελιτζανιες κτλ κ βγαζουν τα λαχανικα του χρονου αν υπαρχει κ καταψυκτης στο σπιτι να αποθηκευσουν..αυτο γτ να απαγορευτει??

Και ρωτάω κι εγώ. ΠΟΙΟΣ το απαγορεύει αυτό???

Εσύ μπήκες εμβόλιμη στη συζήτηση υποστηρίζοντας ότι αυτή η απαγόρευση συζητήθηκε από την κυβέρνηση πριν 2 χρόνια και μετά πάγωσε. Και σε ρωτάω από πού ενημερώθηκες ότι η κυβέρνηση συζήτησε την απαγόρευση των λαχανόκηπων και μου στέλνεις λινκ από ένα μπλογκ όπου ένας γεωπόνος στέλνει ανοιχτή επιστολή στις Βρυξέλλες για να διαμαρτυρηθεί σχετικά με μια νέα νομοθεσία για την εμπορία σπόρων.

Δηλαδή ό,τι να' ναι.

maro28

maro28
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Οσον αφορα τη φυτευση στη αμερικη ισχυει απο το 2013 νομος s510 γιατι να μην συμβει λοιπον κ στην ελλαδα οταν γιγαντιαιες πολυεθνικες ασκουν τεραστιες πιεσης για το συμφερον τους.οσον αφορα τους σπορους κ αλλα μεταλλαγμενα τροφιμα ψαξε πληροφιριες για την εταιρια monsatoπαγκοσμια συνομωσια....ριξε μια ματια στα μεταλλαγμενα κρεατα που θελουν στο αμεσο μελλον να μας ταιζουν σε ευρια κλιμακα τωρα το κανουν μονο τα φαστφουνταδικα......μολις ψαξεις αυτα ελα να συζητησουμε...επισης στην αμερικη ριξε κ μια ματια τι ειναι οι νομοι του obamacare στην υγεια εχει καποιες αντιστοιχιες μελλοντικα με την καρτα του πολιτη τα τσιπακια κ το 666 που μια κοπελα θεωρει βλακειες κ θρησκοληψιες χωρις να ψαχνει κ να ρωτα για αποδειξεις

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 3]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις