Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
577 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 577 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 3 από 4]

51Σημαντικό! Απ: Νεογέννητο κ´ απορίες!!! Τρι Ιαν 17, 2012 4:59 am

γεωργία02/07/10

γεωργία02/07/10
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Rinoula έγραψε:

Λοιπόν... το πρώτο link που μου έβαλες δεν το θεωρω αξιόπιστο γαιτί είναι η σελίδα φαρμακοβιομηχανίας που παράγει και βρεφικό γάλα...
Στα άλλα 3 δεν αναφέρεται ότι προκαλεί η διατροφή της μαμάς κολικούς ή ότι πρέπει να αποφέυγει κάποιες τροφές.
Rinoula, όπως έγραψα και στην δεύτερη απάντηση μου, δεν εννοώ ότι η διατροφή της μητέρας στον θηλασμό μπορεί να προκαλέσει κολικούς, ο κολικος όπως εξηγώ στην τελευταία απάντηση μου μπορεί δεν κατάλαβες είναι ότι... να προκληθεί από πολλούς λόγους, το ίδιο λέει και η Nena, αυτό που λέω καιστα site που σε παρέπεμψα, αλλά προφανώς
"Όταν το μωρό ΕΧΕΙ κολικούς, η μητέρα πρέπει να προσέξει κάποια πράγματα στην διατροφή της για να μην το χειροτερέψει."
Δεν θεωρώ ότι το ξένο γάλα είναι καλύτερο από τον θηλασμό, αντιθέτως!!! Ο µητρικός θηλασµός θεωρείτε από τους επιστήμονες ότι είναι η καλύτερη πρόληψη για τους κολικούς των νεογνών.

Ο γιατρός που μου ανέφερες βρήκα ότι είναι μεγάλο κεφάλι αλλά η μόνη σύστασή του που βρήκα σε σχέση με τη διατροφή και τους κολικούς είναι ότι δε βοηθάει το γάλα σόγιας. Έχεις κάτι άλλο να μου δώσεις τίτλο για να το ψάξω?

GERD or not GERD: the fussy infant
Ελπίζω τα αγγλικά σου να είναι καλά, διάλεξε το pdf και αν δεν μπορείς να το διαβάσεις όλο πάνε στην 2 και 3 σελίδα.

Επίσης για το σύνδρομο της αγκαλιάς πρώτη φορά ακούω. Ξέρεις πώς το λένε στα Αγγλικά για να βρω πιο πολλές πλρηροφορίες?

Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι στα αγγλικά, εγω το βρήκα απο το γιατρό μου, και την ξαδέρφη μου που είναι ψυχολόγος και ασχολείται με παιδοψυχολογία, για βιβλίο κοίτα αυτο..
http://entertainment.in.gr/html/ent/746/ent.67746.asp?reviews=all

ΕΠίσης καταλαβαίνεις ότι ένα μωρό θέλει αγκαλιά όταν σταματάει να γκρινιάζει ή να κλαίνει όταν το παίρνεις αγκαλιά... Αν πεινάει, κρυώνει κτλ θα συνεχίσει τη γκρίνια.
Επίσης τονα δείχνει η μαμά την αγάπη της στο μωρό, δεν το κάνει χαρούμενο?

Όπως έγραψα και στην τελευταία απάντηση μου, ένα μωρό είναι φυσιολογικό να ηρεμεί στην αγκαλιά της μητέρας (λόγω χτύπους καρδιάς), δεν ξέρω κατα πόσο το μωρο ειδικά το νεογέννητο είναι σε θέση να αντιλθεί το συναίσθημα της αγάπης με την αγκαλιά, αυτό που αντιλαμβάνεται είναι η ασφάλεια που παρέχει η οικειότητα. Το μωρό που κλαίει και σταματάει στην αγκαλιά για κάποιο λόγω στρεσαρίστηκε,και αυτό έχει να κάνει είτε με το περιβάλλον, είτε με την ψυχολογία της μητέρας ή του πατέρα. Αν αυτός που θα το πάρει αγκαλιά έχει νεύρα ή θυμο, κάτι που μεταδίδεται από τους κτύπους της καρδιάς αλλά και τους μυς των χεριών, τότε το μωρό δύσκολα θα σταματήσει... αρα αγκαλιά (σε αυτή την περίπτωση)= ανωφελη. Εγώ το κατάλαβα έντονα αυτό και στον θηλασμό, και το έψαξα. "Θηλασμός μια υπέροχη σχέση", οι γαλακτικοί αδένες επηρέαζονται από το στρες και τα νεύρα, επηρεάζοντας άμεσα την ποιότητα και ποσότητα του γάλακτος.

Την έρευνα για τα προβιοτικά τη βρήκα και έχει ενδιαφέρον, αλλά είναι μια έρευνα και όχι μια δοκιμασμένη ιατρική πρακτική. Πάντως μακάρι να βρεθεί μια θεραπεία και να είναι τόσο απλή.

Όπως είπε και η άλλη μανούλα, και εγώ σώθηκα με τα προβιοτικά. Αλλά από όσο ξέρω, η έρευνα αποτελεί δοκιμασμένη ιατρική πρακτική, η μελέτη δεν αποτελεί.

Το δικό μου παιδί δεν έκανε κολικούς. Έκανε μόνον έναν, 50 ημερών, την ίδια μέρα που έφυγε ο μπαμπάς της ταξίδι και η μαμά της ήταν πολύ στεναχωρημένη... Τυχαίο? Δε νομίζω!

Συνήθως το 20% των παιδιών υποφέρουν απο κολικούς, και περισσότερο τα αγόρια... Τυχερούλα...!!!

litsakos έγραψε:Γεωργια να σου απαντησω ,
(για την δικη μας μερα κ νυχτα στο σπιτι,οι αλλες μαμαδες δεν ξερω πως το χειριζονται) τα παιδια μου τα εβαζα για υπνο 8.30-9, απο εκεινη την στιγμη αρχιζαν οι δουλειες στο σπιτι,μαγειρεμα κτλ και ο κοινος χρονος με τον αντρα μου μονοι μας,για υπνο πηγαιναμε οταν νυσταζαμε Smile .
Δεν εξοριστηκε κανεις στον καναπε Smile ,ηταν κοινη αποφαση στο δικο μου σπιτι να κοιμομαστε μαζι με το μωρο,στον καναπε την βγαζει οποιος θελει να δει καποια ταινια (δεν εχουμε τηλεοραση στα υπνοδωματια). Φανταζομαι αν δεν συμφωνει ο ενας απο τους δυο θα ειναι δυσκολη η κατασταση αλλα εγω δεν ειχα αυτο το θεμα. Ας σου απαντησει αλλη μαμα που μπορει να ειχε τετοια δυσκολια.
Το σεξ ηταν οπως ειναι- φανταζομαι -στο μεγαλυτερο ποσοστο των μωρομαμαδων. Με διακοπες λογω ξυπνηματος του μωρου τον πρωτο καιρο, δεν φανταζομαι οτι οσες κοιμιζουν το μωρο στο δωματιο του εχουν καλυτερη σεξ.ζωη απο τις υπολοιπες...δεν παιζει ρολο αυτο μεγαλες κοπελες ειμαστε το ξερουμε οτι αλλα πραγματα παιζουν ρολο για το αν εχεις καλη ή κακη σεξ.ζωη. Επισης μπορεις ανετα να "επεκταθεις" και στο καθιστικο Laughing για αυτες τις περιπτωσεις ή να βαλεις το μωρο στο παιδικο για κανα 2ωρο (μεχρι να ξυπνησει κ να αρχισει να σκουζει). Αυτα απο εμας!
Α!Πολλες φορες μας παιρνει ο υπνος μαζι με τα παιδια οταν ειμαστε πτωματα και οι δυο.

Μπράβο ρε litsako,(δεν το λέω ειρωνικά, το εννοώ!!!) εγώ δεν θα μπορούσα να κάνω σεξ στο κρεβάτι που κοιμίζω το μικρό, μου είναι κάπως, δεν ξέρω...

edit:Δεν σου γραψα για την αγκαλια!Ειναι κακο να παραδεχεται η μανα οτι εχει αναγκη να εχει το βρεφος της αγκαλια? Rolling Eyes

Είναι καταπληκτικό να παραδέχεται μια μαμά ότι θέλει να έχει συνέχεια το μωρό της στην αγκαλιά, αλλά άλλο αυτό και άλλο να πιστεύει ότι το μωρό της θέλει να το έχει η μαμα του όλη την ώρα αγκαλιά... (τα είπα μπερδεμένα, δεν ξέρω αν με κατάλαβες?)

Εγω δεν ηθελα να τα αποχωριστω, ηθελα να τα μυριζω,να τα εχω αγκαλια,πολλες φορες ηθελα να φαω τα επιπλα απο τα νευρα μου που δεν κοιμουνται,και φυσικα ηθελα χρονο δικο μου,τον πρωτο καιρο δεν γινοταν αυτο επειτα που μεγαλωσαν λιγο αναλαμβανε ο μπαμπας το μωρο για να εχω λιγο χρονο και εγω.
Οταν λες για συνδρομο προφανως μιλας για παθολογικες καταστασεις, για μητερες με ψυχολογικα θεματα.Αυτο ομως δεν αφορα στς μαμαδες που επιλεγουν το co sleeping και την αγκαλια ως μεσο παρηγοριας...

Όχι δεν αναφέρομαι σε παθολογικές καταστάσεις, το σύδρομο αφορά το μωρό και την έξαρτηση του από την αγκαλιά της μητέρας. Είναι κάτι σαν το σύνδρομο του αποχωρισμού αλλά αυτό έχει να κάνει με τα βρέφη...

Nena έγραψε:Για τους κολικους συνηθιζεται να πιστευεται οτι ειναι γαστρεντερολογικης φυσης επειδη εντοπίζονται στην κοιλιακη χωρα - όμως κατι τετοιο ειναι απλά αυθαιρετο. Χωρις να αποκλειεται ο εντερικος πόνος, εντουτοις, τα αιτια μπορει να ειναι πολλά περισσοτερα. Ψαχνοντας βρηκα το παρακάτω:

[color=red]Δεν κατάλαβα βρε Nena μου τελικά, πως είναι δυνατόν να είναι αυθαίρετο αν έχουν γίνει μελέτες και έρευνες, και έχουν διαπιστωθεί θεωρίες...

Θεωρίες για τις αιτίες των κολικών
Πόνος: έχει δημιουργηθεί η αίσθηση ότι ο κολικός του νεογνού οφείλεται σε κοιλιακό πόνο. Κάτι τέτοιο δεν έχει αποδειχθεί. Αντιθέτως μάλιστα από παρατηρήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια εργαστηριακών μετρήσεων ο κολικός μοιάζει περισσότερο να είναι «θυμός».

Μην ξεχνάς ότι και στον ενήλικα ο κολικός πολλές φορές προκαλείται απο το στρες, όπως και ο θυμός στο μωρό, είναι το πρώτο ψυχοσωματικό, γιατι είναι και σωματικό, το οποίο στο υπό κατασκευή πεπτικό σύστημα του βρέφους προκαλεί, φρικτούς πόνους από τα γαστρικά υγρά που εκρίνονται.
Αέρια: η θεωρία ότι οι κολικοί βρεφών οφείλονται σε αέρια βασίζεται στην παρατήρηση ότι το νεογνό με κολικούς έχει πολλά αέρια και αρκετά ρεψίματα, οι μελέτες όμως δείχνουν ότι δεν προκαλούν τα αέρια τον κολικό, όπως πιστευόταν, αλλά ο κολικός τα αέρια. Σήμερα θεωρούμε ότι τα νεογνά με κολικό, επειδή κλαίνε έντονα, καταπίνουν αέρα για περισσότερη ώρα ο οποίος πρέπει κάποια στιγμή να βγει.

Ακριβώς για αυτό το λόγω δεν συνιστόνται στην μητέρα να τρώει φαγητά που προκαλούν αέρια, γιατι σε ένα μωρό που ΗΔΗ έχει κολικούς, αυτό θα ήταν πολυ πιο επώδυνο.

Αλλεργία στο ξένο γάλα: αυτή η περίπτωση αφορά ένα πολύ μικρό ποσοστό νεογνών, τα οποία εκδηλώνουν και συμπτώματα αλλεργίας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η αρχική θεραπεία είναι ο αποκλειστικός μητρικός θηλασμός.
Γαστρεντερικά προβλήματα: οι κολικοί βρεφών παρουσιάζονται συχνά σε εκείνα που έχουν γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ή δυσκοιλιότητα παρουσιάζουν συχνά και κολικούς.
Βακτήρια στο έντερο: μια τελευταία μελέτη που έγινε τον Ιούλιο από το πανεπιστήμιο του Τέξας αναφέρει ότι ένας μικροοργανισμός που ονομάζεται klebsiella και ο οποίος απομονώθηκε στο έντερο των βρεφών με κολικούς ίσως είναι μια από τις αιτίες των κολικών.
Θεωρία της συμπεριφοράς: η θεωρία αυτή υποστηρίζει ότι τα βρέφη που παρουσιάζουν κολικούς είναι περισσότερο ευερέθιστα, χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ηρεμήσουν καθώς επίσης ότι με αυτόν τον τρόπο επιζητούν την προσοχή. Θεωρείται ότι δεν υπάρχει κατάλληλη σχέση μεταξύ βρέφους-μητέρας καθώς επίσης και ότι οι αγχώδεις μητέρες μεταφέρουν το άγχος τους στο νεογνό και αυτό εκδηλώνεται με κολικούς.

πηγή: http://www.babyspace.gr/Article/belly-pains-newborn/145-852.html

Ειναι πάνω κατω αυτα που μου ειχε πει κ ο δικος μου παιδιατρος. Σε γενικες γραμμες, η διατροφη του βρεφους μπορει να επηρεάσει ένα κολικο, να τον κάνει πιο επωδυνο ή πιο έντονο πχ, αλλά δεν ειναι αυτη καθ'αυτη η αιτία.

Πες τα χρυσοστομη!!! Να μην είμαι μόνη μου...

52Σημαντικό! Απ: Νεογέννητο κ´ απορίες!!! Τρι Ιαν 17, 2012 5:10 am

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Αυθαιρετο ειναι το να αποδιδεις ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ κοιλιακο πόνο σε γεστρεντερικο πρόβλημα, αυτο εννοω. Στην ουσία αυτη ειναι μόνο ΜΙΑ απο τις αιτίες - και απο ο,τι ειδαμε πιο πάνω, πολλές φορές ο κολικος ειναι αυτος που δημιουργει τον πόνο. Ενας κολικος νευρολογικης φύσεως "χτυπάει" στο γαστρεντερικο. Γιαυτο και δεν συνδέεται με κάτι που το μωρο εχει φάει..

53Σημαντικό! Απ: Νεογέννητο κ´ απορίες!!! Τρι Ιαν 17, 2012 5:29 am

koukida

koukida
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
και προβιοτικό εδωσα στο μωρο, και εντριβες με το λαδακι της weleda στην κοιλίτσα του έκανα...οι κολικοί το διέλυσαν όμως-
αγκαλιά την βγάλαμε οικογενειακώς μέχρι να παει 3 μηνων και επιτέλους να ηρεμησει το μανάρι. την κοιμιζα και εγω δίπλα μου- ο μπαμπας αυτοεξορίστηκε στον καναπέ -αγκαλια με τον σκύλο.
μεγάλο μανικι οι κολικοί πάντως...περάσαμε ατελείωτα εφιαλτικές μερες και νύχτες.... Crying or Very sad

54Σημαντικό! Απ: Νεογέννητο κ´ απορίες!!! Τρι Ιαν 17, 2012 5:45 am

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Καταλαβα τι λες Γεωργια για την αγκαλια, τα δικα μου οταν ηθελαν κατω τα αφηνα κατω. Με το ζορι αγκαλια θα χτυπιοντουσαν. Αλλα το αγχος αποχωρισμου ειναι φυσιολογικο σταδιο κ το περνανε ολα τα μωρακια, δεν του το δημιουργει η μητερα τους με τις αγκαλιες. Οσο ωριμαζουν αρχιζουν να καταλαβαινουν οτι δεν ειναι ενα με την μαμα τους, αυτο στα βρεφη λογικα θα προκαλει αγχος. Οπως και ολα τα αλματα αναπτυξης που περνουν τους δημιουργουν αναστατωση.Ο γιος μου ακομα και τωρα που εχει κλεισει τα 3 οποτε ψηλωνει για λιγες μερες ειναι αναστατωμενος,θα γκρινιαξει,θα αναστατωθει ο υπνος του.Ειναι πολλες οι αλλαγες ιδιως στον 1ο χρονο ζωης μας.
Για το ποτε σταματα το μοιρασμα του κρεβατιου (το ρωτησες αλλα ξεχασα να πω την γνωμη μου) ,αυτο εξαρταται απο το αν το παιδι νιωθει ετοιμο να παει στο δωματιο του,απο το αν αντεχουν και αλλο οι γονεις να μοιραζονται το κρεβατι,απο διαφορα φανταζομαι.
Αυτο που σκεφτομασταν εμεις ηταν να αφησουμε τα μικρα να αποφασισουν μονα τους.Οταν πλησιαζε στα 3 ετη ο μεγαλος ειπαμε να τον "ωθησουμε" Laughing ,αν δεν το δεχοταν δεν θα πιεζαμε.Αυτος το δεχτηκε πολυ καλα.Του προτεινα να παει να κοιμηθει μονος του κ απο τοτε κοιμαται μονος.Και στην αρχη ειχα αγχος γιατι η αδερφη του συνεχιζε να κοιμαται μαζι μας,μηπως ζηλευε και δεν ηθελε να παει αλλα τελικα δεν δειχνει να τον επηρεαζει.

55Σημαντικό! Απ: Νεογέννητο κ´ απορίες!!! Τρι Ιαν 17, 2012 6:20 am

γεωργία02/07/10

γεωργία02/07/10
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Nena έγραψε:Αυθαιρετο ειναι το να αποδιδεις ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ κοιλιακο πόνο σε γεστρεντερικο πρόβλημα, αυτο εννοω. Στην ουσία αυτη ειναι μόνο ΜΙΑ απο τις αιτίες - και απο ο,τι ειδαμε πιο πάνω, πολλές φορές ο κολικος ειναι αυτος που δημιουργει τον πόνο. Ενας κολικος νευρολογικης φύσεως "χτυπάει" στο γαστρεντερικο. Γιαυτο και δεν συνδέεται με κάτι που το μωρο εχει φάει..

Bρε Νενα μου, το φτάσαμε, στο αν κάνει η κότα το αυγό ή το αυγό την κότα. Πάντως συμφωνούμε!! Εξάλλου εγώ δεν είπα ποτέ ότι οι κολικοί μπορούν να προκληθούν από την διατροφή του μωρού. Αυτο το ξεκαθαρίσαμε και οι δύο.

Litsako μου, για να καταλάβω ήσουν έγκυος στην μικρή σου και κοιμόσασταν αγκαλιά με τον μεγάλο σου... RESPECT!!! Εγώ θα φοβόμουν να μην φάω καμιά αδέσποτη το βράδυ στην κοιλιά από το μωρό... Αλλά αφού τα βγάζετε πέρα... "Επτά νομα, σε ένα δωμά...!!" που λένε.

56Σημαντικό! Απ: Νεογέννητο κ´ απορίες!!! Τρι Ιαν 17, 2012 6:29 am

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
γεωργία02/07/10 έγραψε:
Nena έγραψε:Αυθαιρετο ειναι το να αποδιδεις ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ κοιλιακο πόνο σε γεστρεντερικο πρόβλημα, αυτο εννοω. Στην ουσία αυτη ειναι μόνο ΜΙΑ απο τις αιτίες - και απο ο,τι ειδαμε πιο πάνω, πολλές φορές ο κολικος ειναι αυτος που δημιουργει τον πόνο. Ενας κολικος νευρολογικης φύσεως "χτυπάει" στο γαστρεντερικο. Γιαυτο και δεν συνδέεται με κάτι που το μωρο εχει φάει..

Bρε Νενα μου, το φτάσαμε, στο αν κάνει η κότα το αυγό ή το αυγό την κότα. Πάντως συμφωνούμε!! Εξάλλου εγώ δεν είπα ποτέ ότι οι κολικοί μπορούν να προκληθούν από την διατροφή του μωρού. Αυτο το ξεκαθαρίσαμε και οι δύο.

Litsako μου, για να καταλάβω ήσουν έγκυος στην μικρή σου και κοιμόσασταν αγκαλιά με τον μεγάλο σου... RESPECT!!! Εγώ θα φοβόμουν να μην φάω καμιά αδέσποτη το βράδυ στην κοιλιά από το μωρό... Αλλά αφού τα βγάζετε πέρα... "Επτά νομα, σε ένα δωμά...!!" που λένε.

Φτου!Μου το χουν ξαναπει το 7 νομα σε ενα δωμα,οχι κ εσυ βρε Γεωργιαααα!

Ειχα μαξιλαρι ,αυτο το μακροστενο για την εγκυμοσυνη,το εβαζα αναμεσα μας για προστασια.
Γεωργια και μαζι να μην κοιμομασταν οταν ειναι μωρο το πρωτο και εσυ εγκυος στο 2ο και αγκαλιες θα παρεις,και θα το σηκωσεις να το πλυνεις και να το αλλαξεις, ιδιως αν δεν εχεις βοηθεια ολη μερα θα τα κανεις ολα, με προσοχη αλλα θα τα κανεις.

57Σημαντικό! Απ: Νεογέννητο κ´ απορίες!!! Τρι Ιαν 17, 2012 6:47 am

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
γεωργία02/07/10 έγραψε:

Bρε Νενα μου, το φτάσαμε, στο αν κάνει η κότα το αυγό ή το αυγό την κότα. Πάντως συμφωνούμε!! Εξάλλου εγώ δεν είπα ποτέ ότι οι κολικοί μπορούν να προκληθούν από την διατροφή του μωρού. Αυτο το ξεκαθαρίσαμε και οι δύο....

ΚΟιτα, αν καταλαβεις την αιτια καποιου πόνου ή προβλήματος, μπορεις να το αντιμετωπίσεις. Αν πχ οι κολικοι προκαλουνταν απο την διατροφη, τοτε μια αλλαγη στη διατροφη του μωρου θα ηταν αρκετη να αντιμετωπίσει τους κολικους. Αλλά επειδη ειναι πιο πολυπλοκο φαινομενο, κι επειδη ειναι κυρίως νευρολογικο, σε συνδυασμο με πολλους άλλους παραγοντες, αυτο ειναι που το κάνει δυσκολο στην αντιμετωπιση του.

Όλα τα παραπανω τα ειπαμε για να υποστηριξουμε οτι οι κολικοι επι το πλειστον ΔΕΝ ειναι θεμα διατροφης.

58Σημαντικό! Απ: Νεογέννητο κ´ απορίες!!! Τρι Ιαν 17, 2012 8:10 am

Rinoula

Rinoula
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
[quote="γεωργία02/07/10"]
Rinoula έγραψε:

Λοιπόν... το πρώτο link που μου έβαλες δεν το θεωρω αξιόπιστο γαιτί είναι η σελίδα φαρμακοβιομηχανίας που παράγει και βρεφικό γάλα...
Στα άλλα 3 δεν αναφέρεται ότι προκαλεί η διατροφή της μαμάς κολικούς ή ότι πρέπει να αποφέυγει κάποιες τροφές.
Rinoula, όπως έγραψα και στην δεύτερη απάντηση μου, δεν εννοώ ότι η διατροφή της μητέρας στον θηλασμό μπορεί να προκαλέσει κολικούς, ο κολικος όπως εξηγώ στην τελευταία απάντηση μου μπορεί δεν κατάλαβες είναι ότι... να προκληθεί από πολλούς λόγους, το ίδιο λέει και η Nena, αυτό που λέω καιστα site που σε παρέπεμψα, αλλά προφανώς
"Όταν το μωρό ΕΧΕΙ κολικούς, η μητέρα πρέπει να προσέξει κάποια πράγματα στην διατροφή της για να μην το χειροτερέψει."
Δεν θεωρώ ότι το ξένο γάλα είναι καλύτερο από τον θηλασμό, αντιθέτως!!! Ο µητρικός θηλασµός θεωρείτε από τους επιστήμονες ότι είναι η καλύτερη πρόληψη για τους κολικούς των νεογνών.

Απλά δεν έχει αποδειχθεί ότι μια τροφή που προκαλεί αέρια στη μαμά θα προκαλέσει και στο μωρό που θηλάζει! Στο γάλα μας δεν περνάνε αυτούσιες οι τροφές μας για ν αέχουν τα ίδια απότελέσματα. Κατάλαβες τη διαφορά στην οποία αναφέρομαι?

GERD or not GERD: the fussy infant
Ελπίζω τα αγγλικά σου να είναι καλά, διάλεξε το pdf και αν δεν μπορείς να το διαβάσεις όλο πάνε στην 2 και 3 σελίδα.

Το άρθρο μάλλον κατά λαθος μου το έδωσες γιατί δεν αναφέρεται στους κολικούς αλλά στη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση!

Επίσης για το σύνδρομο της αγκαλιάς πρώτη φορά ακούω. Ξέρεις πώς το λένε στα Αγγλικά για να βρω πιο πολλές πλρηροφορίες?

Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι στα αγγλικά, εγω το βρήκα απο το γιατρό μου, και την ξαδέρφη μου που είναι ψυχολόγος και ασχολείται με παιδοψυχολογία, για βιβλίο κοίτα αυτο..
http://entertainment.in.gr/html/ent/746/ent.67746.asp?reviews=all

Ήθελα να το διαβάσω αλλά να σου πω την αλήθεια αλλάζω γνώμη...

ΕΠίσης καταλαβαίνεις ότι ένα μωρό θέλει αγκαλιά όταν σταματάει να γκρινιάζει ή να κλαίνει όταν το παίρνεις αγκαλιά... Αν πεινάει, κρυώνει κτλ θα συνεχίσει τη γκρίνια.
Επίσης τονα δείχνει η μαμά την αγάπη της στο μωρό, δεν το κάνει χαρούμενο?

Όπως έγραψα και στην τελευταία απάντηση μου, ένα μωρό είναι φυσιολογικό να ηρεμεί στην αγκαλιά της μητέρας (λόγω χτύπους καρδιάς), δεν ξέρω κατα πόσο το μωρο ειδικά το νεογέννητο είναι σε θέση να αντιλθεί το συναίσθημα της αγάπης με την αγκαλιά, αυτό που αντιλαμβάνεται είναι η ασφάλεια που παρέχει η οικειότητα. Το μωρό που κλαίει και σταματάει στην αγκαλιά για κάποιο λόγω στρεσαρίστηκε,και αυτό έχει να κάνει είτε με το περιβάλλον, είτε με την ψυχολογία της μητέρας ή του πατέρα. Αν αυτός που θα το πάρει αγκαλιά έχει νεύρα ή θυμο, κάτι που μεταδίδεται από τους κτύπους της καρδιάς αλλά και τους μυς των χεριών, τότε το μωρό δύσκολα θα σταματήσει... αρα αγκαλιά (σε αυτή την περίπτωση)= ανωφελη. Εγώ το κατάλαβα έντονα αυτό και στον θηλασμό, και το έψαξα. "Θηλασμός μια υπέροχη σχέση", οι γαλακτικοί αδένες επηρέαζονται από το στρες και τα νεύρα, επηρεάζοντας άμεσα την ποιότητα και ποσότητα του γάλακτος.

Είναι λογικό όταν η μαμά έχει τα νεύρα της να μην ηρεμεί και το μωρό. Αλλά τώρα μιλάμε για την αγκαλιά στην καθημερινοτητα, όταν η μαμά είναι φυσιολογικά ήρεμη. Εκεί πιστεύω ότι η αγκαλιά είναι σαν το οξυγόνο για το βρέφος. Φυσικά, όπως σε όλα, το αφήνεις να σε οδηγήσει γιατί ξέρει καλύτερα.

59Σημαντικό! Απ: Νεογέννητο κ´ απορίες!!! Τρι Ιαν 17, 2012 10:29 am

μπεμπινι 1

μπεμπινι 1
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
βρε κοριτσια καλα τα βιβλια και τα sites και οι γιατροι και οι επιστημονες και οι μελετες και τα πειραματα,αλλα κανενα παιδακι δε μοιαζει με το αλλο,οποτε και οι αναγκες του και οι απαιτησεις του διαφερουν.και εγω ειχα ψιλοδιαβασει πριν γεννησω ετσι ενημερωτικα να ξερω τι να κανω.τιποτα απο'οσα διαβασα δε με βοηθησε πουθενα,αντιθετα πελαγωνα περισοτερο.το παιδι σου δειχνει τι θελει,η μαμα εχει ενστικτο,το ακολουθει και ολα πανε κατ'ευχη.

60Σημαντικό! Απ: Νεογέννητο κ´ απορίες!!! Τρι Ιαν 17, 2012 11:32 am

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Δεν ειχα διαβασει τιποτα σχετικο πριν γεννησω τον γιο μου, κακως θα μπορουσα να διαβασω για τον θηλασμο και να μην την πατησω ετσι.Οσο σκεφτομαι οτι χαζευα καροτσια,πιπιλοπιαστρες και ρουχα αντι να κοιταω για κατι ουσιαστικο εκνευριζομαι με τον εαυτο μου..Μετα την αποτυχια να θηλασω αρχισα να ενημερωνομι κυριως απο ιστοριες μαμαδων παρα απο ειδικους. Και ετσι βοηθηθηκα και θηλασα την κορη μου, απο τον θηλασμο κατεληξα να βρισκω αρθρα και βιβλια σχετικα με την γονεϊκοτητα. Τελικα οσο διαβαζα κατεληγα στο οτι πρεπει να ακουσω το ενστικτο μου,τον εαυτο μου.Δυστυχως δεν εχουμε επαφη με την μητροτητα ουτε σαν θεατες ,καποιες απο εμας,εγω σιγουρα. Δλδ δεν ειχα ιδιαιτερες εικονες,κατι που εχουν συνηθως οσες απο εμας μεγαλωνουν σε χωρια μεχρι και την ενηλικιωση τους τουλαχιστον.Εκει θα δεις τις θειες σου,τις γειτονισες,θα εκπαιδευτει το ματι σου. Εδω με εναν μπαμπα να εργαζεται πολλες ωρες και να εχει στοχο την καριερα εμαθα και εγω πως αυτο εχει σημασια..κατι που τωρα δεν πιστευω πια.
Εκει με βοηθησαν οι αναγνωσεις μου,να ξανα-αποκτησω επαφη με τον εαυτο μου.Και το οτι βρηκα φορουμ με μαμαδες ηταν πολυ καλο για μενα,και το ευχομαι σε ολες τις μελουσες μαμαδες,η παρεα με μαμαδες εστω και διαδικτυακα ειναι χρησιμη,ειναι ανακουφιστικη και ξερουν και τι σου λενε (τις περισσοτερες φορες) Very Happy

61Σημαντικό! Απ: Νεογέννητο κ´ απορίες!!! Τρι Ιαν 17, 2012 12:23 pm

Rinoula

Rinoula
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
litsakos έγραψε:Δεν ειχα διαβασει τιποτα σχετικο πριν γεννησω τον γιο μου, κακως θα μπορουσα να διαβασω για τον θηλασμο και να μην την πατησω ετσι.Οσο σκεφτομαι οτι χαζευα καροτσια,πιπιλοπιαστρες και ρουχα αντι να κοιταω για κατι ουσιαστικο εκνευριζομαι με τον εαυτο μου..Μετα την αποτυχια να θηλασω αρχισα να ενημερωνομι κυριως απο ιστοριες μαμαδων παρα απο ειδικους. Και ετσι βοηθηθηκα και θηλασα την κορη μου, απο τον θηλασμο κατεληξα να βρισκω αρθρα και βιβλια σχετικα με την γονεϊκοτητα. Τελικα οσο διαβαζα κατεληγα στο οτι πρεπει να ακουσω το ενστικτο μου,τον εαυτο μου.Δυστυχως δεν εχουμε επαφη με την μητροτητα ουτε σαν θεατες ,καποιες απο εμας,εγω σιγουρα. Δλδ δεν ειχα ιδιαιτερες εικονες,κατι που εχουν συνηθως οσες απο εμας μεγαλωνουν σε χωρια μεχρι και την ενηλικιωση τους τουλαχιστον.Εκει θα δεις τις θειες σου,τις γειτονισες,θα εκπαιδευτει το ματι σου. Εδω με εναν μπαμπα να εργαζεται πολλες ωρες και να εχει στοχο την καριερα εμαθα και εγω πως αυτο εχει σημασια..κατι που τωρα δεν πιστευω πια.
Εκει με βοηθησαν οι αναγνωσεις μου,να ξανα-αποκτησω επαφη με τον εαυτο μου.Και το οτι βρηκα φορουμ με μαμαδες ηταν πολυ καλο για μενα,και το ευχομαι σε ολες τις μελουσες μαμαδες,η παρεα με μαμαδες εστω και διαδικτυακα ειναι χρησιμη,ειναι ανακουφιστικη και ξερουν και τι σου λενε (τις περισσοτερες φορες) Very Happy

Κι εγώ δεν είχα εικόνες καθόλου, κανένα μωρό στην οικογένεια ή στην παρέα, κανένα παιδάκι. Δεν είχα (και δεν έχω) πώς συμπεριφέρεται ένα παιδί. Ό,τι ξέρω το ξέρω από άλλες μαμάδες αλλά και από τους ειδικούς. Οι μαμάδες διαφωνούν πιο συχνά από τους ειδικούς! Επίσης, επηρεάζονται από παραδόσεις, προκαταλήψεις, φοβίες, που κανονικά δεν αγγίζουν τους ειδικούς. Εχω καταλήξει ότι γενικά στη ζωή πρέπει να παίρνουμε πληροφορίες από διάφορες πηγές αλλά όλα να τα φιλτράρουμε και να κρατάμε αυτό που θεωρούμε πιο σωστό ή ταιριάζει περισσότερο σε εμάς. Βέβαια πρέπει να ακουμε και το ένστικτό μας, συμφωνώ απόλυτα σε αυτό, αλλά νομίζω ότι πολλές φορές πρέπει και αυτό να φιλτράρεται γιατί κι εμείς επηρεαζόμαστε από άλλα πράγματα.

62Σημαντικό! Απ: Νεογέννητο κ´ απορίες!!! Τρι Ιαν 17, 2012 12:29 pm

tattooed_snowhite

tattooed_snowhite
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
τελικα κοριτσια ποσα μλ ''πρεπει'' να τρωει ενα νεογεννητο? και καθε ποσες ωρες?

η δικια μου εδω και κατι μερες τρωει το βραδυ πχ. τελευταιο γευμα στις 11 ή 11.30 κοιματε γυρω στις 12 και μου ξυπναει 8-9 το πρωι
θεωρησα οτι ηταν μεγαλο διαστημα αλλα μου ειπε ο δοκτορ να την αφηνω να κοιματε
τι λετε και σεις ως μανουλες? Very Happy

63Σημαντικό! Απ: Νεογέννητο κ´ απορίες!!! Τρι Ιαν 17, 2012 12:58 pm

tatianoula

tatianoula
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
tattooed_snowhite να χερεσαι που κοιμαται,,προλαβαινεις να ξεκουραστεις κ εσυ ΑΝΕΤΑ..

κ εμενα ο ντοκτορ ειπε να μην ξυπναμε το παιδι να κανουμε το κοροιδο ΟΤΑΝ ξυπνησει απο μονο του...Αφου πεινασει δηλαδη...Αλλα ο δικος μου δεν ξεχνιεται κ ξυπναει Laughing Laughing

64Σημαντικό! Απ: Νεογέννητο κ´ απορίες!!! Τρι Ιαν 17, 2012 1:26 pm

μπεμπινι 1

μπεμπινι 1
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Αφησε την να κοιμηθει οσο θελει.οταν ξυπνα.την ταιζεις.υποθετω οτι χορτενει με το γαλα σου γι'αυτο και κοιμαται σερι ολο το βραδυ,αρα πινει και την ποσοτητα που θελει.μην αγχωνεσαι.

65Σημαντικό! Απ: Νεογέννητο κ´ απορίες!!! Τρι Ιαν 17, 2012 2:27 pm

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
tattooed_snowhite έγραψε:τελικα κοριτσια ποσα μλ ''πρεπει'' να τρωει ενα νεογεννητο? και καθε ποσες ωρες?

η δικια μου εδω και κατι μερες τρωει το βραδυ πχ. τελευταιο γευμα στις 11 ή 11.30 κοιματε γυρω στις 12 και μου ξυπναει 8-9 το πρωι
θεωρησα οτι ηταν μεγαλο διαστημα αλλα μου ειπε ο δοκτορ να την αφηνω να κοιματε
τι λετε και σεις ως μανουλες? Very Happy

Τι καλα που κοιμαται λεω σαν μανουλα! Για τα ml δεν θυμαμαι, για τις ωρες αν μιλας για γαλα σκονη ενα 2ωρο καλο θα ηταν αν περιμενεις,αν εχει πιει αρκετο γαλα δλδ ενα 2ωρο μινιμουμ,ειναι βαρυ γαλα. Αλλα θα καταλαβεις ποτε πειναει ,φανταζομαι δεν θα σε αφησει σε χλωρο κλαρι απο το κλαμα Laughing

66Σημαντικό! Απ: Νεογέννητο κ´ απορίες!!! Τρι Ιαν 17, 2012 2:43 pm

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
[quote="Rinoula"]
litsakos έγραψε:Δεν ειχα διαβασει τιποτα σχετικο πριν γεννησω τον γιο μου, κακως θα μπορουσα να διαβασω για τον θηλασμο και να μην την πατησω ετσι.Οσο σκεφτομαι οτι χαζευα καροτσια,πιπιλοπιαστρες και ρουχα αντι να κοιταω για κατι ουσιαστικο εκνευριζομαι με τον εαυτο μου..Μετα την αποτυχια να θηλασω αρχισα να ενημερωνομι κυριως απο ιστοριες μαμαδων παρα απο ειδικους. Και ετσι βοηθηθηκα και θηλασα την κορη μου, απο τον θηλασμο κατεληξα να βρισκω αρθρα και βιβλια σχετικα με την γονεϊκοτητα. Τελικα οσο διαβαζα κατεληγα στο οτι πρεπει να ακουσω το ενστικτο μου,τον εαυτο μου.Δυστυχως δεν εχουμε επαφη με την μητροτητα ουτε σαν θεατες ,καποιες απο εμας,εγω σιγουρα. Δλδ δεν ειχα ιδιαιτερες εικονες,κατι που εχουν συνηθως οσες απο εμας μεγαλωνουν σε χωρια μεχρι και την ενηλικιωση τους τουλαχιστον.Εκει θα δεις τις θειες σου,τις γειτονισες,θα εκπαιδευτει το ματι σου. Εδω με εναν μπαμπα να εργαζεται πολλες ωρες και να εχει στοχο την καριερα εμαθα και εγω πως αυτο εχει σημασια..κατι που τωρα δεν πιστευω πια.

Κι εγώ δεν είχα εικόνες καθόλου, κανένα μωρό στην οικογένεια ή στην παρέα, κανένα παιδάκι. Δεν είχα (και δεν έχω) πώς συμπεριφέρεται ένα παιδί. Ό,τι ξέρω το ξέρω από άλλες μαμάδες αλλά και από τους ειδικούς. Οι μαμάδες διαφωνούν πιο συχνά από τους ειδικούς! Επίσης, επηρεάζονται από παραδόσεις, προκαταλήψεις, φοβίες, που κανονικά δεν αγγίζουν τους ειδικούς. Εχω καταλήξει ότι γενικά στη ζωή πρέπει να παίρνουμε πληροφορίες από διάφορες πηγές αλλά όλα να τα φιλτράρουμε και να κρατάμε αυτό που θεωρούμε πιο σωστό ή ταιριάζει περισσότερο σε εμάς. Βέβαια πρέπει να ακουμε και το ένστικτό μας, συμφωνώ απόλυτα σε αυτό, αλλά νομίζω ότι πολλές φορές πρέπει και αυτό να φιλτράρεται γιατί κι εμείς επηρεαζόμαστε από άλλα πράγματα

rinoula εχεις διαβασει το "Μα τι κανεις ολη μερα?" της Ναομι Σταντλεν?
Αν οχι στο προτεινω. Γραφει για την μητροτητα, στο μεταξυ ειναι η ιδια μητερα 3 παιδιων,ηταν συμβουλος θηλασμου και ειναι γνωστη ψυχοθεραπευτρια . Το βιβλιο το εγραψε μετα απο πολλα χρονια συναντησεων με ομαδες μαμαδων.Ειχε ερθει προσφατα και στην Αθηνα σε μια συναντηση με μαμαδες παλι.

67Σημαντικό! Απ: Νεογέννητο κ´ απορίες!!! Τρι Ιαν 17, 2012 6:05 pm

vasoulaki

vasoulaki
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
litsako mou se efxaristo poli gia tin apadisi I love you
na xairesai k esi ta paidakia sou!!!!

xionatouli ti kala pou koimate i mikri sou,emena to akrivos aditheto.pados i giatros mas eipe to idio k se emas,pote na mi ksipnao to paidi na faei.apo ml fisika diaferei sto kathe paidi,emeis trome apo 13o-160 ana 3-4 ores sto peripou.

68Σημαντικό! Απ: Νεογέννητο κ´ απορίες!!! Τρι Ιαν 17, 2012 6:18 pm

Ιωαννα-Cookie

Ιωαννα-Cookie
Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
Χωρις να εχω διαβασει ολα τα ποστ μονο τη τελευταια σελιδα-ειναι και αργα,με συγχωρειται Embarassed -θα συμφωνησω με το γιατρο σας.....Δε ξυπναμε το μωρακι να φαει....Θα ξυπνησει μονο του οταν πεινασει-ειναι το ενστικτο της αυτοσυντηρησης...Οσο για μλ θα καταλαβετε αν δε χορτασε 1.γιατι θα ειναι γκρινιαρικο και 2.γιατι θα θελησει να φαει νωριτερα απο οτι συνηθως....Με βαση αυτα που μας λενε οι παιδιατροι της σχολης να σας πω οτι ταιζουμε το μωρακι οποτε πειναει...Αν πεινασει δηλαδη πριν τις 2-3 ωρες ταιστε το αν πεινασει πιο μετα αφηστε το να πεινασει πρωτα,μη το ξυπνησετε.....
Συγνωμη αλλα δε θυμαμαι το ονομα σου Embarassed το οτι το μωρακι σου κοιμαται τοσες ωρες σημαινει οτι χορταινει με το γαλατακι που του δινεις.....
Να πω βεβαια οτι εμεις κοριτσια μαθαινουμε για τα νεογεννητα περιπου μεχρι τις 40 μερες ζωης τους....Καλο θα ειναι για οτι θεμα σας απασχολει να ρωτατε τους γιατρους σας.....
Ελπιζω να βοηθησα.....Να χαιρεστε τα μικρουλια σας,να ειναι γερα,δυνατα και ευτυχισμενα!!!!!!!!!!!!

69Σημαντικό! Απ: Νεογέννητο κ´ απορίες!!! Τετ Ιαν 18, 2012 3:24 am

ισμηνη

ισμηνη
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
γεωργία02/07/10 έγραψε:

like like και παλι like ρε γεωργια

70Σημαντικό! Απ: Νεογέννητο κ´ απορίες!!! Τετ Ιαν 18, 2012 3:36 am

ισμηνη

ισμηνη
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου..πριν γεννησω την κορουλα μου εμπαινα στο internet και διαβαζα τι γινεται την τρεχουσα εβδομαδα στο μωρακι μου(καλο κ αυτο φυσικα) μετα πηγαινα στα μαγαζια κ φανταζομουν πως θα της πηγαινε το καθε ρουχο, τι χρωμα να βαψω το δωματιο της κλπ(καλα κ αυτα οκ)αλλα ειχα χρονο κ θα μπορουσα να εχω ενημερωθει πολυ καλα για τον θηλασμο, κατι που δεν εκανα ισως γιατι το θεωρησα δεδομενο οτι θα θηλασω κ αρα οτι θα τα καταφερω οπωςκ να'χει..να ομως που εφαγα ταμουτρα μουκ δεν τα καταφερα.το παιδακι μου θηλασε μολις 40 μερες καθως ημουν ανιδεη απο το τι απαιτει ο θηλασμος,δεν ειχα καμια απολυτως βοηθεια στην αρχη κ ετσι το εχασα πολυ νωρις το παιχνιδι.προς γνωση και συμορφωση λοιπον για το επομενο το οποιο(οταν με το καλο ερθει θελω παρα πολυ να το θηλασω)...
αυτα για την ενημερωση (να σημειωσω ορι δυστυχως δεν ειχα γινει μελος στο φορουμ πριν γεννησω κ ετσι δεν ειχα επαφη με αλλες μανουλες κ τις συμβουλες κ ιστοριες τους για τον θηλασμο)ομως πιστευω πως το πιο βασικο στο σωστο κ το λαθος για το παιδι θα στο πει μονο η καρδια σου και κανεις αλλος.αυτο που σε εμενα μπορει να λειτουργησει ρολοι σ'εσενα μπορει να μην ταιριαξει κ να μην πιασει καθολου κ κατι που εγω μπορει να θεωρω σωστο εσυ να το θεωρεις λαθος.δεν σημαινει πως η μια εχει δικιο κ η αλλη αδικο απλα ειμαστε ολοι διαφορετικοι ανθρωποι κ θα φερουμε στην κοινωνια διαφορετικους ανθρωπους,φτανει μονο να ειμαστε η ασφαλεια των παιδιων μας,η φροντιδα κ η αγαπη τους.....

71Σημαντικό! Απ: Νεογέννητο κ´ απορίες!!! Τετ Ιαν 18, 2012 5:19 am

Rinoula

Rinoula
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
litsakos έγραψε:
rinoula εχεις διαβασει το "Μα τι κανεις ολη μερα?" της Ναομι Σταντλεν?
Αν οχι στο προτεινω. Γραφει για την μητροτητα, στο μεταξυ ειναι η ιδια μητερα 3 παιδιων,ηταν συμβουλος θηλασμου και ειναι γνωστη ψυχοθεραπευτρια . Το βιβλιο το εγραψε μετα απο πολλα χρονια συναντησεων με ομαδες μαμαδων.Ειχε ερθει προσφατα και στην Αθηνα σε μια συναντηση με μαμαδες παλι.

Το εχω δει στο ΄Αμαζον αλλά δεν το πήρα γιατί παρόλο που είχε πολλά καλά reviews θεώρησα ότι είναι γαι μανούλες πιο μικρών παιδιών. Αν θα είναι ενδιαφέρον και για πιο μεγάλα παιδάκια να το παραγγείλω την επόμενη φορά.

72Σημαντικό! Απ: Νεογέννητο κ´ απορίες!!! Τετ Ιαν 18, 2012 5:52 am

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Μιλαει για την μητροτητα γενικα, δεν μιλαει τοσο για το πως να αντιμετωπισεις ενα ζητημα (υπνο,θηλασμο κτλ). Νομιζω καλο ειναι να υπαρχει στην βιβλιοθηκη μιας μαμας (και ο μπαμπας θα μπορουσε να το διαβασει για να παρει μια ιδεα για το πως νιωθει η μαμα).

73Σημαντικό! Απ: Νεογέννητο κ´ απορίες!!! Τετ Ιαν 18, 2012 5:58 am

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
ισμηνη έγραψε:
θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου..πριν γεννησω την κορουλα μου εμπαινα στο internet και διαβαζα τι γινεται την τρεχουσα εβδομαδα στο μωρακι μου(καλο κ αυτο φυσικα) μετα πηγαινα στα μαγαζια κ φανταζομουν πως θα της πηγαινε το καθε ρουχο, τι χρωμα να βαψω το δωματιο της κλπ(καλα κ αυτα οκ)αλλα ειχα χρονο κ θα μπορουσα να εχω ενημερωθει πολυ καλα για τον θηλασμο, κατι που δεν εκανα ισως γιατι το θεωρησα δεδομενο οτι θα θηλασω κ αρα οτι θα τα καταφερω οπωςκ να'χει..να ομως που εφαγα ταμουτρα μουκ δεν τα καταφερα.το παιδακι μου θηλασε μολις 40 μερες καθως ημουν ανιδεη απο το τι απαιτει ο θηλασμος,δεν ειχα καμια απολυτως βοηθεια στην αρχη κ ετσι το εχασα πολυ νωρις το παιχνιδι.προς γνωση και συμορφωση λοιπον για το επομενο το οποιο(οταν με το καλο ερθει θελω παρα πολυ να το θηλασω)...
αυτα για την ενημερωση (να σημειωσω ορι δυστυχως δεν ειχα γινει μελος στο φορουμ πριν γεννησω κ ετσι δεν ειχα επαφη με αλλες μανουλες κ τις συμβουλες κ ιστοριες τους για τον θηλασμο)ομως πιστευω πως το πιο βασικο στο σωστο κ το λαθος για το παιδι θα στο πει μονο η καρδια σου και κανεις αλλος.αυτο που σε εμενα μπορει να λειτουργησει ρολοι σ'εσενα μπορει να μην ταιριαξει κ να μην πιασει καθολου κ κατι που εγω μπορει να θεωρω σωστο εσυ να το θεωρεις λαθος.δεν σημαινει πως η μια εχει δικιο κ η αλλη αδικο απλα ειμαστε ολοι διαφορετικοι ανθρωποι κ θα φερουμε στην κοινωνια διαφορετικους ανθρωπους,φτανει μονο να ειμαστε η ασφαλεια των παιδιων μας,η φροντιδα κ η αγαπη τους.....

Κ εγω εχω καταληξει οτι δεν υπαρχουν νορμες για την μητροτητα,περα απο την αγαπη που μπορουμε να την δωσουμε ολες μας.
Ακομα και στον θηλασμο και εμπειρικα πλεον μπορω να πω οτι ειναι καθαρα θεμα των δυο ,της μανας και του παιδιου.
Αυτο που σιγουρα βοηθαει ειναι να πληροφορηθουμε και απο εκει και επειτα να τα φτιαξουμε ολα συμφωνα με τον ρυθμο μας.
Μονο που δυστυχως χανομαστε αναμεσα σε αληθειες τον πρωτο καιρο, πολλες αληθειες και διαφορετικες. (Οχι ολες μας,εγω σιγουρα χαθηκα τον 1ο καιρο,μαλλον μπλοκαρα).
Δεν στηριζεται η μητροτητα,στην χωρα μας σιγουρα και δεν μπορω να το καταλαβω γιατι οι οικογενειακοι δεσμοι ειναι εντονοι στην Ελλαδα, πώς γινεται λοιπον να μην υπαρχει υποστηριξη για τις μητερες? Γι αυτο θεωρω οτι καλως υπαρχουν τα μαμαδοφορα, μπορεις να βρεις στηριξη γιατι ειμαστε ολες στην ιδια θεση.

74Σημαντικό! Απ: Νεογέννητο κ´ απορίες!!! Τετ Ιαν 18, 2012 6:17 am

Rinoula

Rinoula
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
litsakos έγραψε:Μιλαει για την μητροτητα γενικα, δεν μιλαει τοσο για το πως να αντιμετωπισεις ενα ζητημα (υπνο,θηλασμο κτλ). Νομιζω καλο ειναι να υπαρχει στην βιβλιοθηκη μιας μαμας (και ο μπαμπας θα μπορουσε να το διαβασει για να παρει μια ιδεα για το πως νιωθει η μαμα).

Ναι το είχα καταλάβει αυτό απλά νόμιζα ότι μιλάει για μαμά νεογέννητου κυρίως. Θα το παραγγείλω λοιπόν την επόμενη φορά και όταν το διαβάσω θα σου πω εντυπώσεις.

75Σημαντικό! Απ: Νεογέννητο κ´ απορίες!!! Τετ Ιαν 18, 2012 6:29 am

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
litsakos έγραψε:Μιλαει για την μητροτητα γενικα, δεν μιλαει τοσο για το πως να αντιμετωπισεις ενα ζητημα (υπνο,θηλασμο κτλ). Νομιζω καλο ειναι να υπαρχει στην βιβλιοθηκη μιας μαμας (και ο μπαμπας θα μπορουσε να το διαβασει για να παρει μια ιδεα για το πως νιωθει η μαμα).

Ξαναδιαβασα τι εγραψα κ εχω να πω οτι ακουγομαι σαν στωικη μεσηλικας που δινει συμβουλες για την εμμηνοπαυση σε τοπικο καναλι Laughing Laughing Laughing

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 3 από 4]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Δημιουργία Φόρουμ | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις