Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
252 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 252 επισκέπτες :: 3 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 2]

26voh8eiaaaaaaaaaa - Σελίδα 2 Empty Απ: voh8eiaaaaaaaaaa Κυρ Ιουλ 10, 2011 5:09 am

manoula29

Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
patience έγραψε:ax koritsia sas eyxaristw para polu pou asxolh8eikate me to provlhma mou ...shmera pragmatika htan mia para poly dyskolh mera ..afou eixe xypnhsei apo tis 8 to prwi kai koimh8hke mono 2 writses to meshmeri stis 3 mexri tis 11 to vrady to nini mou synexeia htan xypnio kai polu neyrikos ton afhna ligo sto karotsaki tou xalouse ton kosmo ton eixa agalitsa mou eklaige ton 8hlaza hremouse mta apo 10 lepta pali klama ton shkwna na reyei reyotan pali klama ..mallon ektos apo agalitas exei kai tromerous kai apaisious kolikous prospa8w na tou dwsw xamomilaki kai den to 8elei ka8olou nomizw pws 8a mou kanei emeto ...ti na kanw stenaxwriemai toso polu pou den mporw na ton voh8hsw...epishs exw thn entypwsh oti merikes trofes pou trww ton peirazoun alla kai pali den eimai sigoyrh...re koritsia peite mou einai fysiologiko toso mikro mwraki na koimatai mono toses wres to polu 6 wres mesa sthn hmera mhpws exei kati ??thn deytera 8a kalesw thn paidiatro na me voh8hsei ligaki ..!! kai h koilitsa tou einai monimos prismenh h paidiatros mou eixe pei na to prosexoume ayto mhpws exei stenwsh kai xreiastei siropaki lete na einai ayto kai na talaipwreitai toso kairo ??den xerw ti na kanw exw kourastei den trww kala den koimamai kai fovamai mhn mou kopei to gala ..!! pwpw oloklhro katevato sas eprixa .... sas eyaristw pants oles gia thn voh8eia
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΑΝΟΥΛΑ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΩΡΑΚΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ.ΒΕΒΑΙΑ ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΘΑ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΡΙΞΙΜΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΤΣΑ ΤΟΥ.ΕΓΩ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΕΙ ΛΙΓΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΗΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΛΙΚΟΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 50 ΜΕΡΕΣ. Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ,ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΣΕ ΤΙΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ infacolik.ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΣΟΥ.ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΠΡΙΑ ΟΣΟ ΘΗΛΑΖΕΙΣ!!! ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ!!

27voh8eiaaaaaaaaaa - Σελίδα 2 Empty Απ: voh8eiaaaaaaaaaa Κυρ Ιουλ 10, 2011 6:02 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
mama katerina έγραψε:
koukida έγραψε:patience κ η δικια μου μεχρι να γινει 2.5 μηνων δεν κοιμοταν καθολου κ ειχε κολικους. ολη μερα το ματι γαριδα κ με γκρινια- αλλα το μωρο ειχε προβλημα.μετα ως δια μαγείας στρωσαν όλα.
οπότε αγκαλιτσα- υπομονή και ολα θα πάνε καλά. Very Happy

ετσι και μενα εκει που νομιζαμε πως θα κοιμηθει τσουπ παλι ξυπναγε και γκρινια δεν γινοτανε να μην την παρουμε αγκαλια μονο ετσι ηρεμουσε αφου ολοι μου λεγανε καλε τα νεογεννητα κοιμουνται η δικια σου ολη μερα το ματι γαριδα! αλλα τωρα που ειναι σχεδον δυομιση αρχιζει και στρωνει αφου και οι κολικοι αραιωσαν πολυ! υπομονη

Εμένα με κολικούς μου έκανε ένα επεισόδιο που δεν θα το ξεχάσω σε όλη μου την ζωή. Ανήμερα του περσινού Πάσχα τον πιάνει ένας πόνος και αρχίζει να κλαίει απίστευτα δυνατά και έκλαιγε στην ίδια ένταση για μισή ώρα. Ότι και να του έκανα για τους κολικούς από όσα ήξερα δεν κατάφερα τίποτα. Μου ήρθε να πάρω και την παιδίατρο στο τέλος από την ανησυχία μου γιατί φοβόμουν μην ανεβάσει και πυρετό από την στεναχώρια του! Είχε γίνει κατακόκκινος και είχε εξαντληθεί απίστευτα ο καημένος. Στο τέλος τον έβαλα στο στήθος και αρχικά κλαψούριζε και σιγά-σιγά σταμάτησε και έπειτα κοιμήθηκε εκεί 2,5 ωρες!

28voh8eiaaaaaaaaaa - Σελίδα 2 Empty Απ: voh8eiaaaaaaaaaa Κυρ Ιουλ 10, 2011 6:06 am

koukida

koukida
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
αυτες τις σταγονιτσες -που ειναι σαν σοδα- τις infacolic- τις εδωσα και εγω- να πω ομως οτι παρατηρησα οτι το παιδι ειχε πολλα αέρια μ'αυτες..
τις σταματησα και ξεκινησα ενα λαδακι ειδικό κατά των κολικών -για εντριβη στην κοιλιτσα δλδ- της Weleda- ειναι θαυματουργό- βελτιωθηκαν πολυ τα εντερικά της μετα απο λιγες μερες. Ειναι φυτικό κ το συστήνω ανεπιφύλακτα. Very Happy

29voh8eiaaaaaaaaaa - Σελίδα 2 Empty Απ: voh8eiaaaaaaaaaa Κυρ Ιουλ 10, 2011 6:10 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
koukida έγραψε:αυτες τις σταγονιτσες -που ειναι σαν σοδα- τις infacolic- τις εδωσα και εγω- να πω ομως οτι παρατηρησα οτι το παιδι ειχε πολλα αέρια μ'αυτες..
τις σταματησα και ξεκινησα ενα λαδακι ειδικό κατά των κολικών -για εντριβη στην κοιλιτσα δλδ- της Weleda- ειναι θαυματουργό- βελτιωθηκαν πολυ τα εντερικά της μετα απο λιγες μερες. Ειναι φυτικό κ το συστήνω ανεπιφύλακτα. Very Happy

Να πω κάτι άσχετο αλλά μπορεί να είναι και σχετικό. Εμένα πολλές φορές πονούσε η κοιλίτσα του απλά γιατί δυσκολευόταν στα κακά. Έτσι απλά του έλυνα την πάνα και του έκανα απαλό μασάζ στην κοιλίτσα και του σήκωνα και ελαφρώς τα ποδαράκια και του έτριβα λίγο τους γοφούς κυκλικά.

30voh8eiaaaaaaaaaa - Σελίδα 2 Empty Απ: voh8eiaaaaaaaaaa Κυρ Ιουλ 10, 2011 6:20 am

????????

Επισκέπτης
MariaM έγραψε:
christiana έγραψε:
MariaM έγραψε:Κοπελάρα μου, υπομονή, το λέει και το όνομά σου! Εγώ θα σου πω ότι εχω εντελώς αντίθετη άποψη με ότι ειπώθηκε και αυτό καθαρά επειδή ΘΗΛΑΖΕΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ. Στον θηλασμό τον πρώτο καιρό δεν μπορείς να βάλεις ωράρια στο μωρό όπως γίνεται με το μπουκάλι πχ να θηλάζεις ανά 2ωρο ή 3ωρο γιατί το μωρό αφενώς όταν πεινάει θα φάει όσο θέλει ΜΌΝΟ και όχι όσο θα του δίναμε εμείς οπότε ορίζει μόνο του την ποσότητα και εμείς δεν ξέρουμε ποτέ πόσο έχει φάει. Αφετέρου ακόμα και μεγάλη ποσότητα να τρώει είναι τόσο εύπεπτο το γάλα σου που χωνεύει γρήγορα και πεινάει. Το ότι παίρνει κιλά μου φαίνεται παραπάνω από καταπληκτικό και αυτό σημαίνει ότι το γάλα σου "μεγαλώνει γερά παιδιά" χωρίς πλάκα! Δηλαδή, εμένα θα μου έφευγε ένα τεράστιο άγχος. Το άγχος του "δεν έχω γάλα" που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες νέες μανούλες.

Στο πρόβλημά σου τώρα. Είπες ότι τώρα τελευταία θέλει να θηλάζει συνέχεια και κλαίει. Έχεις σκεφτεί την περίπτωση εκτός από κολικούς φυσικά που προαναφέρθηκε να περνάς κάποιον "μαραθώνιο θηλασμού"; Σε αυτές τις περιπτώσεις το βάλα είναι τόσο πολύ που πρέπει να αλλάξεις στάση στο μωρό γιατί γεμίζει το στοματάκι του με γαλα και δυσκολεύεται να θηλάσει και εκνευρίζεται! Απόλυτα φυσιολογικό! Σκέφτομαι επίσης και μια άλλη περίπτωση. Τηρείς το 10λεπτο θηλασμό σε κάθε στήθος; Αν ναι, μπορεί το μωρό να παίρνει μονο αραιό γάλα από το κάθε στήθος και να μην χορταίνει. Αλλά και πάλι αν συνέβαινε αυτό δεν θα έπαιρνε τόσο βάρος! Πάρε και δευτερη γνώμη παιδιάτρου για το βάρος του παιδιού και επιπλέον πάρε γνώμη από σύμβουλο θηλασμού γιατί κακές συμβουλές από παιδίατρο μπορεί να σου μειώσει το γάλα και να αναγκαστείς μετά να δίνεις και συμπλήρωμα για να χορταίνει. Όχι ότι είναι κακό το συμπλήρωμα αλλά είναι μια επιπλέον διαδικασία και θεωρώ ότι είσαι τόσο κοντά στην εδραίωση του θηλασμού που θα είναι κρίμα να βάλεις μετά διαδικασιές με αποστηρώσεις στο κεφάλι σου...

Θα βρω ένα κείμενο που έχω διαβάσει για τις πρώτες μέρες και θα στο στείλω. Ίσως βρεις τι συμβαίνει.

και γω αυτης της αποψης ειμαι για τον θηλασμο, οσο και οποτε θελει το μωρο, απλα με κολλησε που σου ειπε για το βαρος. δεν θελω να επεμβαινω σε οτι λεει ενας παιδιατρος, αν και δεν συμφωνω παντα μαζι τους.
μαθημα και για μενα που επηρεαζομαι ενω κατα βαθος ξερω ποιο ειναι το καλο για το μωρακι μου. να 'σαι καλα mariaM!!!!

Να σημειώσω κορίτσια ότι δεν ακυρώνω μια συμβουλή που είπε ένας παιδίατρος. Άλλωστε δεν ειμαι εγώ η ίδια παιδίατρος. Απλά επειδή το ότι το μωράκι παίρνει βάρος επειδή θέλει να τρώει από μόνο του, δεν μου άρεσε και γι αυτό πρότεινα γνώμη δεύτερου παιδιάτρου. Εμένα πάντα η παιδίατρος μου έλεγε ότι δίαιτα δεν κάνουμε σε μωράκι κάτω του έτους και το μωράκι της φίλης μας είναι πολύ μικρότερο άρα δεν μου κάθησε καλά στο μυαλό ότι επειδή παίρνει βάρος να μην το ταίζει τόσο. Αυτό όλο είναι προσωπική μου άποψη βέβαια και ένας δεύτερος παιδίατρος μπορεί να επιβεβαιώσει ή να απορρίψει ότι είπε ο πρώτος. Όμως στο θέμα του θηλασμού οι παιδίατροι πολλές φορές δίνουν πολύ μέτριες συμβουλές. Τις χαρακτηρίζω μέτριες διότι μπορεί να κάνουν κακό στον θηλασμό μόνο και χωρίς φυσικά να βλάψουν το ίδιο το μωράκι. Έτσι, συχνά αρχίζει μια μαμά να μεταβαίνει απο τον μητρικό θηλασμό στο ξένο γάλα ύστερα από καθοδήγηση του παιδιάτρου της που γι' αυτόν το ξένο γάλα είναι "ασφαλές έδαφος". Έχει το μωρό κολικούς; Ξέρει τι γάλα να δώσει. Έχει το μωρό παλινδρόμηση; Ξέρει τι γάλα να δώσει. Έχει το μωρό δυσκοιλιότητα; Ξέρει τι γάλα να δώσει. Έτσι έχει ένα ήρεμο μωρό και κατ επέκταση μια ήρεμη μαμά και δεν προκύπτουν συνεχώς προβλήματα για τον ίδιο που πρέπει να λύσει. Ο θηλασμός θεωρώ ότι δνε είναι δύσκολος μόνο για την μαμά και το παιδί τον πρώτο καιρό. Ο επόμενος που δυσκολεύεται είναι ο παιδίατρος. Νομίζω λοιπόν ότι καλό είναι να "ενοχλούμε" τον παιδίατρο για θέματα που αφορούν την υγεία του παιδιού αν δούμε ότι δεν είναι πολύ υποστηρικτικός στο θηλασμό. Για θέματα που αφορούν τον θηλασμό υπάρχουν πηγές έγκυρες που μπορούμε να αναζητήσουμε και να βοηθηθούμε. Με λίγα λόγια να κάνει ο καθένας την δουλειά του και να ασχολείται με το αντικείμενό του και να μην μπαίνει σε άλλα χωράφια. Και κλείνοντας ξαναλέω ότι ο άνθρωπος που ακούω και εμπιστεύομαι περισσότερο και από τον εαυτό μου για την υγεία και ασφάλεια του παιδιού μου είναι η παιδίατρός μας. Όμως ακόμα και αυτή στον θηλασμό δεν με βοήθησε γιατί δεν ήξερε. Σε όλα τα άλλα θέματα που αφορούν το παιδί-και είναι άπειρα όπως ξέρουμε- δεν έχει πέσει ποτέ έξω και γι' αυτό την εμπιστεύομαι τυφλά! Μου εμπνέει όμως αυτή την εμπιστοσύνη και δεν έχει τύχει ποτέ να μου ξενίσει κάτι από όσα έχει πει και έχει κάνει για να πάρω και δεύτερη γνώμη.

Συγνώμη αν σας κούρασα γιατί ομολογουμένως είπα πολλά για άλλη μια φορά! Smile

Συμφωνω απολυτα μαζι σου!! Το μονο που θελω να συμπληρωσω ειναι οτι καποιοι παιδιατροι σε σπρωχνουν στο ''ξενο'' γαλα,οχι μονο για να εχουν το κεφαλι τους ησυχο,αλλα και για αλλους λογους, αμα σκεφτειτε λιγο θα καταλαβετε!!! Εγω το καταλαβα οταν ξαφνικα οσες κοπελες ειχα γυρω μου και γεννησαν σε συγκεκριμενο μαιευτηριο, τις τρομοκρατουσαν καποιοι γιατροι/μαιες κτλ με διαφορες ''ιατρικες συμβουλες'', για να μη θηλασουν... Σε μια φιλη μου ειπαν μεχρι οτι αμα θηλασει θα χρειαστει μεταγγιση αιματος γιατι της ανοιξε η μυτη στη γεννα. Ισως αυτο να ηταν αληθεια,δε ξερω, αλλα με προβληματισε το γεγονος οτι ολες κατι ειχαν .. μα ολες;;; Ουτε μια δε μπορουσε να θηλασει;;; Ελεος...
Προσοχη κοριτσια μου... μην ακουτε τυφλα τους παντες... και να παιρνετε και 2η γνωμη....

31voh8eiaaaaaaaaaa - Σελίδα 2 Empty Απ: voh8eiaaaaaaaaaa Κυρ Ιουλ 10, 2011 6:31 am

koukida

koukida
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
να πω τωρα όμως κάτι- να μην ξεχνάμε ότι ναι μεν η φυση μας ειναι να θηλάζουμε και να παραγουμε γάλα- αλλα να μην ξεχνάμε ότι ο τρόπος ζωής μας- οπως επηρεαζει το αναπαραγωγικο μας συστημα- έτσι ειναι πολυ πιθανό να επηρεασει και την παραγωγή γάλακτος σε μια γυναικα- δεν εχω κάπου να το στηρίξω καθως δεν είμαι επιστήμονας- αλλα το θεωρω πολυ πιθανό.
οι τροφες που τρώμε- αυτά που αναπνέουμε- το στρες- όλα αυτα και πολλα άλλα ίσως και να επηρεάζουν αρνητικά την παραγωγη γάλακτος.
Ξαναλέω- μια σκέψη κάνω-

32voh8eiaaaaaaaaaa - Σελίδα 2 Empty Απ: voh8eiaaaaaaaaaa Κυρ Ιουλ 10, 2011 7:28 am

elenidek

elenidek
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
koukida έγραψε:να πω τωρα όμως κάτι- να μην ξεχνάμε ότι ναι μεν η φυση μας ειναι να θηλάζουμε και να παραγουμε γάλα- αλλα να μην ξεχνάμε ότι ο τρόπος ζωής μας- οπως επηρεαζει το αναπαραγωγικο μας συστημα- έτσι ειναι πολυ πιθανό να επηρεασει και την παραγωγή γάλακτος σε μια γυναικα- δεν εχω κάπου να το στηρίξω καθως δεν είμαι επιστήμονας- αλλα το θεωρω πολυ πιθανό.
οι τροφες που τρώμε- αυτά που αναπνέουμε- το στρες- όλα αυτα και πολλα άλλα ίσως και να επηρεάζουν αρνητικά την παραγωγη γάλακτος.
Ξαναλέω- μια σκέψη κάνω-

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΜΟΝΟ. ΟΤΑΝ ΕΧΩ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΩ ΕΧΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ ΜΟΝΑΧΑ ΤΟ ΕΞΗΣ: 2 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΞΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΘΗΛΑΣΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ. ΠΩΣ? ΘΗΛΑΖΕ ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΑ 2,5 ΩΡΕΣ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑΘΗΛΑΖΕ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΓΩ. ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΕΝ ΜΕΡΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΟΥΛΕΨΕ ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΚΡΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ. ΔΕ ΘΕΩΡΩ ΚΑΚΟ ΜΙΑ ΜΑΝΟΥΛΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΕΦ' ΟΣΟΝ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ. ΑΠΛΩΣ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΟΠΕΛΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΩΡΟ ΑΠΟΘΗΛΑΣΜΟ. ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΟΣΤ ΕΛΕΓΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΤΗΣ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ. ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΕΚΕΙ? ΤΗΣ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΓΕΝΝΗΣΕ, ΑΠΟ ΤΙΣ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΗ ΘΗΛΑΖΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΖΕΤΑΙ Η ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΤΣΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΗΣΕ ΜΟΝΟ 20 ΜΕΡΕΣ. ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΤΗΣ ΜΑΝΟΥΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΙΝΑΚΙΑ. ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΤΡΙΚΟ ΓΑΛΑ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ. ΑΝ ΨΑΞΕΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ . ΜΙΑ ΜΑΝΟΥΛΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΖΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΡΑΒΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 1Η ΜΕΡΑ ΓΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ! ΘΕΛΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ

33voh8eiaaaaaaaaaa - Σελίδα 2 Empty Απ: voh8eiaaaaaaaaaa Κυρ Ιουλ 10, 2011 7:41 am

koukida

koukida
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
το γάλα της μαμάς είναι σωστό βάλσαμο- η απόλυτη πηγή τροφής- αγαπης..παρηγοριάς... και ο θηλασμός είναι τόσο θαύμα όσο και η δημιουργία ενος ανθρώπου- μακάρι να ήταν εύκολο για όλες τις μανούλες να τα καταφερνουν για όσο περισσότερο γίνεται!

34voh8eiaaaaaaaaaa - Σελίδα 2 Empty Απ: voh8eiaaaaaaaaaa Κυρ Ιουλ 10, 2011 10:56 am

aggelina25

aggelina25
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
exeis apolito dikio se ayto to thema koukidaaaa

35voh8eiaaaaaaaaaa - Σελίδα 2 Empty Απ: voh8eiaaaaaaaaaa Δευ Ιουλ 11, 2011 11:47 am

mpourmpourlithra

mpourmpourlithra
Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
egw gia tous koloikous edina to NOPAR mou to eixe dwsei o paidiatros.Einai stagonitses pou vazeis sto tsai 'h sto gala poly athwes.Hremi gia ligo...alliws na zestaineis panakia kai na tou vazeis sthn koilitsa tou.genika oi koloikoi theloun agkalitsa.O giatros mou eixe pei na ennonw thn koilia mou me thn dikh tou!!!mhn stenoxwriesai kai den kakomathenei.Alliws apo kseno gala oi giatroi gia tous koloikous dinoun to NOVALAC auto to gala thaumatourgo kata twn koloikwn...kai telos ayto pou skeftomai einai mipws to gala sou arxise na ligosteuei kai den xortainei..dokimase na dwseis kai ksenw kai na to pas enallaks 'h to vradi mono na tou dineis kseno gala kai thn mera na to thilazeis.Alla gia auto rwta an theleis ton giatro sou.

36voh8eiaaaaaaaaaa - Σελίδα 2 Empty Απ: voh8eiaaaaaaaaaa Δευ Ιουλ 11, 2011 12:34 pm

supermom

supermom
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
mpourmpourlithra έγραψε:..kai telos ayto pou skeftomai einai mipws to gala sou arxise na ligosteuei kai den xortainei..dokimase na dwseis kai ksenw kai na to pas enallaks 'h to vradi mono na tou dineis kseno gala kai thn mera na to thilazeis.Alla gia auto rwta an theleis ton giatro sou.

Μπουρμπουλήθρα, αυτό που αναφέρεις, είναι, χωρίς παρεξήγηση, πολύ κακή συμβουλή για μια μαμά που θηλάζει και είναι και λανθασμένη. Όσο το μωρο θηλάζει τόσο το στήθος παράγει γάλα. Τελεία και παύλα. Εδώ η κοπέλα λέει ότι το μωρό της παίρνει βάρος αβέρτα. Πόσο μάλλον οταν είναι έτσι, το γάλα της μαμάς είναι υπεραρκετό.

37voh8eiaaaaaaaaaa - Σελίδα 2 Empty Απ: voh8eiaaaaaaaaaa Δευ Ιουλ 11, 2011 1:33 pm

koukida

koukida
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
supermom έγραψε:

Μπουρμπουλήθρα, αυτό που αναφέρεις, είναι, χωρίς παρεξήγηση, πολύ κακή συμβουλή για μια μαμά που θηλάζει και είναι και λανθασμένη. Όσο το μωρο θηλάζει τόσο το στήθος παράγει γάλα. Τελεία και παύλα. Εδώ η κοπέλα λέει ότι το μωρό της παίρνει βάρος αβέρτα. Πόσο μάλλον οταν είναι έτσι, το γάλα της μαμάς είναι υπεραρκετό.
συμφωνώ Very Happy

38voh8eiaaaaaaaaaa - Σελίδα 2 Empty Απ: voh8eiaaaaaaaaaa Δευ Ιουλ 11, 2011 10:58 pm

MAROULOU

MAROULOU
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Και εμένα τρεις μήνες δεν κατέβηκε από την αγκαλιά ούτε κοιμόταν πάνω από 5 ώρες το 24ωρο. είχε κολικους και κάθε απόγευμα έκλαιγε λες και το σκοτώναμε. το δώσαμε και μάραθο και ντεπόν και νοπάρ και τελικά οι κολικοι πέρασαν όταν ο μικρός έγινε 3 μηνών.
Στο θηλασμό τώρα γιατρός και γυναικολόγος λες και ήταν συνενοημένοι να μου λεν ότι το γάλα μου δεν φτάνει και ότι θα μου κοπεί. Είχα αρχίσει να δίνω ξένο για συμπλήρωμα και καλά που ενημερώθηκα εδω και το έκοψα. τον θήλασα αποκλειστικά 6 μήνες και ανα διαστήματα τον είχα συνέχεια πάνω στο στήθος. Το γάλα μου τελικά έφτανε και περίσευε και όταν θέλησα να το κόψω λόγω δουλειάς έκοψα σταδιακά από 1 θηλασμό κάθε εβδομάδα και όλα πήγαν καλά.
γνώμη μου για το θηλασμό να ακούσεις μόνο μαία θηλασμού, οι γιατροί πολλές φορές δεν είναι ενημερωμένοι. ο θηλασμός δεν είναι προνόμοιο μερικών γυναικών όλες μπορούμε (εκτός κάποιων ιατρικων περιπτώσεων) άλλες πιο εύκολα και άλλες πιο δύσκολα. αν ξαναπερνούσα από την ίδια διαδικασία δεν θα έδινα ξένο γάλα ούτε μία φορά στο μωράκι μου, το γάλα της μαμάς είναι το καλύτερο και ας παίρνει και πολύ βάρος, αυτό είναι καλό, κάποια στιγμή θα σταματήσει.
Οσο για την αγκαλια ΔΕΝ ΚΑΚΟΜΑΘΑΙΝΕΙ. Όποτε το μωράκι σου τη ζητά και όσο έχεις αντοχές να τη δίνεις. Βοηθάει στο να αναπτυχθεί το αίσθημα της ασφάλειας. Το μωράκι στην αγκαλιά της μαμάς μπορεί να αφήσει όλες τις εντάσεις του να κλάψει για κάθε τι που νιώθει και δεν μπορεί να το εκφράσει διαφορετικά, για τα πονάκια του, την πείνα του, την κούρασή του. Η αγκαλιά της μαμάς είναι θεραπευτική και δεν είναι μόνο συνδιασμένη με το γάλα η μαμά αλλά και με την ανακούφιση από ότι ταλαιπωρεί ένα μωρό. Μεγαλώνοντας μετά το παιδάκι γίνεται πιο κοινωνικό, πιο ασφαλές και πιο ισορροπημένο.
Προσωπικά εγώ προσπάθησα να το ακολουθήσω αυτό γιατί το έχω συμβουλέψει πολλές φορές σε άλλες μαμάδες και γιατί το είχα μάθει μέσα από τις σπουδές μου. Η αλήθεια είναι ότι κουράστηκα πολύ με ένα νινί κρεμασμένο συνέχεια πάνω μου και πολλές φορές αμφέβαλα αν είναι η σωστή λύση αυτό για να έχω αργότερα μία καλύτερη σχέση με το παιδί. Δεν μπορούσα ούτε να πάω τουαλέτα, ούτε να φάω, ούτε να κάνω τίποτα όσο ήμουν μόνη στο σπίτι. Αλλά τώρα βλέπω πως έχω ένα μωράκι που είναι πολύ γελαστό και κοινωνικό και έτοιμο να πει τα δικά του σε όποιον το μιλήσει. ότι και να πάθει αν τον πάρω αγκαλιά σταματάει το κλάμα στο λεπτό. από εμβόλιο, διατομή χαλινού γλώσσας, χτύπημα κτλ. (μόνο στα δοντάκια δεν μπορώ να τον ηρεμήσω). Βέβαια εξακολουθεί να είναι γκρινιάρης, αλλά νομίζω πως χρησιμοποιεί τη μαμά για να αποφορτίζεται από τα συναισθήματα και τις εντάσεις του. Είναι ένας τρόπος για να μην τα κρατάει μέσα του...
οπότε εγώ προσωπικα θα σου έλεγα όσο μπορείς αγκαλιά όταν τη ζητάει το παιδί. άλλωστε και το ένστικτό σου αυτό σου λέει να κάνεις.

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 2]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις