51 Απ: pros oikogeneies pou exoun metanastevsei sto ekswteriko Τρι Φεβ 21, 2012 12:30 am
χαμομηλακι
Η ψυχή της παρέας!
Λοιπον,εγω εχω ζησει και στο εξωτερικο,οπως και ο αντρας μου και ο κουνιαδος μου μενουν στην Ελβετια.Εχει μια πολυ καλη δουλεια και αυτος και η συνυφαδα μου αλλα απ'ο,τι μας λενε,πρεπει να υπολογιζουμε σε ολα αυτα και το κοστος ζωης.Επισης το γεγονος οτι ειναι μονοι τους και εχουν πλεον ενα μωρο και η συνυφαδα μου δουλευει part-time γιατι δεν γινεται αλλιως.Ομως ερχονται σχεδον ισα-ισα.Ο αντρας μου ειχε πολλες προτασεις να μεινουμε Αγγλια με καλη δουλεια και αρκετα χρηματα αλλα δεν το καναμε.Τωρα δουλευουμε βεβαια και οι δυο,πληρωνουμε ενοικιο και δεν μας περισσευουν αλλα εχουμε τους δικους μας διπλα και ο,τι και αν τυχει μας ειναι διπλα μας.Αν δεν εχεις δουλεια,ειναι πολυ δυσκολα σιγουρα αλλα οσοι φιλοι μας εχουν παει εξωτερικο για καλυτερη δουλεια,δεν μας τα περιγραφουν και τοσο ροδινα.Επισης πλεον οταν ακουνε οτι εισαι Ελληνας,σε πατανε κατω γιατι θεωρουν οτι εχεις αναγκη μεγαλη και σε εκμετταλευονται.Ουτε θα ηθελα να συμπεριφερονται στο παιδι μου σαν μεταναστακι,οπως κανουν τα δικα μας εδω με τα αντιστοιχα παιδακια απο αλλου.Προτιμω να κανω το σκ@.... μου παξιμαδι παρα να εχω τετοια θεματα,ειλικρινα.Το μονο που ζηλευω ειναι η ποιοτητα της ζωης τους απο την αποψη οτι εχουν καλα σχολεια,νοσοκομεια κτλ...αν και τωρα που το σκεφτομαι να τα βρασω τα νοσοκομεια τους:εσκισε το φρυδι του το ανηψακι μου στην ελβετια και για να του κανουν ραματα περιμενε 3 ωρες...Μου λενε οτι αν κερδιζαν το λαχειο,παρατουσαν και τις ελβετιες και ολα...αν εισαι καπου ξενος,ο,τι και να κανεις ΠΑΝΤΑ ξενος θα εισαι...