Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
139 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 139 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 3 από 3]

spyridoula1986

spyridoula1986
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
βρε κοριτσια δεν αναφερομαι σε περιστασεις που προσπαθουμε και δεν ερχεται η υπαρχουν προβληματα υγειας!αναφερομαι στις περιπτωσεις που περιμενουν να ζησουν τη ζωη μεχρι τα 40 και μετα να αναζητησουν συντροφο η που εχουν συντροφο αλλα θελουν να περασουν καλα και μετα να κανουν παιδια και οταν αποφασισουν δεν μπορουν γιατι περασαν τα χρονια και βγαινουν προβληματα,τους τρωει το αγχος κτλ κτλ και κανουν το πρωτο παιδι στα 45 προωρο και στα 60 αντι να εχουν ενα εγγονακι εχουν ενα εφηβο παιδι!!!αυτη ειναι καθαρα η δικη μου αποψη,η μανα μου αργησε να παντρευτει(σε σχεση για την εποχη της) την ηθελε η γιαγια μου αποκουμπι και τη κραταγε σπιτι...ο πατερας μου περιμενε να διοριστει στο δημοσιο να εχει μονιμη δουλεια και κατεληξαν να παντρευουν 33 ο ενας 34 ο αλλος και να παλευουν 3 χρονια να μεινει η μανα μου εγκυος και να κανει εμενα...και αλλα δυο να κανει τον αδερφο μου...και θυμηθηκε στα 45 να κανει το τριτο και της συνεβη κατι γυναικολογικο δε θυμαμαι ημουν μικρη και της προκαλεσε μεγαλη αιμορραγια και πηγε να πεθανει καιτο παιδι το εχασε!!!!ε τι περιμενε 45 χρονων γυναικα;ενω η θεια μου ,η αδερφη της τωρα ειναι 60 χρονων,η μια της κορη ειναι 37 και η αλλη 34 και εχει 15 χρονων το μεγαλυτερο και 6 το μικροτερο εγγονι της...χαρηκε και ακομα χαιρεται τηζωη της βοηθησε και βοηθαει τις κορες της να μεγαλωσουν ταπαιδια της και τη καμαρωνω!!κι εγω στα 60 μου αν θελει ο θεος θα εχω τους γιους μου 37 35 και 33 ο καθενας και κατα πασα πιθανοτητα κι εγγονια...και θα ειναι ωραια!
Συγνωμη αν καποιες μανουλες που εκαναν μεγαλυτερες παιδια θιχτηκαν,δεν ηταν αυτος ο σκοπος μου! Laughing

toutounaki

toutounaki
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
spyrodoula1986, δε νομίζω ότι θίχτηκε κανείς και πάντως σίγουρα εγώ δε θίχτηκα από αυτό που είπες ούτε και αμφισβητώ, το αυτονόητο ότι από μια ηλικία και μετά η γονιμότητα της γυναίκας φθίνει. Αυτό το οποίο προσπάθησα να σου πω είναι ότι τα στερεότυπα ισχύουν σε ένα μεγάλο ποσοστό αλλά στις καθημερινές ιστορίες όλα είναι σχετικά. Γιαυτό σου ανέφερα, τη δική μου περίπτωση, που η σύλληψη και η εγκυμοσύνη παρά το ότι ήμουν 35+ δε μου δημιούργησαν κανένα πρόβλημα. Αντίστοιχα υπάρχουν κι άλλες κοπέλες που είναι μικρούλες και όμως έχουν θέματα γονιμότητας κλπ- σαφώς και το ποσοστό είναι μικρότερο- αλλά υπάρχουν. Τίποτα δεν είναι στάνταρ, ούτε καν το εάν ένας νεότερος άνθρωπος θα πεθάνει αργότερα από τον μεγαλύτερο, σύμφωνα με την ηλικία του. Και το κυριότερο, ο ερχομός ενός παιδιού και η σωστή ανατροφή του δεν έχει να κάνει ΜΟΝΟ με την ηλικία, αλλά με πολλούς παράγοντες. Είσαι πραγματικά μια τυχερή κι ευτυχισμένη γυναίκα που κατάφερες από νωρίς να κατασταλλάξεις, και να βρεις τον κατάλληλο σύντροφο, να είσαι στο κατάλληλο περιβάλλον, να έχεις την κατάλληλη οικονομική δυνατότητα και να μεγαλώνεις όμορφα τα παιδάκια σου. Ωστόσο, συνήθως όλα αυτά δεν πάνε πακέτο. Και αν υπολογίσουμε μόνο έναν από αυτούς τους παράγοντες (εσύ βαζεις πρώτη την ηλικία, άλλη κοπέλα μπορεί να βάζει πρώτα την επιλογή του σωστού πατέρα, άλλη την οικονομική ευχέρεια κ.λ.π), βάζοντας στην άκρη τους άλλους, δεν είναι σίγουρο πως μπορούμε να νοιώθουμε απόλυτα έτοιμες για τον ερχομό ενός παιδιού και σα μανούλα που εισαι ήδη ξέρεις κι εσύ πόσες ευθυνες έχει ένα παιδάκι. Γιαυτό και όπως είπε σωστά μια άλλη κοπέλα πιο πάνω το πιο σημαντικό είναι σε ποιά φάση της ζωής της βρίσκεται κάθε γυναίκα για να πάρει την απόφαση να γίνει μάνα και η απόφαση αυτή καλώς ή κακώς μπορεί να διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα.

toutounaki

toutounaki
Απ ό,τι βλέπω εισαι κι εγκυούλα και μάλιστα κοντεύεις κιόλας, με το καλό σου εύχομαι! Να γίνω μαμά τώρα...ή αργότερα; - Σελίδα 3 429657 Να γίνω μαμά τώρα...ή αργότερα; - Σελίδα 3 50580

Λεμονάκι

Λεμονάκι
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Απο τη στιγμή που αποφασίζεις να κάνεις παιδιά ξέρεις πως η ζωή αλλάζει άρα το κάνεις συνειδητά.
Υπάρχουν φυσικά και οι περιπτώσεις που ήρθε ξαφνικά το μωρό αλλά και πάλι προσαρμόζεσαι και το καλοδέχεσαι.

Όσο για την σωστή ηλικία μιας γυναίκας να κάνει παιδί είναι καθαρά δικό της θέμα και δική της επιλογή.
Ακόμα και το να θέλει να γίνει μητέρα μια γυναίκα δεν είναι πάντα εύκολο, δεν μιλάω για θέματα υγείας..

ποτέ δεν ξέρεις τι σου κρύβει το μέλλον...

Και οι γιαγιάδες μας απο τα 16 παντρεύονταν... και τα παιδιά μοιράζονταν κρυφά απο το σπίτι της μιας αδελφής στης άλλης ή της εξαδέλφης που δεν μπορούσε να κάνει..
ή της πλούσιας απο την Αμερική Ελληνίδας...

και ποια γυναίκα μπορεί να κρίνει κάποια άλλη για την ηλικία που έκανε το παιδί της ;
καμιά !!! ας σκεφτούμε οτι και εμείς κάποτε παιδιά θα κάνουμε και οτι και τα δικά μας παιδιά μπορεί να γίνουν γονείς στα 40....
εκτός και αν τα προξενέψουμε όπως κάποτε... με το ζόρι.

manoulita-fraoulita

manoulita-fraoulita
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Λεμονάκι έγραψε:Απο τη στιγμή που αποφασίζεις να κάνεις παιδιά ξέρεις πως η ζωή αλλάζει άρα το κάνεις συνειδητά.
Υπάρχουν φυσικά και οι περιπτώσεις που ήρθε ξαφνικά το μωρό αλλά και πάλι προσαρμόζεσαι και το καλοδέχεσαι.

Όσο για την σωστή ηλικία μιας γυναίκας να κάνει παιδί είναι καθαρά δικό της θέμα και δική της επιλογή.
Ακόμα και το να θέλει να γίνει μητέρα μια γυναίκα δεν είναι πάντα εύκολο, δεν μιλάω για θέματα υγείας..

ποτέ δεν ξέρεις τι σου κρύβει το μέλλον...

Και οι γιαγιάδες μας απο τα 16 παντρεύονταν... και τα παιδιά μοιράζονταν κρυφά απο το σπίτι της μιας αδελφής στης άλλης ή της εξαδέλφης που δεν μπορούσε να κάνει..

και ποια γυναίκα μπορεί να κρίνει κάποια άλλη για την ηλικία που έκανε το παιδί της ;
καμιά !!! ας σκεφτούμε οτι και εμείς κάποτε παιδιά θα κάνουμε και οτι και τα δικά μας παιδιά μπορεί να γίνουν γονείς στα 40....
εκτός και αν τα προξενέψουμε όπως κάποτε... με το ζόρι.

δεν ξερω ποσο χρωνων τα παιδια μου το παρουν αποφαση αλλα θελω να ειναι ευτυχισμενα και συνειδητοποιημενα στο τι πανε να δημιουργησουν ...απο εκει και επειτα κανεναν δεν μπορεις να αναγκασεισ για τπτ ....οποτε θελει ασ κανει παιδια ας κανει οτι θελει γτ πρπει στο κατω -κατω να δινει αναφορα στον οποιονδηποτε?αυτο που καταλαβα γτ εχγω εγινα μικρη μανουλα οτι και να κανεις στην ζνη σου δεν γλιτωνεις απο την κατακραυγη τησ ανοητης κοινωνιας και γτ την λεω ανοητη?γτ βρισκομαστε στο 2012 ανθρωποι με παιδεια και μορφωση μεσα στην αμορφωσια μας....να δουμε τι κανει ο ενας τι κανει ο αλλοσ και παει λεγοντασ και δεν καταλαβαινουμε οτι οταν πουμε κατι ξαναγυρναει παλι πισω ......τεσπα σε οτι και αν γραφω μιαλω γενικα καταστασεις που βλεπω στην καθημερινοτητα μου, ....

Λεμονάκι

Λεμονάκι
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!

αυτό το έγραψα γιατί διάβασα κάποια κοπέλα, δεν θυμάμαι τώρα όνομα, να γράφει οτι η γονιμότητα της γυναίκας μετά απο κάποια ηλικία μειώνετε..
δεν το αμφισβητώ αλλά δεν συμφωνώ και στο άλλο οτι πρέπει να κάνεις μικρός παιδιά γιατί αργότερα δεν θα
μπορείς...
παλαιότερα όλες μικρές παντρεύονταν αλλά οι υιοθεσίες είχαν σουξέ..

bou-boukitsa

bou-boukitsa
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
spyridoula1986 έγραψε:βρε κοριτσια δεν αναφερομαι σε περιστασεις που προσπαθουμε και δεν ερχεται η υπαρχουν προβληματα υγειας!αναφερομαι στις περιπτωσεις που περιμενουν να ζησουν τη ζωη μεχρι τα 40 και μετα να αναζητησουν συντροφο η που εχουν συντροφο αλλα θελουν να περασουν καλα και μετα να κανουν παιδια και οταν αποφασισουν δεν μπορουν γιατι περασαν τα χρονια και βγαινουν προβληματα,τους τρωει το αγχος κτλ κτλ και κανουν το πρωτο παιδι στα 45 προωρο και στα 60 αντι να εχουν ενα εγγονακι εχουν ενα εφηβο παιδι!!!αυτη ειναι καθαρα η δικη μου αποψη,η μανα μου αργησε να παντρευτει(σε σχεση για την εποχη της) την ηθελε η γιαγια μου αποκουμπι και τη κραταγε σπιτι...ο πατερας μου περιμενε να διοριστει στο δημοσιο να εχει μονιμη δουλεια και κατεληξαν να παντρευουν 33 ο ενας 34 ο αλλος και να παλευουν 3 χρονια να μεινει η μανα μου εγκυος και να κανει εμενα...και αλλα δυο να κανει τον αδερφο μου...και θυμηθηκε στα 45 να κανει το τριτο και της συνεβη κατι γυναικολογικο δε θυμαμαι ημουν μικρη και της προκαλεσε μεγαλη αιμορραγια και πηγε να πεθανει καιτο παιδι το εχασε!!!!ε τι περιμενε 45 χρονων γυναικα;ενω η θεια μου ,η αδερφη της τωρα ειναι 60 χρονων,η μια της κορη ειναι 37 και η αλλη 34 και εχει 15 χρονων το μεγαλυτερο και 6 το μικροτερο εγγονι της...χαρηκε και ακομα χαιρεται τηζωη της βοηθησε και βοηθαει τις κορες της να μεγαλωσουν ταπαιδια της και τη καμαρωνω!!κι εγω στα 60 μου αν θελει ο θεος θα εχω τους γιους μου 37 35 και 33 ο καθενας και κατα πασα πιθανοτητα κι εγγονια...και θα ειναι ωραια!
Συγνωμη αν καποιες μανουλες που εκαναν μεγαλυτερες παιδια θιχτηκαν,δεν ηταν αυτος ο σκοπος μου! Laughing

καλά τα λες...και αν κατάλαβα καλά εννοείς πως όσο πιο νέος κάνεις παιδιά , τοσο πιο πολλές αντοχες έχεις και προλαβαίνεις να χαρείς παιδιά και εγγόνια...
οκ αυτό ειναι αυτονόητο ..δεν το αμφισβητεί κανεις...

αλλά αυτό που λες για την μαμά σου πως έκανε στα 45 και της έτυχε κατι....δεν σημαίνει πως έχει να κάνει με την ηλικία....γιατι το συνδυάζεις??..θα μπορούσε κάλλιστα να εχει παθει το ίδιο πραγμα και στα 20 της...

ουτε σημαίνει πως αν μια γυναικά ξεκινήσει να κάνει παιδιά στα 20 ...μεχρι τα 40 που ειναι γονιμη , δεν θα θελησει να ξανακανει ...εγω δεν το βρίσκω κακο..
παλια ειχαν στα 35 τους εγγόνια και γεννάγανε και αυτες μαζί με τις κορες τους?...που ειναι το παράλογο? η ζωη δεν σταματάει ...απλά οταν εισαι κάτω των 30 νομίζεις πως οι 40νταρηδες ειναι γεροι...
αλλά οταν φτάσεις εκει θα δεις πως θα αισθάνεσαι όπως τώρα,,και ισως να θέλεις και ένα μωρο!

lenaki1982

εγώ γέννησα την κόρη μου στα 28. για μένα πιστεύω ότι είναι η κατάλληλη ηλικία.

απλά είχα βάλει ως "όριο" να γεννήσω το πρώτο παιδί πριν τα 30.
τώρα είμαι έγκυος στο δεύτερο και πρώτα ο Θεός θα το έχω γεννήσει στα 30 μου!!

zenaki

Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
Το Μεγαλύτερο θαύμα είναι η δημιουργία και η γέννηση ενός μωρού για μια γυναικά!!
Εξυμνεί το μεγαλείο του θεού και το θαύμα αυτο που λέγεται ζωή.Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στο θαύμα της γέννησης.

Εγώ αξιώθηκα να ευλογηθώ με το δώρο ενός μωρού στα 30 λόγο προβλημάτων γυναικολογικού. Δυστυχώς το παιδί δεν είναι κάτι που το ζητάς σήμερα και το αποκτάς αύριο η όποτε θες δεν αποφασίζουμε εμείς δυστυχώς 100%

Αν μπορούσα θα έκανα πιο νωρίς δεν νιώθω ότι θυσίασα τίποτα με το παιδί νιώθω ότι ζω αληθινά.

Αν δεν το ζήσεις δεν θα μπορέσεις ποτέ να το καταλάβεις Wink

goldy213

goldy213
το γνωστό ρητό λέει μην αφήνεις για αύριο αυτό που μπορείς να κάνεις σήμερα.Ακολουθήστε το και δεν θα το μετανιώσετε να είστε σίγουρες

http://www.leptomeria.gr

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 3 από 3]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Forumgreek.com | Πολιτισμός | Childhood, Family | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις