Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
567 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 567 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 2]

Carrie

Carrie
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
miki2009 έγραψε:
Carrie έγραψε:Ξέρω και γω?έχεις δίκιο σάυτο που λες,γιατί για όλες τις μαμάδες είναι ότι καλύτερο να δουλεύουμε από το σπίτι αλλά τι να κάνεις?Εγώ σκέφτομαι στον χρόνο που θα κάθομαι να πάω να μάθω κάτι τύπου κοσμήματα, λαμπάδες ,κάτι τέλος πάντων γιατί του χρόνου στον εξωτικό Έβρο θα μας κλαίνε οι ρέγγες!! Rolling Eyes Rolling Eyes

Carrie γιατί το λές αυτό για τον Εβρο(δεν είμαι απο εκεί )?Ετσι έλεγα και εγώ πριν πάω αλλά μου άρεσε πολύ .Εχει πολλά ενδιαφέροντα μεροι να πας και θα πήγενα ξανά ευχαριστος.

Το έλεγα από άποψη επαγγελματική!Γιατί εδώ τώρα έχω μία δουλειά που οκ δεν παίρνω τα τρελά λεφτά αλλά τουλάχιστον είναι ένας δεύτερος μισθός. Εκεί όμως πιθανότατα θα ζούμε με ένα (μειώμενο ο Θεός ξέρει πόσο ακόμη)μισθό..

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
goldy213 έγραψε:Η κούραση μεγαλύτερη,τα οικονομικά λιγότερα,γυναίκα επιμελώς ατιμέλητη.Η ζυγαριά ισοσταθμίζει...

ω ναι! Laughing Laughing Laughing

CHRISLA2216

CHRISLA2216
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
εγω κοριτσια δεν δουλευω, ειμαι στο σπιτι μαμα κ νοικοκυρα.. γι'αυτο θα μιλησω "εξω απο τον χορο"..
διαβασα ολες τις αποψεις σας κ τις σεβομαι ολες!!
απλα θα διαφωνησω καπως με την αποψη οτι οσο ειναι μικρο ενα παιδακι σε εχει μεγαλυτερη αναγκη. μαλλον το λετε απο αποψη αυτοεξυπηρετησης αν καταλαβα καλα! αλλα πιστευω οτι μεγαλωνοντας ενα παιδι, μεγαλωνουν οι αναγκες του κ μας χρειαζονται ακομα περισσοτερο!! οπως φυσικα μεγαλωνουν κ τα εξοδα τους!
ειμαι υπερ το να δουλευει μια γυναικα, πρωτα απ'ολα για τον εαυτο της κι επειτα για βιοποριστικους λογους.. βεβαια ειναι πολυ δυσκολο οταν το ωραριο της ειναι υπερβολικο. οπως ειπε η φιλη μπουμπυκιτσα μεχρι τις 5 το απογευμα.. ναι υπαρχουν τα ολοημερα σχολεια, οπως κ οι παιδικοι σταθμοι αλλα τα περισσοτερα ειναι μεχρι τις 4 απ'οσο ξερω.. μετα τι κανεις με τα παιδια? στην περιπτωση της θεωρω οτι ειναι το κυριοτερο μειονεκτημα.. οσο τωρα για καποια ορια ηλικιας που αναφερθηκαν, θα συμφωνησω απολυτα!! υπαρχουν δυστυχως, αν κ δεν θα επρεπε!! αν υπαρχει πιθανοτητα καπως να ελλατωθει το ωραριο εργασιας, εγω θα ελεγα να συνεχισεις.. δεν υπαρχει το μειωμενο ωραριο σε καποιες περιπτωσεις μαμαδων η' κανω λαθος?

ειναι καθαρα προσωπικη επιλογη του καθενος

bou-boukitsa

bou-boukitsa
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
CHRISLA2216 έγραψε: αν υπαρχει πιθανοτητα καπως να ελλατωθει το ωραριο εργασιας, εγω θα ελεγα να συνεχισεις.. δεν υπαρχει το μειωμενο ωραριο σε καποιες περιπτωσεις μαμαδων η' κανω λαθος?

επειδη μιλάω για ιδιωτικό τομέα, οταν εχεις μικρο παιδι εχεις μειωμενο 1 η 2 ωρες δεν θυμαμαι πια..
αλλά
επειδη ακριβώς ειναι ιδιωτικος τομεας σου ζητανε να πασ πιο αργα το πρωι(αν σου εγκρίνουν μειωμένο φυσικα)...αλλα το μεσημέρι καθεσαι μεχρι να τελειώσεις..αρα κοροϊδία..

λες να παω και αν δω τα σκουρα φευγω μετα??το έχω σκεφτεί ακι αυτό...
αλλα με προβληματιζει πως θα αποδιδω εγω μετα στο σπιτι...
πως θα κανω δουλειες-και ποτε ..ποτε θα μαγειρευω-σιδερωνω-διαβαζω τα παιδια..κλπ

supermom

supermom
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
goldy213 έγραψε:Η κούραση μεγαλύτερη,τα οικονομικά λιγότερα,γυναίκα επιμελώς ατιμέλητη.Η ζυγαριά ισοσταθμίζει...

Όντως πόοοοοσο αλήθεια είναι αυτό! Κ το επιμελώς ατημέλητη είναι ευφημισμός νομίζω...

Bouboukitsa αυτό που λέω για την ηλικία το ακούω από παντού. Έχεις δίκιο στο ότι μια γυναίκα με παιδιά δεν θα τη φοβούνται μην ξαναμείνει έγκυος, ας πούμε, αλλά από την άλλη γιατι να πληρώνουν εσένα με όλα τα επιδόματα που δικαιούσαι για τα παιδιά σου κ τα ένσημά σου κ όχι μια ανύπαντρη που θα είναι κ πιο φρέσκια; Αυτά στο ξαναλέω δεν είναι γυναικείες σκέψεις. Τα έχω ακούσει από άνδρες...

Διάβασα κ την απάντηση σου κ προσθέτω. Ίσως το καλύτερο θα ήταν αυτό που λες. Να πας κ να δεις αν την παλεύεις. Αλλά μην πας με ψυχολογία " ήρθα για να φύγω" .Να σκέφτεσαι κ λίγο πιο μακριά.

Έχει επεξεργασθεί από τον/την supermom στις Τρι Μαρ 20, 2012 12:52 pm, 1 φορά

tatijana

tatijana
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Ενω βαριεμαι να παω στην δουλεια μου, με τιποτα δε θελω να κρεμιεμαι απο κανενος τα τετοια..Γιατι και μονη να ειμαι,με το μωρο,εχω ολη την ανεση να ειμαι καλα οικονομικα.Οποτε ενω με πιανει σοκ που τον Μαιου αρχιζω δουλεια μετα απο σχεδον 2 χρονια καθισιου,ευχομαι απο την μια να ξαναμεινω εγκυος να ξανακατσω κι αλλο,χαχαχα...Εχω ομως την βοηθεια της μανας μου επισης..εχω πολλα συν.Οποτε γιατι να σταματησω την δουλεια?

Αν ημουν σαν κι εσενα δε ξερω τι θα εκανα.

bou-boukitsa

bou-boukitsa
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
supermom έγραψε:[
Bouboukitsa αυτό που λέω για την ηλικία το ακούω από παντού. Έχεις δίκιο στο ότι μια γυναίκα με παιδιά δεν θα τη φοβούνται μην ξαναμείνει έγκυος, ας πούμε! αλλά από την άλλη γιατι να πληρώνουν εσένα με όλα τα επιδόματα που δικαιούσαι για τα παιδιά σου κ τα ένσημά σου κ όχι μια ανύπαντρη που θα είναι κ πιο φρέσκια; Αυτά στο ξαναλέω δεν είναι γυναικείες σκέψεις. Τα έχω ακούσει από άνδρες...

Διάβασα κ την απάντηση σου κ προσθέτω. Ίσως το καλύτερο θα ήταν αυτό που λες. Να πας κ να δεις αν την παλεύεις. Αλλά μην πας με ψυχολογία " ήρθα για να φύγω" να σκέφτεσαι κ λίγο πιο μακριά.

έχεις δίκιο σε αυτό..κάθε παιδί παραπάνω που έχει μια γυναίκα ..είναι ένα μείον στο βιογραφικό της..!...αρα αμα φύγω τωρα θα ειναι δύσκολο εως αδύνατον να βρω άλλη δουλεια με 3 παιδια..

αχ παναγία μου που καταλήγει μια συζήτηση...λυπηρό! Sad

black beauty

black beauty
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Πραγματικα δυσκολη αποφαση και ποσο ακομη πιο δυσκολη εχοντας 3 παιδια!

Συμφωνω σε αυτο που λεει η supermon για την ηλικια δυστυχως ειναι αληθεια!

Τωρα εσυ βεβαια λες δεν εχεις βοηθεια,δεν ξερω ρε συ θα περασεις πολυ δυσκολα πιστευω!Αν οι αποδοχες δεν αξιζουν καλυτερα μην το κανεις,γιατι και η κουραση σου δεν θα ανταμοιβεται και δεν θα ευχαριστηθεις τα παιδακια σου!

Εγω το εζησα αυτο που αναφερεις αλλα ειχα ενα παιδι και δυσκολευτηκα,φαντασου εσυ που εχεις 3!Την μια φορα την εστειλα παιδικο(αλλα ιδιωτικο λογω ωραριου)πληρωνα πολλα λεφτα,την δευτερη φορα πληρωνα κοπελα!Ευτυχως τις αλλες φορες καταφερα να την στειλω στους δικους μου και ετσι ημουν ησυχη αλλα μου ελειπε κιολας!(Και εκει ομως αλλα λεφτα λογω των εισητηριων)

Παντως πιστευω οτι θα ζοριστεις και θα πιεστεις παρα πολυ,ισως εχεις και πολλα νευρα λογου αγχους να ανταπεξερθεις σε ολα!

Ζυγισε τα πραγματα και τις αντοχες σου!Αν πιστευεις οτι μπορεις να αντεξεις σε ολη αυτην την πιεση προχωρα,συζητησε και με τον αντρα σου και βλεπεις!Αν μπορουσες να βρεις καμια αλλη δουλεια,ομως με ημιαπασχοληση?

Στην τελικη κανε μια δοκιμη μερικες μερες,δες πως θα τα πας και μετα κρινεις με καθαρο μυαλο!

Carrie

Carrie
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
bou-boukitsa έγραψε:
CHRISLA2216 έγραψε: αν υπαρχει πιθανοτητα καπως να ελλατωθει το ωραριο εργασιας, εγω θα ελεγα να συνεχισεις.. δεν υπαρχει το μειωμενο ωραριο σε καποιες περιπτωσεις μαμαδων η' κανω λαθος?

επειδη μιλάω για ιδιωτικό τομέα, οταν εχεις μικρο παιδι εχεις μειωμενο 1 η 2 ωρες δεν θυμαμαι πια..
αλλά
επειδη ακριβώς ειναι ιδιωτικος τομεας σου ζητανε να πασ πιο αργα το πρωι(αν σου εγκρίνουν μειωμένο φυσικα)...αλλα το μεσημέρι καθεσαι μεχρι να τελειώσεις..αρα κοροϊδία..

πως θα κανω δουλειες-και ποτε ..ποτε θα μαγειρευω-σιδερωνω-διαβαζω τα παιδια..κλπ

Και εγώ στον ιδιωτικό τομέα είμαι.Το μειωμένο μπορείς να το πάρεις είτε στην αρχή του ωραρίου είτε στο τέλος.Δεν σε υποχρεώνει (θεωρητικά) κανείς να πηγαινεις νωρίτερα το πρωί,μπορείς να φέυγεις νωρίτερα. Εγώ σε συνεννοηση μαζί τους το έχω πάρει σε 3,5 μηνών άδεια οπότε αυτό ναι μεν είναι καλό γιατί κάθομαι περισσότερο σπίτι,χάλια δε γιατί όταν γυρίσω ξέρω πως θα με λιώσουν.. Shocked Shocked Shocked

bou-boukitsa

bou-boukitsa
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Carrie έγραψε:
bou-boukitsa έγραψε:

αλλά

Και εγώ στον ιδιωτικό τομέα είμαι.Το μειωμένο μπορείς να το πάρεις είτε στην αρχή του ωραρίου είτε στο τέλος.Δεν σε υποχρεώνει (θεωρητικά) κανείς να πηγαινεις νωρίτερα το πρωί,μπορείς να φέυγεις νωρίτερα. Εγώ σε συνεννοηση μαζί τους το έχω πάρει σε 3,5 μηνών άδεια οπότε αυτό ναι μεν είναι καλό γιατί κάθομαι περισσότερο σπίτι,χάλια δε γιατί όταν γυρίσω ξέρω πως θα με λιώσουν.. Shocked Shocked Shocked

θεωρητικά οπως ειπες μπορεις να παρεςι μειωμένο και το μεσημέρι...αλλα και την αλλη φορα ο εργοδότης μου , μου ειπε αμα θελω πρωι να πηγαινω αργότερα...αλλιως να το ξεχασω...δημοκρατικές διαδικασίες...
για μαζεμένη αδεια δεν υπαρχει συζητηση τωρα γιατι επειδή και στο δεύτερο παιδι είχα επαπειλούμενη από τη αρχή ..στο τρίτο με δήλωσε άνευ αποδοχών...δεν μπορεί λέει να πληρώνει μια εταιρεία δύο επαπειλούμενες συνεχόμενα αν δεν έχεις ξαναεργαστεί ανάμεσα..που δεν ξερω και αν ισχύει σιγουρα ..δεν το 'έψαξα...αλλά έτσι και αλλιως δεν μπορουσα να διακινδυνεύσω να γεννησω πρόωρα πάλι και το δέχτηκα για να έχω τουλάχιστον την θέση.

desT

desT
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
bou-boukitsa έγραψε:
αλλά
Στην δικιά μας εταιρία επιτρέπουν να το παίρνεις σε μορφή ρεπό. Τρεις μέρες εργασίας 8ωρου ισούται με ένα ρεπό. Εμείς το παίρναμε ένα την εβδομάδα και στο τέλος του μήνα δικαιούμασταν 2. Φυσικά υπήρχε άτομο στην μισθοδοσία που τα μετρούσε.
Και το μειωμένο που σου λέει ο εργοδότης σου να το παίρνεις μόνο το πρωί είναι επίσης πολύ καλό. Το πρωί προλαβαίνεις να ετοιμάσεις τα παιδιά για τα σχολεία να τα πας μέχρι και να μαγειρέψεις προλαβαίνεις (έχω δουλεψει με ωράριο 10:00-18:00 και στο λέω εκ πείρας).

Μπουμπουκίτσα, όλες τις δουλειές τις αναφέρεις σαν να τις έχεις αναλάβει εσύ. Εντάξει καταλαβαίνω ότι και ο άντρας σου έχει κάποιες υπηρεσίες κτλ. αλλά αυτό λογικά δεν πρέπει να είναι ο κανόνας αν δεν κάνω λάθος και φαντάζομαι δεν συμβαίνει κάθε μέρα.
Κάποια στιγμή σχολάει και αυτός και επιστρέφει στο σπίτι και θα πρέπει να αναλάβει και αυτός κάποιες δουλειές. Αν δεν μπορεί να μαγειρέψει και να κάνει δουλειές του σπιτιού ας ασχολείται με τα διαβάσματα των παιδιών. Ας φροντίζει για το τακτοποίημα τουλάχιστον να μην είναι χάλια το σπίτι.

Έτσι κάνουμε εμείς τουλάχιστον, αν και τελευταία σ' εμάς έχουν αντιστραφεί η όροι για το λόγο ότι δουλεύω πλέον στην Ξάνθη με αποτέλεσμα να ξυπνάω στις 6:30 και να επιστρέφω στις 17:00. Ο άντρας μου θα ετοιμάσει τα παιδιά για το σχολείο θα τα πάει αν είναι απογευματινός (αν είναι πρωινός θα πάει μόνο τον μικρό στον παιδικό). Μετά θα παραλάβει την μεγάλη για διάβασμα (έχει την άνεση και την παίρνει μαζί του στην υπηρεσία του και διαβάζει εκεί). Όταν έχει μπαλέτο θα την πάει και μετά θα την παραλάβω εγώ (έχω ήδη επιστρέψει). Όταν είναι απογευματινός πολλές φορές μαγειρεύει, σκουπίζει, σφουγγαρίζει (το σκουπισμα, σφουγγάρισμα δεν είναι και επιστήμη), αν χρειαστεί θα βγάλει τα πλυντήρια που έχω βάλει και θα τα απλώσει κιόλας και αν στεγνώσουν μέχρι να φύγει θα τα μαζέψει. (Σημείωση: γι' αυτό αποφάσισα να κάνω και τρίτο, επειδή ξέρω ότι και ο άντρας μου θα με βοηθήσει και δε θα πέσουν όλα στους δικούς μου ώμους).
Σίγουρα όλοι οι άντρες δεν είναι ίδιοι και δεν ξέρουν να κάνουν όλες τις δουλειές (σ' αυτόν το τομέα στάθηκα τυχερή) δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορούν να μάθουν κιόλας να προσέχουν κάποια πράγματα και να βοηθούν στο νοικοκυριό και με τα παιδιά.
Θέλω να πω ότι από τη στιγμή που η μητέρα λείπει 10 ώρες την ημέρα από το σπίτι είναι φυσιολογικό να αναλαμβάνει περισσότερα και ο σύζυγος από τη στιγμή που αυτός είναι διαθέσιμος.

mariposa

mariposa
dest μου μακαρι ολοι οι αντρες να βοηθουσαν οπως ο δικος σου!εμενα κανει ελαχιστα πραγματα και αυτο επειδη θα του το πω εγω να σκεφτει απο μονος του να κανει κατι αποκλειεται!γιάυτο μην το ψαχνεις ειναι και στον ανθρωπο!

bou-boukitsa

bou-boukitsa
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
desT έγραψε:ς

Μπουμπουκίτσα, όλες τις δουλειές τις αναφέρεις σαν να τις έχεις αναλάβει εσύ. Εντάξει καταλαβαίνω ότι και ο άντρας σου έχει κάποιες υπηρεσίες κτλ. αλλά αυτό λογικά δεν πρέπει να είναι ο κανόνας αν δεν κάνω λάθος και φαντάζομαι δεν συμβαίνει κάθε μέρα.
Κάποια στιγμή σχολάει και αυτός και επιστρέφει στο σπίτι και θα πρέπει να αναλάβει και αυτός κάποιες δουλειές.-----------------------------------------------------
Θέλω να πω ότι από τη στιγμή που η μητέρα λείπει 10 ώρες την ημέρα από το σπίτι είναι φυσιολογικό να αναλαμβάνει περισσότερα και ο σύζυγος από τη στιγμή που αυτός είναι διαθέσιμος.

όντως έχεις δίκιο..αλλα αυτη τη στιγμη τα του σπιτιου τα κανω μονη μου...
ο άντρας μου μπορει να πάει σουπερ-μαρκετ..μπορει να παει τα παιδια όπου θέλουν,δραστηριοτητες κλπ..εννοω..και καμια παιδικη χαρα...

αλλα δεν ξερει π.χ. να μαγειρευει..δεν μαζευει το σπιτι....δεν ξυπναει το βραδυ για τα παιδια..θα μου πεις δεν θα ξυπνανε παντα , μεγαλώνουν...απλα τωρα ειναι μια εξτρα κουραση για εμενα..
δηλαδη αν σκεφτω οτι 8-9 η ωρα θα πρεπει να ειμαι στη δουλειά..νομιζω οτι θα σούρνομαι απο την κούραση..

βεβαια πρεπει μαλλον να τα βαλουμε κατω να δουμε τι μπορει να γινει ..
όντως όταν δούλευα όλο και κατι έκανε...

αλλά νομιζω πως οταν η γυναίκα ειναι στο σπιτι θεωρούν πως δεν κουράζεσαι..οτι εισαι χαλαρα και περνας καλα...και βολεύονται λιγάκι

tsipita!!

Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Είναι δύσκολο να είσαι εργαζόμενη μαμά.. Εγώ δουλεύω τα πρωινά και τα απογεύματα τρέχω να κάνω τις δουλειές του σπιτιού, να μαγειρέψω για την άλλη μέρα, να ασχοληθώ με τα παιδιά( και ακόμη δεν έχουμε διαβάσματα!!) και στο τέλος της ημέρας σέρνομαι και δεν έχω κουράγιο ούτε να λούσω το μαλλί μου..
Απ' την άλλη μου αρέσει η δουλειά μου και μου δίνει την ευκαιρία να βγαίνω λίγο απ' το σπίτι και να ασχολούμαι και με άλλα πράγματα, συν το γεγονός ότι είναι ένας επιπλέον μισθός (χαμηλός μεν αλλά μισθός).
Δες τα υπέρ και τα κατά και αποφάσισε το καλύτερο για εσένα και την οικογένειά σου.. Wink

desT

desT
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
bou-boukitsa έγραψε:

αλλά νομιζω πως οταν η γυναίκα ειναι στο σπιτι θεωρούν πως δεν κουράζεσαι..οτι εισαι χαλαρα και περνας καλα...και βολεύονται λιγάκι

Σ' αυτό έχεις δίκιο. Ο δικός μου μου λέει "δε θα γεννήσεις κάποια στιγμή;" Το περιμένει πως κα πως. Του ξεκαθάρισα ότι θα γεννήσω αλλά ακριβώς για το λόγο ότι θα έχουμε και άλλο μωρό μην περιμένει να κάνω όσα έκανα. Του δήλωσα από τώρα ότι πρέπει κάτι να αναλάβει για να μπορέσω να τα βγάλω πέρα.
Και εγώ όταν καθόμουν μετά τη γέννηση του γιου μας δεν τον άφηνα να σηκώνεται τα βράδια, όταν όμως ξεκίνησα τη δουλειά σηκωνόμασταν μια ο ένας μια ο άλλος.
Καταμερισμός εργασίας.

????????

Επισκέπτης
κι εμενα με βοηθαει παρα πολυ και νιωθω ασχημα γιατι ημουν παραδοσιακη χιχιχι και αν και δε δουλευω ο καημενος θυσια γινεται να με βοηθαει σε ολα οση κουραση κι αν εχει, τεσπα σε εμας συντρεχουν και λογοι υγειας οποτε ας μη με παρω για παραδειγμα

θελω να σας κανω μια ερωτηση........εχω μια φιλεναδα.....γεννησε δυο παιδια και επεμενε να γυρισει στη δουλεια της ενω δεν υπηρχε οικονομικος λογος, μαλιστα το συζητησαμε απειρες φορες και μου ειπε οτι θεωρει οτι ο ανθρωπος που δε δουλευει ειναι αχρηστος, οτι θα προσφερει στα οικονομικα και σ αυτο θελω να σταθω.......

η κοπελα βγαζει 700 ευρω το μηνα.... δινει ακριβως 150 για βενζινες γιατι δουλευει μακρια, μενουν 550......5 ευρω τη μερα το καφεδακι και η τυροπιτουλα - δε θα ψοφησει και στην πεινα- γινανε το μηνα αλλα 100 αρα μενουν 450.........και συνεχιζει οπως μου τα λεει ετσι??? το κινητο παντα 100 λεει γιατι αμα δεν εισαι σπιτι ολο και μιλας αλλο ειναι να εισαι στο σταθερο σου λεει!!! αρα μεινανε 350!!! δινει επισης 50 ευρω καθε 15 μερες= 100 το μηνα για μια κοπελα που της καθαριζει το σπιτι, μεινανε 250........επειδη ακριβως δεν ειναι σπιτι, δινει για το ενα παιδι 150 σε δημοτικο παιδικο σταθμο, μεινανε 100.....

βαλτε τωρα οτι ερχεται και μια κοπελα και βοηθαει τη γιαγια που κραταει το μικρο παιδακι εχει την εποπτεια η γιαγια αλλα και η κοπελα παιρνει 12 ευρω τη μερα........(6 ωρες) μας κανει 240........ειναι ηδη μεσα 140 ευρω..........

και βοηθαει και η γιαγια με τη συνταξη γιατι θελουν αλλη κοπελα για το σιδερωμα ουτε ξερω ποσα παιρνει, και το φαγητο αφου η μαμα δουλευει ειναι στανταρ 3 φορες τη βδομαδα ντιλιβερυ, βαλτε κανενα 20 αρι τη φορα και λιγα λεω........

επισης μου λεει θα παρει και το αρωμα το φθηνο ισως αλλα παει σε γραφειο, δε θα παει με το ρολλ ον.........θα παρει και να βαφτει, δε θα παει σα λετσος, θα βαλει και το ρουχακι και το παπουτσακι, στο σπιτι καθεσαι και με τη φορμα......επισης σπιτι θα κατσεις και με λιγη ριζα μαυρη, στη δουλεια οχι και αλλα τετοια- οτι λεει σας λεω.....

ε σορρυ ρε παιδια.......ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΩ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ????? ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ?????

τρελλαινομαι! τουλαχιστον πες κοριτσι μου,δε μπορω να μενω στο σπιτι με τα παιδια, δεν αντεχω, θελω να βγαινω με οποιο κοστος, δεν ειναι ολοι φτιαγμενοι για να κλεινονται μεσα ειναι απολυτα κατανοητο.....πες θελω να βλεπω κοσμο, να ξεσκαω, να αλλαζω παραστασεις.....πες εχω πηξει στο σπιτι δε μπορω ολη μερα να ξεσκατωνω και να κανω δουλειες ειναι απολυτα ειλικρινες και κατανοητο!

και να ξεκαθαρισω δε μιλαω για μαμαδες με δανεια και νοικια, που και 50 ευρω να μεινουνε τα εχουνε αναγκη, μιλαω για συγκεκριμενη κοπελα με δικο της σπιτι, και με συζυγο με καλη και σταθερη δουλεια....

θα βοηθησει οικονομικα το σπιτι........της το ειπα για μενα αυτα ειναι δικαιολογιες......απλα δεν μπορει να κατσει μεσα.........τελος!και εγω προσωπικα δε θα εχανα τις στιγμουλες των παιδιων μου για να μη χασω το εξω........οταν κανεις παιδια ξερεις οτι το ξεχνας το εξω.....για καποιο διαστημα τελοσπαντων........

να καθομαι τωρα να μεγαλωνουν ξενοι το παιδι μου για να παω στη δουλεια και να μη βγαλω και ενα ευρω κερδος.......τι να πω καθε ενας αποφασιζει......εγω δουλευα και σταματησα, μαθηματα εκανα, μεσημερια και απογευματα, αλλα δε θυσιασα το μεγαλωμα των παιδιων μου δε θελω να το χασω, θελω να ρουφηξω καθε στιγμουλα

με καθε σεβασμο στις επιλογες του καθενος

xara

xara
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
[quote="arco iris"]
και να ξεκαθαρισω δε μιλαω για μαμαδες με δανεια και νοικια, που και 50 ευρω να μεινουνε τα εχουνε αναγκη, μιλαω για συγκεκριμενη κοπελα με δικο της σπιτι, και με συζυγο με καλη και σταθερη δουλεια....

[/quote

Εγω θα σταθω σε αυτο.Ποσες φορες εχουμε δει συζυγους με καλη δουλεια να σηκωνονται και να φευγουν απο το σπιτι??

Για μενα καλα κανει, γιατι τιποτα δεν ειναι δεδομενο.

bou-boukitsa

bou-boukitsa
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
arco iris έγραψε:θελω να σας κανω μια ερωτηση........[/font">εχω μια φιλεναδα.....γεννησε δυο παιδια και επεμενε να γυρισει στη δουλεια της ενω δεν υπηρχε οικονομικος λογος, μαλιστα το συζητησαμε απειρες φορες και μου ειπε οτι θεωρει οτι ο ανθρωπος που δε δουλευει ειναι αχρηστος, οτι θα προσφερει στα οικονομικα και σ αυτο θελω να σταθω.......

.......................................................................................................................................................

με καθε σεβασμο στις επιλογες του καθενος

αυτή που περιγράφεις όντως θέλει να ξεσκάσει η έχει την δουλιεα των ονείρων της,,,τι να πω?...
και εγω προσωπικά στηνθέση της δεν θα δούλευα...
αλλά όπως αισθάνεται ο καθένας..

δεν ξέρω και εγώ πριν κάνω παιδιά δούλευα με μανία...υπερωρίς ..έτρωγα όλη μέρα στη δουλειά...και μου άρεσε κιολας..
μετα το πρώτο παιδι άλλαξα λίγο ..έκοψα τις υπερωρίες δηλαδη...έφευγα στο ωράριο μου..χαχα.

ε ..τωρα στα 3 παιδια η δουλεια δεν μου λέει τίποτα άλλο εκτός από έξτρα χρήματα...
και θα το ψάξω τωρα να δω με τις μειωσεις..
αν οτι παίρνω -δίνω...ε..μαλλον δεν θα αξιζει..

????????

Επισκέπτης
[quote="xara"]
arco iris έγραψε:

[/quote

Εγω θα σταθω σε αυτο.Ποσες φορες εχουμε δει συζυγους με καλη δουλεια να σηκωνονται και να φευγουν απο το σπιτι??

ναι αυτη η οπτικη μου ξεφυγε οντως

????????

Επισκέπτης
κι εγω καποτε ημουν μανιωδης, δουλευα 9-2 και 5-10.30 και δε γυριζα σπιτι το μεσημερι για να βγαλω κι αλλη δουλεια

τωρα πια δε θα το εκανα για κανεναν αυτο!

bou-boukitsa

bou-boukitsa
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
[quote="arco iris"]
xara έγραψε:
arco iris έγραψε:

[/quote

ναι αυτη η οπτικη μου ξεφυγε οντως

..και εγώ δεν το είχα σκεφτεί έτσι!!

desT

desT
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
arco iris έγραψε:
...η κοπελα βγαζει 700 ευρω το μηνα.... δινει ακριβως 150 για βενζινες γιατι δουλευει μακρια, μενουν 550......5 ευρω τη μερα το καφεδακι και η τυροπιτουλα - δε θα ψοφησει και στην πεινα- γινανε το μηνα αλλα 100 αρα μενουν 450.........και συνεχιζει οπως μου τα λεει ετσι??? το κινητο παντα 100 λεει γιατι αμα δεν εισαι σπιτι ολο και μιλας αλλο ειναι να εισαι στο σταθερο σου λεει!!! αρα μεινανε 350!!! δινει επισης 50 ευρω καθε 15 μερες= 100 το μηνα για μια κοπελα που της καθαριζει το σπιτι, μεινανε 250........επειδη ακριβως δεν ειναι σπιτι, δινει για το ενα παιδι 150 σε δημοτικο παιδικο σταθμο, μεινανε 100.....

βαλτε τωρα οτι ερχεται και μια κοπελα και βοηθαει τη γιαγια που κραταει το μικρο παιδακι εχει την εποπτεια η γιαγια αλλα και η κοπελα παιρνει 12 ευρω τη μερα........(6 ωρες) μας κανει 240........ειναι ηδη μεσα 140 ευρω..........

και βοηθαει και η γιαγια με τη συνταξη γιατι θελουν αλλη κοπελα για το σιδερωμα ουτε ξερω ποσα παιρνει, και το φαγητο αφου η μαμα δουλευει ειναι στανταρ 3 φορες τη βδομαδα ντιλιβερυ, βαλτε κανενα 20 αρι τη φορα και λιγα λεω........
...

Αυτή η κοπέλα που περιγράφεις arco iris δεν είναι καθόλου οικονόμα. Αν ποτέ πραγματικά έρθει σε ανάγκη τότε θα κόψει:
1) την τυρόπιτα και τον καφέ (που τα 5,00 που σου λέει είναι υπερβολικά). Θα παίρνει φαγητό από το σπίτι όπως κάνω εγώ και καφέ αγοράζω από το μαρκετ ένα κουτί στη δουλειά 5,00 που με κρατάει περίπου 2 μήνες.
2) κακή επιλογή πακέτου κινητού. Ποιος μιλάει πλέον και πληρώνει; Προσωπικά έχω κάρτα στο κινητό που ανανεώνω κάθε μήνα με 10 ευρώ και μιλάω με τον άντρα μου δωρεάν και αυτό όχι πάντα γιατί πολλές φορές τον παίρνω στο σταθερό από το σταθερό της δουλειάς.
3) όταν έχεις ανάγκη δεν παίρνεις γυναίκα να σε βοηθάει κάθε 15. Τα κάνεις μόνη σου ακόμα κι όταν δουλεύεις. Όπως επίσης...
4) και το σίδερο. Βρίσκεις τρόπους να το ελαττώσεις ώστε να το κάνεις μόνη σου.
5) αφού έχει τη γιαγιά (πόσο γιαγιά είναι αλήθεια; ) για ποιο λόγο πληρώνει και κοπέλα για το παιδί; Επίσης αφού υπάρχει γιαγιά δεν μπορεί να μαγειρέψει 2-3 φορές την εβδομάδα; Το μαγείρεμα μπορεί να το κάνει και μόνη της από βραδύς για την επόμενη.
6) τα 150 που δίνει στον παιδικό κατά την άποψη μου καλά κάνει και τα δίνει αλλά θα είναι για 2-3 χρόνια και μετά τέρμα.
Καταλήγω ότι αυτή η κοπέλα όντως δεν έχει ανάγκη τα λεφτά και αυτό φαίνεται από τη διαχείρησή της και όχι θα μπορούσαν να της περισέψουν αν ήθελε πραγματικά.
Αν κάποια στιγμή έρθει το αγγούρι στο κ@%# (σόρρυ για την έκφραση) τότε ίσως να αλλάξει τον τρόπο που διαχειρίζεται τον μισθό της.
Το θέμα είναι ότι κάνει τη ζωή που θέλει.
Βγαινει από το σπίτι αλλά απολαμβάνει και τα παιδιά της αφού έχει τακτοποιήσει όλες τις δουλειές του σπιτιού.

bou-boukitsa έγραψε:
[/quote

ναι αυτη η οπτικη μου ξεφυγε οντως[/quote]
..και εγώ δεν το είχα σκεφτεί έτσι!![/quote]

Πάνω σ' αυτό που λέει η Χαρά γνωρίζω κοπέλα που χώρισε πέρσι το καλοκαίρι και ψάχνει απεγνωσμένα για δουλειά. Έχει δύο παιδιά μεγαλούτσικα και όσο ήταν με τον άντρα της εκείνος ήταν που έφερνε το εισόδημα στο σπίτι αν και όχι πάντα σταθερό. Βασίζεται αυτή τη στιγμή από τη σύνταξη του πατέρα της.

Να προσθέσω ότι πια στην Ελλάδα ΚΑΜΙΑ δουλειά ΔΕΝ είναι σταθερή.

athina24

athina24
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
[quote="xara"]
arco iris έγραψε:

[/quote

να φευγουν απο το σπιτι και να μην προσφερουν στα παιδια τους???ου παρα πολλους!!!!!

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 2]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις