Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
529 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 529 επισκέπτες :: 3 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 2]

xrysa 1981

xrysa 1981
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
νομιζω πως διαγνωση για αυτο το συνδρομο γινετε μετα τα 5 χρονια του παιδιου!!
αλλα καλο θα ηταν να μιλησεις με εναν παιδοψυχολογο ακομα και απο το τηλεφωνο αν δεν μπορεις να βρεις καποιον στο νησι!!!!!!

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
nomikoula στα γρηγορα που μιλησα με την ξαδερφουλα μου,μου ειπε οτι διαγνωση δεν γινεται ετσι χωρις να δει καποιος ειδικος το παιδι,ειναι φυσιολογικο ενα παιδι να κινειται τοσο (και ο δικος μου δεν καθεται στιγμη) ειναι απαραιτητο για την αναπτυξη τους να κινουνται πολυ (αυτο το ειχα διαβασει και απο διαφορους γιατρους).Κοινως αν το εχεις αγχος μπορεις να απευθυνθεις σε καποιον λογοθεραπευτη,λογοπεδικο να κανουν τεστ αξιολογησης στο παιδι,να το δουν απο κοντα και να κρινουν.
Δυστυχως δεν μπορουσε να μου πει πολλα γιατι τα στοιχεια που της εδωσα ηταν λιγα κ οπως ειπα πιο πανω αν δεν δει ενα παιδι δεν κανει αξιολογηση,ασε που νομιζε οτι την ξαναρωταγα για τον δικο μου (ναι,ειχα και εγω αυτη την απορια χεχ) και με κατσαδιαζε Smile

nomikoula

nomikoula
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
litsakos έγραψε:nomikoula στα γρηγορα που μιλησα με την ξαδερφουλα μου,μου ειπε οτι διαγνωση δεν γινεται ετσι χωρις να δει καποιος ειδικος το παιδι,ειναι φυσιολογικο ενα παιδι να κινειται τοσο (και ο δικος μου δεν καθεται στιγμη) ειναι απαραιτητο για την αναπτυξη τους να κινουνται πολυ (αυτο το ειχα διαβασει και απο διαφορους γιατρους).Κοινως αν το εχεις αγχος μπορεις να απευθυνθεις σε καποιον λογοθεραπευτη,λογοπεδικο να κανουν τεστ αξιολογησης στο παιδι,να το δουν απο κοντα και να κρινουν.
Δυστυχως δεν μπορουσε να μου πει πολλα γιατι τα στοιχεια που της εδωσα ηταν λιγα κ οπως ειπα πιο πανω αν δεν δει ενα παιδι δεν κανει αξιολογηση,ασε που νομιζε οτι την ξαναρωταγα για τον δικο μου (ναι,ειχα και εγω αυτη την απορια χεχ) και με κατσαδιαζε Smile
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΛΙΤΣΑΚΟ ΜΟΥ.......ΔΕΥΕΤΕΡΑ ΘΑ ΠΑΡΩ ΝΑ ΔΩ ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΝΕΑ...

nomikoula

nomikoula
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΕΣ ΣΑΣ...,ΟΛΙΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΕΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ....

xazomammy

xazomammy
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Καλησπέρα. Nomikoula.

