Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
336 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 336 επισκέπτες :: 3 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 2]

26'Kοιμησου παιδι μου!!!' - Σελίδα 2 Empty Απ: 'Kοιμησου παιδι μου!!!' Δευ Οκτ 18, 2010 4:06 am

tsourekaki

tsourekaki
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
maria-eva έγραψε:βρε κοριτσια ειναι ακριβο αυτο το βιβλιο να παω να το παρω και γω, 2 εβδομαδες σερι με ελαχιστο υπνο,και εχω πιαστει ολοκληρη κουνα κουνα να την παρει ο υπνος ο τιτλος ειναι ετσι ακριβως?

να σου χαρισω το δικο μου ...αν και ειμαι σιγουρη οτι θα μου το επιστρεψεις!χαχα
εμεις 7,5 μηνων και τρωμε 3 στερεα γευματα και ε γαλα...και νομιζω οτι ο υπνος μονορούφι δεν ειναι πια για μας...οσο για το βιβλιο ολο μπουρδες λέει(κατα την γνωμη μου).σκεφτομαι να γραψω και εγω ενα βιβλιο με ολες τις μπουρδες του κοσμου..δηλαδη...ενας καλος τροπος για να κοιμησετε το μωρο σας ειναι να το παρετε αγκαλια και να το κουνατε μεχρι ναζαλιστεί και αν δεν αποκοιμηθει σε 5 λεπτα απλα ντυστε γτο με χοντρα ρούχα και βόλτα με το αυτοκίνητο...μιλαμε για σιγουρα αποτελεσματα...αλλωστε εχετε δει κανεναν 20χρονο ανθρωπο να κοιματε αγκαλια με την μαμα ή να θέλει κουνημα...θα βγαλω πολλα λεφτα μιλάμε!

27'Kοιμησου παιδι μου!!!' - Σελίδα 2 Empty Απ: 'Kοιμησου παιδι μου!!!' Παρ Φεβ 04, 2011 1:24 am

supermom

supermom
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Προσπαθώ κι εγώ να μάθω στην κόρη μου να κοιμάται μόνη της. Έχω διαβάσει το "κοιμήσου παιδί μου" αλλά αποφάσισα να δοκιμάσω μια άλλη μέθοδο παρόμοια η οποία απλά δεν σε δεσμεύει τόσο με την ώρα που πρέπεινα περάσει για να μπεις στο δωμάτιο του μωρού. Βασίζεται πάντως στο περίφημο cry it out. Το θέμα είναι, και δεν έχω βρει απάντηση στο βιβλίο, μέχρι πότε πρέπει να θεωρηθεί ότι το μωρό είναι υπό εκπαίδευση; Εμείς έχουμε τώρα 10 μέρες και ενώ τις 3 πρώτες τα πήγαινε καλά, τώρα φτου κι απ΄την αρχή. Το δεύτερο είναι ότι δυστυχώς δεν μπορώ να εφαρμόσω το πρόγραμμα αυτό στον ύπνο τον πρωινό και τον μεσημεριάνο με αποτέσμα είτε να μην κοιμάται το μωρό (γιατί θα πρέπει να την ναουρίζω εγώ) είτε τελικά να την ψιλονανουρίζω ξαι να χαλάω κατά συνέπεια το πρόγραμμα. Μήπως δίνω στο παιδί μπερδεμένα μηνύματα και γι' αυτό το βράδυ έχουμε πάρτυ;

28'Kοιμησου παιδι μου!!!' - Σελίδα 2 Empty Απ: 'Kοιμησου παιδι μου!!!' Παρ Φεβ 04, 2011 1:41 am

Maya

Maya
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Μιας και επανηλθε το θεμα και εχει περασει και αρκετος καιρος απο τοτε, εχω να πω οτι τελικα δεν το εφαρμοσα.. Δεν αντεξα πανω απο μια μερα να την ακουω να κλαιει και μετανιωσα και τη μια μερα που εκλαιγε..Το μονο που ηθελε ηταν 3 λεπτακια στο στηθος για να κοιμηθει.
Τωρα που ειναι 7 μηνων, κοιμαται μονη της χωρις προσπαθεια, αφου το βραδυ τη θηλασω, την παω στο κρεβατι της και της λεω καληνυχτα και την αφηνω να κοιμηθει μονη της..
Δεν ξερω, αλλα ποτε δεν την εχω αφησει να πλανταξει στο κλαμα, σχεδον δεν εχει κλαψει καθολου, εκτος απο 2-3 φορες που με ζητουσε να φαει και ειχα πεταχτει καπου.
Το crying out πρεπει να γινεται σε μεγαλυτερες ηλικιες πανω του ενος ετους, και παντα να πηγαινουμε καθε 5 λεπτα να μας βλεπει το παιδι για να νιωθει ασφαλεια.. Οταν το εφαρμοσεις πρεπει να εισαι αποφασισμενος να μην το σταματησεις μεχρι να πιασει.

29'Kοιμησου παιδι μου!!!' - Σελίδα 2 Empty Απ: 'Kοιμησου παιδι μου!!!' Παρ Φεβ 04, 2011 2:06 am

tzef

tzef
Ξεκινησα να το διαβαζ αλλα καταλαβα οτι δεν ειναι για μενα αυτή η μεθοδος.
Ετσι απο 1 ετους κοιμομαστε ολοι μαζί στο κρεβατι απο τις 12 το βράδυ που ξυπναει.Ποτε δεν κοιμηθηκε σερι ολη τη νυχτα

30'Kοιμησου παιδι μου!!!' - Σελίδα 2 Empty Απ: 'Kοιμησου παιδι μου!!!' Παρ Φεβ 04, 2011 2:11 am

supermom

supermom
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
maya είσαι τυχερή που δεν χρειάστηκε να κάνεις τίποτα αλλά κι εγώ για το δικό της καλό το κάνω και αφού είδα και απόειδα. Αυτό για τον πρωινό και μεσημεριανό ύπνο και τα μπερδεμένα μηνύματα που μπορεί να στέλνω ποιος θα μου το απαντήσει; scratch μάλλον ο παιδίατρος...

31'Kοιμησου παιδι μου!!!' - Σελίδα 2 Empty Απ: 'Kοιμησου παιδι μου!!!' Παρ Φεβ 04, 2011 2:18 am

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
supermom έγραψε:maya είσαι τυχερή που δεν χρειάστηκε να κάνεις τίποτα αλλά κι εγώ για το δικό της καλό το κάνω και αφού είδα και απόειδα. Αυτό για τον πρωινό και μεσημεριανό ύπνο και τα μπερδεμένα μηνύματα που μπορεί να στέλνω ποιος θα μου το απαντήσει; scratch μάλλον ο παιδίατρος...

βρε ο παιδιατρος τι δουλεια εχει με τον υπνο σας? Very Happy Αυτα μονο οι μαμαδες και οι παιδοψυχολογοι/θεραπευτες/ψυχιατροι μπορουν να τα απαντησουν Laughing

Κοιτα,οπως σε ολα ετσι και σε αυτο πρεπει να κρατας σταθερη σταση.Να περνας το μηνυμα της σταθεροτητας ,της σιγουριας κ της ασφαλειας στο παιδι. Ή το κοιμιζεις στο κρεβατι του κ τελος ή το κοιμιζεις μαζι σου κ παλι τελος..μπρος πισω το μπερδευεις,κ δεν φταιει αυτο μετα να μην μπορει να προσαρμοστει στις αντιδρασεις σου.
Δεν πιστευω οτι η Μaya ειναι τυχερη,η γνωμη μου ειναι οτι εκανε την σωστη επιλογη κ αφησε το μωρο της να εξελιχθει με τον δικο του ρυθμο,ηρεμα,φυσικα. Το μωρο της,ναι,ειναι τυχερο γιατι σεβαστηκε τους χρονους του η μαμα Smile

32'Kοιμησου παιδι μου!!!' - Σελίδα 2 Empty Απ: 'Kοιμησου παιδι μου!!!' Παρ Φεβ 04, 2011 2:50 am

supermom

supermom
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
βρε ο παιδιατρος τι δουλεια εχει με τον υπνο σας? Very Happy Αυτα μονο οι μαμαδες και οι παιδοψυχολογοι/θεραπευτες/ψυχιατροι μπορουν να τα απαντησουν Laughing

ίσως να έχεις δίκιο για τους απιδοψυχολόγους κτλ αλλά επειδή την τελευταία φορά που ανέφερα κάτι στον παιδίατρό μου σχετικά με το θέμα, μου είπε την γνώμη του, θα τον ρωτήσω.

Κοιτα,οπως σε ολα ετσι και σε αυτο πρεπει να κρατας σταθερη σταση.Να περνας το μηνυμα της σταθεροτητας ,της σιγουριας κ της ασφαλειας στο παιδι. Ή το κοιμιζεις στο κρεβατι του κ τελος ή το κοιμιζεις μαζι σου κ παλι τελος..μπρος πισω το μπερδευεις,κ δεν φταιει αυτο μετα να μην μπορει να προσαρμοστει στις αντιδρασεις σου.
Δεν πιστευω οτι η Μaya ειναι τυχερη,η γνωμη μου ειναι οτι εκανε την σωστη επιλογη κ αφησε το μωρο της να εξελιχθει με τον δικο του ρυθμο,ηρεμα,φυσικα. Το μωρο της,ναι,ειναι τυχερο γιατι σεβαστηκε τους χρονους του η μαμα Smile [/quote]

όσο για τα παραπάνω...εννοείται ότι κάθε παιδί έχει τους δικούς του ρυθμούς και δεν πρέπει να το πιέζουμε αλλά κάθε μητέρα καταλαβαίνει αν αυτό που συμβαίνει είναι κάτι το οποίο επιδέχεται βελτίωση ή όχι. Το μόνο που θέλω να κάνω είναι να της μάθω να αποκοιμιέται μόνη της χωρίς την δική μου βοήθεια αφού είναι χαλαρωμένη και νυστάζει. Όπου και να διαβάσεις, άσχετα με τις διάφορες μεθόδους που κυκλοφορούν, ΠΑΝΤΟΥ αναφέρεται ότι το μωρό πρέπει να μπαίνει στο κρεββατάκι του ξύπνιο και να αποκοιμιέται μόνο του.

33'Kοιμησου παιδι μου!!!' - Σελίδα 2 Empty Απ: 'Kοιμησου παιδι μου!!!' Παρ Φεβ 04, 2011 3:22 am

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
ναι,δεν διαφωνω,καλο ειναι να ξερει που αποκοιμιεται. Δεν διαφωνουμε γενικα καπου,μονο με την μεθοδο CIO διαφωνω. Smile

34'Kοιμησου παιδι μου!!!' - Σελίδα 2 Empty Απ: 'Kοιμησου παιδι μου!!!' Παρ Φεβ 04, 2011 4:37 am

supermom

supermom
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Σίογυρα δεν είναι ευχάριστο, η καρδούλα μου ξέρει τι τραβάει κάθε μέρα που την ακούω να κλαίει. Το θέμα είναι όμως ότι δεν έχω διαβάσει και καμία άλλη μέθοδο με συγκεκριμένα βήματα. Αν γνωρίζεις κάποια άλλη εναλλακτική ευχαρίστως να δούμε αν μας κάνει.

35'Kοιμησου παιδι μου!!!' - Σελίδα 2 Empty Απ: 'Kοιμησου παιδι μου!!!' Παρ Φεβ 04, 2011 4:46 am

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Χμμμμ... Δεν τα διάβασα όλα τα σχόλια, δεν πρόλαβα. Τελικά εγώ το πήρα το βιβλίο, το είδε ο άντρας μου φτηνο στο ιντερνετ και το τσακωσε. Αυτο εγινε τον Νοεμβριο, και λεγαμε θα το εφαρμοσουμε τα Χριστουγεννα που δεν εχουμε δουλεια και θα ασχοληθουμε περισσοτερο... Τελικα δεν το καναμε. Το διαβασα το βιβλιο, δεν ειδα πουθενα να λεει "αφηστε το να κλαψει μεχρι να πλανταξει και μετα θα κοιμηθει" απλά όταν κλαιει δεν πεταγεσαι ελατηριο, περιμενεις, τη μια φορα 1 λεπτο, την άλλη 3, την αλλη 5 κ.ο.κ. μεχρι ένα μαξιμουμ 15 λεπτων νομίζω. Δεν μου φαίνεται βαρβαρο, απλα οταν ξυπναει μεσα στη νυχτα, κι εμεις είμαστε σαν ζαλισμενα κοτοπουλα διοτι εχουμε κοιμηθει μόνο ένα τρίωρο, είναι δυσκολο να το αφήσουμε να κλάψει 5 λεπτά, δεν ξέρω, με ενοχλεί, σωματικά, ψυχολογικά, ιδεολογικά... Επίσης, το παιδι έβγαλε 6 δόντια σε 2 μήνες. Λωλάθηκε στον πόνο, τα περισσότερα βράδια εκλαιγε και φαινόταν ότι πονούσε. Μου φαίνεται κάπως, το παιδί να πονάει και να τσιρίζει κι εγώ να πρέπει να το αφήσω 7 λεπτά διότι ετσι λέει το βιβλίο...
Αν σε ενα χρονο δεν κοιμαται παλι, τοτε μαλλον 8α το εφαρμόσω, ναι το ξέρω, πώς θα αντέξω ένα χρόνο, κτλ κτλ...
Τελικά αντέχουμε περισσότερο από ότι νομίζουμε.. Καληνύχτα σας.....
'Kοιμησου παιδι μου!!!' - Σελίδα 2 850933

36'Kοιμησου παιδι μου!!!' - Σελίδα 2 Empty Απ: 'Kοιμησου παιδι μου!!!' Παρ Φεβ 04, 2011 4:53 am

supermom

supermom
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Νένα, δεν κατάλαβα αν αυτά που έγραψες αναφέρονταν σε όσα είπαμε παραπάνω...αν όχι, ok. εγώ έβαλα το ερώτημά μου σε αυτή την κατηγορία γιατί έχει σχέση με το εν λόγω βιβλίο. αν ναι, εννοείται ότι δεν είπαμε ότι αφήνεις το παιδί να πλαντάξει. Και φυσικά και δεν το λέει πουθενά το βιβλίο. Μα, δεν νομίζω ότι το cio σημαίνει ότι αφήνεις το παιδί να σκάσει στο κλάμα. Απλά για να μπαίνεις επί μία ώρα ανά 3 με 5 λεπτά στο δωμάτιο σημαίνει ότι το παιδί κλαίει...ουσιαστικά επί μία ώρα.

37'Kοιμησου παιδι μου!!!' - Σελίδα 2 Empty Απ: 'Kοιμησου παιδι μου!!!' Παρ Φεβ 04, 2011 5:29 am

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Ηταν μια μίξη προσωπικών εμπειριών, σχολιασμού καταστάσεων και απόψεων για το βιβλίο! Razz Razz
Σοβαρά τώρα, πολλές μαμάδες νομίζουν ότι η μέθοδος βασίζεται στο να αγνοείς εντελώς το κλάμα του παιδιού, γι'αυτό το έγραψα το πιο πάνω.
Και εφόσον η μέθοδος δουλεύει για σενα, καλα κανεις και την εφαρμόζεις. Αν κάπου φάνηκε ότι το κατακρίνω, δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου. Συμφωνώ με την όλη διαδικάσια, μπανάκι, παραμυθάκι, γλυκόλογα, και μπορώ να πω ότι το έχουμε καταφέρει να κοιμάται μόνο του, ενω πριν ήθελε κούνημα..
'Kοιμησου παιδι μου!!!' - Σελίδα 2 534787
Το μεταμεσονύχτιο ξύπνημα είναι αυτο που πονάει... Λογικά δεν πεινάει, αλλά όταν το βάλω στο στήθος κατεβάζει γουλιες λες και το είχα νηστικό για μέρες...

38'Kοιμησου παιδι μου!!!' - Σελίδα 2 Empty Απ: 'Kοιμησου παιδι μου!!!' Παρ Φεβ 04, 2011 5:33 am

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
supermom έγραψε:Σίογυρα δεν είναι ευχάριστο, η καρδούλα μου ξέρει τι τραβάει κάθε μέρα που την ακούω να κλαίει. Το θέμα είναι όμως ότι δεν έχω διαβάσει και καμία άλλη μέθοδο με συγκεκριμένα βήματα. Αν γνωρίζεις κάποια άλλη εναλλακτική ευχαρίστως να δούμε αν μας κάνει.

η μονη παρομοια μεθοδος που γνωριζω,ειναι να πηγαινεις μια στανταρ ωρα καθε βραδυ (αφου εχεις κανει μπανακι,φαγητο,χαλαρο παιχνιδι) στο δωματιο που θα το κοιμησεις. Το πως θα το νανουρισεις ειναι το θεμα,με αγκαλια κ τραγουδι,με βολτα στο δωματιο ή θα το βαλεις στο κρεβατι του κ θα μεινεις εκει μεχρι να κοιμηθει μιλωντας ή τραγουδωντας νανουρισματα. Κρατας τον τροπο με τον οποιο κοιμαται πιο γρηγορα. Αυτο κανω με τα δικα μου παιδια,κ δεν κλαινε.Ομως εμεις κοιμομαστε μαζι ολοι,εννοω μοιραζομαστε το στρωμα,τα παιδια στις 8.30 -9 ειναι ηδη κοιμισμενα και εμεις οι γονεις μπορει να ξαπλωσουμε στις 11-12 ή κ πιο αργα. Δεν μπορω να ξερω ποσο καιρο θα επαιρνε ο παραπανω τροπος αν το παιδι κοιμαται σε χωριστο δωματιο.Αλλα οσο και αν επαιρνε εχω την εντυπωση οτι θα μπορουσες να το πετυχεις με λιγη επιμονη. Χωρις κλαμα,κ χωρις καμια πιεση.
Στο μεγαλο μου παιδι,ο υπνος με αγκαλια ηταν μεχρι 10 μηνων,μετα ηθελε να ειναι ξαπλα και να τον νανουριζουμε -δεν παιρνει ποτε σχεδον πανω απο 5-10'. Η μικρη θελει ακομα αγκαλια κ τραγουδακι αλλα κ αυτη κοιμαται αμεσως.

αυτο που θυμαμαι απο το CIO ειναι οτι εφαρμοζεται μεχρι κ μια εβδομαδα (αν συνεχισει να κλαιει το μωρο,μετα κανεις ενα break για να το ξεχασει το παιδι -γιατι ειναι τραυματικο γι αυτο- κ ξανα-αρχιζεις να το εφαρμοζεις παλι).
Καποια στιγμη ειτε λιγο πριν τον χρονο ειτε λιγο μετα τα παιδια μπαινουν σε πιο "νορμαλ" ρυθμους ,αν μπορεις να κανεις υπομονη ειναι το ζητημα.

39'Kοιμησου παιδι μου!!!' - Σελίδα 2 Empty Απ: 'Kοιμησου παιδι μου!!!' Παρ Φεβ 04, 2011 5:38 am

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
supermom έγραψε:Νένα, δεν κατάλαβα αν αυτά που έγραψες αναφέρονταν σε όσα είπαμε παραπάνω...αν όχι, ok. εγώ έβαλα το ερώτημά μου σε αυτή την κατηγορία γιατί έχει σχέση με το εν λόγω βιβλίο. αν ναι, εννοείται ότι δεν είπαμε ότι αφήνεις το παιδί να πλαντάξει. Και φυσικά και δεν το λέει πουθενά το βιβλίο. Μα, δεν νομίζω ότι το cio σημαίνει ότι αφήνεις το παιδί να σκάσει στο κλάμα. Απλά για να μπαίνεις επί μία ώρα ανά 3 με 5 λεπτά στο δωμάτιο σημαίνει ότι το παιδί κλαίει...ουσιαστικά επί μία ώρα.

...και 2 και 3 ωρες μπορει να κλαιει..τουλαχιστον τα παιδια γνωστων μου ετσι αντιδρουσαν.Δεν ξερω προσωπικα καποιον που να το εχει πετυχει σε μια μερα,με λιγο κλαμα...στα διαφορα μαμαδοφορουμ μονο εχω ακουσει να γινεται τσακ-μπαμ κ γι αυτο κραταω μικρο καλαθι,δεν παραδεχεται κανεις ευκολα εστω κ ανωνυμα οτι το μωρο εκλαιγε μια βδομαδα ή 4 μερες καθε βραδυ για 2ωρα κ 3ωρα..

40'Kοιμησου παιδι μου!!!' - Σελίδα 2 Empty Απ: 'Kοιμησου παιδι μου!!!' Παρ Φεβ 04, 2011 9:43 am

oneirena

oneirena
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
κορίτσια sorry αλλά δεν μπορώ να τον αφήσω δευτερόλεπτο να κλαίει!! ειναι η μέθοδος ferber να αφήνεις το παιδί έτσι.... δικαίωμα μεν της κάθε μανούλας οχι επιλογή δική μου όμως. είναι 6 μηνών και επειδή θηλάζει το βράδυ μπορεί να ξυπνήσει και ανα μια ώρα! αλλά δεν με πειράζει! ούτε οτι κοιμάται στο στήθος μου, μετά που θα μεγαλώσει δεν ξέρω τι θα κάνω που δεν θα έχω το όπλο-στήθος, αλλά να κλαίει μόνο του μπααα (άσε που αν τον αφήσω να κλαίει θα αρχίσει να τσιρίζει ο χαζομπαμπάς μας) 'Kοιμησου παιδι μου!!!' - Σελίδα 2 215994 'Kοιμησου παιδι μου!!!' - Σελίδα 2 215994

41'Kοιμησου παιδι μου!!!' - Σελίδα 2 Empty Απ: 'Kοιμησου παιδι μου!!!' Παρ Φεβ 04, 2011 11:28 am

supermom

supermom
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
καλά oneirena αυτό με τον μπαμπά είναι άλλη ιστορία... εμένα ο άντρας μου την πρώτη μέρα έφυγε από το σπίτι γιατί δεν άντεχε τα κλάματα. Εμ δεν ήξερε περί τίνος πρόκειται, εμ με έκανε να αισθάνομαι ακόμη πιο χάλια απ' ότι ήδη αισθανόμουν. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πολύ σημαντικό να έχεις την υποστήριξη του άνδρα γιατί όσο να' ναι μοιράζονται οι τύψεις.

litsakos, είναι όντως δύσκολο αλλά πραγματικά πιστεύω ότι για να μην έχει αποτέλεσμα για 2 και 3 εβδομάδες κάτι άλλο φταίει και δεν γίνεται σωστά. Εγώ σήμερα μετά από τις συζητήσεις που είχαμε εδώ ήθελα να δω τι θα γίνει και θα έκανα ένα διαλειμμα αν έβλεπα ότι δεν τα καταφέρναμε. Κοιμήθηκε όμως αμέσως. Θα δούμε.

nena, το ότι οι περισσότεροι πιστέυουν ότι το cio σημαίνει άφησε το μωρό σου να κλαίει μέχρι να το πάρει ο ύπνος είναι λάθος πληροφόρηση εντελώς. Πουθενά δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο σε καμία μέθοδο. Μάλιστα ο ίδιος ο Φέρμπερ που έχει αναπτύξει την δημοφιλέστερη μέθοδο δεν αναφέρει πουθενα τον όρο cry it out. Απίστευτο; το διάβασα σήμερα.

42'Kοιμησου παιδι μου!!!' - Σελίδα 2 Empty Απ: 'Kοιμησου παιδι μου!!!' Παρ Φεβ 04, 2011 11:47 am

purple

purple
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Αν και εχω ξαναγραψει την εμπειρια θα σας την ξαναπω.Η κορη μου (ειναι τωρα σχεδον 15 μηνων) απο την ημερα που γεννηθηκε κοιμοταν το πολυ 6 ωρες συνολικα οοοολη την ημερα!

Για να μην πολυλογω κοντεψα να παθω καταθλιψη απο την κουραση και την αυπνια και σταματησα να την θηλαζω 5 μηνων γιατι μου εφταιγαν τα παντα.Το οτι ειχε για πιπιλα το στηθος και καθε 45 λεπτα ξυπναγε πιπιλιζε και μετα δεν καθοταν στην κουνια εμενα προσωπικα με ιεχε κανει κομματια!!!

Οταν εφτασε 7,5 μηνων ,πλησιαζε και ο καιρος που θα γυρνουσα στη δουλεια αποφασισα να ακολουθησω το βιβλιο κοιμησου παιδι μου.Ο αντρας μου ηταν συμμαχος γιατι μας ειχε γονατισει και αυτος δουλευε κιολας.Αρχισαμε καταρχην να εχουμε προγραμμα χαλαρη ατμοσφαιρα,μπανακι ,χαδακια-μασαζακι,γαλα και...κουνια!Την πρωτη και δευτερη μερα αν και εκλαιγε ακολουθησα ακριβως τα χρονικα κενα,εναλλαξ με το αντρα μου,σε 35 λεπτα κοιμοταν.Την τριτη μερα απλα κρατουσα τον χρονο που ηθελα εγω δεν αφηνα το παιδι 15 λεπτα οπως εγραφε,εμπαινα στα 5 ....μεσα σε 4 μερες μπηκαμε σε προγραμμα και σωθηκα!μπορει να ξυπνουσε 1-2 φορες για πιπιλα αλλα επιτελους κοιμηθηκαμε 5-6 ωρες σερι.Το παιδι πλεον ηταν πιο ηρεμο κατα την διαρκεια της ημερας και οσο για τον μεσημεριανο υπνο...δεν εφαρμοσα τη μεθοδο,απλα με το περασμα του καιρου αρχισε να κοιμαται απο 30 λεπτα μεχρι μιση ωρα.Τωρα πια καθε μεσημερι ειναι στανταρ ο θα κοιμηθει απο την κουραση της ημερας 1-2 ωρες.

Δεν ειμαι ακαρδη και η δικη μου καρδια εκλαιγε οταν περιμενα να περασουν τα 5 λεπτα για να παω να την ηρεμησω αλλα ολα εγιναν για καλο και το παιδακι χαλαρωσε και εμεις σαν γονεις ψυχολογικα ηρθαμε στα ισια μας.

43'Kοιμησου παιδι μου!!!' - Σελίδα 2 Empty Απ: 'Kοιμησου παιδι μου!!!' Παρ Φεβ 04, 2011 1:14 pm

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
supermom έγραψε:
litsakos, είναι όντως δύσκολο αλλά πραγματικά πιστεύω ότι για να μην έχει αποτέλεσμα για 2 και 3 εβδομάδες κάτι άλλο φταίει και δεν γίνεται σωστά. Εγώ σήμερα μετά από τις συζητήσεις που είχαμε εδώ ήθελα να δω τι θα γίνει και θα έκανα ένα διαλειμμα αν έβλεπα ότι δεν τα καταφέρναμε. Κοιμήθηκε όμως αμέσως. Θα δούμε.

nena, το ότι οι περισσότεροι πιστέυουν ότι το cio σημαίνει άφησε το μωρό σου να κλαίει μέχρι να το πάρει ο ύπνος είναι λάθος πληροφόρηση εντελώς. Πουθενά δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο σε καμία μέθοδο. Μάλιστα ο ίδιος ο Φέρμπερ που έχει αναπτύξει την δημοφιλέστερη μέθοδο δεν αναφέρει πουθενα τον όρο cry it out. Απίστευτο; το διάβασα σήμερα.

supermom για την ιστορια ο Φ. εχει αναθεωρησει ως ενα σημειο την μεθοδο του,πλεον αναφερει οτι εξαρταται απο το παιδι το αν θα εχει αποτελεσμα,ενω πριν ηταν ο τροπος που ταιριαζε σε ολα τα παιδια, αναφερει το co-sleeping σαν μεθοδο υπνου,κατι που ειναι αντιθετο με τις cio μεθοδους.
Και ειναι λογικο να χαρακτηριζονται αυτες οι μεθοδοι στο συνολο τους ως cry it out απο την στιγμη που ο τροπος ειναι το ελεγχομενο κλαμα.

Δεν θα χαρακτηριζα ακαρδη μια μαμα,δεν κρινω ποτε τοσο ευκολα,θα θυμωνα μεσα μου πολυ μονο με μια μαμα που εφαρμοζει κατι τετοιο για πολυ καιρο ενω βλεπει οτι το παιδι της δεν το δεχεται ευκολα.Αλλα αυτη ειναι η προσωπικη μου αποψη.Συμπασχω με τις αυπνες σαν μανα και εγω.

υγ ασχετο,πολυ cio,cia,nba,csi εχει πεσει Laughing

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 2]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Δωρεάν φόρουμ | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις