Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
766 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 766 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 3]

elzu

elzu
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!

koritsaki mou syngkekrimena den diafonhsa mazi sou...oute amfisbhtisa ta legomena sou... opws les kai esy psaxnan kairw kai phgan telika se ena proin afentiko tou gamprou sou.pou shmainei oti hkseran apo prin an ta symfonhthenta tha isxyoun h oxi...den to peksan korona gramata...kai epishs eipa oti gia kapoia wra perneis fwtia gia na bgalhs ta faghta kai yparxh poly piesh kai entash h opoia einai POLY PERISOTERH sthn arxh mexrei na matheis thn douleia kai na pigeneis meta mhxanika...kapou ekei oi perisoterh ta paratane...
DYSTHXOS oi perisoteroi ellhnes tou ekswterikou pou meta apo POLY DOYLEIA FYSIKA exoun megalwpiasth, exoun ksexash apo POY kai PWS ksekinhsan kai den dinoyn polles eykairies kai sto bomo tou xrhmatos den kolan sto na ekmetaleytoun kai na koroidepsoun kapoia atoma.... dysthxos ayth einai h alhtheia kai gi ayto to logo thelei POLY PROSOXH....

PROS THEOU DEN HTHELA PROSWPIKA NA SE AMFISBHTISW... KAI SYGNWMH AN TO PEIRES ETSI...[/quote]

Αυτο ακριβως ηθελα να πω και εγω παραπανω...θελει πολυ προσοχη και να μην τα παρουσιαζουμε σαν να ειναι ολα ροδινα....γιατι θα παει καποιος και θα δει οτι δεν ειναι ευκολο...το παθαμε γι'αυτο σας το λεω...

candy

candy
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
οκ, διάβασα λίγο την αρχή και πήρα μια γεύση...να ρωτήσω κάτι πολύ απλό? πόσοι από όλους αυτούς που πήγαν Γερμανία, προσπάθησαν να βρουν δουλειά εδώ σε εστιατόριο και να κάνουν λάντζα?
Ρωτάω γιατί είμαι παιδί μεταναστών από Γερμανία, ο πατέρας μου είχε πολλά χρόνια εστιατόριο (ζωή σκλαβιά!!!) Τα σπίτια (δωμάτια) που σου παρέχουν...ας μην το συζητήσω!
δεν είναι έτσι όπως σας τα παρουσιάζουν πάντως....δεν ξέρω πολλές Ελληνίδες πάντως εδώ στην Ελλάδα να πηγαίνουν για λάντζα ή καθαρίστριες (το αφήνουν για τις Αλβανές) ενώ στη Γερμανία θα την κάνουν τη δουλειά αυτή και ας έχουν και 2 πτυχία!

δεν λέω πως η κατάσταση εδώ είναι εντάξει, ΧΑΛΙΑ είναι και θα γίνει και χειρότερη, αλλά αν είναι να ξενιτευτώ και να δουλεύω από το πρωί ως το βράδυ κλεισμένη σε μια κουζίνα και να πρέπει να περιμένω πότε θα φύγει και ο τελευταίος γερμανός μεθύστακας....ευχαριστώ δεν θα πάρω. Πάω και εδώ σε ένα σουβλατζίδικο αν είναι και τυλίγω σουβλάκια

Συγνώμη για τον "τόνο" μου ειλικρινά, αλλά έχω ζήσει 20 χρόνια στη Φρανκφούρτη, ξέρω πάρα πολυ καλά πως είναι τα πράγματα εκεί και αν χρειαστεί να γυρίσω πίσω θα νιώθω ότι απέτυχα....

Δεν ήθελα να θίξω ούτε να προσβάλω κανέναν...απλά και εγώ στεναχωριέμαι με όλη την κατάσταση και δεν περίμενα ποτέ ότι η ιστορία θα ξαναεπαναληφθεί μετά από 40 χρόνια

candy

candy
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
και μην ξεχνάμε κάτι....είμαστε έλληνες...όπου και να πάμε πλέον μας κοιτάζουν με μισό μάτι-δεν μας θέλουν...θα καταντήσουμε χειρότεροι από τους Τούρκους και τους Μαροκινούς στη Γερμανία

elzu

elzu
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
candy σε καταλαβαινω απολυτα!Αλλα τους λενε για μισθο 2800 αλλα δεν ξερουν οτι τα 800 ευρω μετα ειναι οι κρατησεις γιατι στην γερμανια λενε τον μισθο ο οποιος ειναι μικτος!
Για τα ενοικια οτι ειναι τα warm και τα kaltmiete!Δηλαδη 350 αλλα μετα ερχεται το πετρελαιο και το ρευμα και παμε στα 550...Και εγω με τεραστιο ενθουσιαμο ξεκίνησα γιατι δεν πιστευα καποιες κοπελες που τα ελεγαν και ακουγα τις 2-3 που μου τα ελεγαν...ελεγα δεν θελουν να παμε για να πανε αυτοι...χαζα...απλα πρεπει να λεγονται και τα "κακα" για να μην πατε και απογοητευτητε!Τα σπιτι που τους παρεχουν...πιστευω οτι ειναι ενα δωματιο..αντε δυο...με δικια σου τουαλετα αν εισαι τυχερος...

candy

candy
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
elzu έγραψε:candy σε καταλαβαινω απολυτα!Αλλα τους λενε για μισθο 2800 αλλα δεν ξερουν οτι τα 800 ευρω μετα ειναι οι κρατησεις γιατι στην γερμανια λενε τον μισθο ο οποιος ειναι μικτος!
Για τα ενοικια οτι ειναι τα warm και τα kaltmiete!Δηλαδη 350 αλλα μετα ερχεται το πετρελαιο και το ρευμα και παμε στα 550...Και εγω με τεραστιο ενθουσιαμο ξεκίνησα γιατι δεν πιστευα καποιες κοπελες που τα ελεγαν και ακουγα τις 2-3 που μου τα ελεγαν...ελεγα δεν θελουν να παμε για να πανε αυτοι...χαζα...απλα πρεπει να λεγονται και τα "κακα" για να μην πατε και απογοητευτητε!Τα σπιτι που τους παρεχουν...πιστευω οτι ειναι ενα δωματιο..αντε δυο...με δικια σου τουαλετα αν εισαι τυχερος...
χαχαχχαχαχαχα αυτό για την τουαλέτα το σκέφτηκα αλλά είπα να μην το γράψω και φρικάρουν χιχιχιιχιχιχι

Myro

Παίζει το forum στα δάχτυλα!
candy έγραψε:οκ, διάβασα λίγο την αρχή και πήρα μια γεύση...να ρωτήσω κάτι πολύ απλό? πόσοι από όλους αυτούς που πήγαν Γερμανία, προσπάθησαν να βρουν δουλειά εδώ σε εστιατόριο και να κάνουν λάντζα?
Ρωτάω γιατί είμαι παιδί μεταναστών από Γερμανία, ο πατέρας μου είχε πολλά χρόνια εστιατόριο (ζωή σκλαβιά!!!) Τα σπίτια (δωμάτια) που σου παρέχουν...ας μην το συζητήσω!
δεν είναι έτσι όπως σας τα παρουσιάζουν πάντως....δεν ξέρω πολλές Ελληνίδες πάντως εδώ στην Ελλάδα να πηγαίνουν για λάντζα ή καθαρίστριες (το αφήνουν για τις Αλβανές) ενώ στη Γερμανία θα την κάνουν τη δουλειά αυτή και ας έχουν και 2 πτυχία!

δεν λέω πως η κατάσταση εδώ είναι εντάξει, ΧΑΛΙΑ είναι και θα γίνει και χειρότερη, αλλά αν είναι να ξενιτευτώ και να δουλεύω από το πρωί ως το βράδυ κλεισμένη σε μια κουζίνα και να πρέπει να περιμένω πότε θα φύγει και ο τελευταίος γερμανός μεθύστακας....ευχαριστώ δεν θα πάρω. Πάω και εδώ σε ένα σουβλατζίδικο αν είναι και τυλίγω σουβλάκια

Συγνώμη για τον "τόνο" μου ειλικρινά, αλλά έχω ζήσει 20 χρόνια στη Φρανκφούρτη, ξέρω πάρα πολυ καλά πως είναι τα πράγματα εκεί και αν χρειαστεί να γυρίσω πίσω θα νιώθω ότι απέτυχα....

Δεν ήθελα να θίξω ούτε να προσβάλω κανέναν...απλά και εγώ στεναχωριέμαι με όλη την κατάσταση και δεν περίμενα ποτέ ότι η ιστορία θα ξαναεπαναληφθεί μετά από 40 χρόνια

κ εγω εκει μεγαλωσα κ ηρθα επειδη οι γονεις μου τοτε ειχαν την νοοτροπια να γυρισεις στην πατριδα σου..μια πατριδα που δεν γνωρισα...τελως παντων με βαρια καρδια αποφασισα να ερθω...τελειωσα το πανεπιστημιο,διοριστικα κ εχω μια ¨καλη¨ οπως θεωρουν πολλοι θεση..
δεν θα πω ακριβως οτι μετανοιωσα γιατι εδω γνωρισα τον αντρα μου κ καναμε ενα υπεροχο παιδι...
ωστοσο εαν χρειαστει μελοντικα να γυρισω παλι στην γερμανια θα το κανω κ πανω απο ολα για το παιδι μου γιατι θεωρω οτι δεν εχει κανενα μελλον εδω..σιγουρα θα ειναι πολυ δυσκολα..αν κ ολη μου η οικογενεια ζει ακομα εκει κ ζουν πολυ πολυ καλα...φυσικα δεν καθονται κ πληρωνονται..δουλευουν κ σκληρα..αλλα ποιοτικα ζουν πολυ καλα κ ειναι διχως ανχως,φοβιες,και καταθλιψη..δεν θελω ολα αυτα τα συναισθηματα για το μωρακι μου..πιθανον η δουλεια μου δεν θα ειναι η αντιστιχη με εδω...αλλα σιγουρα δεν θα θεωρησω οτι απετυχα...πιο πολυ θα νοιωθω οτι απετυχα εαν δεν εχω να βαλω πετρελαιο να ζεστανω το παιδι μου η αν δεν εχω αυριο μεθαυριο να του κανω το εμβολιο του...ενοειτε πριν φυγει καποιος πρεπει να ψαχτει πολυ καλα,εχεις δικαιο...κ ενοειτε πως υπαρχουν κ εκει δυσκολιες αλλα σιγουρα δεν υπαρχει αυτο το τοσο αβεβαιο μελλον που υπαρχει εδω...κ εμεις δεν το εχουμε αποφασισει ακομα για ολους αυτους τους λογους που ειπαν τα περισσοτερα κοριτσια πιο πανω..αλλα υπαρχει στο πισω μερος του μυαλου μας...σορρυ για το μεγαααααααλο ποστ... pros oikogeneies pou exoun metanastevsei sto ekswteriko - Σελίδα 2 837218 Very Happy

https://www.facebook.com/myrodeve

????????

Επισκέπτης
εγω σας διαβαζω προσεκτικα και χωρις παρεξηγηση θελω να πω τα εξης.....ειπαμε να παμε για ενα καλυτερο μελλον......οπως ειπε και η κοπελα πιο πριν, λαντζα εχει κι εδω και δε βλεπω κανεναν να μιλαει για καλυτερη δουλεια ολοι για εστιατορια μιλατε.......ε εχει κι εδω τετοιες δουλειες ρε παιδια..... οσο για τους μισθους, τους μεγαλους, τα σπιτια ειδατε ποσο πανε? εκτος αν πατε σε καμια βουνοκορφη.... δεν ξερω εγω απογοητευτηκα......

η μονη περιπτωση πλεον που θα εφευγα ειναι να ειχα καποιον πολυ δικο μου εκει να μου βρει δουλεια και ισως να μου δωσει στεγη για λικγο καιρο αλλιως στα τυφλα δε λεει

καποιοι το παρουσιαζουν σαν παραδεισο, αλλα πιστευω οτι δεν ειναι τελικα

blackrose

blackrose
Συγνωμη κιολας που επεμβαινω παλι ,σαν ΜΗ Εμπειρη της Γερμανιας,αλλα τι θελετε να αποδειξετε?Οτι τοσος κοσμακις που ξενιτευεται κ ξενιτευτηκε ειναι χαζος?σορυ κιολας αλλα εγω και μεικτα να ειναι τα 2800 θα παω οταν τα μεικτα εδω θα ειναι 500!!Και θα περιμενω και τν τελευταιο μεθυστακα Γερμανο να φυγει οπως περιμενει ο αντρας μου καθε βραδυ τωρα στο μαγαζι του τοσα χρονια για να πιει το ποτο και να βγαλει το μισο μεροκαματο απο εναν Γερμανο και θα παει στο μαρκετ να ψωνησει και οι τιμες θα εχουν ανεβει πανω απο το μεροκαματο.Δειξτε την πλ�υρα σας,πειτε την αποψη σας αλλα μη το τραβατε ,ειναι ΠΟΛΥΣ ο κοσμος που θελει να βρει λυση στην μεταναστευση. Ο καθενας ειναι υπευθυνος για τις επιλογες του και τα ρισκα του.Και αν θα παω στη Γερμανια,στην Ολλανδια ,Αυστρια για δουλεια φυσικα κ δν θα περιμενω να μου παρεχουν διαμονη 4 αστερων! Πρεπει να ειμαι και πολυ χαζη!Ουτε θα περιμενω κοκκινα χαλια!Ομως 1 ειναι το σιγουρο.Οτι θελω να δουλεψω για να ζησω.Οχι να ζησω για να δουλευω.Και μην πειτε για τον δικο μου τονο.Δηλωνω οτι δν μου αρεσει οπως εχετε κανει το ολο θεμα.Οχι γιατι μπορει να ειναι η αληθεια.Αλλα γιατι ειναι ευαισθητο και ιδιαιτερο και στις μερες μας ,τις ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ που ζει η Ελλαδα,ολοι ψαχνουμε για λυσεις. Τι να πω!Μακαρι να ειχα φραγκα πολλα να πληρωνω χαρατσια,φορους και 1002 που μας βαζουν στην πλατη και να μην με νοιαζει που θα μαμιεμαι στη δουλεια για 500 ευρω που θα πηγαινουν ολα στο νοικι η στο δανειο.τι να πω...
Και τους αλβανους δαχτυλοδειχνουμε αλλα οσοι ηρθαν για δουλεια εδω κανανε σπιταρονες στην Αλβανια! Και δουλεψανε και ιδρωσανε.

Και ναι θα ξεκινησω,αν μεταναστευσω με ενθουσιασμο κ αποφασιστηκοτητα.Θα ψαξω,θα ρωτησω.Μη τα θελουμε κ ολα τζαμπα! Φυσικα κ θα πληρωσω θερμανση φυσικα και θα παρω απο τα 2800 μεικτα οπως λετε εσεις τα 2200 τα 2400 η και τα 2000 μαζι με τν αντρα μου στο χερι.Θα εχω ασφαλεια! Θα εχω μισθο! Θα εχω επιδομα για το παιδι μου!

Εδω θα τα εχω?

????????

Επισκέπτης
αχ δικιο εχεις κι εσυ

παιδια εμενα στο κεφαλι μου γινεται μυλος μη με παρεξηγειτε.....

και η ολη κουβεντα ξεκινησε απ το οτι θελουμε να φυγουμε εννοειται

απλα νομιζα οτι θα ακουγα αλλα πραγματα και απογοητευτηκα μ αυτα που ακουω....

αλλα το σιγουρο ειναι οτι εκει ειναι πιο πολλα τα λεφτα αρη........

Myro

συμφωνω black κ στελλα εγω σιγουρα δεν εχω λαντζα στο μυαλο μου και εστιατοριο..εγω παντως θαυμαζω πολυ οποιους το αποφασιζουν γιατι θα ηθελα κ εγω να το παρω αποφαση κ να σηκωθω να φυγω αλλα ακομα μονο το σκεφτομαι

????????

Επισκέπτης
Myro έγραψε:συμφωνω black κ στελλα εγω σιγουρα δεν εχω λαντζα στο μυαλο μου και εστιατοριο..εγω παντως θαυμαζω πολυ οποιους το αποφασιζουν γιατι θα ηθελα κ εγω να το παρω αποφαση κ να σηκωθω να φυγω αλλα ακομα μονο το σκεφτομαι

αχ ο μονος λογος που θελω να φυγω ειναι για να μη φυγουν μια μερα τα παιδια μου μακρια μου γιατι αμα εμεις κατσουμε αυτα θα φυγουν παιδια.......

Myro

stella7778 έγραψε:
Myro έγραψε:συμφωνω black κ στελλα εγω σιγουρα δεν εχω λαντζα στο μυαλο μου και εστιατοριο..εγω παντως θαυμαζω πολυ οποιους το αποφασιζουν γιατι θα ηθελα κ εγω να το παρω αποφαση κ να σηκωθω να φυγω αλλα ακομα μονο το σκεφτομαι

αχ ο μονος λογος που θελω να φυγω ειναι για να μη φυγουν μια μερα τα παιδια μου μακρια μου γιατι αμα εμεις κατσουμε αυτα θα φυγουν παιδια.......

ελπιζω να φυγουν αν δεν το αποφασισουμε εμεις...οχι οτι θα μου αρεσει αλλα για το καλο τους

????????

Επισκέπτης
Myro έγραψε:
stella7778 έγραψε:

ελπιζω να φυγουν αν δεν το αποφασισουμε εμεις...οχι οτι θα μου αρεσει αλλα για το καλο τους

καλυτερα τοτε να το αποφασισουμε εμεις και να παρουμε την οικογενεια μας απ αυτο το ......

Myro

μην το πειιιιιιιις pros oikogeneies pou exoun metanastevsei sto ekswteriko - Σελίδα 2 837218

blackrose

blackrose
Η Ελλαδιτσα ουτε σουβλατζιδικο δεν εχει να πας να δουλεψει και ΑΝ βρεις θα παρεις 300-400 και στο χερι και για ασφαλεια καρτερι!

τατιανα

τατιανα
Παρακολουθουσα το θεματακι ειπα να μην σχολιασω αλλα τελικα θα σας πω και εγω αυτα που ξερω..
Εμενα στην γερμανια μενει ο αδερφος μου 12 χρονια και η νυφη μου ειναι εκει απο παιδι.Σε αλλη πολη εχω μια θεια, και σε αλλη πολη μενει ο θειος και τα ξαδερφια του αντρα μου.
Πρωτον οι μισθοι και τα ενοικια εξαρτωνται πολυ απο την πολη στην οποια μενεις. Ειναι μεν δυσκολα και τωρα δυσκολοτερα αλλα το κρατος εκει δεν ειναι χαοτικο οπως εδω..
Η νυφη μου που εκανε παιδι 1 χρονο επερνε 500 το μηνα και τωρα μεχρι τα 21 του θα περνει κοντα στα 200..και αυτα για καθε παιδι που κανεις, ενα παραδειγμα λεω ετσι?
Φυσικα γεννησε δωρεαν σε πολυ καλες συνθηκες.
προσφατα πηγε εκει ο ξαδερφος της και επιασε δουλεια σε εργοστασιο σαν χειριστης ενος μηχανηματος σαν ρομποτ που κατι συσκευαζει,ευκολη δουλεια κουραστικη λογω ορθοστασιας..ΑΛΛΑ περνει 1500 ευρω δουλευοντας 5 μερες την εβδομαδα και σε λιγο που θα παντρευτει θα περνει περισσοτερα, ΑΛΛΑ και παλι πλεον χρειαζεται να γνωριζεις εστω και λιγα γερμανικα για να βρεις αντιστοιχη δουλεια..
Οποτε δεν ειναι ουτε μελι γαλα ουτε και χαλια (καλυτερα απο ελλαδα)
Εμεις μαθαινουμε καλου κακου την γλωσσα και ισως καποια στιγμη κυριως για χαρη του παιδιου να παμε εκει!

elzu

elzu
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
τατιανα μου αυτο ειχα πει και εγω παρα πανω!Πρεπει να ξερεις γερμανικα.Το καλυτερο να εχεις ενα πτυχιο.Η γερμανια σιγουρα κατα πολυ ειναι καλυτερα απο την ελλαδα αλλα εγω προσπαθω να πω απο το πρωι οτι δεν ειναι ολα τοσο ροδινα και ευκολα οσο τα παρουσιαζουν!Αλλο πριν χρονια που εφυγαν και αλλο πριν εναν δυο μηνες!Εχει παει χωρις πλακα η μιση ισπανια...30000 ατομα...κοριτσια η μαμα μου ειναι γερμανια και κατι ξερω...και η ιδια μου λεει να μην τα βλεπω ροδινα...ειναι καλυτερα απο εδω σιγουρα εγω και ο ανδρας μου ανεργοι...φυγαμε απο το σπιτι που νοικιαζαμε και τωρα μενουμε και μας ταιζουν τα πεθερικα...το εχουμε παρει αποφαση αλλα να παμε να μεινουμε που?Ξερω περιπτωση που πηγε σε ξενοδοχειο και το συμβολαιο απο την δουλεια το πηραν μετα απο 1 μιση μηνα...τοσο καιρο στο ξενοδοχειο γιατι δεν μπορεις να κλεισεις σπιτι χωρις αυτο...και απο την αλλη σε πολλες περιοχες τα σπιτια που νοικιαζονται δεν εχουν κουζινα μεσα...Δεν ειμαστε κακιες που λεμε καποια πραγματα οπως ειναι...εγω θελω περισσοτερο απο ολους εδω να παω...το επιδομα μεχρι τα 18 νομιζω ειναι 180 ευρω καθε μηνα...τα νοσοκομεια ειναι ολα δημοσια και σε πολυ καλη καταστησα εννοειται απο τα δικα μας!

τατιανα

τατιανα
elzu νομιζω πανω κατω τα ιδια λεμε.. εννοειται δεν πας ετσι χωρις να εχεις καποιον να σε βοηθησει και χωρις γλωσσα και και και..
πιστευω και η γερμανια καποια στιγμη θα κανει ξεκαθαρισμα με τοσους ξενους που εχουν παει!
Και εμεις το εχουμε σαν υστατη λυση, αν μεινουμε ανεργοι και δεν εχουμε να ζησουμε..
Τα σπιτια εκει ειναι ακριβα και πρεπει να κανεις ανακαινιση πριν μπεις..ο αδερφος μου τωρα που μετακομισε εβαλε και κουζινα και πατωμα και πλακακια κ.α

elzu

elzu
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
απλα τατιανα αυτα τα λεγαμε και γιναμε κακιες...εμεις ετσι την πατησαμε...ααα ολα ωραια και καλα παιρνουν και χωρις γλωσσα και εχει πολλες δουλειες
και πηγε ο ανδρας μου και δεν βρηκε κατι...εχει δουλειες αλλα θελει καλα γερμανικα...να καταλαβαινεις τι σου λενε...

blackrose

blackrose
Δεν ειπα καμια οτι γινεται κακια με αυτα που λεει πρωτον.
Δευτερον εχω καταλαβει τι εννοεις ελζου.εσυ δε καταλαβες τι λεω.
Εγω δν καθομαι να γραφω εδω για να παρουσιαζω οπως λες τα πραγματα διαφορετικα απ οτι ειναι.Γιατι εγω γραφω κ γραφω αρα για μενα αναφερθηκες.
Και θα ξαναπω.Οταν καποιος αποφασιζει να φυγει να παει σε αλλη χωρα ΣΙΓΟΥΡΑ φευγει γιατι ειναι καλυτερα εκει απο οτι εδω. ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα τα βρει ροδινα.ΣΙΓΟΥΡΑ θα εχει να του προσφερει κατι παραπανω το αλλο κρατος απο οτι εδω.ΕΠΙΣΗΣ να πω οτι ακομα και γλωσσα να μην ξερεις ,προκειμενου να κανεις μια αρχη πας και στη λατζα (γνωμη μου ) και η γλωσσα με θεληση μαθενεται.

Δεν παρουσιασα παραδεισενιους μισθους.Και στην τελικη για μενα 1000 ευρω μισθος στο χερι και επιδομα 200 ευρω για το παιδι μου και ασφαλεια και για αρχη σε ενα δωματιακι με τουαλετα αν ειμαι τυχερη(η αδερφη μου εχει,αρα ειναι τυχερη), ναι θα πηγαινα και στη λατζα και θα μου φαινοταν και "παραδεισος".Θα εκανα προγραμματισμο οσο καιρο θα εμενα στο δωματιο.θα μαζευα στην ακρη.και θα ξεκινουσα σιγα σιγα να κανω βηματα παραπερα.Που σημαινει,να μαθω τη γλωσσα,να ψαχνω κ αλλες δουλειες καλυτερες και αργοτερα να εμπαινα σε ενα διαμερισμα-τακι.
Απο τα χαμηλα πας σιγα σιγα ψηλα. Μην ειμαστε και πλεονεκτες(φραση του λογου)!

Εδω σκεφτομαι με την ανεργια μου,αν αυριο μεθαυριο θα μου φτανουν για να παρω πανες!Που ουτε καπνιζω πχ (να κοψω απο κει).

Ναι σαφως κ αν εχεις καποιον εκει εχεις ενα πατημα.αυτο ειναι αναμφισβητητο.Και τι κι αν πανε στη Γερμανια 10 και 20000 μεταναστες.Αν υπαρχει αναγκη μεγαλη πρεπει να παλευουμε γι αυτην.

Εγω θελω να ειμαι στην Ελλαδιτσα μου.Αυτη ειναι η χωρα η πατριδα μου.Αλλα νιωθω οτι με προδωσε.Αλλα εβαλα κ εγω το λιθαρακι μου σε αυτο (αλλο κεφαλαιο αυτο).Αν δεν υπαρχουνε ποροι να μπω καπου να δουλεψω,πωλητρια,σερβιτορα,φουρνο,γραφειο καπου ,κατι που να παω να δουλεψω το ωραριο μου και να εχω την ασφαλεια μου και για το παιδι μου,να γυριζω σπιτι και τα λεφτα που φερνω να μεινει το 1/3 απο αυτα για να περασω το μηνα,να παω και μια βολτα ρε αδερφε,να προσφερω στο παιδι μου,να εχω υποχρεωσεις τακτοποιημενες και να παρω και μια αξιοπρεπη συνταξη απο τα δεδουλευμενα μου στην ουσια ΜΠΟΡΩ ΕΔΩ ΝΑ ΤΟ ΕΧΩ?Μπορω να εχω την διαφορα απο τα μεικτα του μισθου που μου παρακρατουσαν επι 30 χρονια πχ?και να εχω μια συνταξη να ζησω?

Ειναι πολυ δυσκολες οι καταστασεις...

candy

candy
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
δεν ήθελα να φανώ ειρωνική ούτε να κάνω κήρυγμα, αν αυτό καταλάβατε. και ναι, αν κάποιος δεν έχει άλλη λύση, να φύγει. Η Γερμανία όντως προσφέρει επιδόματα για παιδιά (όσο ζούσα εκεί ήταν έως τα 27 αν σπούδαζε το παιδί), έχει ιατρική περίθαλψη, ναι γεννάς δωρεάν (και εδώ μπορείς, γιατί και εκεί δεν σε ξεγενάει ο γιατρός που σε παρακολουθεί, πας στο νοσοκομείο και σε όποιον τύχεις, οπότε και εδώ μπορείς να κάνεις το ίδιο).
Εγώ κορίτσια ήρθα στην Αθήνα 29 ετών. Σπούδασα και δούλεψα στη Γερμανία και είχα καλή δουλειά...ξέρετε τι δεν μπορούσα? Να μαζεύω χρήματα όλο το χρόνο για να κάνω 2-3 εβδομάδες άδεια στην Ελλαδίτσα μας και να δω τους δικούς μου....και κάθε φορά που έφευγα πίσω με έπιανε θλίψη και στεναχώρια. Επίσης σε μένα παίζει τρομερά μεγάλο ρόλο ο καιρός, όσο κουλό και να ακούγετε...σε ηλικία 21 χρονών έπαθα κατάθλιψη...για 2 χρόνια ήμουν σε άθλεια κατάσταση...νιώθεις αυτό το γκρίζο μαύρο σύννεφο να είναι έτοιμο να πέσει να σε πλακώσει...και τέλος ένιωθα απλά ξένη...δεν ξέρω αν το καταλαβαίνετε...πάντως ωραία δεν ένιωθα...ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και έχει άλλη ψυχολογία. Κάποιοι είναι δυνατοί, κάποιοι όχι. πάντως ξαναλέω, αν είναι να ξενιτευτείτε για να δουλεύετε σε εστιατόρια να το σκεφτείτε παααααααάρα πολύ καλά. Προσπαθήστε να βρείτε καλύτερα κάτι άλλο...και δυστυχώς θα το ξαναπώ, η ξενιτιά είναι ξενιτιά, είσαι μακριά από το σπίτι σου, από τους δικούς σου.
sorry αλλά έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα πιστεύω όπου και να πας, είναι σκ@τ@....

Myro

νομιζω οτι μετα τα χθεσινοβραδινα αλλα και ολα αυτα που ερχονται οι σκεψεις του να φυγουμε απο την χωρα ειναι ολο κ πιο πολλες και πιο εντονες...η ιδια η χωρα δεν κανει τιποτα για βα κρατησει τον λαο της στα πατρια εδαφη αλλα τους αναγκαζει κ παλι να ξεριζοθουν οπως κανανε κ πολλες φορες στο παρελθον..κ αρχιζω να καταλαβαινω κ πολλα...κ αρχιζω επισης να αμφισβητω ολα αυτα που μαθαμε ατο σχολειο στα βιβλια της ιστοριας για τους πολεμους που γινανε στο ονομα της πατριδας και στους μεγαλους αρχηγους που σωσαν πολλες φορες την χωρα μας απο τον ζυγο τουρκων,γερμανων,ιταλων κτλ...ποτε δεν θα μαθουμε ποσο αλλοιωμενα ηταν ολα αυτα που μαθαμε..κ ειμαι πολυ περιεργοι να δω τι θα γραφουν τα βιβλια ιστοριας σε 20 κ 30 χρονια...αλλα ελπιζω το παιδι μου να μην ειναι σε αυτην την χωρα και να μαθει αυτα που μας προσφερουν ετσι αμασητα

zoyzoynitsa moy

zoyzoynitsa moy
καλημερα και εγω αυτες τις ημερες αυτο περναει απο το μαυλο μου....να φυγουμε δεν εχει μελλον πια η ελλαδα για τα παιδακια μας αλλα και για εμας..

σιγα σιγα αρχιζουμε να καταστραφομαστε σαν χωρα,δεν θα υπαρχει ελπιδα,ειδη πρωσοπικα εγω δεν εχω .......

μεγαλη ανεργεια,μεγαλες πεινες ερχοντε.

ξερω ουτε εξω ειναι καλα,αλλα τουλαχιστον θα μπορουμε να βγαλουμε ενα μισθο,αφου πλεων εδω δεν μπορουμε να τον βγαλουμε!!!

η αληθεια ειναι λιγο φοβαμαι μονο σαν ιδεα οτι θα φυγω ,γιατι δεν ξερω τι θα συναντησω,αλλα πιστευω οτι καθε αρχη και δυσκολη...

Myro

zoyzoynitsa moy έγραψε:καλημερα και εγω αυτες τις ημερες αυτο περναει απο το μαυλο μου....να φυγουμε δεν εχει μελλον πια η ελλαδα για τα παιδακια μας αλλα και για εμας..

σιγα σιγα αρχιζουμε να καταστραφομαστε σαν χωρα,δεν θα υπαρχει ελπιδα,ειδη πρωσοπικα εγω δεν εχω .......

μεγαλη ανεργεια,μεγαλες πεινες ερχοντε.

ξερω ουτε εξω ειναι καλα,αλλα τουλαχιστον θα μπορουμε να βγαλουμε ενα μισθο,αφου πλεων εδω δεν μπορουμε να τον βγαλουμε!!!

η αληθεια ειναι λιγο φοβαμαι μονο σαν ιδεα οτι θα φυγω ,γιατι δεν ξερω τι θα συναντησω,αλλα πιστευω οτι καθε αρχη και δυσκολη...

ετσι ακριβως ζουζουνιτσα αν κ η οικογενεια μου ειναι εκει δεν παυει να ειναι μια πολυ μεγαλη κ δυσκολη αποφαση...εμεις εχουμε κ οι δυο την δουλεια μας προς το παρον αλλα δεν γινετε να ερκεστεισ σε αυτο..πιο πολυ εαν το αποφασισουμε θα φυγουμε για την ποιοτητα της ζωης πρωτα κ μετα για τα λεφτα..αυτην την μιζερια κ την ανασφαλεια δεν την αντεχουμε αλλο...
το μονο που σκεφτομαστε ειναι το σπιτι που αγορασαμε πριν 2χρονια και δεν το χαρηκαμε,κ το δανειο το οποιο πρεπει να εξασφαλιστει παση θυσια..
δεν θελουμε καθολου να παρουμε αυτην την αποφαση,αλλα ποτε δεν ξερεις

Petrini

Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
Kserw pws einai mia dyskolh apofash na fygeis apo thn patrida sou, kai fysika xwris glwssa ginetai akomh xeirotero...

Na sas pw omws ti einai to xeirotero gia mena?

Zw opws eipa kai allou edw kai merikes ecdomades sthn ellada, me hmeromhnia lhkshs kapou ton septemvrio....

Kai meta tha gyrisw sto spitaki mou .. sthn germania...

Kai enw panta eniw8a kala pou zousa ekei, mia kai megalwsa germania kai ezhsa ta perissotera mou xronia ekei, twra pleon exw kai allo logo na xairomai pou tha fygw...

To megalytero egklhma pou kanan sthn ellada, den einai telika h anergia, h akriveia, to kopsimo twn misthwn....
To megalytero egklhma pou kanoun kathimerina kai oi politikoi, kai ta mme, einai oti sas (mas) exoun kanei mizerous...

Akomh kai oikogeneies pou akomh stekontai kala oikonomika kai exoun sigoures douleies.... fovountai gia to mellon.. kai den fovountai me ton fovo pou panta exei mesa tou o anthrwpos...

Einai mia mavrila sthn kardia kai sta proswpa twn anthrwpwn, mia avevaiothta kai mia mizeria.... exoun svhsei to xamogela..

Afto pou thavmaza panta stous ellhnes ths elladas, htan h aisiodoksia tous, tou typou... exei o theos, kai kapws tha ta kataferoume...
Panta doulevan poly, panta eixan mikra h megala oikonomika provlhmata, alla eixan panta mia aisiodoksia gia to mellon...

Den lew oti sthn germania einai rodina, kai fysika tha antimetwpisete provlhmata.... mexri na organwsete thn zwh sas ekei, na mathete thn glwssa kai na mporesete na exete mia kalyterh douleia... Alla... ksereis oti h iatrikh sou perithalpsh einai poly kalyterh apo ths elladas, oti exeis ena stathero mistho, kai panw apo ola, tha mporeis na anasaneis... na niwseis asfaleia gia sena kai propantwn gia to paidi sou....

afta kai....sorry gia to terastio post..

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 3]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις