tatijana έγραψε:Τα τσουτσουνια τους παντα θα τα πιανουν δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα,απο μωρα μεχρι ενηλικοι..Ενταξει μην τρελλαινομαστε ετσι...και τα κοριτσακια καποια στιγμη απο μονα τους θα αρχισουν τις ντροπες κ δε θα το πιανουν το πιπι τους..
Συμφωνώ απόλυτα!!
koukida έγραψε:ειναι απόλυτα φυσιολογικό για τα παιδιά να αυνανίζονται οσο κ αν μας σοκάρει εμας τους μεγάλους.
Ειναι υγιείς εκδηλώσεις της ψυχοσεξουαλικης τους ανάπτυξης- κ εμεις τα περασαμε- απλα δεν τα θυμόμαστε. τωρα το πως θα τα χειριστουμε ειναι άλλο θεμα.
εχουν κ αυτα ερωτογενεις ζώνες κ λίμπιντο- αναπτυσσεται απο την αρχή.
Κάνε μια διερεύνηση πανω σαυτα τα θέματα κ θα δεις οτι όλα είναι φυσιολογικά.
Πες τα ρε Κουκίδα!!!
Ειλικρινά με τσαντίζει πολύ που ακούω/διαβάζω κάποιες από εσάς να μιλάτε όπως ο παππούς μου!!!
Ρε κορίτσια συγνώμη δηλαδή -δεν έχω τίποτα προσωπικό με καμιά σας, ούτε που σας ξέρω, αλλά θα σας μιλήσω για τον εαυτό μου.
Ξεκίνησα ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ να "τρίβομαι" σε ηλικία τεσσάρων ετών (όταν πήγαινα νήπιο ή λίγο πριν) και μάλιστα ήμουν "ερωτευμένη" με τον David Χεϊζελχοφ (δεν ξέρω πως γράφεται) που τότε έπαιζε στην τβ το Michael Knight (Ο ιππότης της ασφάλτου) και είχαμε έναν κουβά από αυτούς που μοιάζουν σα σκουπιδοτενεκέδες και είναι και σκαμπό (σίγουρα ξέρετε ποιους κουβάδες λέω, βάζαμε τα παιχνίδια μας μέσα) και είχε τη φωτό του επάνω. Πήγαινα και τον φιλούσα και τριβόμουν στο πάτωμα ή πάνω σε κουκλάκια (όπως είπε και μια άλλη κοπέλα...).
ΕΧΩ ΜΝΗΜΗ!!! Ένα παιδί 4 ετών έχει μνήμη!!! Σίγουρα σε πιο μικρή ηλικία δε θυμάμαι τι έκανα αλλά αυτά που σας λέω ακόμα τα θυμάμαι.
Η μάνα μου με είχε "πιάσει" αρκετές φορές, χωρίς να το κάνει ποτέ θέμα, αλλά την είχα ακούσει να το λέει στη νονά μου (που είναι φίλες) και στον πατέρα μου.
Η αδερφή μου πάλι, παρότι είμαστε δίδυμες, δεν έκανε "τέτοια πράματα"!
Ίσως έχει να κάνει και με τη σεξουαλικότητα του κάθε παιδιού.
Εγώ πάντα ήμουν πιο καυ...ρα!!
Αλλά "τρελαίνομαι" να το παίζουν κάποιες "ανίδεες"!!!
ΣΙΓΟΥΡΑ -αν όχι όλες, τότε κάποιες από εσάς έχετε παίξει το γιατρό με κάποιο ξαδερφάκι ή με κάποιο φίλο σας... ΣΙΓΟΥΡΑ είχατε περιέργεια για "το πουλί του μπαμπά" ή του αδερφού κτλ...
Και Σ-Ι-Γ-Ο-Υ-Ρ-Α όταν βλέπατε ερωτικές σκηνές σε κάποια ταινία (εκτός αν δε σας άφηναν οι γονείς σας) "κάτι" παθαίνατε!! Και βλέπατε όνειρα ή φαντασιωνόσασταν δίαφορα με το αγόρι που σας άρεσε από το νηπιαγωγείο κτλ....
Ακόμα ένα γεγονός που μπορεί να συνέβη σε πολλές από εσάς, είναι το να έπεσε στα χέρια τα δικά σας ή κάποιου μεγαλύτερου φίλου - από τη γειτονιά ίσως κτλ ένα περιοδικό "ποικίλης ύλης" που λένε...
Προσπαθήστε να θυμηθείτε τι νιώσατε!
Και θα πάω στην κόρη μου που είναι μόλις δύο μηνών.
Από τη στιγμή που τη φέραμε σπίτι (5 ημερών) και την έπλυνα για ΠΡΩΤΗ φορά, κάθεται παναγίτσα η κυρία σουρλουλού! Έχω καταλάβει ότι της αρέσει πολύ να τη "χαϊδεύω" στο πιπί της! Τη βρίσκει , πώς το λένε! Βλέπω την έκφρασή της στον καθρέφτη!!! (την κρατάω σχεδόν μπρούμυτα πάνω στην ωλένη μου και της πλένω το κωλαράκι, οπότε ο καθρέφτης βοηθάει να την "τσεκάρω" αφού δε μπορώ αλλιώς να δω τη μουρίτσα της)
Όταν δε, της βγάζω το πάμπερ, μου ρίχνει κάτι χαμόγελα! Καταλαβαίνει ότι έρχεται "εκείνη" η ώρα!!
Αν σας φαίνεται τόσο περίεργο τι να πω... ίσως έχει να κάνει και με το πως έχει μεγαλώσει ο καθένας μας και πώς τον "έμαθαν" όταν ήταν μικρός.
Παράδειγμα ο άντρας μου, όταν του τα είπα αυτά, του φάνηκε περίεργο σα γεγονός, αλλά στο τέλος συμπλήρωσε "Ε, από σένα, δε μου φαίνεται κι απίθανο!" (εννοώντας βέβαια ότι είμαι πολύ καυτή γκόμενα!!
) χιχιχι!
Τώρα με την κόρη μας, το πρόσεξε και αυτός και νομίζω ότι έχει αρχίσει να με πιστεύει.
Τες πα...
Προσπαθήστε να το ξεπεράσετε και να μην κομπλεξάρετε τα παιδιά σας πάνω σε αυτά τα θέματα. Δε χρειάζεται να τα ενθαρρύνετε, αλλά ούτε και να τους κόψετε τη φόρα.
Αφήστε τα να εξερευνήσουν όχι μόνο το σώμα τους, αλλά και κάτι που στην τελική, μόνο "ευχαρίστηση" μπορεί να προσφέρει!
Αρκεί όντως να μη γίνεται δημόσια ή εις βάρος κάποιου άλλου.