1 παιδιατροι και τροφες Τετ Δεκ 07, 2011 11:30 am
elenidek
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Κορίτσια έχω ένα θεματάκι με την παιδίατρό μας και ακόμη ένα με τον μπουμπούκο μου. Και ξεκινάω με τον μπουμπούκο μου: από οταν κλεισαμε τους 6 μηνες ξεκινήσαμε στερεές , συγκριμένα το πρωί γύρω στις 10 φρουτακια και το απογευμα στις 6 ρυζαλευρο.Η παιδίατρος μας επέτρεψε όλα τα φρούτα εκτός από πορτοκάλι, μανταρινι, φράουλα και πεπόνι. Ηταν καλοκαίρι οποτε ειχα μεγαλυτερες επιλογές απο φρούτα και σιγα σιγά τα συνηθισε και τα ετρωγε ευχαριστα . μεχρι που μπηκαμε στον 10.αρχισε να μου κανει νερα. στην αρχη δεν ετρωγε με ορεξη τα φρουτα και μια μερα δεν τα εφαγε καθολου μα καθολου.ρωτησα την παιδιατρο τι να κανω και μου ειπε οτι δεν μπορω να κανω τιποτα και να του δινω να φαει μονο οσο θελει. αλλα ο μικρος δεν ηθελε καθολου. να τονισω οτι δεν του δινω δυο μερες στη σειρα τον ιδιο συνδυασμο φρουτων. παντα αλλαζουμε τις αναλογιες και τα ειδη. Εδω τωρα ερχεται και η απορρια σχετικα με την παιδιατρο. Δεν μας επιτρεπει πορτοκαλι, μανταρινι και φραουλα απο φρουτα. ενταξει η φραουλα αλλα τα αλλα δυο γιατι??? οταν τη ρωτησα να θα μπορουσα το πρωι να του δινω λιγο τραχανο μεχρι να ξαναθελησει τα φρουτα μου το ξεκοψε. γιατι οχι? γιατι δεν μας αφήνει? μετα τον χρονο λεει. γιαουρτακι ουτε λογος . μετα που θα χρονισει. μπισκοτακια οχι για να μην παχυνει αλλα αφηνει να του δωσω ψωμακι.ντοματα κρεμμυδι λαχανο πρασο στο φαγητο οχι, αλλα ξεκινησαμε ηδη το αυγο. για να λεμε την αληθεια εγω επειδη ειδα οτι το παιδι δεν τρωει το πρωι φρουτα που τα θεωρρω βασικα του εκανα συνδυασμο τραχανο και φρουτα και αρχισε παλι να ψιλοτρωει (τρωει πλεον γυρω στα 7 κουτ. του γλυκου). μηπως τελικα ο καθε παιδιατρος εχει το δικο του προγραμμα? μια φιλη μου απο 6 μηνων του δινει γιαουρτακι και φαγητα κανονικα μαγειρεμενα. πχ οσπρια και το μωρο ειναι μια χαρα. να γινω μηπως απο μονη μου γιατρος και να του δινω να φαει οτι νομιζω η να τη ακουω πιστα?