Αρχικά να αναφέρω ότι είμαι Εργοθεραπεύτρια.
Δεν θα σου κάνω διάγνωση γιατί την διάγνωση δεν την κάνουμε ούτε εμείς οι Εργοθεραπευτές, ούτε η Λογοθεραπευτές ούτε οι Εκπαιδευτικοί κ.τ.λ. Αλλά κυρίως οι Παιδοψυχίατροι. Εμείς συμμετέχουμε στην διάγνωση κάνοντας αξιολόγηση κ στην συνέχεια εφόσον έχουμε την διάγνωση από τον γιατρό αξιολογούμε –σχεδιάζουμε κ προβαίνουμε σε θεραπευτική παρέμβαση. Επίσης εφόσον δεν εχω δει το παιδί, δεν θα μπορούσα να πω τίποτα με σιγουριά χωρίς να το εχω αξιολογήσει (ούτε εγώ, ούτε κανένας ειδικός). Δουλεύοντας όμως 8 χρόνια με παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές (ανάμεσα του κ ΔΕΠ(Υ)) , θα σου πω ότι στην ηλικία που αναφέρεις είναι φυσιολογική η συγκεκριμένη συμπεριφορά, τουλάχιστον έτσι όπως την περιγράφεις. Συνήθως από τα 5 έτη κ μετά μας ανησυχούν παρόμοιες συμπεριφορές. Εάν όμως έχεις παρατηρήσει ότι η συμπεριφορά κ απόδοση του παιδιού σου διαφέρει πολυ από την ανάλογη συμπεριφορά κ απόδοση συνομήλικων του κ προβληματίζεσαι γενικά μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιο δημόσιο κέντρο αξιολόγησης, για να διαπιστώσεις εάν υπάρχει κάποιο θέμα που χρήζει παρέμβασης. Εύχομαι να είναι απλά οι υπερβολικές ανησυχίες μια γλυκιάς μανούλας.

nomikoula

nomikoula
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
xazomammy έγραψε:Καλησπέρα. Nomikoula.

Αρχικά να αναφέρω ότι είμαι Εργοθεραπεύτρια.
Δεν θα σου κάνω διάγνωση γιατί την διάγνωση δεν την κάνουμε ούτε εμείς οι Εργοθεραπευτές, ούτε η Λογοθεραπευτές ούτε οι Εκπαιδευτικοί κ.τ.λ. Αλλά κυρίως οι Παιδοψυχίατροι. Εμείς συμμετέχουμε στην διάγνωση κάνοντας αξιολόγηση κ στην συνέχεια εφόσον έχουμε την διάγνωση από τον γιατρό αξιολογούμε –σχεδιάζουμε κ προβαίνουμε σε θεραπευτική παρέμβαση. Επίσης εφόσον δεν εχω δει το παιδί, δεν θα μπορούσα να πω τίποτα με σιγουριά χωρίς να το εχω αξιολογήσει (ούτε εγώ, ούτε κανένας ειδικός). Δουλεύοντας όμως 8 χρόνια με παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές (ανάμεσα του κ ΔΕΠ(Υ)) , θα σου πω ότι στην ηλικία που αναφέρεις είναι φυσιολογική η συγκεκριμένη συμπεριφορά, τουλάχιστον έτσι όπως την περιγράφεις. Συνήθως από τα 5 έτη κ μετά μας ανησυχούν παρόμοιες συμπεριφορές. Εάν όμως έχεις παρατηρήσει ότι η συμπεριφορά κ απόδοση του παιδιού σου διαφέρει πολυ από την ανάλογη συμπεριφορά κ απόδοση συνομήλικων του κ προβληματίζεσαι γενικά μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιο δημόσιο κέντρο αξιολόγησης, για να διαπιστώσεις εάν υπάρχει κάποιο θέμα που χρήζει παρέμβασης. Εύχομαι να είναι απλά οι υπερβολικές ανησυχίες μια γλυκιάς μανούλας.

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.ΜΕΝΩ ΚΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΕΝΤΡΑ ΕΔΩ.ΑΡΧΕΣ ΟΚΤΩΒΡΗ ΕΚΛΕΙΣΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΓΝΩΣΗ.ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΙΔΕΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΔΙΚΑ ΑΝΗΣΥΧΩ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΑΘΩ 100%..

Αννα

Αννα
Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!
Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!
Έχω περάσει κι εγώ τα ίδια με τη βανια και τη dimitroula. Το παιδάκι μου 3 χρονών δεν μιλούσε, ανησύχησα και ο γιατρός μου με έστειλε σε μια super ειδικό με πτυχία εντός εκτός και επι τα αυτά. Είδε το παιδί και για 15 λεπτά και διέγνωσε ότι το παιδί μου βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού (φάσμα σημαίνει ότι έχει έστω και ένα χαρακτηριστικό από τα 8 πόσα είναι του αυτισμού) και με σύστησε σε δικό της κέντρο. Τρελάθηκα... Της ζήτησα γραπτή διάγνωση και μου είπε ότι δεν κάνουν τέτοια σε παιδιά 3 χρονών. Την ταμπέλα όμως ήξερε να τη βάλει στο παιδί στο πρώτο τέταρτο που το είδε. Πάμε σε άλλο γιατρό ο οποίος διέγνωσε Υπερκινητικότητα αλλά πάλι δεν μου υπέγραψε διάγνωση. Πάμε σε γιατρό του δημοσίου που μίλησε για φάσμα του Asberger (λόγω του ότι ήξερε να μετράει μέχρι το 20 ενώ η ομιλία του δεν ήταν άρτια) και με σύστησε σε ιδιωτικό γιατρό στον οποίο πήγα μια φορά και μετά τα παράτησα γιατί με είχανε τρελάνει με τις βαρύγδουμπες διαγνώσεις τους χωρίς όμως σφραγίδα και υπογραφή.
Τέλος πήγα στο Κεντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής του ΙΚΑ και η γιατρός μου είπε ότι έχει μεν καθυστέρηση στην ομιλία αλλά δεν βλέπει κάποιο σύνδρομο και να ξεκινήσουμε λογοθεραπείες. Ξεκινήσαμε λογοθεραπείες σε ένα πολύ καλό κεντρο, που επέλεξα εγώ κοντά στο σπίτι μου. Αποτέλεσμα δύο χρόνια μετά το παιδί μου μιλάει ασταμάτητα, με σωστή άρθρωση σε σημείο που η δασκάλα στο νηπιαγωγείο μου είπε ότι αν δεν της έλεγα ότι κάνει λογοθεραπεία δεν θα το πίστευε και φυσικά δεν έχει κανένα σύνδρομο. Καταλήγοντας...βάλε στο μυαλό σου πώς ότι έχει σχέση με παιδί είναι ένα τεράστιο εμπόριο. Εμπορεύονται την ψυχή σου, το άχγος σου και την προσπάθεια να προσφέρεις στο παιδί σου τα καλύτερα εφόδια. Δεν θα τους βάλω όλους τους ειδικούς στο ίδιο τσουβάλι σίγουρα υπάρχουν και καλοί τους οποίους δεν έτυχε να γνωρίσω. Κάθε παιδί έχει τη δική του προσωπικότητα και δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο. Τα παιδιά είναι υπερκινητικά. Στα δικά μας χρόνια που δεν υπήρχαν τόσα κέντρα απλά έλεγαν ζωηρό παιδί, αφηρημένο παιδί, δεν παίρνει τα γράμματα, χωρίς όμως να βάζουν ταμπέλες. Στην Αθήνα αν θα δεις σε κάθε γειτονιά υπάρχουν 2 και 3 κέντρα λογοθεραπείας και για σύνδρομα. αυτοί πώς θα ζήσουν??? Από τα λεφτά σου!!!! Δεν σου λέω να μην το ψάξεις γιατί σαν μάνα έχεις την υποχρέωση να το κάνεις απλά να μην δεχτείς καμία διάγνωση χωρίς τη σφραγίδα και υπογραφή του ειδικού που να είσαι σίγουρη κανείς δεν θα βάλει σε παιδί της ηλικίας αυτής γιατί αυτό θα το κάνουν μόνο σε κραυγαλέα περιστατικά. Περιμένω τα νέα σου όταν μιλήσεις με τον ειδικό..

veeee

veeee
Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
koukoulitsa έγραψε:Το κεντρο ειναι στα Ανω πατησια διπλα στον σταθμο δινεις 480ευρω μια φορα μεχρι να παει 18 χρονων και σου κανουν ευκολιες πληρωμης δηλ εγω καθε φορα που παω δινω 40ευρω μεχρι να ξεχρεωσω τα 480τα δινεις μια φορα.δεν ειναι αναγκη να πηγαινεις καθε μηνα εγω εχω να παω απο τον ιουλιο αλλα την παιδοψυχολογο την παιρνω συχνα στο τηλεφωνο και τωρα που θα ξεκινησει παιδικο θα της στελνω και τις ζωγραφιες για να με ενημερωνει μεσα απο αυτες για το παιδι.π.χ την πηρα τηλεφωνο για να την ρωτησω γιατι δεν θελει να κοιμαται το μεσημερι και μου ειπε οτι δεν ειναι αναγκη να τον βαζω υποχρεωτικα για υπνο να του λεω οτι πρεπει να ξεκουραστει στο κρεβατι του εστω και με τα παιχνιδια του αρκει να μην κατεβει απο κει.Αυτο στο εφερα για παραδειγμα.Εχω τηλ αν θες να σου δωσω.Παντως ειναι πολυ καλο και εμενα τυχαια με ενημερωσαν για αυτα τα προγραμματα.

Ειδα αυτο το πολυ χρησιμο ποστ τυχαια ψαχνοντας για συνδρομο υπερκινητικοτητας και ελλειματικης προσοχης.
koukoulitsa εψαξα διπλα και γυρω-γυρω απο το σταθμο Ανω Πατησιων για αυτο το κεντρο που αναφερεις αλλα δεν βρηκα τιποτα σχετικο εκτος απο καποια κεντρα λογοθεραπειας. Μηπως μπορεις να μου πεις περισσοτερα γιαυτο? Καποιο τηλεφωνο η διευθυνση. Αν δεν γινεται να το γραψεις εδω στειλε μου προσωπικο μυνημα σε παρακαλω.
Ψαχνω καιρο να βρω κατι αναλογο γιατι θελω να κανω τεστ στο παιδι μου για να δουμε αν εχει η οχι συνδρομο ελλειματικης προσοχης (ειναι μεγαλυτερο απο τις ηλικιες που αναφερονται εδω,παει ηδη σχολειο).

Ευχαριστω πολυ Smile
vee

EDIT: Eιδα τωρα οτι το ποστ ξεκινησε πριν 2 χρονια Shocked και η koukoulitsa εχει καιρο να επισκεφτει το φορουμ... Ισως ξερει καποιος αλλος το συγκεκριμενο κεντρο...
Η τουλαχιστον ελπιζω να εδωσε η Koukoulitsa τη διευθυνση σε σενα litsakos που τη ρωτησες τοτε μηπως μπορεσω να τη βρω και γω.. Cool

????????

Επισκέπτης
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

manoula_24xr

manoula_24xr
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
litsakos έγραψε:απο μονη σου το διεγνωσες αυτο? cyclops και ποια χαπια καλε? και να ειναι υπερκινητικο το παιδι ποιος δινει χαπια? Λοιπον μαζεψου!! ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΑΣ.. - Σελίδα 2 215994 Αν θες να μαθεις στην τελικη συζητα με καποιον λογοθεραπευτη,εργοθεραπευτη,παιδοψυχολογο καποιον τελοσπαντων που θα μπορει να διαγνωσει κατι τετοιο.

Δν διαβασα ολες τις απαντησεις αλλα θα συμφωνησω,το συνδρομο υπερκινητικοτητας ειναι ο επιστημονικος ορος του οτι το παιδι ειναι ζωηρο,πρεπει συνεχως να κανει κατι να ασχολειται με κατι,αυτο δν σημαινει οτι πρεπει να θεραπευτει,ισα ισα που οταν μεγαλωσει θα γινει δραστηριο παιδι κι θα εχει μια δραστηρια ζωη,ο ξαδερφος μου ηταν ετσι,κι συνεχως παιζει μπαλα ασχολειται με αθλητισμο κτλ,μην αγχωνεσαι!

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 2]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Invision forum με ForumGreek | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις