26 Απ: .................. Τρι Αυγ 02, 2011 2:08 am
MariaM
Πρωταγωνιστής!!
Lilliput έγραψε:MariaM έγραψε:Lilliput έγραψε:MariaM έγραψε:Εγώ ένα θα πω. Ο γιατρός μου εμφανίστηκε λίγο πριν την γέννα! Όλη την διαδικασία που προηγήθηκε την είχε αναλάβει μία μαία. Νομίζω πως όλες οι μανούλες κάπως έτσι το έχουμε βιώσει!
μαράκι μου πολύ σπάνια ο γιατρός είναι δίπλα στην γυναίκα πριν την διαδικασία του τοκετού. για να μη σου πω σχεδόν ποτέ. προσπαθώ να θυμηθώ έστω και μία περίπτωση αλλά ...
Αυτό ειναι και θέμα ψυχολογίας της εγκύου μην νομίζεις. Στην φύση όταν γεννάει η πιθηκίνα την βοηθάει η μαμά της και τα άλλα θυληκά και όχι ο πατέρας του παιδιού. Λένε ότι αν υπάρχουν άντρες στον χώρο δημιουργείται ένταση... Αυτά όλα βέβαια είναι πολύ θεωρητικά αλλά εγώ πραγματικά δεν θα ήθελα τον γιατρό μου δίπλα μου νωρίτερα.
θεωρώ χρέος του κάθε γιατρού να συμπαραστέκεται στην γυναίκα και γενικά στον άνθρωπο.τόσα χρόνια ψυχολογία κάνουν.. τι και αν είναι άντρας, είναι χρέος του να βρίσκεται εκεί να σου πει δύο λόγια παρηγοριάς την ώρα που τα χρειάζεσαι.. και όχι να κάνουν μόνο τον τοκετό και να εισπράττουν το ρευστό. ας διάλεγαν άλλη ειδικότητα.
Κοίτα από τον δικό μου δεν έχω κανένα παράπονο. Στην αρχή τι να τον έκανα που δεν ήμουν έτοιμη; Είχα την μαία να με ελέγχει. Αυτός μπαινόβγαινε στο δωμάτιο και επειδή είναι ο πιο ήρεμος άνθρωπος που έχω γνωρίσει στην ζωή μου, εγώ υπέφερα χωρίς επισκληρίδιο και αυτός...σφύριζε! Νομίζω ό΄τι και σεισμός να γίνεται αυτός πάλι θα σφυρίζει, για τόσο ήρεμο άνθρωπο μιλάμε. Ποτέ δεν με άγχωσε για τίποτα σε όλη την περίοδο της εγκυμοσύνης. Είχα και διπλή περιτύληξη με τον λώρο από το λαιμό στο μωρό και ενώ το ήξερε δεν μου το ανέφερε ποτέ! Το άκουσα εκείνη την στιγμή λίγο πριν τον τοκετό να το λέει στην μαία και αναγκαστικά για να συνεργαστώ να παίρνω βαθιές ανάσες με οξυγόνο (επειδή κατέβαινε το μωρό) μου έκαναν την επισκληρίδιο (τι ανακούφιση ήταν αυτή!). Και μετά στην γέννα ήταν η πρώτη φορά που ο ήρεμος αυτός άνθρωπος έκανε πολύ γρήγορες κινήσεις και μου έκανε πολύ εντύπωση αυτό! Ούτε καισαρική μου έκανε να ξεμπερδεύει, όπως θα έκαναν κάποιοι άλλοι. Απλά με έκοψε λίγο παραπάνω και χρησιμοποίησε εμβρυουλκο για να βγάλει γρήγορα το παιδί έξω. Η μαία με βοήθησε πολύ και στις ωδίνες με το οξυγόνο και μου έλεγε πότε έπρεπε να παίρνω βαθιά ανάσα και επίσης με βοήθησε να σπρώξω για να κεφαλώσει εκεί το μωρό όπως της είχε πει ο γιατρός μου για να μείνω στο οξυγόνο όσο περισσότερο γινόταν. Νομίζω ότι συνεργάστηκαν άψογα. Κρίμα που από τότε δεν την ξαναείδα αυτήν την κυρία για να την ευχαριστήσω και δεν είμαι σίγουρη ότι θυμάμαι το πρόσωπό της γιατί από τους πόνους δεν έβλεπα μπροστά μου, χαχαχα!