1 Καλέ κλαίνε τα μωρά? Πεμ Μαρ 31, 2011 6:29 am
eleftherna
Πανταχού παρούσα!
Ώρες ώρες αναρωτιέμαι: Τα άλλα μωρά κλαίνε ή μόνο εγώ έχω αυτό το προνόμιο?
Η απορία μου αυτή έχει προκύψει γιατί πριν κάνω παιδί, οι περισσότεροι γνωστοί και φίλοι με παιδιά περιγράφανε τα μωράκια τους με τα πιο ροδαλά χρώματα! Οι περισσότεροι λέγανε οτι τα βρέφη τους ήταν πολύ καλόβολα αγγελούδια! Ακόμη και εδώ στο φόρουμ, σπάνιες είναι οι περιπτώσεις που μια μανούλα παραπονιέται οτι το αγγελούδι της κοντεύει να της σπάσει το τύμπανο!!!
Μάλιστα, επειδή η μαμά μου και η πεθερά μου λέγανε οτι εγώ και ο άντρας μου αντίστοιχα δεν κλαίγαμε ποτέ, ήμουν πεπεισμένη οτι θα γεννήσω ένα υπερ-ήσυχο μωράκι!
Έλα μου ντε που τα πράγματα δεν είναι όπως τα είχα φανταστεί! Όχι οτι ο μπεμπούκος μου είναι ο σατανάς προσωποποιημένος, αλλά το κλάμα του το ρίχνει, ζωή να έχει το χρυσό μου!!!
Έτσι λοιπόν σκέφτηκα να κάνω ένα γκαλοπάκι:
ΠΟΣΟ ΚΛΑΙΕΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΩΡΕΣ / ΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ?
Αρχίζω πρώτη:
Ο μπεμπούλης μου είναι δυόμιση μηνών και σε μερικές φάσεις της ημέρας μας ξεκουφαίνει! Ο άντρας μου σκέφτεται τη λύση των ωτοασπίδων (όταν τον κρατάς αγκαλιά και δεν μπορείς να τον συνεφέρεις, τα πράγματα είναι ζόρικα για το τύμπανο)!!!
Κλαίει σε διάφορες φάσεις, αλλά οι πιο συνηθισμένες είναι οι παρακάτω:
Ααααχχχ!!! Πέρα από την πλάκα για τις ωτοασπίδες, δεν υποφέρεται να ακούει μια μανούλα το μωράκι της να κλαίει και να βλέπει τα ματάκια του να δακρίζουν...
Γι'αυτό, αν συμβαίνει και σε σας, μοιραστείτε το παρακαλώ, να μη νιώθω πως είμαι η πιο ανίκανη μανούλα στον πλανήτη!!!
Ουάου, ολόκληρη έκθεση ιδεών έγραψα!!!
Η απορία μου αυτή έχει προκύψει γιατί πριν κάνω παιδί, οι περισσότεροι γνωστοί και φίλοι με παιδιά περιγράφανε τα μωράκια τους με τα πιο ροδαλά χρώματα! Οι περισσότεροι λέγανε οτι τα βρέφη τους ήταν πολύ καλόβολα αγγελούδια! Ακόμη και εδώ στο φόρουμ, σπάνιες είναι οι περιπτώσεις που μια μανούλα παραπονιέται οτι το αγγελούδι της κοντεύει να της σπάσει το τύμπανο!!!
Μάλιστα, επειδή η μαμά μου και η πεθερά μου λέγανε οτι εγώ και ο άντρας μου αντίστοιχα δεν κλαίγαμε ποτέ, ήμουν πεπεισμένη οτι θα γεννήσω ένα υπερ-ήσυχο μωράκι!
Έλα μου ντε που τα πράγματα δεν είναι όπως τα είχα φανταστεί! Όχι οτι ο μπεμπούκος μου είναι ο σατανάς προσωποποιημένος, αλλά το κλάμα του το ρίχνει, ζωή να έχει το χρυσό μου!!!
Έτσι λοιπόν σκέφτηκα να κάνω ένα γκαλοπάκι:
ΠΟΣΟ ΚΛΑΙΕΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΩΡΕΣ / ΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ?
Αρχίζω πρώτη:
Ο μπεμπούλης μου είναι δυόμιση μηνών και σε μερικές φάσεις της ημέρας μας ξεκουφαίνει! Ο άντρας μου σκέφτεται τη λύση των ωτοασπίδων (όταν τον κρατάς αγκαλιά και δεν μπορείς να τον συνεφέρεις, τα πράγματα είναι ζόρικα για το τύμπανο)!!!
Κλαίει σε διάφορες φάσεις, αλλά οι πιο συνηθισμένες είναι οι παρακάτω:
- Φυσικά κλαίει όταν ξυπνάει πεινασμένος! Δεν χρειάζεται να το σχολιάσω αυτό!
- Τον πρώτο ενάμιση μήνα έκλαιγε όταν ήθελε να κάνει κακάκια του ή όταν είχε αέρια. Όταν τα κατάφερνε, σταματούσε! Τώρα είναι κάπως πιο άνετος με το θέμα των αερίων, αλλά μας έχει προκύψει παλινδρόμιση... (Ίσως η παλινδρόμιση να ήταν από την αρχή και να τη συγχέαμε με τα αέρια).
Αυτά τα φαινόμενα συμβαίνουν 20 λεπτά περίπου μετά το φαγητό, 3-4 φορές την ημέρα και κλαίει περίπου 10 λεπτά τη φορά...
Ευτυχώς, τέτοιου είδους προβλήματα δε συμβαίνουν καθημερινά. Άλλες μέρες τον πιάνει και άλλες είναι μια χαρά!
- Αυτό όμως που δεν μπορώ να καταλάβω είναι οτι κλαίει κάθε φορά που είναι να πάει για ύπνο κατά τη διάρκεια της ημέρας! (Ευτυχώς τη νύχτα κοιμάται εύκολα). Με το που ξεκινάω να τον βάλω για ύπνο (πάμε στο δωμάτιό του και τον τυλίγω σε κουβερτούλα), αρχίζει να κλαίει. Κλαίει στην αγκαλιά μου για 5-10 λεπτά και μετά ηρεμεί και κοιμάται! Φυσικά έχω δοκιμάσει διάφορους τρόπους να τον κοιμίζω (φάσκιωμα, σεσουάρ, λίκνισμα κλπ). Δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι κάτι συγκεκριμένο που κάνω που τον ενοχλεί.
Τα αέρια και την παλινδρόμιση καταλαβαίνω πως μπορεί να είναι πολύ επώδινα, αλλά αυτό? Υποθέτω οτι ίσως να έχει υπερένταση ή κούραση και είναι αυτός ο τρόπος του για να χαλαρώσει.. Ή οτι από τη μία θέλει να κοιμηθεί, αλλά δυσκολεύεται και αυτό του προκαλεί σύγχιση και εκνευρισμό! Άβυσσος!!!
Ααααχχχ!!! Πέρα από την πλάκα για τις ωτοασπίδες, δεν υποφέρεται να ακούει μια μανούλα το μωράκι της να κλαίει και να βλέπει τα ματάκια του να δακρίζουν...
Γι'αυτό, αν συμβαίνει και σε σας, μοιραστείτε το παρακαλώ, να μη νιώθω πως είμαι η πιο ανίκανη μανούλα στον πλανήτη!!!
Ουάου, ολόκληρη έκθεση ιδεών έγραψα!!!