Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
668 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 668 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 2]

μυρτω

μυρτω
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
να κανω μια διευκρινηση πρωτα κ μετα να πω την εμπειρια μου;
οταν το μωρακι βγαινει απ την κανονικη,ας πουμε,οδο κ οχι με καισαρικη,ο τοκετος ονομαζεται φυσιολογικος,ειτε ειναι με επισκληριδιο,ειτε χωρις.οταν δεν χρησιμοποιουμε επισκληριδιο,τοτε ονομαζεται φυσικος.δεν ξερω αν επρπε να το πω αλλα ηθελα να κανω αυτον τον διαχωρισμοSmile
κατα τ αλλα,εγω γεννησα με επισκληριδιο,γιατι οπως ειπαν πολλες κοπελες,εφ οσον η επιστημη εχει προχωρησει τοσο πολυ,γιατι να μην επωφεληθω απ αυτο;οποτε δεν ηθελα να πονεσω.κ πραγματικα δεν πονεσα καθολου,ουτε οταν μου εκαναν την επισκληριδιο,ουτε κατα τη διαρκεια του τοκετου(ενιωθα μονο μια πιεση κ καταλαβαινα οτι επρεπε να σπρωξω),ουτε μετα ημουν μουδιασμενη(αφου στις 2 ωρες μετα τη γεννα σηκωθηκα,εκανα βολτες στο διαδρομο,εφαγα)ουτε ειχα ουδεποτε προβληματα με τη μεση μου.
βεβαια,η καθεμια κανει την επιλογη που πιστευει οτι της ταιριαζει καλυτερα..αλλες γυναικες θελουν να νιωσουν τους πονους της γεννας ή δεν ξερω κ εγω τι αλλο..κ αυτο φυσικα ειναι σεβαστο.
παντως εγω το μωρο μια χαρα το ενιωσα να βγαινει κ απολαυσα ολη τη διαδικασια χωρις πονοSmile
ο,τι κ αν αποφασισεις,σου ευχομαι να εχεις εναν ευκολο τοκετο κ πανω απ ολα ενα υγιεστατο μωρακιSmile

Rinoula

Rinoula
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Εγώ γέννησα με επισκληρίδειο παρόλο που πριν κι εγώ έλεγα ότι ίσως να μην κάνω. Τελικά έκανα γιατί ο τοκετός κράτησε και αρκετές ώρες. Δεν το μετανιώνω, με βοήθησε πάρα πολύ όσο την είχα. Θα σου έλεγα να συζητήσεις με το γιατρό σου και το πολύ πολύ δες πώς προχωράει το πράγμα και αποφασίζεις τότε.

CHRISLA2216

CHRISLA2216
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Εγω γεννησα 2 παιδακια, φυσιολογικα κ χωρις επισκληριδιο.. ενταξει, ομολογω οτι οι πονοι ηταν αφορητοι εκεινες τις ωρες αλλα μολις βγηκαν τα μωρα, τελειωσαν ολα! δεν θα σου πω "μην κανεις" επειδη εγω δεν εκανα.. ουτε κρινω τις κοπελες που εκαναν, οπως ειπε μια μανουλα πιο πανω.. τις εμπειριες μας λεμε απλα εδω!! ειναι καθαρα δικη σου αποφαση, σε συννενοηση με τον γιατρο σου παντα!
σου ευχομαι καλη λευτερια κ ολα να πανε τελεια!!!

sasanath

sasanath
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Δεν υπάρχει σωστή απάντηση γιατί όλα εξαρτώνται απο την εξέλιξη της γέννας σου.Αν Έχεις πολλές ώρες πόνους και δεν κοντεύεις να γεννήσεις τότε ναι πρέπει να κάνεις επισκηριδιο αν δεν αντέχεις τους πονους.Αλλά αν έχεις γρήγορη γέννα δεν θα προλάβει να πιασει η επισκληριδιο.Στον μεγάλο μου 8 με επιασαν οι δυνατοι πονοι 930 γέννησα και αυτό γιατι ο γιατρος μου δεν ηρθε νωρίτερα (νομιζε οτι θα γεννήσω μεσημέρι σαν πρωτότοκη) και στον μικρό μου το ίδιο .Για μένα σημασία έχει να γεννηθεί καλα το μωρό .Τι σημασία έχει πως θα γεννήσεις ;

Mpiskotaki79

Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
εγω γεννησα με επισκληριδιο και δεν ενιωσα κατι στη μεση...
μεσα σε 3 ωρες τον εβγαλα τον μπεμπακο μου.

Mammy in love

Mammy in love
Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
Θα σου πω τι μου είπε ο γιατρός μου όταν το συζητήσαμε. Μου είπε να μην αποφασίσω απο πριν αν θα κα μω ή όχι.Θα δείς στην πορεία.Τελικά γέννησα με καισαρική και έκανα επισκληρίδιο.Η αλήθεια είναι πως κάτι έξτρα πόνους τους έχω από τότε στη μέση Rolling Eyes .

militsa

Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
Θεωρητικά, ήθελα να γεννήσω με επισκληρίδιο. Στον πρώτο τοκετό δεν πρόλαβα, όταν μπήκα για τοκετό η διαδικασία είχε προχωρήσει πολύ, η διαστολή μου ήταν γύρω στο 7-8 και εξελισσόταν γρήγορα και ο γιατρός μου ("φανατικός" υπέρ της επισκληριδίου) μού είπε ότι δεν έχει, πλέον, νόημα, γιατί μέχρι να έρθει ο αναισθησιολόγος, να γίνει η ένεση και να πιάσει η αναισθησία, θα είμαι έτοιμη για εξωθήσεις. Ο πόνος ήταν αρκετός, αλλά τον ξέχασα αμέσως μόλις βγήκε το παιδί. Τη δεύτερη φορά γέννησα με επισκληρίδιο, αν και, με βάση την πρώτη μου εμπειρία, δεν μπορώ να πω ότι την ήθελα. Αλλά ο γιατρός και η μαία μου, μού είπαν καλύτερα να κάνω, γιατί δεν υπάρχει λόγος να πονέσω. Δεν πόνεσα κατά τη διάρκεια της ένεσης και πήρα μόλις μία δόση, καθώς όταν ξαναήρθε ο αναισθησιολόγος για να βάλει καινούργια, το "ήξερα" πως σε λίγη ώρα θα γεννήσω και του είπα ότι δεν θέλω. Πόνους της γέννας πέρασα και πάλι, καθώς στο τέλος είχε περάσει η επίδραση, αλλά δεν με πείραξε καθόλου. Ούτε έμεινα για πολλή ώρα μουδιασμένη και αμέσως με το που με πήγαν στο δωμάτιο σηκώθηκα.
Ίσως η διάρκεια του τοκετού και, συνεπώς, και των πόνων να είναι το βασικό που μετρά. Εμένα και οι δύο τοκετοί μου ήταν σχετικά γρήγοροι και οι "πόνοι" δεν με πείραξαν και τους ξέχασα αμέσως. Πήγαινε βλέποντας και κάνοντας. Το σημαντικό είναι να είναι καλά το μωράκι και όλα τα άλλα δεν έχουν σημασία.
Με το καλό!

tomaraki

tomaraki
Θα σου πω την δικη μου εμπειρια!! Εγω γεννησα φυσιολογικα αλλα με προκληση!Οταν πηγα στο μαιευτηριο νομιζα οτι θα μου την εκαναν αμεσως ....αλλα λγαριαζα χωρις τον ξενοδοχο!!! Ο γιατρος δεν ηθελε για να μην διακοψει την πορεια του τοκετου!!!!!!!!!!!! Εγω να παρακαλω !!! Αλλα τιποτα!! Κανεις δεν με ακουγε !! Τελικα μου την εκαναν περιπου 1 1/2 ωρα πριν γεννησω!!Οσο για το μετα δεν ποναγα καθολου !! Πιστευω οτι δεν υπαρχει λογος να πονεσεις εφοσον υπαρχουν τα μεσα ...οσο για τον μπεμπη βγηκε πανσυχαρος με κατι ματια ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΑ ...ΚΑΙ ΟΡΕΞΑΤΟΣ!!!

Asabache

Asabache
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
κοιτα οταν ερθη η ωρα θα δεις τι θα κανεις αναλογα την αντοχη σου στο πονο
αν αντέξεις χωρις φαρμακο καλος αν οχι θα χρειαστει να κανεις την επισκληριδιο με το καλο να ερθει το μωρακι Very Happy

annou

annou
Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!
Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!
Εγώ πριν γεννήσω ήμουν απόλυτη οτι δεν θα κάνω επισκληρίδιο.Γενικά δεν πέρνω φάρμακα ουτε το πιο απλό-και τα μισά της εγκυμοσύνης δεν τα πήρα-αλλά όταν ήρθε η ώρα της γέννας τελικά έκανα επισκληρίδιο και έτσι απόλαυσα την γέννα μου και έχω να την θυμάμαι σαν κάτι πολύ όμορφο.Όμως επειδή είχα ακούσει 1002 ιστορίες και επειδή δεν ήθελα να την κάνω μετά την γέννα είχα τύψεις και φόβο οτι κάτι θα γίνει και μετά απο λίγο καιρό άρχισε να με πονάει η μέση μου στο σημείο της ενέσας.Αφου πήρα σβάρνα όλους τους γιατρούς και έχασα τον ύπνο μου τελικά αποδείχτηκε οτι ήταν καθαρά της φαντασίας μου και είχα αυθυποβάλλει τον εαυτό μου σε όλες τις βλακείες που είχα ακούσει.Μόλις τελικά μου είπαν οτι το προκάλεσα εγώ έφυγε ο πόνος και δεν ξαναήρθε ποτέ.
Που θέλω να καταλήξω?Μην το μελετάς και πολύ το θέμα βλέπεις και κάνεις εκείνη την ώρα και μην είσαι αρνητική γιατί η γέννα είναι διαφορετική για κάθε μια μας.Μπορεί να έχεις την πιο γρήγορη και εύκολη γέννα(στο έυχομαι ολόψυχα) και να μην χρειαστεί να κάνεις αλλά και να κάνεις μην είσαι αρνητική είναι μια ενέσα ρουτίνας πλεόν για τα νοσοκομεία.

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 2]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Δωρεάν φόρουμ | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις