Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
71 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 71 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 3]

Λεμονάκι

Λεμονάκι
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
joannoua3 έγραψε:
Λεμονάκι έγραψε:καλησπέρα,
είμαι σχεδόν 32 Laughing
Κάποτε έλεγα πως παιδιά θα κάνω μετά τα 30μου και τώρα να μαι.. εδώ και 3 χρόνια να προσπαθώ για το πρώτο.

Εγώ είναι έτοιμη Very Happy

Lemonaki m apo ta vathi tis kardias m s euxwme ta kalitera... Very Happy

ευχαριστώ πολύ Να γίνω μαμά τώρα...ή αργότερα; - Σελίδα 2 379767
και εσύ με το καλό το μωράκι σου να το πάρεις αγκαλιά !!!

joannoua3

joannoua3
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Λεμονάκι έγραψε:
joannoua3 έγραψε:
Λεμονάκι έγραψε:καλησπέρα,
είμαι σχεδόν 32 Laughing
Κάποτε έλεγα πως παιδιά θα κάνω μετά τα 30μου και τώρα να μαι.. εδώ και 3 χρόνια να προσπαθώ για το πρώτο.

Εγώ είναι έτοιμη Very Happy

Lemonaki m apo ta vathi tis kardias m s euxwme ta kalitera... Very Happy

ευχαριστώ πολύ Να γίνω μαμά τώρα...ή αργότερα; - Σελίδα 2 379767
και εσύ με το καλό το μωράκι σου να το πάρεις αγκαλιά !!!

Euxaristw agapoulla m...
Einai to trito m mwraki...

MariaIoanna

MariaIoanna
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Joannoua3????
ετοιμάζεσαι για το τρίτο ε??
τυχερούλα Very Happy
κι εγώ θα ήθελα τρίτο λίγο μετά

Basiliki

Basiliki
Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
Με τον άντρα μου κάναμε σχέση το 2002. Δεν μέναμε κοντά και μέχρι το 2006 είμασταν τον περισσότερο καιρό χώρια.Το 2006 συγκατοικήσαμε,το 2008 αρραβωνιαστήκαμε,στις 20/8/11 παντρευτήκαμε και τον Αύγουστο περιμένουμε τον γιό μας! Όλα αυτά τα χρόνια η ιδέα ενός παιδιού ήταν στο μυαλό μου, αλλα ήθελα να έχω σταθερή δουλιά και να είμαι οικονομικά ανεξάρτητη γιατί δυστυχώς στις μέρες μας ένα μωρό δε μεγαλώνει μόνο με αγάπη.Τα μωρά δεν έρχονται κατά παραγγελία.Ήμουν απο τις τυχερές που ήρθε αμέσως.Φοβάμαι οτι τον πρώτο καιρό δεν θα είμαι ''καλή'' μάνα, αλλα θα προσπαθήσω γιατί νομίζω οτι μάνα δεν γεννιέσαι αλλά γίνεσαι!!!

joannoua3

joannoua3
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
MariaIoanna έγραψε:Joannoua3????
ετοιμάζεσαι για το τρίτο ε??
τυχερούλα Very Happy
κι εγώ θα ήθελα τρίτο λίγο μετά

Nai kali m,to trito m... Very Happy
Ti ilikies exoun ta paidia s???

MariaIoanna

MariaIoanna
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
θυμάσαι που μιλούσαμε σε άλλο φόρουμ?

Η μεγάλη 4,5
και η μικρή 3 ίσα με τη δική σου τη 2η ε???

Aurora

Aurora
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Στα 28 εγινα πρώτη φορά μαμά και τώρα στα 31 θα έρθει το δεύτερο αντράκι μου.
Δεν θα ήθελα να τα είχα κάνει νωρίτερα όχι όμως και αργότερα.
Ήρθαν τη καταλληλότερη στιγμή και για εμένα και για τον άντρα μου

joannoua3

joannoua3
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
MariaIoanna έγραψε:θυμάσαι που μιλούσαμε σε άλλο φόρουμ?

Η μεγάλη 4,5
και η μικρή 3 ίσα με τη δική σου τη 2η ε???

Oxi agapi m den thymame...
Exei 3 xronia na mpw se ekeino to foroum... Very Happy Very Happy Very Happy

Pes m kati g sena??? Very Happy Very Happy Very Happy

Ta mwra mas exoun tin idia ilikia...
Exw gio k kori k eixa xasei ena ninaki meta tin kori m k tora eimai pali egkuos...

shineon

shineon
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Εγώ έκανα το πρώτο στα 33 και θεώρησα ότι καλά μου ήρθε γιατί πρίν δεν ήμουν και τόσο ώριμη για μωρό.Και το δεύτερο στα 42 και πάλι δε θεωρούσα ότι ήμουν ώριμη για 2ο μωρό.Με λίγα λόγια ποτέ δε θεωρούσα ότι είμαι αρκετά έτοιμη.Βέβαια είμαι τρελαμένη με τις κόρες μου!Γενικά πάντα έλεγα ότι θα γίνει ότι είναι να γίνει(δεν ταλαιπωρήθηκα η αληθεια στη σύλληψη).Ήμουν από τις τυχερές μαμάδες που όποτε ήθελα μωράκι το έκανα από τον 1ο μήνα και έτσι το θέμα ηλικίας ως προς τη γονιμότητα δε με απασχόλησε ποτέ.Είναι πολλή δουλειά πάντως και για γερά νεύρα αλλά έχει και μεγάλες-πολύ μεγάλες-χαρές!Εσύ αποφασίζεις τι μπορεις και όχι τι πρέπει και πότε θέλεις.Δεν είναι όλα για όλους!

http://shineon-n-on.blogspot.com

sofia lara

sofia lara
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ "ΧΟΡΤΑΣΕΙ",ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ.ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΣΧΕΣΗ ΚΑ ΕΠΙΚΟΙΝΟΝΙΑ ΚΑΙ ΖΕΙΤΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟΤΕ ΑΝΤΕ ΒΑΛΕ ΜΠΡΟΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ 2.ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗ ΖΩΝΤΑΝΙΑ ΜΙΑΣ 20ΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ-ΥΠΕΥΘΙΝΟΤΗΤΑ ΜΙΑΣ 30ΑΡΑΣ.ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ ΜΕ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΩΡΙΜΕΣ 20ΑΡΕΣ,ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΕΝΟΩ.ΒΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΟΡΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΒΟΥΡ ΣΤΟ ΨΗΤΟ Very Happy Very Happy

spyridoula1986

spyridoula1986
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
sofia lara έγραψε:ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ "ΧΟΡΤΑΣΕΙ",ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ.ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΣΧΕΣΗ ΚΑ ΕΠΙΚΟΙΝΟΝΙΑ ΚΑΙ ΖΕΙΤΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟΤΕ ΑΝΤΕ ΒΑΛΕ ΜΠΡΟΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ 2.ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗ ΖΩΝΤΑΝΙΑ ΜΙΑΣ 20ΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ-ΥΠΕΥΘΙΝΟΤΗΤΑ ΜΙΑΣ 30ΑΡΑΣ.ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ ΜΕ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΩΡΙΜΕΣ 20ΑΡΕΣ,ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΕΝΟΩ.ΒΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΟΡΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΒΟΥΡ ΣΤΟ ΨΗΤΟ Very Happy Very Happy
Συμφωνω απολυτα μαζι σου...εγω στο πρωτο μου παιδι δεν ειχα κλεισει καν τα 23...τωρα στο τριτο κοντευω τα 27 και αισθανομαι πολυ διαφορετικα...αντιμετωπιζω τη καθε κατασταση εντελως διαφορετικα,ειμαι πιο ωριμη,παιζει ρολο και η εμπειρια μετα απο δυο παιδια...
τωρα οσο για την ερωτηση "να γινω μαμα τωρα η αργοτερα" του θεματος η δικη μου ταπεινη γνωμη ειναι πως αφου υπαρχει αμφιβολια και ανανρωτιεσαι τοσο εντονα οχι,μη γινεις μαμα τωρα...γιατι αν δεν εχει χτυπησει το ρολοϊ σου δε θα αντεξεις τις ευθυνες και τις υποχρεωσεις που εχει ενα παιδι...οχι οτι δεν εισαι ικανη προς θεου απλα θα πρεπει να (ας μου επιτραπει η εκφραση),θα πρεπει να το γουσταρεις...να μη σε πτοει η σκεψη ωχ θα ξενυχταω,ωχ αν θα κλαιει τι θα το κανω,ωχ θα εχω τη ζωη μου οπως και πριν...;;; γιατι κακα τα ψεματα,οσο "τελειο" κι αν ειναι ενα μωρο και θα σε ξενυχτησει και θα κλαψει χωριςαιτια και αφορμη,και θα ζοριστεις οταν αρρωστησει,βγαλει δοντια...και θα στερηθεις καποια πραγματα απο τη "παλια" προ παιδιου ζωη σου...εκτος ν θα εχεις ανθρωπο πανταχου και παντα παρον και θες να βγεις και ειναι διαθεσιμος να το κρατησει,θες να πας για ψωμια τσουπ η γιαγια...θες να κοιμηθεις ελα μανα να το κρατησεις...τοτε παω πασο!!οπως και να εχει η αποψη μου ειναι πως για ανναρωτιεσαι δεν θες ακομα να κανεις παιδακι! Very Happy

manoulita-fraoulita

manoulita-fraoulita
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
θα συμφωνησω και με τα υπολοιπα κοριτσια καθως θα σου πω και κατι ....οτι και να κανουμε στην ζωη μασ εχει και τιε ευκολιες του και τις δυσκολιες του ....που για τον καθεναν εειναι εντελως διαφορετικο....βεβαια οταν κανεισ οικογενεια αλλαζουν τα παντα...προσαρμοζεσαι ομς στα καινουργια δεδομενα και στις νεες υποχρεωσεις.....δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα στην ζωη μας ...ο πρωτος καιρος ειναι δυσκολα και αρκετα πιο δυσκολα αν πεις οτι αναλαβανεις εσυ τα παντα χωρις βοηθεια ....αλλα καθως περναει ο καιρος συνηδητοποιεις οτι αυτο που ζεις ειναι κατι μαγικο κατι που δεν θα το αλλαζες με τπτ....λεει μια κοπελα παραπανω οτι τα 20 με τα 30 διαφερουν απο τις δικη μου εμπειρια θα πω οτι μπορει να μην ειναι το ιδιο απολυτα η ηλικια των 20 με των 30 αλλα πλεον η καλομαθημενη μας γενια τα βαζει στο ιδιο τσουβαλι....αν και υπαρχουν και εξεραισεις αλλα οι περισσοτερες κοπελες ζουν με τουσ δικουσ τους εως να παντρευτουν που αυτο μπορει να γινει και στα 40 ποτε δεν ξερεις ποτε θα γνωρισεις την αγαπη και τον ερωτα....δεν εχουν δουλεψει ποτε ....δεν κανει τπτ μεσα στο σπιτι τους εχουν μια μαμα απο πισω μονιμως ....αυτες λοιπον οι κοπελες που μπορει να εχουν και σχεση και 10 χρονια οταν παντρευονται και κανουν ενα παιδι χωριζουν .....ενω πριν ζουσαν την απολυτη ευτυχια ....και γτ ?γτ δεν μπορουν να αντεξουν τις ευθυνες ....την καινουργια ζωη ...τα καινουργια δεδομενα ...ομως η ωριμοτητα δεν σηματοδοτειται απο την ηλικια σηματοδοτειται απο την υπευθυνοτητα ....ολα γινονται αρκει να το θελεις ολα γινονται αρκει να υπαρχει αγαπη ....τπτ πιο ευκολο τπτ πιο δυσκολο απο την αξια που δινουμε εμεις ...για αυτο ακους την καρδια σου....κανεις αυτο που θελεις δεν υπαρχουν ηλικιακα ορια ....δεν υπαρχει πρεπει...υπαρχει θελω,γουσταρω,το κανω...αυτη ειναι η δικη μου αποψη περι του θεματος .... Very Happy

spyridoula1986

spyridoula1986
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
και κατι ακομα που σκεφτηκα καθως διαβαζα τις υπολοιπες απαντησεις...
η καθε μια κανει παιδι οποτε θελησει και λογαριασμο δε δινει σε κανεναν αλλα...εχω πολλα παραδειγματα αλλα θα ανεφερω μονο 2!η κουμπαρα μου 20 χρονια με τον αντρα της εκ των οποιων τα 15 παντρεμενη εχει μια κορη 8 ετων που την εκανε στα 31 με αρκετες δυσκολιες και τωρα σχεδον 40 προσπαθει να κανει δευτερο και δε μπορει,οχι απο αγχος αλλα απο θεμα ¨φρεσκαδας" των γυναικολογικων της χαρισματων...και θα το παλεψει λιγο ακομα με καμια εξωσωματικη κανα δυο προσπαθειες και μετα θα σταματησει πια...και της ειπε ο γιατρος 15 χρονια τι περιμενες;;;να κανεις τη ζωη σου;θα μπορουσες να εχεις τωρα ενα παιδι 13 ετων και ενα αλλο 10 και ανετα θα μπορουσες να ζησεις γιατι ακομα νεα εισαι...αλλα οχι για παιδι...και στεναχωριεται και το εχει μετανιωσει γιατι ειδε την αδερφη της που θυμηθηκε να κανει παιδι στα 41 και δεν εχει αντοχες ουτε για ξενυχτια ουτε για νταντεματα ουτε για τιποτα....και ο αντρας της 45 σιγα μην εχει ποτε κουραγιο να παρει το γιο του να πανε να παιξουν μια μπαλα μαζι...
και το αλλο παραδειγμα μου ειναι μια κυρια που δουλεψα ενα διαστημα βοηθωντας τη με τα παιδια της...στα 40 εκανε διδυμα παντρεμενη σχεδον 20 χρονια...μεχιλια ζορια εμεινε εγκυος με οταν στα 38 αποφασισε να γινει μανα,περασε χιλιες δυο εξετασεις αμνιοπαρακεντηση,ξαπλα ακινητη στο κρεββατι και τελικα γεννησε και προωρα και μετα;δεν αντεχε τα ξενυχτια...ηταν ολο νευρα ολο γκρινια κουραση αντοχες μηδεν και ειχε και 10 ωρες την ημερα εμενα που τη βοηθουσα με τα παιδια κυριως αλλα οταν κοιμοντουσαν εκανα και καμια δουλεια,σιδερο σκουπισμα ξεσκονισμα...και θελω να καταληξω εγω στα 40 θα εχω τους γιους μου 17 15 και 13 τον καθενα και μια χαρα ζωη μπορω να ζησω χωρις κενα χωρις να ανναρωτιεμαι αν εχασα τα καλυτερα χρονια...και θα ειναι φιλη με τα παιδια μου γιατι εμενα η γιαγια μου στα 45 της ειχε εγγονια οχι παιδια!η θεια μου ειναι 60 χρονων και εχει 15 χρονων εγγονη οχι κορη...και ας μη γελιομαστε οταν κανεις παιδι σε προχωρημενη ηλικια υπαρχουν πολλες πιθανοτητες για γεννησεις με προβληματα...η θα κανεις καριερα η οικογενεια.ετσι πιστευω εγω.

manoulita-fraoulita

manoulita-fraoulita
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
spyridoula1986 έγραψε:και κατι ακομα που σκεφτηκα καθως διαβαζα τις υπολοιπες απαντησεις...
η καθε μια κανει παιδι οποτε θελησει και λογαριασμο δε δινει σε κανεναν αλλα...εχω πολλα παραδειγματα αλλα θα ανεφερω μονο 2!η κουμπαρα μου 20 χρονια με τον αντρα της εκ των οποιων τα 15 παντρεμενη εχει μια κορη 8 ετων που την εκανε στα 31 με αρκετες δυσκολιες και τωρα σχεδον 40 προσπαθει να κανει δευτερο και δε μπορει,οχι απο αγχος αλλα απο θεμα ¨φρεσκαδας" των γυναικολογικων της χαρισματων...και θα το παλεψει λιγο ακομα με καμια εξωσωματικη κανα δυο προσπαθειες και μετα θα σταματησει πια...και της ειπε ο γιατρος 15 χρονια τι περιμενες;;;να κανεις τη ζωη σου;θα μπορουσες να εχεις τωρα ενα παιδι 13 ετων και ενα αλλο 10 και ανετα θα μπορουσες να ζησεις γιατι ακομα νεα εισαι...αλλα οχι για παιδι...και στεναχωριεται και το εχει μετανιωσει γιατι ειδε την αδερφη της που θυμηθηκε να κανει παιδι στα 41 και δεν εχει αντοχες ουτε για ξενυχτια ουτε για νταντεματα ουτε για τιποτα....και ο αντρας της 45 σιγα μην εχει ποτε κουραγιο να παρει το γιο του να πανε να παιξουν μια μπαλα μαζι...
και το αλλο παραδειγμα μου ειναι μια κυρια που δουλεψα ενα διαστημα βοηθωντας τη με τα παιδια της...στα 40 εκανε διδυμα παντρεμενη σχεδον 20 χρονια...μεχιλια ζορια εμεινε εγκυος με οταν στα 38 αποφασισε να γινει μανα,περασε χιλιες δυο εξετασεις αμνιοπαρακεντηση,ξαπλα ακινητη στο κρεββατι και τελικα γεννησε και προωρα και μετα;δεν αντεχε τα ξενυχτια...ηταν ολο νευρα ολο γκρινια κουραση αντοχες μηδεν και ειχε και 10 ωρες την ημερα εμενα που τη βοηθουσα με τα παιδια κυριως αλλα οταν κοιμοντουσαν εκανα και καμια δουλεια,σιδερο σκουπισμα ξεσκονισμα...και θελω να καταληξω εγω στα 40 θα εχω τους γιους μου 17 15 και 13 τον καθενα και μια χαρα ζωη μπορω να ζησω χωρις κενα χωρις να ανναρωτιεμαι αν εχασα τα καλυτερα χρονια...και θα ειναι φιλη με τα παιδια μου γιατι εμενα η γιαγια μου στα 45 της ειχε εγγονια οχι παιδια!η θεια μου ειναι 60 χρονων και εχει 15 χρονων εγγονη οχι κορη...και ας μη γελιομαστε οταν κανεις παιδι σε προχωρημενη ηλικια υπαρχουν πολλες πιθανοτητες για γεννησεις με προβληματα...η θα κανεις καριερα η οικογενεια.ετσι πιστευω εγω.

κοιτα δεν τελειωνει η ζωη σου οταν κανεις οικογενεια ...εχεις την αναγκη και εσυ σαν ανθρωπος να κανεις καποια πρεγματα για σενα μπορει να μην ερθουν την ωρα που τα θελεις αλλα αν τα θελεις πραγματικα τα κανεις...εχω πει παραπανω οτι εγω δουλευα απο τα 15 και ζουσα μονη μ....ειχα αφησει το σχολειο στην 2 λυκειου ...ε λοιπον 20 ημουν εγκυος πηγα και την εβγαλα ....μετα απο 3 χρονια εβγαλα την 3 λυκειου με πολλα ξενυχτια γτ δεν ηθελα να λειψει απο την κορη μου η μαμα της ...με 2 ωρες υπνου καθημερινα και ολες τις υποχρεωσεις ...εφτασα να μην μπορω να κουνηθω ...δεν τα καταφερα εκει π ηθελα αλλα η δικη μ αποτυχια για πολλουσ ηταν συναμα η δικη μ επιτυχια γτ εμαθα πολλα πραγματα ...ανακαλυψα τον εαυτο μου ενα λιθαρακι ακομα παραπανω....ετος 2012 μετα απο 3-3,5 χρονια με 2 παιδια με δυο ωρες υπνο παλι καταφερα και εβγαλα μια σχολη μακιγιαζ .....οσο δυσκολο και ηταν εκανα αυτο που αγαπουσα...τωρα λοιπον σιγα-σιγα με πολυ αργα βηματα ανοιγω τα φτερα μου για να πεταξω οπως θελω θα περασουν 10 χρονια τα παιδια μου θα ειναι μεγαλα και θα ειμαι πιο ελευθερη στις ωρες που θα λειπω ....ομως τωρα ειναι αρκετα δυσκολο ...και παλι θα πω οτι ακομα και δυσκολιες φερνουν τις ευκολιες τους...μπορεις να συνδιασεις καριερα και η οικογενεια αλλα οχι οποτε θελεις εσυ ,οποτε το οριζει η μοιρα σου... Very Happy

40Να γίνω μαμά τώρα...ή αργότερα; - Σελίδα 2 Empty manoulita-fraoulita Πεμ Μάης 17, 2012 12:02 am

spyridoula1986

spyridoula1986
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
μπραβο σου καιχαρας στο κουραγιο σου που τελειωσες σχολειο παραλληλα με τη μητροτητα...εμενα αν ολιγης η αποψη μου ειναι ως τα 30 να εχεις κανεις το μεγαλυετρο μερος της οικογενεια σου...δλδ αν θες πχ 3 παιδια ε μεχρι τα 30 κανε τα δυο...τι περιμενεις;κι εσυ θα εισαι φιλη με τη κορη σου...εσυ 40 εκεινη 20 θα σε εμπιστευτει να σου μιλησει,θα εισαι πολυ νεα και ανοιχτομυαλη...εγω στα 16 ρωτησα τη μανα μου που ηταν τοτε 52 μαμα ποτε θα καταλαβω οτι ειμαι ετοιμη να κανω σεξ;και ξερεις τι γυρναει και μου λεει η μανα μου;αμα πιασω τη παντοφλα και σου ανοιξω το κεφαλι στα δυο θα σου πω εγω που ανναρωτιεσαι για το σεξ απο τωρα!!!δεν εχει εισαι ετοιμη να κανεις σεξ ,σεξ θα κανεις οταν παντρευτεις για να κανεις παιδι!!!!!και σα να μην εφτανε αυτη της η επιθεση ειπε και στον πατερα μου τη συζητηση(αν μπορεις να τη χαρακτηρισεις συζητηση)και ενα μηνα δε βγηκα απο το σπιτι...εκτοτε δε ξαναμιλησα για τιποτα με τη μανα μου,πλησιασα τις δυο μου ξαδερφες που ηταν 10 και 8 χρονια μεγαλυτερες μου και με στηριξαν πολυ στην εφηβεια μου.και σε ρωτω:εσυ ετσι θα πεις τη κορη σου οταν σε ρωτησει για το σεξ;θα της το παρουσιασεις σαν κατι τραγικο και μονο ως μεσο αναπαραγωγης στο γαμο;θα την τρομαξεις και θα τηςμεταφερεις το μηνυμα πως αν σου συμβει κατι ο πιο ακαταλληλος ανθρωπος ειναι η μανα σου για να απευθυνθεις;και δεν ειναι μονο θεμα παιδειας και μορφωσης...ειναι και ηλικιας...

manoulita-fraoulita

manoulita-fraoulita
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
spyridoula1986 έγραψε:μπραβο σου καιχαρας στο κουραγιο σου που τελειωσες σχολειο παραλληλα με τη μητροτητα...εμενα αν ολιγης η αποψη μου ειναι ως τα 30 να εχεις κανεις το μεγαλυετρο μερος της οικογενεια σου...δλδ αν θες πχ 3 παιδια ε μεχρι τα 30 κανε τα δυο...τι περιμενεις;κι εσυ θα εισαι φιλη με τη κορη σου...εσυ 40 εκεινη 20 θα σε εμπιστευτει να σου μιλησει,θα εισαι πολυ νεα και ανοιχτομυαλη...εγω στα 16 ρωτησα τη μανα μου που ηταν τοτε 52 μαμα ποτε θα καταλαβω οτι ειμαι ετοιμη να κανω σεξ;και ξερεις τι γυρναει και μου λεει η μανα μου;αμα πιασω τη παντοφλα και σου ανοιξω το κεφαλι στα δυο θα σου πω εγω που ανναρωτιεσαι για το σεξ απο τωρα!!!δεν εχει εισαι ετοιμη να κανεις σεξ ,σεξ θα κανεις οταν παντρευτεις για να κανεις παιδι!!!!!και σα να μην εφτανε αυτη της η επιθεση ειπε και στον πατερα μου τη συζητηση(αν μπορεις να τη χαρακτηρισεις συζητηση)και ενα μηνα δε βγηκα απο το σπιτι...εκτοτε δε ξαναμιλησα για τιποτα με τη μανα μου,πλησιασα τις δυο μου ξαδερφες που ηταν 10 και 8 χρονια μεγαλυτερες μου και με στηριξαν πολυ στην εφηβεια μου.και σε ρωτω:εσυ ετσι θα πεις τη κορη σου οταν σε ρωτησει για το σεξ;θα της το παρουσιασεις σαν κατι τραγικο και μονο ως μεσο αναπαραγωγης στο γαμο;θα την τρομαξεις και θα τηςμεταφερεις το μηνυμα πως αν σου συμβει κατι ο πιο ακαταλληλος ανθρωπος ειναι η μανα σου για να απευθυνθεις;και δεν ειναι μονο θεμα παιδειας και μορφωσης...ειναι και ηλικιας...

ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΧΗΜΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ....ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙς ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ..ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΗΛΙΚΙΑ ΛΕς ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ....ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΠΟΥ Η ΚΟΡΗ Μ ΕΙΝΑΙ 5 ΚΑΙ ΜΕ ΡΩΤΑΕΙ ΤΗΣ ΤΟ ΧΩ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΚΑΘΩς ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΘΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ...ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟΛΑ ΓΤ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ...ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΓΙΟ ΕΝΑΜΙΣΗ ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΛΒΕΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ....ΓΤ ΞΕΡΕΙΣ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΜΑΔΕΣ ΠΙΟ ΔΕΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΚΑΘΩς ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ....

miki2009

miki2009
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
spyridoula1986 έγραψε:μπραβο σου καιχαρας στο κουραγιο σου που τελειωσες σχολειο παραλληλα με τη μητροτητα...εμενα αν ολιγης η αποψη μου ειναι ως τα 30 να εχεις κανεις το μεγαλυετρο μερος της οικογενεια σου...δλδ αν θες πχ 3 παιδια ε μεχρι τα 30 κανε τα δυο...τι περιμενεις;κι εσυ θα εισαι φιλη με τη κορη σου...εσυ 40 εκεινη 20 θα σε εμπιστευτει να σου μιλησει,θα εισαι πολυ νεα και ανοιχτομυαλη...εγω στα 16 ρωτησα τη μανα μου που ηταν τοτε 52 μαμα ποτε θα καταλαβω οτι ειμαι ετοιμη να κανω σεξ;και ξερεις τι γυρναει και μου λεει η μανα μου;αμα πιασω τη παντοφλα και σου ανοιξω το κεφαλι στα δυο θα σου πω εγω που ανναρωτιεσαι για το σεξ απο τωρα!!!δεν εχει εισαι ετοιμη να κανεις σεξ ,σεξ θα κανεις οταν παντρευτεις για να κανεις παιδι!!!!!και σα να μην εφτανε αυτη της η επιθεση ειπε και στον πατερα μου τη συζητηση(αν μπορεις να τη χαρακτηρισεις συζητηση)και ενα μηνα δε βγηκα απο το σπιτι...εκτοτε δε ξαναμιλησα για τιποτα με τη μανα μου,πλησιασα τις δυο μου ξαδερφες που ηταν 10 και 8 χρονια μεγαλυτερες μου και με στηριξαν πολυ στην εφηβεια μου.και σε ρωτω:εσυ ετσι θα πεις τη κορη σου οταν σε ρωτησει για το σεξ;θα της το παρουσιασεις σαν κατι τραγικο και μονο ως μεσο αναπαραγωγης στο γαμο;θα την τρομαξεις και θα τηςμεταφερεις το μηνυμα πως αν σου συμβει κατι ο πιο ακαταλληλος ανθρωπος ειναι η μανα σου για να απευθυνθεις;και δεν ειναι μονο θεμα παιδειας και μορφωσης...ειναι και ηλικιας...

Spiridoula στο θέμα της πληροφόρησης σχετικά με το sex δεν έχει να κάνει τόσο η ηλικία αλλά πόσο προοδευτικός είσαι σε αυτά τα θέματα.
Έχω φίλη που έγινε μάνα πριν τα 25 και στις δύο κόρες και δεν συζήτησε μαζί τους αυτά τα θέματα.
Και όταν της είπα ότι έπρεπε όταν ήταν στην εφηβεία τα κορίτσια να τα πάει στον γυναικολόγο για να τους πει μερικά πράγματα για την αντισύλληψη με κοίταξε λες και ήμουν εξωγήινος. Τώρα τα κορίτσια είναι στο πανεπιστήμιο .
Πιστεύω και θα επιδιώξω να έχω μια ανοιχτή σχέση με τον γιό μου ώστε να συζητάμε τέτοια θέματα .
Τώρα είμαι 46 και ο γιος μου σχεδόν 3.
Συμφωνώ μαζί σου στο θέμα των γυναικών που ενώ είναι μεγάλες σε ηλικία δεν αποφασίζουν για παιδί για να ζήσουν την ζωή τους η για λόγους που ανέφερα σε προηγούμενο ποστ.
Έχω γνωστή μου που παντρεύτηκε μετά τα 30 και έπαιρνε αντιληπτικά για να μην μήνη έγκυος και τώρα κοντά στα 40 που το αποφάσισε δίστιχος το παιδί δεν έρχεται .

toutounaki

toutounaki

spyridoula1986, όλα στη ζωή είναι σχετικά και τίποτε απόλυτο. Αυτό που σου είπε η μαμά σου, μου το είχε πει και η δική μου και μάλιστα στα 18, και με γέννησε στα 23 δηλαδή πολύ έως αρκετά νέα, για να σκέφτεται με αυτό τον τρόπο. Από την άλλη και οι αντοχές ακόμα σχετικές είναι και ας μην ξεχνάμε κάποιοι άνθρωποι είναι από τη φύση τους γκρινιάρηδες και θεωρούν ότι κουράζονται με το παραμικρό. Τί θέλω να πω; Μία φίλη μου που δεν εργάζεται, έλεγε πως κουραζεται με το μικρό της και ήθελε βοήθεια από τη μαμά της και γκρίνιαζε όταν η μαμά της δεν πήγαινε να τη βοηθήσει (κάπου βέβαια είχε και κάποια δίκια), και όλο κουρασμένη δήλωνε. Η φίλη μου είναι 13 χρόνια πιο μικρή από μένα. Εγώ εργαζόμουν, καθημερινά 8-5 το απόγευμα, μετά είχα και δουλειά στο σπίτι, βοήθεια είχα μόνο από τη baby sitter καλή της ώρα όπου και αν είναι, και όταν γύριζα σπίτι στς 5 έπρεπε ν' ασχοληθώ με τον μικρό μου. Τελικά τη δουλειά στο σπίτι την έβγαζα 11:00 το βράδυ-6:00 το πρωί που κοιμόταν ο μικρός. Ποτέ δεν ήμουν εκπρόθεσμη στους φακελους που έπρεπε να παραδώσω, ποτέ δεν είχα εκκρεμότητες. Άλλες συναδελφοι, πολύ νεότερες και χωρίς υποχρεώσεις έβγαιναν μ' εκκρεμότητα λόγω καθυστέρησης. Λέγοντας αυτά δεν θέλω να ευλογήσω τα γένια μου, ούτε να το παίξω ήρωας γιατί δεν είμαι. Απλώς ήμουν συνειδητοποιημένη και ξέροντας εκ των προτέρων ότι δε θα έχω βοήθεια, έλαβα τις αποφάσεις μου γνωρίζοντας πολύ καλά τί με περίμενε. Κουράστηκα απίστευτα το παραδέχομαι, αλλά η ηλικία μου στα 36 μου χρόνια καθόλου δε μ' εμπόδισε να υλοποιήσω αυτά που αποφάσισα. Επίσης και η σύλληψη και στα 35 που έγινα πρώτη φορά μητέρα και τώρα στα 37 ήρθε πάρα πολύ εύκολα (την πρώτη φορά με την πρώτη προσπάθεια, τη δεύτερη μετά από 6 μήνες προσπάθειας). Υποθέτω, θα υπάρχουν κοπέλες μικρότερες από εμένα που θα ζορίστηκαν πιο πολύ. Δεν παραγνωρίζω τον παράγοντα τύχη, ούτε ότι όσο περνάνε τα χρόνια η γονιμότητα φθίνει, αλλά και από την άλλη η ηλικία σε μένα δεν ήταν το μεγάλο πρόβλημα. Όσο αφορά τις απόψεις θέλω και θα προσπαθήσω να είμαι φίλη με τα παιδιά μου και αυτό πιστεύω πως δε θα με οδηγήσει σε ατοπήματα, ανάλογα με αυτά τις δικής μου μητέρας. Πού θέλω να καταλήξω;
Σε αυτό που είπα παραπάνω: όλα είναι ΣΧΕΤΙΚΑ. Και γιαυτό θα πω στη φίλη που άνοιξε το θεματάκι, ότι το πότε θέλω παιδί δεν είναι συνάρτηση μόνο ηλικίας αλλά ΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ. Ένας από αυτούς είναι και η ηλικία, κανείς δεν το αμφισβητεί. Παίζουν όμως πολλά ρόλο και τα έχετε πει άλλες κοπέλες πριν από εμένα: οικονομική δυνατότητα, βοήθεια έξωθεν, σωστός σύντροφος, καλές συνθήκες διαβίωσης. Πάνω όμως και πρώτα από όλα πόσο συνειδητοποιημένοι είμαστε για τον ερχομό ενός παιδιού. Όχι μόνο να αγαπάμε τα παιδάκια και να μας αρέσουν, αλλά να ξέρουμε τί ευθύνες συνεπάγεται ο ερχομός τους και να γνωρίζουμε κατά πόσο είμαστε έτοιμοι να τις αντιμετωπίσουμε. Και φυσικά σταθμίζοντας τη δυνατότητά μας αυτή θα τα λάβουμε ΟΛΑ υπόψη: ηλικία, οικονομικά, αγάπη, περιβάλλον, συνθήκες , τί ακριβώς θέλουμε και μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδάκια μας εκτός από αγαπη φυσικά, κ.λ.π όχι όμως αποσπασματκά αλλά σα σύνολο. Και τότε αποφασίζουμε... Γιαυτό καλή μου φίλη την απάντηση στο ερώτημά σου εσύ την ξέρεις καλύτερα από όλες μας, ό,τι και αν εμείς σου πούμε, γιατί εσύ θα κληθείς να ανταπεξέλθεις στα νέα δεδομένα. Σου εύχομαι από καρδιάς τα καλύτερα.

bou-boukitsa

bou-boukitsa
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Καλησπέρα και από εμένα!

Εγώ πιστεύω πως κάθε γυναίκα ανάλογα με τον χαρακτήρα της και το πως έχει μεγαλώσει , είναι έτοιμη σε άλλη ηλικία....

...κάποιες είναι γεννημένες μανούλες....έτοιμες από πάντα...

..και κάποιες ίσως δεν είναι έτοιμες ποτέ και γίνονται μανούλες επειδή η κοινωνία το ΄΄προστάζει΄΄...σαν μέρος μια διαδικασίας που πρέπει να γίνει ..δηλαδή μεγαλώνω, σπουδάζω, βρίσκω δουλειά , παντρεύομαι , κάνω παιδιά..

Εγώ προσωπικά όταν γνώρισα τον άντρα μου και παντρευτήκαμε αισθανόμουν έτοιμη.Έκανα τα 2 πριν τα 30 και το ένα μετά...καλή ηλικία θα έλεγα...είμαι ανοιχτή και σε άλλα...
Δεν θα με χάλαγε βέβαια να τον είχα συναντήσει πιο πριν και να είχα γίνει και πιο πριν μανούλα...αλλά έτσι ήρθαν τα πράγματα ..οπότε καλώς..

Αν δεν είσαι από αυτές που σκέφτονται πότε θα ΄΄ξεπαιδεύσουν΄΄ ..
όποτε και να το κάνεις θα είσαι ευτυχισμένη και έτοιμη..

Ελάχιστες γυναίκες πάντως έχω ακούσει που μετάνιωσαν για τα παιδιά που έκαναν..Ενώ πολλές λυπούνται που δεν προσπάθησαν για ακόμη ένα!!

toutounaki

toutounaki
bou-boukitsa έγραψε:Καλησπέρα και από εμένα!

Εγώ πιστεύω πως κάθε γυναίκα ανάλογα με τον χαρακτήρα της και το πως έχει μεγαλώσει , είναι έτοιμη σε άλλη ηλικία....

...κάποιες είναι γεννημένες μανούλες....έτοιμες από πάντα...

..και κάποιες ίσως δεν είναι έτοιμες ποτέ και γίνονται μανούλες επειδή η κοινωνία το ΄΄προστάζει΄΄...σαν μέρος μια διαδικασίας που πρέπει να γίνει ..δηλαδή μεγαλώνω, σπουδάζω, βρίσκω δουλειά , παντρεύομαι , κάνω παιδιά..

Εγώ προσωπικά όταν γνώρισα τον άντρα μου και παντρευτήκαμε αισθανόμουν έτοιμη.Έκανα τα 2 πριν τα 30 και το ένα μετά...καλή ηλικία θα έλεγα...είμαι ανοιχτή και σε άλλα...
Δεν θα με χάλαγε βέβαια να τον είχα συναντήσει πιο πριν και να είχα γίνει και πιο πριν μανούλα...αλλά έτσι ήρθαν τα πράγματα ..οπότε καλώς..

Αν δεν είσαι από αυτές που σκέφτονται πότε θα ΄΄ξεπαιδεύσουν΄΄ ..
όποτε και να το κάνεις θα είσαι ευτυχισμένη και έτοιμη..

Ελάχιστες γυναίκες πάντως έχω ακούσει που μετάνιωσαν για τα παιδιά που έκαναν..Ενώ πολλές λυπούνται που δεν προσπάθησαν για ακόμη ένα!!

Συμφωνώ! Αυτό προσπάθησα να πω κι εγώ. Ότι το πότε κάθε κοπέλα νοιώθει έτοιμη δεν είναι συνάρτηση ενός μόνο παράγοντα αλλά πολλών. Για κάποια κοπέλα το πιο σημαντικό είναι να έχει την άνεση χρόνου και τις αντοχές της μικρής ηλικιας, για κάποια άλλη να παίζει ρόλο η οικονομική ανεξαρτησία (για εμένα έπαιζε και όχι για να κάνω 'καριέρα' αλλά για να μπορώ να στηρίζομαι στις δικές μου δυνάμεις όταν θα με χρειάζονται τα παιδιά μου. Το λάθος που δεν πρέπει να κάνουμε σε κάθε περίπτωση, ειναι να κάνουμε παιδιά γιατί το προστάζει η κοινωνική απαίτηση, τα κοινωνικά στερεότυπα, γιατί έκαναν παιδί οι φίλες ή γιατί επηζητά η γιαγιά ένα εγγόνι.... Πολύ ωραία το έθεσες bou-boukitsa! Γιαυτό η καθε κοπέλα ξέρει καλύτερα από ολους ποτε η ιδια ειναι ετοιμη.

mairoula80

Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!
Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!
γειασου,και εμενα μαιρη με λενε(μαρια) δηλαδη,εγω ξερω οτι ειμαι 31 και πριν παντρευτουμε ο αντρας μου ελεγε ελα να ξεκινησουμε προσπαθειες για μωρακι κ εγω η χαζη ελεγα οχι μετα το γαμο κ τωρα σχεδον δυο χρονια μετα ακομα δεν ηρθε το μωρακι,γιαυτο εχω να πω αν υπαρχει ο σωστος συντροφος να το κανεις μην το σκεφτεσε καθολου,δεν ερχοντε με προγραμμα καλη μου.δυστυχως.

manoulita-fraoulita

manoulita-fraoulita
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Τί θέλω να πω; Μία φίλη μου που δεν εργάζεται, έλεγε πως κουραζεται με το μικρό της και ήθελε βοήθεια από τη μαμά της και γκρίνιαζε όταν η μαμά της δεν πήγαινε να τη βοηθήσει (κάπου βέβαια είχε και κάποια δίκια), και όλο κουρασμένη δήλωνε. Η φίλη μου είναι 13 χρόνια πιο μικρή από μένα. Εγώ εργαζόμουν, καθημερινά 8-5 το απόγευμα, μετά είχα και δουλειά στο σπίτι, βοήθεια είχα μόνο από τη baby sitter καλή της ώρα όπου και αν είναι, και όταν γύριζα σπίτι στς 5 έπρεπε ν' ασχοληθώ με τον μικρό μου. Τελικά τη δουλειά στο σπίτι την έβγαζα 11:00 το βράδυ-6:00 το πρωί που κοιμόταν ο μικρός. Ποτέ δεν ήμουν εκπρόθεσμη στους φακελους που έπρεπε να παραδώσω, ποτέ δεν είχα εκκρεμότητες. Άλλες συναδελφοι, πολύ νεότερες και χωρίς υποχρεώσεις έβγαιναν μ' εκκρεμότητα λόγω καθυστέρησης.

κοιτα τουτουνακι μου ...στην αρχη αναφερεις για την φιλη σου 13 χρονια νεοτερη σου...που συνεχεια ειναι κουρασμενη και τα διαταυτα...ναι ψυχη μου ειναι κουρασμενη γτ δεν εχει κανεναν βοηθεια...οι μανουλες στο σπιτι ειναι οι πιο σκληρα εργαζομενεσ γυναικες....και επειδη οι δουλειες του σπιτιου δεν τελειωνουν ποτε πρεπει παντα να εισαι σε μια υπερενταση...παραμελεις το εγω σου γτ δεν προλαβαινεις ουτε στην τουαλετα να πας ...και εσυ λες ειχα βοηθεια μονο απο μια BABY SITTEρ που ολο και κατι κανουν και σπιτι αυτες απο θεμα δουλειων ...α;ν δεν την ειχες ομως τι θα ελεγες?θα ησουν και εσυ στην θεση τησ φιλης σου....οποτε καλο ειναι να μην κρινουμε οταν δεν βρισκομαστε στην θεση του αλλου οσο αφορα για την δουλεια μπραβο ....γτ αποδυκνυεισ ποσο καλη εισαι σε αυτο που κανεισ και ποσο το αγαπας .... Very Happy

Νενεν

Νενεν
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Καταρχην καλως ορισες στην παρεα μας!! Οσο για την ανησυχια σου να ξερεις οτι δεν υπαρχει σωστη και λαθος ηλικια. Υπαρχει σωστη και λαθος φαση της ζωης σου. Θα πρεπει να νιωθεις χορτατη, οτι εχεις κανει αρκετα απο αυτα που ηθελες να κανεις γιατι τα παιδακια σε κρατανε πισω απο πολλα για αρκετο διαστημα. Πρεπει να εισαι ετοιμη να αφησεις πισω εναν τροπο ζωης για να υποδεχτεις εναν αλλο, τελειως διαφορετικο, πιο δυσκολο και απαιτητικο αλλα τοσο μα τοσο γλυκο... Οταν γινεσαι μανουλα αλλαζει το κεντρο του κοσμου. Και οπως γραφει και καποια κοπελα, αρχιζει η καρδια σου να ζει εξω απο το σωμα σου...

toutounaki

toutounaki
manoulita-fraoulita έγραψε: Τί θέλω να πω; Μία φίλη μου που δεν εργάζεται, έλεγε πως κουραζεται με το μικρό της και ήθελε βοήθεια από τη μαμά της και γκρίνιαζε όταν η μαμά της δεν πήγαινε να τη βοηθήσει (κάπου βέβαια είχε και κάποια δίκια), και όλο κουρασμένη δήλωνε. Η φίλη μου είναι 13 χρόνια πιο μικρή από μένα. Εγώ εργαζόμουν, καθημερινά 8-5 το απόγευμα, μετά είχα και δουλειά στο σπίτι, βοήθεια είχα μόνο από τη baby sitter καλή της ώρα όπου και αν είναι, και όταν γύριζα σπίτι στς 5 έπρεπε ν' ασχοληθώ με τον μικρό μου. Τελικά τη δουλειά στο σπίτι την έβγαζα 11:00 το βράδυ-6:00 το πρωί που κοιμόταν ο μικρός. Ποτέ δεν ήμουν εκπρόθεσμη στους φακελους που έπρεπε να παραδώσω, ποτέ δεν είχα εκκρεμότητες. Άλλες συναδελφοι, πολύ νεότερες και χωρίς υποχρεώσεις έβγαιναν μ' εκκρεμότητα λόγω καθυστέρησης.

κοιτα τουτουνακι μου ...στην αρχη αναφερεις για την φιλη σου 13 χρονια νεοτερη σου...που συνεχεια ειναι κουρασμενη και τα διαταυτα...ναι ψυχη μου ειναι κουρασμενη γτ δεν εχει κανεναν βοηθεια...οι μανουλες στο σπιτι ειναι οι πιο σκληρα εργαζομενεσ γυναικες....και επειδη οι δουλειες του σπιτιου δεν τελειωνουν ποτε πρεπει παντα να εισαι σε μια υπερενταση...παραμελεις το εγω σου γτ δεν προλαβαινεις ουτε στην τουαλετα να πας ...και εσυ λες ειχα βοηθεια μονο απο μια BABY SITTEρ που ολο και κατι κανουν και σπιτι αυτες απο θεμα δουλειων ...α;ν δεν την ειχες ομως τι θα ελεγες?θα ησουν και εσυ στην θεση τησ φιλης σου....οποτε καλο ειναι να μην κρινουμε οταν δεν βρισκομαστε στην θεση του αλλου οσο αφορα για την δουλεια μπραβο ....γτ αποδυκνυεισ ποσο καλη εισαι σε αυτο που κανεισ και ποσο το αγαπας .... Very Happy

manoulita- fraoulita, με το μήνυμά μου δεν ήθελα να πω ότι η φίλη μου δεν κουράζεται, αλλά ότι όταν βρίσκεσαι σε κατάσταση ανάγκης μπορείς να υπερβείς ακόμα και τον εαυτό σου. Αυτό ήταν η ουσία της περιγραφής μου. Όσο για τη baby sitter απασχολήθηκε αποκλειστικά με το παιδί και όχι με τις δουλειές του σπιτιού και είναι λογικό, γιατί αν έκανε κι αυτές θα έπρεπε να πληρώνεται αναλογα και μακάρι να είχα τα χρήματα να της τα δώσω. Αν δεν την είχα και αναγκαστικά σταματούσα τη δουλειά ερχόμενη στη θέση της φίλης μου, θα κουραζόμουν και πάλι ασφαλώς, σίγουρα όμως λιγότερο, αφού τουλάχιστον, όταν θα τελείωνα τις δουλειές του σπιτιού το βράδυ θα κοιμόμουν κάποιες ώρες, ενώ έτσι, μόνο 6:00- 8:00 το πρωί μπορούσα να ξεκουραστω κι αυτό μόνο ως τις 8:30 που έπρεπε πάλι να είμαι στη δουλειά. Ξέρω πολύ καλά καλή μου τί κόπος είναι οι δουλειές του σπιτιού κι επίσης ότι δεν τελειώνουν ποτέ, ειδικά όταν έχεις μικρά παιδιά. Κι αυτό γιατί εγώ τις κάνω κι αυτές αφού δεν υπάρχει κανείς άλλος να βοηθησει. Δεν το λέω ως; παράπονο, αλλά ως επισήμανση και ως υπογραμμιση των δυνατοτήτων που ολοι εχουμε και δεν το ξερουμε και το καταλαβαίνουμε μονο όταν ζοριστουμε πάρα πολυ!

Έχει επεξεργασθεί από τον/την toutounaki στις Πεμ Μάης 17, 2012 10:38 am, 3 φορές συνολικά

toutounaki

toutounaki
Νενεν έγραψε:Καταρχην καλως ορισες στην παρεα μας!! Οσο για την ανησυχια σου να ξερεις οτι δεν υπαρχει σωστη και λαθος ηλικια. Υπαρχει σωστη και λαθος φαση της ζωης σου. Θα πρεπει να νιωθεις χορτατη, οτι εχεις κανει αρκετα απο αυτα που ηθελες να κανεις γιατι τα παιδακια σε κρατανε πισω απο πολλα για αρκετο διαστημα. Πρεπει να εισαι ετοιμη να αφησεις πισω εναν τροπο ζωης για να υποδεχτεις εναν αλλο, τελειως διαφορετικο, πιο δυσκολο και απαιτητικο αλλα τοσο μα τοσο γλυκο... Οταν γινεσαι μανουλα αλλαζει το κεντρο του κοσμου. Και οπως γραφει και καποια κοπελα, αρχιζει η καρδια σου να ζει εξω απο το σωμα σου...

... Υπαρχει σωστή και λάθος φαση της ζωή σου...
Πολύ καλό! Μέσα σε μια πρόταση συνοψίζονται όλα!Respect

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 3]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις