276 Απ: ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010 #8 Παρ Μάης 25, 2012 4:07 am
γεωργία02/07/10
Πανταχού παρούσα!
mamavivo έγραψε:ενσημα στο ΙΚΑ εχει απο το 1995 νομιζω μεχρι το 2008.μετα ΟΑΕΕ.ΝΑΙ εχει επαγγελματικο διπλωμα αφου ειναι ιδιοκτητης ταξι.γεωργία02/07/10 έγραψε:,mamavivo έγραψε:αυτο εννοω να βαλει οδηγο.λαθος το ειπα?γεωργία02/07/10 έγραψε:mamavivo έγραψε:μεγαλη πικρα φετος ,τα χαρατσια δεν θα εχουν τελειωμο.
Να ρωτησω κατι κυρια λογιστρια?για να μισθώσης ταξι θελει πολυ χαρτουρα?
δηλ να νοικιασουμε το ταξι μας θα ρωτησω βεβαια και την λογιστρια μας .
Ξέρεις δεν είναι εύκολο να σου απαντήσω, έχω απορίες, καταρχας τι εννοείς νοικιάζει? μήπως βάζει άλλον οδηγό, γιατι σε αυτή την περίπτωση κάνει πρόσληψη και είναι ο άλλος υπάλληλος, επίσης μπορεί να νοικιάσει αλλά τι? όλη την άδεια ή μερος της, το ταξί είναι ολο στον άντρα σου? γιατι αν όχι πρέπει να συμφωνεί και ο άλλος ο οδηγός/οι, θα πρέπει να γίνει αρχικά μια συμβαση-συμφωνιτικό σε δικηγόρο... μετά ο άλλος πρέπει να κάνει έναρξη, την διαδικασία αναλυτικά δεν την ορίζουν οι λογιστές γιατι δεν είναι κλασική περίπτωση μίσθωσης, αλλά μόνο το σωματείο των ταξί θα σου πει.. πάντως για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο εγώ δεν θα πρότεινα να το νοικιάσει αλλά να βάλει οδηγό, να τον ελεγχεί και πιο εύκολα, και ας κάνουν και συμφωνία να πληρώνει αυτός τα ένσημα του, αντί να δίνει νοίκι στον άντρα σου, έτσι και μισθοδοσία θα δηλώνει που θα του ρίχνουν τα κέρδη, και θα έχει λεφτά στην τσέπη περισσότερα... γενικά εγώ τα συνετεριλίκια και τις μισθώσεις δεν τις πολυ γουστάρω.. έχουν δει πολλά τα ματάκια μου, καλύτερα όδηγος να τον διώξει και όποτε θέλει, αν κάνει καμιά μαλακία...
αλλα απο την αλλη θελω να βγει και ο αντρας μου απο τον ΟΑΕΕ.θα δω τι μπορω να κανω .βρηκε δουλεια σαν μηχανικος μηχανων που ηταν και θελω να παρατησει το ταξι που μονο μεσα μας βαζει τρελα .Θα ρωτησω και δεξια αριστερα να μαθω .
Κοίτα να δεις αν ο αντρας σου έχει πρώτα ένσημα μετά το 1993 θεωρείτε νεος ασφαλιζόμενος και άρα μπορεί να διαλέξει ασφαλιστικό φορέα και άρα να κρατήσει το ταξί με οδηγό και να του κολλάει η άλλη επιχείρηση ΙΚΑ.. θα πάει με την πρόσληψη του στον ΟΑΕΕ και θα το κόψει, και μετά αν σταματήσει από εκεί πάλι θα πάει την απόλυση ή παραίτηση και θα ξαναξεκινήσει... Αλλά για τον οδηγό... θα πρέπει να παει στο ικα και να κάνει έναρξη σαν εργοδοτης και μετά να κάνει μια απλή προσληψη σε όποιον θέλει, αρκει να έχει επαγγελματικό δίπλωμα.
Βρείτε τ απρώτα ένσημα του, λογικά αν είναι γύρω στα 35 θα είναι νέος ασφαλιζόμενος...
το θεμα μου ειναι αλλο εμενα.εχουμε δανειο για το ταξι το οποιο ειναι στο ονομα του κουμπαρου μας.φαινετε λοιπον οτι εμεις δεν το χρωσταμε,ειναι στην πληρη κυριοτητα μας.δεν θα μας πιουν το αιμα στην εφορια?θα φαινετε οτι εχει 2 εσοδα και απο μισθο και απο το ταξι .θα μας τσακισουν λεμε.
Αρχικα Βιβήκα μου είναι καλό που είναι νεος ασφαλιζόμενος άρα μόλις του κάνουν πρόσληψη γλιτώνετε τον ΟΑΕΕ, το ότι είναι το δάνειο στον κουμπάρο σου δεν αφορά την εφορία και δεν φαίνεται και πουθενά αφού έχει όλη την ιδιοκτησία ο άντρας σου, βέβαια αν δήλωνε τόκους επαγγελματικού δανείου θα ήταν καλύτερα θα έβγαζε λιγότερα κέρδη αλλά και με την μισθοδοσία το ίδιο θα καταφέρετε φέτος...
Επίσης όταν έλεγα για επαγγελματικό δίπλωμα δεν εννούσα για τον άντρα σου, αυτός είναι αυτονόητο το έχει σαν οδηγός ταξί, αλλά για αυτόν που θα προσλάβει πρέπει να έχει επαγγελματικό δίπλωμα, επίσης ναι θα είναι λίγο πακέτο η εφορία με επάγγελμα και μισθό, αλλά πρώτον θα έχει παρακρατήσεις από την δουλειά να έχει μεγάλο μισθό και δεύτερον θα μειωθούν περιπου στα μισά τα κέρδη με την μισθοδοσία, δεν λέω ότι θα κάνει και μεγάλη διαφορα το γεγονός ότι δεν θα πληρώνει οαεε γιατι εξάλου όπως είπα και πριν από 100% φαροαπαλαγη πήγε στο 10%... με τα σημερινα δεδομένα πάντως κανένα 1500αρι πάνω κάτι αν δεν υπάρχουν δάνεια σπιτιών, αποδείξεις ιατρικές, ασφάλειες ζωής, ή ενοίκια σπιτιών να το περιμένετε πάνω κάτω... βέβαια εξαρτάται και από τα υπόλοιπα τεκμήρια σας σπίτια Ι.Χ. και τέτοια, η λογίστρια θα σας τα πει αναλυτικά...