26 Απ: HELP..ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ Παρ Δεκ 09, 2011 4:16 am
Natassoula
Σιωπηλή δύναμη
angel-1 έγραψε:Natassoula έγραψε:Καλησπέρα! Ο δικός μου είναι 5 1/2 μηνών και θηλάζω αποκλειστικά, δεν έχω δώσει ξένο γάλα, παρά μόνο την πρώτη εβδομάδα.
Δεν είμαι ειδικός, αλλά θα σου πω αυτό που έχω καταλάβει από τη σύντομη εμπειρία μου: όσο συχνότερα βάζεις το μωράκι σου στο στήθος τόσο περισσότερο γάλα θα έχεις. Ακόμη και αν πιστεύεις ότι δεν έχεις γάλα, είναι θέμα προσφοράς - ζήτησης. Με κάθε επιφύλαξη βέβαια γιατί ξαναλέω δεν είμαι ειδικός.
Αξίζει να προσπαθήσεις! Εγώ αυτό έκανα, ήταν ζόρικο αλλά εκ των υστέρων διαπιστώνω ότι λειτούργησε
ΝΑΙ ΝΑΤΑΣΑ ΘΑ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ..ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΓΑΛΑ ΝΑ ΦΑΕΙ ΞΕΝΟ...ΑΧ ΤΙ ΝΑ ΠΩ
Θα σου πω κάτι που μου είπε η σύμβουλος γαλουχίας που μου έδειξε να θηλάζω: Είναι κανόνας της φύσης να μπορεί η μάνα να θρέψει αποκλειστικά μόνη της το παιδί της. Τι θα κάναμε ας πούμε αν ήμασταν στη ζούγκλα χωρίς γάλα σε σκόνη? Θα προσπαθούσαμε συνέχεια να έχουμε το παιδί στο στήθος όταν πεινάει γιατί δεν θα είχαμε άλλη εναλλακτική.
Μια καλή πρακτική είναι να μην υπάρχει στο σπίτι ξένο γάλα γιατί όταν κουράζεσαι από τον θηλασμό πάντα θα καταφεύγεις εκεί αν το μωρό σου πεινάει ακόμα. Αν όμως δεν υπάρχει στο σπίτι άλλο γάλα, θα πιεστείς και τελικά το μωρό θα χορτάσει από το δικό σου.
Όσο για τη διατροφή, εγώ δεν κάνω κάτι ιδιαίτερο, απλά δεν κάνω υπερβολές. Αν περιορίζεσαι στη ζωή σου προκειμένου να θηλάσεις, εύκολα αποθαρρύνεσαι. Το θέμα είναι να συνεχίζεις να ζεις κανονικά με το θηλασμό.
Φιλιά, και εύχομαι καλή επιτυχία !!!