1 ΚΑΚΙΑ ΝΥΦΗ?? Κυρ Νοε 14, 2010 1:58 am
lenaki1982
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Έχει επεξεργασθεί από τον/την lenaki1982 στις Παρ Αυγ 15, 2014 12:59 am, 1 φορά
Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε
Έχει επεξεργασθεί από τον/την lenaki1982 στις Παρ Αυγ 15, 2014 12:59 am, 1 φορά
Έχει επεξεργασθεί από τον/την lenaki1982 στις Κυρ Μαρ 29, 2015 7:44 am, 2 φορές συνολικά
Έχει επεξεργασθεί από τον/την lenaki1982 στις Παρ Αυγ 15, 2014 1:00 am, 1 φορά
Έχει επεξεργασθεί από τον/την lenaki1982 στις Παρ Αυγ 15, 2014 1:00 am, 1 φορά
lenaki1982 έγραψε:έχετε δίκιο. είναι το πρώτο και μοναδικό τους εγγόνι και γ'αυτό έχουν πέσει με τα μούτρα πάνω του.
αλλά θυμάμαι η πεθερά μου πριν γεννήσω μου έλεγε"φοβάμαι να κρατήσω την μικρή όταν είναι μωρό, όταν χρονίσει και μετά θα την κρατάω".
και μόλις γέννησα δεν ξεκολλούσε από πάνω της. ίσως να ζηλεύω κιόλας και να θέλω να ασχολούμε εγώ περισσότερο από όλους με το μωρό μου.
Tziz έγραψε:lenaki1982 έγραψε:έχετε δίκιο. είναι το πρώτο και μοναδικό τους εγγόνι και γ'αυτό έχουν πέσει με τα μούτρα πάνω του.
αλλά θυμάμαι η πεθερά μου πριν γεννήσω μου έλεγε"φοβάμαι να κρατήσω την μικρή όταν είναι μωρό, όταν χρονίσει και μετά θα την κρατάω".
και μόλις γέννησα δεν ξεκολλούσε από πάνω της. ίσως να ζηλεύω κιόλας και να θέλω να ασχολούμε εγώ περισσότερο από όλους με το μωρό μου.
Βρε κοπελιά....
Δεν ξέρω γιατί, αλλά έτσι ψυχολογικά φορτισμένη που είμαι τώρα θα σου πω ότι
ότι αισθάνεσαι καλά κάνεις και το αισθάνεσαι. Αν "ζηλεύεις", αν τσαντίζεσαι με αυτά που κάνουν έστω και "ασήμαντα" για κάποιους άλλους, τότε καλά κάνεις και αντιδράς. Κι αν θες να ασχολείσαι περισσότερο με το μωρό σου, τότε να το κάνεις και να μην αφήνεις τους άλλους.
Και στα λέω για να τα ακούω κι εγώ.
Έκανα έντονα τα γράμματα πιο πάνω για να καταλάβουμε όλες πως πολλές φορές οι παππούδες -όσο καλοί κι αν είναι, είτε είναι γονείς μας, είτε τα πεθερικά μας, προσπαθούν, ίσως άθελα, να μας "αντικαταστήσουν" να το πω? Συγνώμη δε βρίσκω την κατάλληλη λέξη τώρα...
Πολλοί, έχοντας ήδη βγει στη σύνταξη, ή μην έχοντας άλλα ενδιαφέροντα στη ζωή τους, ζητάνε ένα εγγόνι νομίζοντας ότι είναι κούκλα για να παίζουν και να περνάνε τον ελεύθερο χρόνο τους. Στη "διασκέδαση" τα παιχνίδια και τα παραμύθια είναι πρώτοι! Μόλις το παιδί χεστεί και θέλει άλλαγμα, του λένε "τράβα στη μάνα σου".
Δε μιλάω για τα πεθερικά της κοπελιάς που έγραψε το ποστ. Προς Θεού! Μη με παρεξηγήσετε!
Αλλά για όσες έχουμε μιλήσει μέσα στο φόρουμ και έχουν διαβάσει κι άλλα πράγματα που έχω γράψει, θα καταλάβουν τι θέλω να πω...
Είμαι παρμένη γενικώς...
Κι εμένα είναι το πρώτο εγγόνι κι απ τις δυο μεριές και νιώθω ότι θα πέσουν να το φάνε το παιδάκι μου!
Μου έχουν γίνει τσιμπούρια τώρα που πλησιάζει ο καιρός (20 μέρες μείνανε).
Κι όσο για το "πλύσιμο του πεθερού" μαζί σου κι εγώ κοπελιά!
Δε χρειάζεται να την πλένει. Ας βρει κάτι άλλο να κάνει αν θέλει να τη φροντίσει. Αυτά. Και συγνώμη που έβγαλα λίγο τα προσωπικά μου...
Tziz έγραψε:Πες τα βρε Ευάκι!
Και μόνο στη σκέψη του πεθερού μου ή ακόμα και του πατέρα μου να πλένει τη μικρή με πιάνει πανικός.
Αν ήταν αγοράκι ίσως άλλαζε το πράγμα.
Αλλά θέλω η φροντίδα του παιδιού να είναι εξ' ολοκλήρου δική μου υπόθεση.
Ευάκι έγραψε:
συμφωνω με την αγγελικη!!!και δε νομιζω οτι ειναι περιεργο να μη θελεις να αλλαζει τη μπεμπα σου ο πεθερος σου!ουτε εγω το θελω!αλλαξε τα παιδια του,τωρα ειναι η σειρα μου να αλλαξω τα δικα μου παιδια!!!!!!
Έχει επεξεργασθεί από τον/την lenaki1982 στις Παρ Αυγ 15, 2014 1:01 am, 1 φορά
nikoleta έγραψε:
Με αυτήν τη λογική τα πεθερικά σου κοίταξαν τα παιδιά τους οπότε τώρα πρέπει να κοιτάξετε εσείς τα δικά σας και να μην τα αφήνετε να τα προσέχουν! Ας μην βλέπουμε μονόπλευρα τα πράγματα. Συμφωνώ ότι από μία ηλικία και μετά (όταν αρχίζει να καταλαβαίνει την έννοια του φύλου) δεν είναι ότι καλύτερο αλλά τότε μπορείς να εξηγήσεις ότι μεγάλωσε και αυτός είναι ο λόγος που δε θέλεις να την αλλάζουν. Έτσι κι αλλιώς τότε θα αρχίσεις να μιλάς και στο παιδί. Τα υπόλοιπα μου φαίνονται μια χαρά να θέλει δηλαδή η γιαγιά να μην είναι το παιδί κατουρημένο έστω κι αν το αλλάζει πιο συχνά από το φυσιολογικό. Άλλωστε εμείς έχουμε τις απόψεις μας αλλά οι γονείς μας δεν είναι ίδιοι με εμάς... εγώ μιλάω μόνο όταν κάτι είναι σοβαρό και οι σχέσεις μας είναι άριστες. Το να τρωγόμαστε με τα ρούχα μας κάνει κακό μόνο σε εμάς!
Ευάκι έγραψε:nikoleta έγραψε:
Με αυτήν τη λογική τα πεθερικά σου κοίταξαν τα παιδιά τους οπότε τώρα πρέπει να κοιτάξετε εσείς τα δικά σας και να μην τα αφήνετε να τα προσέχουν! Ας μην βλέπουμε μονόπλευρα τα πράγματα. Συμφωνώ ότι από μία ηλικία και μετά (όταν αρχίζει να καταλαβαίνει την έννοια του φύλου) δεν είναι ότι καλύτερο αλλά τότε μπορείς να εξηγήσεις ότι μεγάλωσε και αυτός είναι ο λόγος που δε θέλεις να την αλλάζουν. Έτσι κι αλλιώς τότε θα αρχίσεις να μιλάς και στο παιδί. Τα υπόλοιπα μου φαίνονται μια χαρά να θέλει δηλαδή η γιαγιά να μην είναι το παιδί κατουρημένο έστω κι αν το αλλάζει πιο συχνά από το φυσιολογικό. Άλλωστε εμείς έχουμε τις απόψεις μας αλλά οι γονείς μας δεν είναι ίδιοι με εμάς... εγώ μιλάω μόνο όταν κάτι είναι σοβαρό και οι σχέσεις μας είναι άριστες. Το να τρωγόμαστε με τα ρούχα μας κάνει κακό μόνο σε εμάς!
δεν ειναι ακριβως ετσι που τα λες,τα δικα μου πεθερικα δε γυρισαν ουτε να τα δουν τα παιδια τους και τωρα ξαφνικα θελουν να αλλαζουν τα δικα μου?κι αφου σου λεω αστο το μωρο αλλα 5 λεπτα μηπως εχει κι αλλα να κανει αυτος εκει να αλλαξει και το μωρο στα καπακια τα ξανακανει.ειναι οτι θελουν οταν ειναι παροντες να γινονται ολα οπως ακριβως τα θελουν χωρις καμια αποκλιση και το ζητουμενο ειναι να αντικαταστησουν τη μανα.τουλαχιστον η δικη μου πεθερα και τουλαχιστον πριν την τρεχω στους γιατρους με το προβλημα υγειας που ειχε.εγω τετοιες συμπεριφορες δε τις ενθαρρυνω.το να θελουν να το παιξουν γονεις.δεν πεθανα κιολας!!!
nikoleta έγραψε:
Είναι χαρά, ισορροπία και ηρεμία για ένα παιδί να μεγαλώνει με παππούδες που το αγαπάνε. Όσο για το άλλαγμα, εντάξει δεν διαφωνώ εντελώς αυτό μπορείς να τους το ζητήσεις ευγενικά και να τους εξηγήσεις ότι είναι για το καλό του παιδιού για να μην έχετε αργότερα προβλήματα. Αν ήταν οι δικοί σου στη θέση των πεθερικών σου δε θα ήθελες να έχουν τις καλύτερες σχέσεις? Για το καλό του παιδιού σου το λέω καλό θα ήταν να τους αφήσεις να απολαύσουν αυτά τα συναισθήματα.
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης