Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
648 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 648 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 3]

2640 μερες!!! - Σελίδα 2 Empty Απ: 40 μερες!!! Δευ Φεβ 14, 2011 5:04 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
despina1984 έγραψε:ο πεθερος μου που ειναι και παπας να σημειωθει ετων 75 μου ειπα καλα να περασετε απλα μονο προσεχετε μην κρυωσει ο μικρος και μην δεχτειτε πολλες επισκεψεις γιατι κυκλοφορουν ιωσεις!!

Μπράβο στον πεθερό σου! Για παπά και για 75χρονο είναι πολύ λογικός! Φαινόμενο! Και πάλι μπράβο! 40 μερες!!! - Σελίδα 2 50580

2740 μερες!!! - Σελίδα 2 Empty Απ: 40 μερες!!! Δευ Φεβ 14, 2011 5:15 am

despina1984

despina1984
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Μαγια αυτο για τον καθρεφτη δεν το ειχα ξανακουσει αλλα οπως τα λες πρεπει να ειναι!!Σιγουρα για την κοιλια το λενε γιατι και εγω περναω 100 φορες τη μερα και κοιταζομαι αλλα ουτε η κοιλια πεφτει ουτε ο ριμαδοκαθρεφτης να μην την βλεπω!!!!Απο καποιο σπιτι δεν με εχουν διωξει ακομα αλλα το περιμενω και αυτο!!!Δεν μπορει ολα θα τα ζησω ειμαι σιγουρη!!!!!και στο τελος οπως λετε και εσεις θα πηδηχτω οχι μονο απο ενα αλλα απο ολα τα παραθυρα του σπιτιου και εχουμε και πολλα!!!!!

2840 μερες!!! - Σελίδα 2 Empty Απ: 40 μερες!!! Δευ Φεβ 14, 2011 5:30 am

marilu33

marilu33
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
ΧΑ,ΧΑ ΕΥΤΥΧΩς ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ Κ ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΠΕΦΤΑΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΣΑΝ ΤΙΣ ΣΟΥΛΙΩΤΙΣΕς!ΕΓΩ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΕΒΓΑΛΑ ΤΗΝ 9 ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ Κ ΑΥΡΙΟ ΕΠΙΣΗΣ (16)Κ ΟΥΤΕ ΜΙΣΕΣ ΕΥΧΕΣ ΠΗΡΑ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ .ΣΤΟ ΣΑΡΑΝΤΙΣΜΟ ΤΩΡΑ ΜΟΝΟ

2940 μερες!!! - Σελίδα 2 Empty Απ: 40 μερες!!! Δευ Φεβ 14, 2011 7:24 am

ladycat

ladycat
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
κοριτσακι μου δεν πηρες την ευχη στις 8 μερες μπορεις να πας οπου θες

http://www.gatospito.com

3040 μερες!!! - Σελίδα 2 Empty Απ: 40 μερες!!! Δευ Φεβ 14, 2011 7:26 am

nopi30

Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Κοριτσια και ο δικος μου πεθερος παπας ηταν και μολις βγηκα απο το νοσοκομειο, μετα απο 2μερες δηλαδη, μας διαβασε και εμενα και το παιδι και με ειπε πως αν θελω καπου να παω μπορω να παω, αρκει να νιωθω εγω καλα.
Και ο σαραντισμος που λενε και καλα ειναι πιο πολυ για να ξεκουραστεις και να αναρρωσεις δεν ειναι και λιγο το να γεννας. Εγω εβγαλα το μωρο στις 20 μερες για να το παω στη γιατρο και στις 30 μερες πηγαμε με τον μικρο στην σταση του χωριου μου να παρουμε την αδερφη που θα ερχοταν απο Θεσ/νικη. Στο δρομο μας σηναντισε μια κυραΚατινα και με το καλημερα σας με ρωτησε αν σαραντησα. Και τις ειπα "οχι, γιατι;".
Και φυσικα δεν μου απαντησε και εγω τσουλισα το καροτσι προς την σταση.
Τι τους νοιαζει τι κανουμε στο σπιτι μας. Στην τελικη ενταξη το δεχομαι οτι μπορει καποιος να μην θελει λεχωνα στο σπιτι του, αυτο το σεβομαι αλλα ο δρομος ειναι δημοσιος κυρια μου και αμα θελω κανω και την τσαρκα μου.
Η μαμα μου δεν εχει μεγαλωσει με εκκλησιες και θρησκευτηκα, αν και ειναι χριστιανη ορθοδοξη. Οταν μεναμε Θεσσαλονικη λοιπον μια φιλη της εμεινε εγκυος αλλα το μωρακι πεθανε και το γεννησε κανονικα. Επειδη ομως θεωρειτο λεχωνα δεν πηγαινε σε σπιτια. Ειπε της μαμας μου να παει και η μαμα μου την ειπε ελα. Δυσκολο πραγμα λεχωνα χωρις μωρο και ηθελε λιγη παρεα καπου να πει τον πονο της. Μολις το εμαθε η πεθερα της της ειπε να παρει αγιασμο και να το παει στη μαμα μου. Αυτα ολα εγιναν εν ετη 1980.
31 χρονια πριν δηλαδη...
Παντως η διαδικασια του σαραντησμου για μενα ειναι μια μικρη βαπτιση χωρις την ονοματοδοσια, ενιωσα μεγαλη συγκινηση και το πιο ομορφο ηταν οτι ημουν μονο εγω, το μωρακι μου και ο παπας. Κατα τη γνωμη μου παντα, για να μην παρεξηγηθω...

3140 μερες!!! - Σελίδα 2 Empty Απ: 40 μερες!!! Δευ Φεβ 14, 2011 9:51 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
nopi30 έγραψε:
Παντως η διαδικασια του σαραντησμου για μενα ειναι μια μικρη βαπτιση χωρις την ονοματοδοσια, ενιωσα μεγαλη συγκινηση και το πιο ομορφο ηταν οτι ημουν μονο εγω, το μωρακι μου και ο παπας. Κατα τη γνωμη μου παντα, για να μην παρεξηγηθω...

Kι όμως στον σαραντησμό είναι η πρώτη φορά που ακούγεται το όνομα του παιδιού και λένε ότι μετά δεν ειναι σωστο στην βάπτιση να το αλλάξεις. Είναι σαν υπόσχεση. Έτσι θεωρητικά το όνομα το παίρνει από εκείνη την στιγμή ενώ η βάπτιση γίνεται για να γίνει χριστιανός.
Εμένα σε όλη την διάρκεια κοιμόταν και δεν κατάλαβε τίποτα! Εριξε κατι υπνους στην Αγια Τραπεζα! Laughing

3240 μερες!!! - Σελίδα 2 Empty Απ: 40 μερες!!! Δευ Φεβ 14, 2011 11:09 am

spapastamou

spapastamou
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
na sou zisei to mwraki sou...!!!ola ayta einai vlakeies....!!!na kaneis ayto pou ais8anesai esy kai oi ypoloipoi na kratane tin gnwmi tous kai tis kakies tous gia ton eayto tous....!!!

3340 μερες!!! - Σελίδα 2 Empty Απ: 40 μερες!!! Δευ Φεβ 14, 2011 1:58 pm

AthinaKolovou

AthinaKolovou
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
MariaM έγραψε:
nopi30 έγραψε:

Kι όμως στον σαραντησμό είναι η πρώτη φορά που ακούγεται το όνομα του παιδιού και λένε ότι μετά δεν ειναι σωστο στην βάπτιση να το αλλάξεις. Είναι σαν υπόσχεση. Έτσι θεωρητικά το όνομα το παίρνει από εκείνη την στιγμή ενώ η βάπτιση γίνεται για να γίνει χριστιανός.
Εμένα σε όλη την διάρκεια κοιμόταν και δεν κατάλαβε τίποτα! Εριξε κατι υπνους στην Αγια Τραπεζα! Laughing

Εμενα που ο κεφτεδακος μου εκεινη τη στιγμη ειχε αερια;;;;;;;;; Ο παπας ελιωσε στο γελιο ενω εψελνε τα δικα του...

3440 μερες!!! - Σελίδα 2 Empty Απ: 40 μερες!!! Δευ Φεβ 14, 2011 2:12 pm

sasanath

sasanath
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
nopi30 έγραψε:Κοριτσια και ο δικος μου πεθερος παπας ηταν και μολις βγηκα απο το νοσοκομειο, μετα απο 2μερες δηλαδη, μας διαβασε και εμενα και το παιδι και με ειπε πως αν θελω καπου να παω μπορω να παω, αρκει να νιωθω εγω καλα.
Και ο σαραντισμος που λενε και καλα ειναι πιο πολυ για να ξεκουραστεις και να αναρρωσεις δεν ειναι και λιγο το να γεννας. Εγω εβγαλα το μωρο στις 20 μερες για να το παω στη γιατρο και στις 30 μερες πηγαμε με τον μικρο στην σταση του χωριου μου να παρουμε την αδερφη που θα ερχοταν απο Θεσ/νικη. Στο δρομο μας σηναντισε μια κυραΚατινα και με το καλημερα σας με ρωτησε αν σαραντησα. Και τις ειπα "οχι, γιατι;".
Και φυσικα δεν μου απαντησε και εγω τσουλισα το καροτσι προς την σταση.
Τι τους νοιαζει τι κανουμε στο σπιτι μας. Στην τελικη ενταξη το δεχομαι οτι μπορει καποιος να μην θελει λεχωνα στο σπιτι του, αυτο το σεβομαι αλλα ο δρομος ειναι δημοσιος κυρια μου και αμα θελω κανω και την τσαρκα μου.
Η μαμα μου δεν εχει μεγαλωσει με εκκλησιες και θρησκευτηκα, αν και ειναι χριστιανη ορθοδοξη. Οταν μεναμε Θεσσαλονικη λοιπον μια φιλη της εμεινε εγκυος αλλα το μωρακι πεθανε και το γεννησε κανονικα. Επειδη ομως θεωρειτο λεχωνα δεν πηγαινε σε σπιτια. Ειπε της μαμας μου να παει και η μαμα μου την ειπε ελα. Δυσκολο πραγμα λεχωνα χωρις μωρο και ηθελε λιγη παρεα καπου να πει τον πονο της. Μολις το εμαθε η πεθερα της της ειπε να παρει αγιασμο και να το παει στη μαμα μου. Αυτα ολα εγιναν εν ετη 1980.
31 χρονια πριν δηλαδη...

ΕΜ Η ΚΟΠΕΛΑ ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΗΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΜ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

3540 μερες!!! - Σελίδα 2 Empty Απ: 40 μερες!!! Τρι Φεβ 15, 2011 1:44 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
AthinaKolovou έγραψε:

Εμενα που ο κεφτεδακος μου εκεινη τη στιγμη ειχε αερια;;;;;;;;; Ο παπας ελιωσε στο γελιο ενω εψελνε τα δικα του...

Χαχαχα... Πάνω από όλα η άνεση! Χάχαχα! Πρέπει να είχε πολύ πλάκα πάντως! Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

3640 μερες!!! - Σελίδα 2 Empty Απ: 40 μερες!!! Τρι Φεβ 15, 2011 2:09 am

FOYNTOYKAKI

FOYNTOYKAKI
Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ,ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΑ.ΕΓΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΠΕΜΠΑ ΜΟΥ ΒΓΗΚΜΕ ΣΤΙΣ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΒΟΛΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΗΝ ΠΗΕ ΟΤΑΝ ΣΑΡΑΝΤΗΣΕ.ΙΣΑ ΙΣΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΘΑΡΟ ΑΕΡΑ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΜΕΝΑ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΖΩ.ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΕΧΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΟΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ.ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΓΑΛΕΣ.

3740 μερες!!! - Σελίδα 2 Empty Απ: 40 μερες!!! Τρι Φεβ 15, 2011 4:21 am

titoula

titoula
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Εγώ βγήκα στον ένα μήνα γιατί λόγω καύσωνα μας είχε πει η γιατρός που είχαμε τότε να μην τη βγάλουμε με τόση ζέστη αλλιώς θα είχαμε βγει νωρίτερα.
Φυσικά και έκανες καλά που το έβγαλες. Μην ακούς κανένα και κάνε αυτό που πιστεύεις εσύ! Smile

3840 μερες!!! - Σελίδα 2 Empty Απ: 40 μερες!!! Τρι Φεβ 15, 2011 4:36 am

selini-giorgos

selini-giorgos
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
litsakos έγραψε:οπως νιωθεις ετσι ειναι το σωστο!καλως ηρθες στον κοσμο της μητροτητας οπου εχουν οοοολοι αποψη για σενα κ το παιδι σου! cheers

Laughing Laughing Laughing Laughing
Αυτη ειναι μονο η αρχη...

3940 μερες!!! - Σελίδα 2 Empty Απ: 40 μερες!!! Τρι Φεβ 15, 2011 7:02 am

joan80

Αχ τι μου θύμησες. Εγώ όταν ήμουν στο μαιευτήριο ήρθε ένας παπάς που μας διάβασε μια ευχή και μου είπε ότι μπορώ να βγαίνω κανονικά με το παιδί. Έλα όμως που η μάνα μου είχε άλλη γνώμη. Κάθε πρωί ή θα ερχόταν σπίτι για να βοηθήσει με τις δουλειές ή με έπαιρνε τηλ. για να μου πει πόσο χάλια είναι ο καιρός και να μην βγάλω το παιδί έξω. Βεβαια γέννησα Νοέμβριο και όντως ορισμένες μερες είχε ψύχρα. Πάντως προτού ακόμη σαραντίσω βγήκαμε έξω και πήγαμε και σε φιλικά σπίτια. Α, να προσθέσω ότι εγώ βγηκα για πρώτη φορά βράδυ έξω στις 20 μέρες. Το τι άκουσα δεν λεγεται γιατί ήμουν ακόμη λεχώνα. Βεβαια δεν υπήρχε περίπτωση να αλλάξω γνώμη, οπότε αρκέστηκε να με συμβουλευσει να αναψω ένα φως προπού μπω στο σπίτι για να φύγουν τα κακα πνεύματα. Twisted Evil Μάλιστα προτού μπω μέσα με ρώτησε "Άναψες τον αναπτήρα;" Τι να πω. Επίσης δεν έπρεπε τα ρούχα του παιδιού να μένουν απλωμένα έξω μετά τη δύση του ηλιου. Και καθε φορα τα μάζευε.

4040 μερες!!! - Σελίδα 2 Empty Απ: 40 μερες!!! Τρι Φεβ 15, 2011 7:11 am

lolalu

lolalu
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
joan80 έγραψε:Αχ τι μου θύμησες. Εγώ όταν ήμουν στο μαιευτήριο ήρθε ένας παπάς που μας διάβασε μια ευχή και μου είπε ότι μπορώ να βγαίνω κανονικά με το παιδί. Έλα όμως που η μάνα μου είχε άλλη γνώμη. Κάθε πρωί ή θα ερχόταν σπίτι για να βοηθήσει με τις δουλειές ή με έπαιρνε τηλ. για να μου πει πόσο χάλια είναι ο καιρός και να μην βγάλω το παιδί έξω. Βεβαια γέννησα Νοέμβριο και όντως ορισμένες μερες είχε ψύχρα. Πάντως προτού ακόμη σαραντίσω βγήκαμε έξω και πήγαμε και σε φιλικά σπίτια. Α, να προσθέσω ότι εγώ βγηκα για πρώτη φορά βράδυ έξω στις 20 μέρες. Το τι άκουσα δεν λεγεται γιατί ήμουν ακόμη λεχώνα. Βεβαια δεν υπήρχε περίπτωση να αλλάξω γνώμη, οπότε αρκέστηκε να με συμβουλευσει να αναψω ένα φως προπού μπω στο σπίτι για να φύγουν τα κακα πνεύματα. Twisted Evil Μάλιστα προτού μπω μέσα με ρώτησε "Άναψες τον αναπτήρα;" Τι να πω. Επίσης δεν έπρεπε τα ρούχα του παιδιού να μένουν απλωμένα έξω μετά τη δύση του ηλιου. Και καθε φορα τα μάζευε.

αυτο με τα ρουχα πια δεν μπορεις να φανταστεις τι τραβηξα... Laughing Laughing Laughing Laughing

4140 μερες!!! - Σελίδα 2 Empty Απ: 40 μερες!!! Τρι Φεβ 15, 2011 8:28 am

nopi30

Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
MariaM έγραψε:
nopi30 έγραψε:

Δεν το ηξερα αυτο με το ονομα πρωτη φορα το ακουω. Μπορει βεβαια ο παπας να το ειπε αλλα εγω απο τα ξενυχτια ουτε πως με λενε δεν ηξερα.
Αν ειναι ετσι τοτε γιατι τσακωνονται τα ζευγαρια με τα συμπεθερια;
Παει η μανα λεει οποιο ονομα θελει και μετα ο νονος δεν μπορει να κανει αλλιως αυτο θα πει.
Πολυ χρησιμη πληροφορια αυτη....μμμμμμ......

4240 μερες!!! - Σελίδα 2 Empty Απ: 40 μερες!!! Τρι Φεβ 15, 2011 8:41 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
nopi30 έγραψε:

Δεν το ηξερα αυτο με το ονομα πρωτη φορα το ακουω. Μπορει βεβαια ο παπας να το ειπε αλλα εγω απο τα ξενυχτια ουτε πως με λενε δεν ηξερα.
Αν ειναι ετσι τοτε γιατι τσακωνονται τα ζευγαρια με τα συμπεθερια;
Παει η μανα λεει οποιο ονομα θελει και μετα ο νονος δεν μπορει να κανει αλλιως αυτο θα πει.
Πολυ χρησιμη πληροφορια αυτη....μμμμμμ......

Έλα ντε; Πολύ σωστή παρατήρηση! Αυτό το όνομα ακούστηκε στον σαραντησμό, έτσι θα λες! Χαχαχαχαχα.......

4340 μερες!!! - Σελίδα 2 Empty Απ: 40 μερες!!! Τετ Φεβ 16, 2011 1:30 am

ntina

ntina
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
αααααααααα κορίτσια να σας πω και το άλλο............μου λέει η πεθερά μου πριν βγω απτο μαιευτήριο "ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΩΡΑ 40 ΜΕΡΕΣ ΓΙΑΤΙ Η ΛΕΧΩΝΑ ΡΑΓΙΖΕΙ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΣΠΑΕΙ ΣΙΔΕΡΑ" χαχαχαχαχα ε δεν πήγα σπίτι της 40 μέρες αλλα ούτε και αρκετούς μήνες μετά..............αλλά και όταν μου είπε να έρθει σπίτι την 39 ημέρα λέγοντας μου ότι εντάξει 1 μέρα έμεινε για να σαραντήσεις της είπα ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ 40 μερες!!! - Σελίδα 2 654655 40 μερες!!! - Σελίδα 2 654655

4440 μερες!!! - Σελίδα 2 Empty Απ: 40 μερες!!! Τετ Φεβ 16, 2011 1:37 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
ntina έγραψε:αααααααααα κορίτσια να σας πω και το άλλο............μου λέει η πεθερά μου πριν βγω απτο μαιευτήριο "ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΩΡΑ 40 ΜΕΡΕΣ ΓΙΑΤΙ Η ΛΕΧΩΝΑ ΡΑΓΙΖΕΙ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΣΠΑΕΙ ΣΙΔΕΡΑ" χαχαχαχαχα ε δεν πήγα σπίτι της 40 μέρες αλλα ούτε και αρκετούς μήνες μετά..............αλλά και όταν μου είπε να έρθει σπίτι την 39 ημέρα λέγοντας μου ότι εντάξει 1 μέρα έμεινε για να σαραντήσεις της είπα ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ 40 μερες!!! - Σελίδα 2 654655 40 μερες!!! - Σελίδα 2 654655

ΝΑΙ Ε;;; Δεν το ήξρα! Εγώ τα σίδερα τα είχα σπάσει λίγο νωρίτερα βέβαια, την ώρα της γέννας... (ξερίζωσα ένα σίδερο που τραβούσα από το κρεβάτι που με είχαν επειδή πονούσα 40 μερες!!! - Σελίδα 2 534787 ). ΠΙΑΝΕΤΑΙ;;; Laughing Laughing Laughing

4540 μερες!!! - Σελίδα 2 Empty Απ: 40 μερες!!! Τετ Φεβ 16, 2011 1:48 am

despina1984

despina1984
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
χαχαχαχαχα!!Κοριτσια δεν υπαρχουν αυτα που λεει ο κοσμος!!!και εγω που νομιζα οτι οι δικοι μας συγγενεις εχουν χαζεψει!!!!Εγω το Σαββατο κανονισα να παω σε ενα μασκε παρτυ στο σπιτι του αδερφου του αντρα μου στο διπλανο τετραγωνο (για να μπορω να επιστρεψω αμεσα σπιτι να ταισω το μωρο μου αν χρειαστει)λετε να μην με πλησιαζουν οι ανθρωποι να μην τους μολυνω???αν ειναι να ντυθω και κατι αντιστοιχο!!! Twisted Evil Twisted Evil

4640 μερες!!! - Σελίδα 2 Empty Απ: 40 μερες!!! Τετ Φεβ 16, 2011 1:58 am

cassiani

cassiani
despina1984 έγραψε:χαχαχαχαχα!!Κοριτσια δεν υπαρχουν αυτα που λεει ο κοσμος!!!και εγω που νομιζα οτι οι δικοι μας συγγενεις εχουν χαζεψει!!!!Εγω το Σαββατο κανονισα να παω σε ενα μασκε παρτυ στο σπιτι του αδερφου του αντρα μου στο διπλανο τετραγωνο (για να μπορω να επιστρεψω αμεσα σπιτι να ταισω το μωρο μου αν χρειαστει)λετε να μην με πλησιαζουν οι ανθρωποι να μην τους μολυνω???αν ειναι να ντυθω και κατι αντιστοιχο!!! Twisted Evil Twisted Evil
xa xa kalo!mazepse leromenes panes tou morou kai forese tes sigoura den tha se pleisiasei anthropos!!!! [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

4740 μερες!!! - Σελίδα 2 Empty Απ: 40 μερες!!! Τετ Φεβ 16, 2011 3:07 am

despina1984

despina1984
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
καλη ιδεα!!!δεν το ειχα σκεφτει!!!ετσι θα ειναι και πιο λογικο το να μην με πλησιαζουν!!!

4840 μερες!!! - Σελίδα 2 Empty Απ: 40 μερες!!! Κυρ Μαρ 13, 2011 3:14 pm

dinaki88

dinaki88
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
den diavasa ola ta posts sas gt egw tis perasa edw kai kairo alla auto to arthro apo paidiatro elpizw na sas lusei polles apories.
egw eimai kai imoun kata
evgaina suxna
ti mikri tin evgala stis 20 meres

Συντάκτης: Παπαβέντσης Στέλιος (Παιδίατρος, M.R.C.P.C.H., D.C.H. I.B.C.L.C. )
Πολλές γυναίκες σήμερα στην χώρα μας συνεχίζουν να τηρούν την μακρά θρησκευτική παράδοση της παραμονής του βρέφους στο σπίτι για τις πρώτες σαράντα ημέρες μετά την γέννησή του. Σύμφωνα με την πατροπαράδοτη αυτή πρακτική, το νεογέννητο φτάνει στο σπίτι από το μαιευτήριο και βγαίνει έξω από αυτό πολύ αργότερα, μόλις σαραντήσει. Πόσο θετική είναι αυτή η πρακτική για την σημερινή μητέρα, το βρέφος και τον θηλασμό;

Οι περισσότερες παραδοσιακές πρακτικές έχουν προκύψει ως αποτέλεσμα κοινωνικών αναγκών σε κάποια ιστορική περίοδο, στην προσπάθεια να βοηθηθεί η οικογένεια εκείνης της εποχής. Στα παλιότερα χρόνια, η νεογνική θνησιμότητα ήταν υψηλή, οι σοβαρές λοιμώξεις πολύ συχνές, εμβόλια δεν υπήρχαν και η ιατρική φροντίδα του νεογέννητου υστερούσε. Η κοινωνία λοιπόν με την πρακτική του σαραντίσματος προσπαθούσε να προστατέψει μητέρα και βρέφος από περιγεννητική θνησιμότητα και νοσηρότητα. Παράλληλα, αυτό που λέμε σπίτι ήταν κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που εννοούμε σήμερα. Παλιά το σπίτι ήταν «μεγάλο», περιλάμβανε ένα εκτεταμένο υποστηρικτικό δίκτυο για την καινούργια μητέρα, από μαμάδες, γιαγιάδες, θείες, φίλες και γειτόνισσες. Οι πρώτες έξι εβδομάδες της ζωής του μωρού παρείχαν λοιπόν την ευκαιρία στην λεχώνα να εστιάσει στο μωρό και στις ανάγκες του, απολαμβάνοντας παράλληλα άφθονη πρακτική υποστήριξη από τον περίγυρό της. Πολύ περισσότερες γυναίκες γύρω από την καινούργια μάνα είχαν εμπειρίες θηλασμού και της δίδασκαν τα μυστικά και την τέχνη του θηλασμού σε αυτό το χρονικό διάστημα. Τέλος, ο κοινωνικός ρόλος της μητέρας ήταν τελείως διαφορετικός: δεν υπήρχαν σημαντικές ανάγκες και απαιτήσεις για να παραμείνει η γυναίκα κοινωνικά, οικονομικά και επαγγελματικά ενεργή. Ο παραδοσιακός ρόλος της μάνας εμπεριείχε την απομόνωσή της στα του σπιτιού.

Τι συμβαίνει σήμερα; Πάρα πολλά πράγματα έχουν αλλάξει. Η περιγεννητική νοσηρότητα και θνησιμότητα είναι μικρή. Το μωρό των λίγων εβδομάδων δεν κινδυνεύει σημαντικά να νοσήσει σοβαρά εάν βγει εκτός σπιτιού, τηρουμένων των λογικών προφυλάξεων. Το σπίτι για πολλές οικογένειες, ιδιαίτερα στις πόλεις, έχει στενέψει πολύ. Υπάρχουν πολλά ζευγάρια που φέρνουν το νεογέννητό τους σε διαμερίσματα - κλουβιά, μακριά από συγγενείς, φίλους ή χωρίς γνωστούς γείτονες. Η σημερινή μητέρα από την άλλη δεν συμβιβάζεται με τον παραδοσιακό αποκλειστικό ρόλο της μάνας, αλλά έχει μια δουλειά στην οποία αργά ή γρήγορα θέλει και πρέπει να επιστρέψει, μια κοινωνική ζωή που δεν θέλει εγκαταλείψει, μία ανεξαρτησία που φοβάται ότι θα διακινδυνέψει με τον καινούργιο ρόλο της μητέρας και τροφού του παιδιού της. Ο ελάχιστος στενός της περίγυρος δεν διαθέτει συνήθως εμπειρίες θηλασμού. Το αντίθετο, συχνά της μεταδίδει την κουλτούρα του μπιμπερό, με αποτέλεσμα κατά τις πρώτες εβδομάδες η λεχώνα να αμφισβητείται, να κλονίζεται στο έργο της του θηλασμού. Πολλές φορές κατά την διάρκεια των κρίσιμων για τον θηλασμό πρώτων εβδομάδων βιώνει την σύγχυση, μέσα σε ένα αντίξοο για το θηλασμό περιβάλλον και χωρίς αξιόπιστη επαγγελματική και μη στήριξη.

Οι λανθασμένες οδηγίες και πρακτικές του μαιευτηρίου – το σύνηθες για τον θηλασμό στην Ελλάδα – της δίνουν τυπικά ένα κακό ξεκίνημα με τον θηλασμό. Ηεπίσης τυπική οδηγία να επισκεφτεί ειδικό μόλις σαραντήσει το μωρό της – και όχι μέσα σε 72 ώρες, όπως συνιστούν οι διεθνείς επιστημονικοί οργανισμοί όπως η Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία – γίνεται το κερασάκι στην τούρτα του αποθηλασμού. Η εθνική μελέτη θηλασμού το 2009, αντιπροσωπευτική από όλη την επικράτεια, έδειξε ότι ενώ 90% των μητέρων ξεκινούν να θηλάζουν το παιδί τους, στο τέλος του πρώτου μήνα μόνο 60% των μητέρων συνεχίζουν να θηλάζουν έστω και μη αποκλειστικά. Αυτή η τραγική πτώση έχει πολλές αιτίες, κάποιες από τις οποίες έχουν να κάνουν με την κακή αρχή στα μαιευτήρια, αλλά σημαντική αιτία κατά την γνώμη μου είναι και η προσκόλληση σε πρακτικές που υπηρετούσαν άλλα ιστορικά πλαίσια, σε πρακτικές που οδηγούν μητέρες να συνδέσουν τον θηλασμό όχι με προσωπική απελευθέρωση αλλά με δυσβάσταχτο περιορισμό.

Μία σύγχρονη γυναίκα, που σύντομα διαπιστώνει ότι το μωρό έχει μεγάλες απαιτήσεις από το χρόνο της, από την ενέργειά της, από το σώμα της. Μία σύγχρονη γυναίκα που, στην προσπάθειά της να «προστατεύσει» το μωρό της όπως της έχουν πει, καταλήγει απομονωμένη, σε φτωχό, μονότονο περιβάλλον, να θηλάζει και να αλλάζει πάνες όλη μέρα, μια γυναίκα που είχε συνηθίσει να διεκδικεί προσωπικές επιτυχίες, που τώρα για πρώτη φορά στην ζωή της νιώθει εγκλωβισμένη, ανήμπορη, σε απομόνωση. Και ακούει από το τηλέφωνο την φίλη της που έδωσε στο δικό της νεογέννητο μπουκάλι και πήγε για καφέ, που άφησε το βράδυ το μωρό στην πεθερά της και εκείνη κοιμήθηκε ήσυχα με τον σύζυγό της. Αυτές είναι οι συγκρούσεις που η μητέρα που επιθυμεί να θηλάσει σήμερα βιώνει, και πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας σε λανθασμένες νοοτροπίες που διαιωνίζουν τα αυθαίρετα σχήματα: η εύκολη ζωή με μπιμπερό, η δύσκολη ζωή με θηλασμό..

Δεν θα έπρεπε λοιπόν να είναι έτσι. Η σημερινή μητέρα που θηλάζει πρέπει να είναι και είναι φεμινίστρια, δεν είναι γυναίκα που αποφάσισε να αποσυρθεί στο παρελθόν. Το μωρό της έχει δικαίωμα να γνωρίσει τον κόσμο μέσα από τα μάτια της. Η γυναίκα έχει δικαίωμα να μοιραστεί τον κόσμο της με την καινούργια ύπαρξη και όχι να περιορίσει τον κόσμο της εξαιτίας της ύπαρξης αυτής. Το νεογέννητο και ο θηλασμός πρέπει να είναι αφορμή για την αποκάλυψη ενός ευρύτερου, όμορφου κόσμου για την μητέρα, όχι για τον εγκλεισμό της.

Η πρακτική της παραμονής του βρέφους στο σπίτι για τις πρώτες σαράντα ημέρες πρέπει να αντικατασταθεί με μια λογική, απλή προσέγγιση, προσαρμοσμένη στις σύγχρονες ανάγκες. Το αν, πότε και για πόσο θα βγει εκτός σπιτιού ένα νεογέννητο είναι καλό να γίνει συνάρτηση πολλών πραγματιστικών παραγόντων: ένας σταθερός καιρός, χωρίς οξέα καιρικά φαινόμενα, όπως έντονη βροχή, χιόνι, αέρας, πολύ κρύο ή καύσωνας. Μία σωστή προφύλαξη του μωρού ως προς το ντύσιμό του, με ιδιαίτερη προσοχή στο κεφαλάκι του. Μία σωστή προφύλαξη στις επαφές του μωρού: βόλτα σε ανοιχτούς χώρους, όχι συγχρωτισμός, όχι στενή επαφή με άγνωστα πρόσωπα – πολλά φιλιά κλπ - , μακριά από ασθενείς και κρυωμένους, μακριά από νήπια που πηγαίνουν στον παιδικό σταθμό και κολλούν συνεχόμενες ιώσεις. Ένα ενδιαφέρον για την ψυχολογία της μητέρας, που πρέπει να αλλάξει παραστάσεις για να πάρει δύναμη και να συνεχίσει. Και μια προσπάθεια να προστατευτεί ο θηλασμός ως μακρόχρονο αγαθό υγείας: όχι μπιμπερό και πιπίλες στο μωρό κατά τις πρώτες εβδομάδες της ζωής του, φροντίδα από την μητέρα του και όχι κυρίαρχη φροντίδα από άλλα πρόσωπα.

Η λεχώνα που ακολουθεί την λογική προσέγγιση δεν φοβάται να συνεχίσει την ζωή της από εκεί που την άφησε πριν την εγκυμοσύνη και τον τοκετό. Δεν φοβάται να φροντίσει το μικρό της οπουδήποτε και οποτεδήποτε, θηλάζοντάς το σε δημόσιο χώρο εάν χρειάζεται. Προσφέρει πολύτιμες εικόνες και παραστάσεις θηλασμού με αυτόν τον τρόπο σε νεότερες γυναίκες και σε μικρά κορίτσια που βλέπουν το θηλασμό ενός νεογέννητου. Αναζητά από νωρίς έγκαιρη, έγκυρη και τακτική εκτίμηση του θηλασμού, της υγείας της δικής της και του μωρού της, από ειδικό με γνώσεις στη γαλουχία, χωρίς απαραίτητα να πρέπει να τον φέρει στο σπίτι της με αυξημένο οικονομικό κόστος. Προσπερνάει έτσι τις σκοπέλους που οδηγούν τρεις στις δέκα ελληνίδες να σταματούν το θηλασμό μέσα στις πρώτες εβδομάδες, πολλές από τις οποίες οδηγούνται σε αυτόν τον δρόμο γιατί έλαβαν την λανθασμένη οδηγία να αναζητήσουν βοήθεια «αφού το παιδί σαραντήσει». Η λεχώνα που ακολουθεί την λογική προσέγγιση έχει μικρότερη πιθανότητα να υποφέρει από επιλόχεια κατάθλιψη, από ένα προσωπικό και κοινωνικό σοκ. Πηγαίνει με το μωρό της σε συναντήσεις του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδας ή σε κοινωνικούς χώρους μαζί με άλλες λεχώνες, πράγμα θεμελιώδες για την τόνωση της αυτοπεποίθησής της και των γνώσεών της σε σχέση με το θηλασμό. Και έχει ένα μωρό που είναι περισσότερο ευχαριστημένο, που με τις βόλτες, την άφθονη αγκαλιά και το τάισμα στο στήθος κατά δική του απαίτησή γίνεται βολικό, αναπτύσσεται ραγδαία ψυχοκινητικά με τις αυξημένες παραστάσεις από τον έξω κόσμο, πάσχει λιγότερο από κολικούς, νιώθει την ευχαρίστηση της μητέρας του και ηρεμεί.

Εάν έχετε ένα μωρό τριών εβδομάδων, πηγαίνετε καλά με τον θηλασμό, νιώθετε ότι έχετε άφθονη υποστήριξη από τους κοντινούς σας ανθρώπους και θέλετε να κρατήσετε το παραδοσιακό σαρανταήμερο μέσα στο σπίτι, κάντε το, δεν υπάρχει πρόβλημα. Εάν όμως έχετε ένα μωρό τριών εβδομάδων, ο θηλασμός σάς έχει φτάσει στα όριά σας, έχετε ξεχάσει πως είναι να βλέπετε έναν άνθρωπο, έχετε χάσει τις μέρες, σκέφτεστε να δώσετε μπουκάλι στο παιδί για να βγείτε λίγο έξω ή και να τα παρατήσετε, τότε κάντε την κίνηση, τηρήστε λογικές προφυλάξεις και βγείτε μαζί με το μωρό σας για λίγο στον καθαρό αέρα: Μπορεί να κάνει όλη την διαφορά.

to vrika edw
http://www.healthierworld.gr/portal/cc7146d26842552e/0afafcaa3dbf7acb/c34c227b3e894eb7.html

http://psuxoblabla.blogspot.gr/

4940 μερες!!! - Σελίδα 2 Empty Απ: 40 μερες!!! Δευ Μαρ 14, 2011 2:38 am

momirene

Εγω οταν ηρθε η παιδιατρος στις 15 μερες να δει το μωρο σπιτι την ρωτησα. Μου απαντησε οτι απο ιατρικης πλευρας μπορεις να βγεις κι εσυ και το μωρο οποτε θελεις αρκει να τηρεις καποιους κανονες μην αρρωστησει το παιδι. Απο θρησκευτικης πλευρας κανε οτι θελεις μου ειπε.
Εγω προσωπικα θεωρω οτι αυτες οι 40 μερες ειναι μια περιοδος προσαρμογης στην νεα κατασταη. Ασε που παλια οι γυναικες ηθελαν μια δικαιολογια για μην πανε στα χωραφια, ακομα ο οργανισμος ειναι ευαισθητος 40 μερες!!! - Σελίδα 2 215994

5040 μερες!!! - Σελίδα 2 Empty Απ: 40 μερες!!! Κυρ Μαρ 20, 2011 7:36 am

blackrose

blackrose
προσφατα...και με αφορμη το θεματακι,...ενας συγγενης του αντρα μου που ειναι παπας μια μερα που ημουν στα πεθερικα μου ηρθε στο σπιτι και μας διαβασε και εκανε αγιασμο...το θεωρησα καλο και δεχτηκα να ερθει....μετα το διαβασμα ,το οποιο διηρκησε καπου μιση ωρα,εκτος οτι ενιωσα πολυ ωραια,καθησαμε να πιουμε κατι παρεα...και ηρθε η συζητηση στο θεμα 40 μερες λεχωνα. να διευκρηνησω οτι ο συγκεκριμενος ανθρωπος ειναι υποδειγμα παπα και εχει πολυ μεγαλη πιστη σε αυτο που κανει και αυτο το ξερω και φαινεται....οπως σας ειπα για το 40ημερο...μου εδωσε να διαβασω το βιβλιο το οποιο λεει μεσα ολη την λειτουργια του γαμου ,της βαπτισης ,δηλαδη αυτα που ακουμε στην εκκλησια αλλα στην ουσια δεν δωσαμε ποτε σημασια τι λενε και τι σημαινουν τα οσα ακουμε.....στο σημειο της λεχωνας εχω να σας πω οτι δεν γραφουν πουθενα μεσα στα βιβλια της θρησκειας μας οτι πρεπει να ειμαστε 40 μερες μεσα επιδη ειμαστε κατα τους παλαιους καθαρες και ευαισθητες στο κακο ματι και πολλα αλλα τετοια.αντιθετως απο την πρωτη μερα μπορουμε να παμε οπου θελουμε.γιατι απο την πρωτη μερα αν το επιτρεπουν οι συνθηκες ερχεται ο παπας σπιτι και μας διαβαζει και μας αγιαζει και παυουμε να ειμαστε ευαισθητες απο κακολογια και ματι και αλλα..........επειτα την 8η μερα παμε στην εκκλησια με το μωρο και ο παπας δινει πρωτη φορα το ονομα στο μωρο,γινεται μελος της εκκλησιας δηλαδη, ασχετα αν δεν πηρε ακομη το βαπτισμα...δηλαδη αγιαζεται και το μωρο και η μανα........και τελος στις 40 μερες παμε παλι στην εκκλησια και τοτε παμε να διαβασει παλι το μωρο ο παπας....και οχι για να μας διαβασει και να βγουμε παλι εξω πχ.............

εγω και τα διαβασα οπως τα λεει το βιβλιο το οποιο ειναι στα αρχαια και ολα αυτα ειναι γραμμενα χιλιαδες χρονια μεσα και μας τα διηγουνται στην εκκλησια απλα ποτε δεν δωσαμε σημασια....και το να μεινει μεσα η λεχωνα 40 μερες το θεωρουσα λιγο υπερβολη...γνωμη μου......εγω θα τα πραξω αυτα οπως τα διαβασα και τα διδαχθηκα απο τον παπα μας σε νεοελληνικα αν και ξερω να μεταφραζω τα αρχαια καλα.......

θεωρω πως απο την στιγμη που θα παρουμε την ευχη απο την πρωτη η δευτερη μερα που θα γεννησουμε ειμαστε ασφαλης και δεν θα πρεπε να υπαρχει τετοια προκαταληψη του τυπου φοβαμαι να βγω εξω πριν σαραντησω..!!

αυτα κοριτσακια μου!!!! 40 μερες!!! - Σελίδα 2 654316

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 3]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις