26 Απ: θα ξεχωρίζατε τα παιδιά σας ; Δευ Σεπ 05, 2011 5:40 am
desT
Πρωταγωνιστής!!
fatsoulinaki έγραψε:Εγω εχω μια κουκλιτσα κ ειμαι εγκυος στο δευτερο κ ηδη νιωθω να το αγαπαω κ το σπορακι μου κ ανυπομονω να το παρω στην αγκαλια μου!!!ξερω πως η αγαπη πολλαπλασιαζεται!!!δεν πιστευω οτι θα ξεχωρισω τα παιδια μου!!
Εγώ πάλι όταν ήμουν έγκυος στο δεύτερο δεν μπορούσα να φανταστώ πως θα αγαπώ το δεύτερο όσο και το πρώτο. Μου ήταν αδιανόητο. Και κάποια γνωστή μου (ήδη μητέρα δύο τότε) μου έλεγε ότι όχι μόνο θα το αγαπώ αλλά μπορεί να το αγαπήσω και περισσότερο.
Για περισσότερο δεν ξέρω αλλά ξέρω ότι τον λατρεύω τον γιόκα μου.
Σίγουρα δεν τίθεται θέμα αγάπης αλλά απλά συμπεριφοράς.
Στην κόρη μου μιλάω διαφορετικά όταν θέλω να κάνει κάτι. Είναι καλό παιδί με κατανόηση και ίσως (λάθος μου το ξέρω) το εκμεταλλεύομαι μερικές φορές. Ο γιος μου είναι αυτό που λέμε 'ανάποδο παιδί'. Πρέπει να πατήσεις τα σωστά κουμπιά του για να κάνει κάτι και γι' αυτό ασχολούμαι περισσότερο μ' αυτόν.
Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι ξεχωρίζω τα παιδιά μου, απλά για να γίνει "καλό παιδί" (ή αλλιώς: για να τον μεγαλώσω και να τον κάνω σωστό άνθρωπο) θέλει περισσότερη δουλειά.
Επίσης να πω ότι θεωρώ ότι το πρώτο παιδί πρέπει να δίνει το καλό παράδειγμα γι' αυτό και μερικές φορές είμαι πιο αυστηρή με την μεγάλη καθώς ο μικρός ακολουθεί τις κινήσεις της.
Από την άλλη πάλι επειδή η μεγάλη μου είναι παιδί με κατανόηση δεν την βάζω τιμωρίες επειδή με μια κουβεντούλα καταλαβαίνει που έπραξε λάθος και διορθώνεται, αντιθέτως με τον μικρό που τον βάζω συνέχεια τιμωρίες που σπάνια πιάνουν τόπο. Είπαμε, πρέπει να βρω τα κουμπιά του.